Stephen Hawking

Stephen Hawking

Son dakika Stephen Hawking haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Stephen Hawking ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Stephen Hawking haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Stephen Hawking

haberleri sayfasında son dakika yaşanan stephen hawking gelişmeleri de dahil olmak üzere 151 stephen hawking haberi bulunmuştur. Tüm stephen hawking haberleri aşağıda listelenmiştir.
Jeffrey Epstein kimdir? Milyarder Jeffrey Epstein'in davasında kimlerin adı geçiyor? İşte Jeffrey Epstein listesi
Jeffrey Epstein kimdir? Milyarder Jeffrey Epstein'in davasında kimlerin adı geçiyor? İşte Jeffrey Epstein listesi ABD'de kız çocuklarına yönelik cinsel istismar ağı oluşturmaktan suçlanan ve yargılanmayı beklerken hapishanede intihar eden Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein'in davasıyla bağlantılı kişilerin isimleri açıklandı. Söz konusu gelişmenin ardından Jeffrey Epstein kimdir, sorusunun yanıtı sorgulanırken Jeffrey Epstein listesi için aramalar da arttı. Peki, Jeffrey Epstein olayı nedir? İşte Jeffrey Epstein listesi
4.01.2024 Gündem
IQ'su Einstein ve Hawking'ten daha yüksek çıktı hayalini duyanlar şaşkına döndü...
IQ'su Einstein ve Hawking'ten daha yüksek çıktı hayalini duyanlar şaşkına döndü... 11 yaşındaki çocuğun IQ'su Albert Einstein ve Stephen Hawking'ten daha yüksek çıktı. Üç yaşında otizm teşhisi konulan dahi çocuk, beş yaşında ilkokulu, bir yıl sonra da ortaokul ve liseyi bitirdi. Şimdi master yapan küçük kız duyanları şaşkına çeviren hayalini açıkladı.
8.05.2023 Dünya
Yıllarca komada kaldı, uyandığında ilk sözleri bu oldu!
Yıllarca komada kaldı, uyandığında ilk sözleri bu oldu! 12 yaşında boğaz ağrısı nedeniyle grip olduğu sanılan çocuk, hastalığının kötüye gitmesiyle acile kaldırılmıştı. Aniden komaya giren çocuk, yıllarca yaşam destek ünitesinde kaldı. Olağanüstü bir şekilde iyileşen çocuğun hayata döndüğünde söyledikleri ise duyanları şaşkına çevirdi.
19.01.2023 Dünya
Stephen Hawking ne zaman öldü, nasıl? Stephen Hawking'in hastalığı neydi, Stephen Hawking hayatı ve gençliği!
Stephen Hawking ne zaman öldü, nasıl? Stephen Hawking'in hastalığı neydi, Stephen Hawking hayatı ve gençliği! Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yaşamını yitiren ünlü fizikçi Hawking'in mum heykeliyle olan konuşmasını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Gökçek'in videoda Ateist olarak bilinen Hawking'in heykeline "Rabbimi inkar ediyordun, şimdi hesap veriyorsun" diye sorduğu görüldü. Peki, Stephen Hawking ne zaman öldü, nasıl? Stephen Hawking'in hastalığı neydi, Stephen Hawking hayatı ve gençliği...
26.02.2022 Gündem
Stephen Hawking’in ünlü ‘kara tahtası’ Londra’da sergilenmeye başlandı
Stephen Hawking’in ünlü ‘kara tahtası’ Londra’da sergilenmeye başlandı İngiliz fizikçi Stephen Hawking’in ofisinde bulunan eşyalar İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Bilim Müzesi’nde bugün sergilenmeye başladı. ‘Stephen Hawking İş Başında’ adıyla açılan sergide akademik çizimler ve şakalarla dolu ünlü kara tahtası yer aldı.
10.02.2022 Dünya
Stephen Hawking'in 80. doğum günü! Stephen Hawking kimdir?
Stephen Hawking'in 80. doğum günü! Stephen Hawking kimdir? Stephen Hawking Google'a Doodle oldu! Dünyaca ünlü fizikçi, Stephen Hawking'in 80. doğum günü Google'in tasarımıyla kutlanıyor. Yaşamı boyunca fikirleri, kitapları ve hastalığı ile çokça konuşulan Stephen Hawking, Einstein'dan bu yanan dünyaya gelen en parlak teorik fizikçi olarak kabul ediliyor. Peki, Stephen Hawking kimdir? Stephen Hawking hastalığı ne, neden öldü? İşte Stephen Hawking kitapları!
8.01.2022 Gündem
ALS hastalığı nedir? ALS (Amiyotrofik Lateral Skleroz) hastalığı neden oluyor, belirtileri nelerdir?
ALS hastalığı nedir? ALS (Amiyotrofik Lateral Skleroz) hastalığı neden oluyor, belirtileri nelerdir? ALS (Amyotrophic Lateral Sclerosis) nöro dejenerasyon yani sinir hücrelerinin bozulmasıdır. Kişi zamanla omurilik ve beyindeki sinirler artan bir şekilde fonksiyonlarını yitirir ve motor nöron hastalığında motor nöron denilen istemli hareket uyarısını taşıyan sinir hücreleri etkilenir ve birçok motor becerisi işlevini yitirir. Peki, ALS hastalığının nedeni nelerdir? ALS hastalığı nasıl belirti gösterir? İşte ALS hastalığı detaylar…
15.09.2020 Gündem
ALS tedavisinde solunum güçlüğüne dikkat
ALS tedavisinde solunum güçlüğüne dikkat Nöroloji Uzmanı Dr. Özge Altıntaş Kadırhan, ALS tedavisinde dikkat edilmesi gereken noktaları açıkladı. Solunum güçlüğünün gelişmesi hastalığın ilerleyişini hızlandırabileceğinden takip ve tedavi sürecinde önemli bir basamak olduğunu dile getiren Dr. Kadırhan, ''ALS hastalarının kontrolü aksatmaması zorunludur. Hastalığın progresyonu ile hastalar tedavi sürecinde maske ya da solunum cihazı ile solunum desteği alabilmektedir.'' dedi.
21.06.2020 Sağlık
Stephen Hawking'in solunum cihazı hastaneye bağışlandı
Stephen Hawking'in solunum cihazı hastaneye bağışlandı İngiltere’de Stephen William Hawking'in ailesi, corona virüs hastalarına yardımcı olması amacıyla 2018 yılında hayatını kaybeden ünlü fizikçi Stephen Hawking'in evindeki solunum cihazını bir hastaneye bağışladı.
23.04.2020 Dünya
Uzaylılar aramızda mı?
Uzaylılar aramızda mı? Uzaya giden ilk İngiliz astronot olan Dr. Helen Sharman, uzaylılarla ilgili yaptığı açıklamalarla şaşkınlık yarattı.
6.01.2020 Dünya
Emine Erdoğan'dan engelli gençlere 'Hawking' örneği
Emine Erdoğan'dan engelli gençlere 'Hawking' örneği Türkiyede bir ilk olma özelliği taşıyan 'Engelsiz Üniversite'nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan, "Bilim insanı Stephen Hawking eğer bizlere bir şeyler öğrettiyse o da engelli olmanın başarıya mani olmadığıdır" dedi.
5.03.2019 Siyaset
Hawking'in uyarısına rağmen tarihi adım atılıyor
Hawking'in uyarısına rağmen tarihi adım atılıyor ABD'li bilim insanları dünya dışı yaşamı bulmak için lazer teknolojisini kullanmaya hazırlanıyor.
7.11.2018 Bilim ve Teknoloji
"Sıradan insanın soyu tükenecek"
"Sıradan insanın soyu tükenecek" Stephen Hawking’in bugün satışa çıkacak olan kitabındaki makalesinden: "Zenginlerin, çocuklarının DNA’ları üzerinde yapacakları değişikliklerle oluşacak insanüstü ırk insanlığın sonunu getirecek."
16.10.2018 Bilim ve Teknoloji
Apple'ın efsane isminden 'yapay zeka' açıklaması
Apple'ın efsane isminden 'yapay zeka' açıklaması Yapay zeka, bir gün insanlığa saldırabilir mi? Apple'ın efsane ismi Steve Wozniak, görünüşe göre buna pek ihtimal vermiyor.
6.10.2018 Bilim ve Teknoloji
Dünyayı DART kurtaracak
Dünyayı DART kurtaracak Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) göktaşlarına karşı kullanacağı silahının testlerinde sona doğru yaklaşıyor.
14.09.2018 Dünya
Bir dahiyi kaybettik
Bir dahiyi kaybettik Einstein’dan sonra gelmiş geçmiş en büyük dahi olarak kabul edilen fizik profesörü Stephen Hawking 76 yaşında hayatını kaybetti. Hawking, evrenin sırlarını çözmeye çalıştığı çalışmalarıyla tanınıyordu. Son çağrısı, ‘İnsanoğlu diğer gezegenlere taşınmanın yolunu bulmalı’ oldu
14.03.2018 Dünya
Stephen Hawking kimdir? Stephen Hawking'in hayatı...
Stephen Hawking kimdir? Stephen Hawking'in hayatı... Stephen Hawking'in hayatını kaybettiği haberi gündeme bomba gibi düştü. Ünlü fizikçi ve yazar Stephen Hawking bıraktığı eserlerle unutulmayacak isimlerden biri... İşte Stephen Hawking hakkında merak edilen tüm bilgiler...
14.03.2018 Gündem
Son dakika: Stephen Hawking hayatını kaybetti
Son dakika: Stephen Hawking hayatını kaybetti Ünlü fizikçi ve yazar Stephen Hawking, 76 yaşında hayatını kaybetti.
14.03.2018 Dünya
İngiliz fizikçi Hawking'den korkutan açıklama: Başka gezegen bulunmalı
İngiliz fizikçi Hawking'den korkutan açıklama: Başka gezegen bulunmalı İnsanoğlunun 2600 yılına kadar yok olabileceği uyarısında bulunan dünyaca ünlü İngiliz fizikçi Stephen Hawking, artan nüfus ve enerji talebinin gezegeni felakete sürükleyeceğini belirterek Dünya’nın alev topu haline gelebileceğini kaydetti
7.11.2017 Dünya
Yapay zeka insanlığın kâbusu mu? Ölümsüzlüğün anahtarı mı? Korkmalı mıyız?
Yapay zeka insanlığın kâbusu mu? Ölümsüzlüğün anahtarı mı? Korkmalı mıyız? Teknolojik gelişim o kadar hızlı ilerliyor ki artık herkes bir gün robotların da insanlar kadar akıllı olacağına emin. Asıl korku ise bundan sonrası için... Peki ya akıllı robotlar insanların ‘gereksiz ve yeteneksiz’ olduğuna karar verirse?
29.09.2021 Gündem
Dünyaya gelen güçlü sinyalleri kim gönderiyor!
Dünyaya gelen güçlü sinyalleri kim gönderiyor! Dünya’ya 3 milyar ışık yılı uzaktaki bir galaksiden güçlü radyo dalgaları geldi. Stephen Hawking’in girişimiyle kurulan teleskop ağına gelen sinyallerin sırrı araştırılıyor
2.09.2017 Bilim ve Teknoloji
Dünyanın sonunu bunlar getirecek
Dünyanın sonunu bunlar getirecek İngiliz The Times gazetesi Nobel ödüllü 50 bilim insanından, insanlığın sonunu getirebilecek en büyük tehditleri sıralamalarını istedi. Nüfus artışı ve nükleer savaş gibi faktörlerin bulunduğu listede ABD lideri Trump’ın da adının yer alması dikkati çekti
1.09.2017 Dünya
Dünyayı uzaylılardan koruyacak biri aranıyor!
Dünyayı uzaylılardan koruyacak biri aranıyor! NASA, Dünya’yı uzaylıların ‘biyolojik istilasından’ korumak için ‘gezegenler arası koruma memuru’ adı altında görevlendirilecek birini arıyor.
2.08.2017 Bilim ve Teknoloji
Hawking'den kritik uyarı: Kolomb gibi gelebilirler! Cevap vermeyin!
Hawking'den kritik uyarı: Kolomb gibi gelebilirler! Cevap vermeyin! İngiliz astrofizikçi Stephen Hawking, 'Stephen Hawking's Favorite Places' adlı bir belgeselde, insanlığı, gelişmiş medeniyetlere mensup uzaylılarla iletişime geçmenin yaratabileceği olası tehlikelere karşı bir kez daha uyardı. Hawking, insanların, üstün yaşam formlarıyla olası karşılaşmasını Amerikan yerlilerinin, kaşif Kristof Kolomb ve beraberindeki İspanyol askerleriyle karşılaşmasına benzetti.
26.07.2017 Dünya
‘Trump Dünya’yı Venüs’e çevirebilir’
‘Trump Dünya’yı Venüs’e çevirebilir’ Dünyaca ünlü İngiliz fizikçi Stephen Hawking, ABD Başkanı Donald Trump’ın aldığı ülkesinin Paris İklim Anlaşması’ndan çekilme kararının Dünya’ya zarar verebileceğini söyledi.
3.07.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Stephen Hawking ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki stephen hawking haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.