Sosyal Medya Kullanımı

Sosyal Medya Kullanımı

Son dakika Sosyal medya kullanımı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Sosyal medya kullanımı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Sosyal medya kullanımı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sosyal Medya Kullanımı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sosyal medya kullanımı gelişmeleri de dahil olmak üzere 642 sosyal medya kullanımı haberi bulunmuştur. Tüm sosyal medya kullanımı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Narsist kişilerde Facebook, Instagram, TikTok ve benzeri sosyal medya bağımlılığı daha fazla
Narsist kişilerde Facebook, Instagram, TikTok ve benzeri sosyal medya bağımlılığı daha fazla Psikolog Ecem Özcan Tatlıdil, “Yapılan araştırmalarda narsist kişilerde Facebook, Instagram, TikTok ve benzeri sosyal medya platformlarına karşı daha faza bir bağımlılık eğilimi görülmüştür. Çünkü narsist kişiler, hayatlarına ilişkin her ayrıntıyı dünya üzerindeki her şeyden daha önemli bulduklarından, bu platformlarda kendileriyle ilgili her anı paylaşmaktadırlar” dedi.
18.03.2024 Sağlık
Aşırı sosyal medya kullanımının bir zararı daha ortaya çıktı
Aşırı sosyal medya kullanımının bir zararı daha ortaya çıktı Günlük hayatı olumsuz etkileyen aşırı sosyal medya kullanımı çeşitli sorunları beraberinde getiriyor. Uzmanlar, uyku probleminin sağlık ve başka sorunlara sebep olduğunu belirterek, özenti ve kendini başkalarıyla kıyaslamadan kaçınılması gerektiğinin altını çizdi.
28.01.2024 Gündem
MSB duyurdu: Harekat ve operasyon bölgelerinde telefon kullanımı yasaklandı
MSB duyurdu: Harekat ve operasyon bölgelerinde telefon kullanımı yasaklandı Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre harekat ve operasyon bölgelerinde akıllı ve kameralı telefon kullanımı yasaklandı. Öte yandan bedelli askerlik tutarının, daha önce yapılan düzenleme ile memur maaş katsayısındaki artış oranına sabitlendiği ve miktar konusundaki belirsizliğin ortadan kaldırıldığı hatırlatıldı.
11.01.2024 Gündem
Sosyal medya çağında ebeveynlik; iyi yönetmek için 8 öneri
Sosyal medya çağında ebeveynlik; iyi yönetmek için 8 öneri Sosyal medya kullanımının hem olumlu hem olumsuz sonuçlara yol açabildiğini söyleyen Prof. Dr. Gonca Kızılkaya Cumaoğlu, "Sosyal medya öğrenmeyi kolaylaştırıyor, dünyayı tanımamızı, çevremizden haberdar olmamızı sağlıyor, zaman zaman yaratıcı fikirlerin de ortaya çıkmasını tetikliyor. Diğer yandan doğru kullanılmadığında özellikle de çocuklarımız açısından önemli zararlarını gözlemliyoruz. Aşırı kullanımını anksiyete ve depresyona dahi neden olabiliyor" dedi.
4.01.2024 Gündem
Sosyal medyadaki meydan okuma akımı çocukların hayatını tehdit ediyor!
Sosyal medyadaki meydan okuma akımı çocukların hayatını tehdit ediyor! Son zamanlarda sosyal medyada hızla yayılan ‘challenge’ (meydan okuma) akımı, çocuk ve gençlerin sağlığını, hatta hayatını ciddi şekilde tehdit ediyor.
20.08.2023 Yaşam
İsmini Twitter'da görünce harekete geçti! Şikayet edin, cezası 3 aydan başlıyor
İsmini Twitter'da görünce harekete geçti! Şikayet edin, cezası 3 aydan başlıyor Sosyal medya kullanımının yoğun şekilde artması, artık suçları oradan işlemeye doğru götürdü. Çalışanını işten çıkardıktan sonra ismini de yazıp Tweet atan firma için kötü haber geldi ve şirket aleyhine tazminat cezası kararı verildi. Vatandaşların kişisel bilgilerinin sosyal medya platformlarında başkaları tarafından paylaşımı suç unsuru oluşturuyor. Peki böyle bir durumla karşılaşanlar nereye, ne kadar süre içinde şikayet edebilir? İşte detaylar...
26.05.2023 Gündem
Demirören Medya Lisesi'nde dijital iletişim sunumu düzenlendi
Demirören Medya Lisesi'nde dijital iletişim sunumu düzenlendi Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nur Emine Koç’un katılımıyla ‘Artı ve eksileriyle dijital iletişim’ sunumu düzenlendi. Sunumda, iletişimden, medyaya; yeni medyadan dijital hastalıklara kadar birçok konu öğrencilerle tartışıldı.
25.05.2023 Eğitim
Türkiye'de sosyal medya kullanımı 7 milyon kişi azaldı
Türkiye'de sosyal medya kullanımı 7 milyon kişi azaldı Türkiye’de sosyal medya platformlarını kullanan kişi sayısı 2022 yılında yaklaşık 7 milyon azaldı. Uzmanlar bu düşüşün pandemi sonrası gerçek hayata geçişi nitelendiriyor.
3.02.2023 Bilim ve Teknoloji
Sosyal medyada beğeni beklentisi hayatı kabusa çeviriyor
Sosyal medyada beğeni beklentisi hayatı kabusa çeviriyor Psikiyatri Uzmanı Dr. Gamze Yüksel, sosyal medya bağımlılığı ve beğeni beklentisinin hayatı olumsuz etkilediğini söyledi.
20.11.2022 Sağlık
WhatsApp güncellemesi kabusları oldu! Kullanıcılar ikiye bölündü... 'Aldatmalar ve kavgalar artacak'
WhatsApp güncellemesi kabusları oldu! Kullanıcılar ikiye bölündü... 'Aldatmalar ve kavgalar artacak' WhatsApp, birkaç gün önce çevrimiçi olma özelliğini gizleyen yeni bir güncelleme yayınladı. Buna göre karşı taraf istemezseniz sizi 'online' göremeyecek. Bu özellik sosyal medya kullanıcılarını ikiye böldü. Bazı kullanıcılar durumdan memnun ancak bazıları için ise güncelleme tam anlamıyla 'kabus'...
7.11.2022 Yaşam
TikTok'ta büyük tehlike! Öldüren yeni akım
TikTok'ta büyük tehlike! Öldüren yeni akım Sosyal medyadaki tehlikelere dikkat çekmek amacıyla İstanbul’da yapılan bir araştırmadan düşündürücü sonuçlar çıktı. Yakacık Çocuk Hastanesi’ne başvuran 12-18 yaş arasındaki yüz TikTok kullanıcısıyla yapılan anket çocukaların, TikTok uygulamasını sıkıntıdan kullandıklarını ortaya koydu.
30.10.2022 Gündem
Emniyet Müdüründen tatilcilere 'sahte rezervasyon' uyarısı
Emniyet Müdüründen tatilcilere 'sahte rezervasyon' uyarısı Muğla İl Emniyet Müdürü Suvat Dilberoğlu, kentin turizm merkezlerindeki lüks otellerin internet sayfalarının kopyalanarak oluşturulan sahte rezervasyonlara karşı dikkatli olmaları konusunda tatilcileri uyardı. Dilberkoğlu, "Tatilcilerimizin güvenirliliğini kanıtlayan seyahat acentelerinden rezervasyon yapmalarını tavsiye ediyorum" dedi.
2.06.2022 Yaşam
Tazminatınız yanar! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! İş yerinde cep telefonu kullanımı...
Tazminatınız yanar! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! İş yerinde cep telefonu kullanımı... Tazminat hakkı ile ilgili son dakika açıklaması! Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. İş yerinde cep telefonu ve WhatsApp kullanımıyla flaş karar. İş yerinde cep telefonu ve WhatsApp kullanımıyla ilgili kararlar Anayasa Mahkesi ve Yargıtay'dan geldi. İşte milyonlarca çalışanı ilgilendiren tüm detaylar...
10.03.2022 Çalışan Hakları
Türkiye sosyal medya kullanımında 33'üncü sırada
Türkiye sosyal medya kullanımında 33'üncü sırada Dünyadaki sosyal medya kullanıcı sayısı 4,2 milyar olurken, bu rakamın 5 yılda 2 milyar arttığı görüldü.
1.02.2022 Bilim ve Teknoloji
İletişim Başkanı Altun: Her CİMER başvurusu bizim mahremimiz
İletişim Başkanı Altun: Her CİMER başvurusu bizim mahremimiz İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'nin (CİMER), Türkiye'nin kamu idaresi anlamında son dönemin en önemli reformlarından olduğunu belirterek, "Her bir CİMER başvurusu, bizim namusumuza emanettir, mahremimizdir. CİMER üzerinden gerçekleştirilen faaliyetlerde memnuniyet oranının yüzde 20 arttığını gördük" dedi.
23.12.2021 Siyaset
CİMER'de 'Yönetime Katıl' uygulaması başladı
CİMER'de 'Yönetime Katıl' uygulaması başladı İletişim Başkanlığı, vatandaşın yeni politika önerileri sunabilmesi ve hali hazırda yürütülen politikalar hakkında katkılarının alınabilmesi amacıyla Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinde 'Yönetime Katıl' uygulaması başlatıldığını duyurdu.
12.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Sosyal medya araçları olumsuz beden imajına yol açıyor!
Sosyal medya araçları olumsuz beden imajına yol açıyor! Genellikle başka bir alanda kendisini yeterli ve değerli hissetmeyen genç insanlarda beden üzerinden çekici olmaya yönelik çabalar ortaya çıkıyor. Düşük benlik saygısının beden memnuniyetsizliği ile ilişkili olduğunu belirten uzmanlar, sosyal medya araçları dışında televizyon reklamları, müzik videoları, reklam panoları ve dergiler gibi geleneksel medyaya maruz kalmanın erkek ve kadınlarda olumsuz beden imajına yol açtığını vurguluyor. Uzmanlar, beden görünümü ile aşırı uğraş içerisinde olan ve sürekli olarak kendisini yetersiz bulan gençlerin uzman yardımı alarak bu duruma yol açan nedenleri araştırmalarını tavsiye ediyor.
30.10.2021 Sağlık
Yeme bozukluğuna neden oluyor! Beden algısını bozuyor!
Yeme bozukluğuna neden oluyor! Beden algısını bozuyor! Genellikle başka bir alanda kendisini yeterli ve değerli hissetmeyen genç insanlarda beden üzerinden çekici olmaya yönelik çabalar ortaya çıkıyor. Düşük benlik saygısının beden memnuniyetsizliği ile ilişkili olduğunu belirten uzmanlar, sosyal medya araçları dışında televizyon reklamları, müzik videoları, reklam panoları ve dergiler gibi geleneksel medyaya maruz kalmanın erkek ve kadınlarda olumsuz beden imajına yol açtığını vurguluyor. Uzmanlar, beden görünümü ile aşırı uğraş içerisinde olan ve sürekli olarak kendisini yetersiz bulan gençlerin uzman yardımı alarak bu duruma yol açan nedenleri araştırmalarını tavsiye ediyor.
29.10.2021 Sağlık
Depresif ruh hali ve kaygı bozukluklarında yüzde 20 azalma
Depresif ruh hali ve kaygı bozukluklarında yüzde 20 azalma Yapılan araştırmalar kovid-19 aşısı yaptıran kişilerde, pandemide oluşan depresif ruh hali ve kaygı bozukluklarının yüzde 4 ile yüzde 20 arasında azaldığını ortaya koydu. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Klinik Psikolog Ünal Erdem Elli, bu durumun ‘kişinin kendini ve çevresini güvende hissetmesi’ ile ilgili olduğunu söyledi.
23.10.2021 Sağlık
Siyasi parti seçmenleri hangi sosyal medya uygulamasını tercih ediyor? AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti ve HDP...
Siyasi parti seçmenleri hangi sosyal medya uygulamasını tercih ediyor? AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti ve HDP... Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, partilerin sosyal medya kullanım tercihlerini yazdı. AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti ve HDP... 2300 kişi ile gerçekleştirilen ankette 'Siyasi olayları en çok hangi iletişim kanalı ile gerçekleştiriyorsunuz?' Sorusuna verilen cevaplar da dikkat çekti.
6.10.2021 Siyaset
Gençlere sosyal medya uyarısı: Depresif yapıyor
Gençlere sosyal medya uyarısı: Depresif yapıyor Dr. Sevilay Sitrava, Instagram vesilesiyle gençlerin, özellikle de genç kızların, kendi görselliklerini ötekilerle kıyas yapma şansına sahip olduğunu belirterek, "(Gençler) önce kendileriyle, daha sonra da başkalarıyla sahici ilişkiler kurmaktan uzak olmuş olurlar. Bu durum, uzun vadede de insanları daha izole bir hale getirip depresif hal almalarına sebep olabilir" dedi.
21.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Linkedin’den rakipler özelliği!
Linkedin’den rakipler özelliği! Linkedin, rakipler özelliği ile geliyor. Bu özellik şirketlerin kendi sayfalarını rakipleri ile kıyaslamasını sağlayacak. Böylece aradaki farklar çok daha net bir şekilde görülecek. Böyle bir özelliğin ortaya çıkmasın en önemli nedeni iş hayatında eşitliği sağlamak.
11.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Sosyal Medya Eğitim Programı başladı
Sosyal Medya Eğitim Programı başladı 2 gün sürecek programla katılımcıların sosyal medya, Türkiye'de internet hukuku ve uygulamaları, dezenformasyonla mücadele ve ilgili alanlarda kriz yönetimi konularında bilgi düzeylerinin artırılması amaçlanıyor.
30.07.2021 Bilim ve Teknoloji
3 yaş öncesi ekran ile tanıştırmayın!
3 yaş öncesi ekran ile tanıştırmayın! Yaz tatiliyle beraber çocukların ve ergenlerin sosyal medya kullanımları da arttı. 13 yaşından önce sosyal medya hesabı açılmasının sakıncalı olduğunu belirten uzmanlar, sosyal medya kullanımında bilgilendirmenin ve çocuğa rol model olmanın önemine dikkat çekiyor. Uzmanlara göre, çocuklar 3 yaşından önce ekranlı cihazlarla tanıştırılmamalı, 12 yaşından önce de cep telefonu alınmamalı.
24.07.2021 Sağlık
Yeme bozukluğu vakaları arttı! En sık kadınlarda ve ergenlerde görülüyor!
Yeme bozukluğu vakaları arttı! En sık kadınlarda ve ergenlerde görülüyor! Son dönemde sağlık ve diyet ile ilgili sosyal medya paylaşımları oldukça popüler hale geldi. Kullanıcıların 'Nasıl diyet yapılır?', 'Nasıl fit kalınır?' 'Günde kaç kalori yakılmalı?' gibi paylaşımlarla sıkça karşılaştığını vurgulayan uzmanlar, bazı web sitelerinin düzensiz yemek yemeyi teşvik ederek yeme bozukluğunu bir moda ya da güzellik algısı olarak göstermeye çalıştığını ifade ediyor. Uzmanlar yeme bozukluğunun ergenlerde, kadınlarda ve manken, dansçı, sporcu gibi meslek gruplarında başarılı genç kızlarda daha çok görüldüğüne dikkat çekiyor.
8.06.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Sosyal Medya Kullanımı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sosyal medya kullanımı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.