'İnternet avcıları'na karşı kritik uyarı! Bakanlık tek tek deşifre etti! Piyasa fiyatının çok altında...
'İnternet avcıları'na karşı kritik uyarı! Bakanlık tek tek deşifre etti! Piyasa fiyatının çok altında... Dolandırıcılara karşı son dakika açıklaması! Ticaret Bakanlığı uyarı yayımladı, tek tek anlattı. Hesapları ele geçiriyorlar, bankadaki tüm parayı çalıyorlar. Bakanlık sosyal medyada üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı çağrıda bulunarak kullanılan yöntemleri deşifre etti. Açıklamada iş ve yatırım, sahte ödül, çekiliş ve piyango, romantik, abonelik, sahte 'influencer' sponsorlukları, piyasa fiyatının çok altında fiyatlı cep telefonları ve diğer elektronik cihazlar için reklamları ile kimlik avı dolandırıcılığı yöntemlerine dikkat çekildi.
27.01.2022 Gündem
Kadınlara bu mesajı atmaya başladılar! 'Başkasının kocasıyla flört ettin, hakkınızda şikayet var'
Kadınlara bu mesajı atmaya başladılar! 'Başkasının kocasıyla flört ettin, hakkınızda şikayet var' Dolandırıcılar, sosyal medyada 'başkasının kocasıyla flört ettiğiniz için hakkınızda şikayet var' diyerek korkuttukları kadınların gönderdikleri linklerle hesaplarını çalıyor. Bu yöntemle son dönemde binlerce kadının hesabını ele geçiren dolandırıcılara karşı sosyal medya hesaplarında çift yönlü kimlik doğrulama kullanılması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Aykut Arıkan, "Önemli olan tıklamamak, çünkü her tık bir tuzak. Bütün sosyal medya özelinde hesaplarımızı çift faktörlü doğrulama ile koruma altına almamız lazım" dedi.
2.01.2022 Gündem
Sosyal medya dolandırıcılığı operasyonu: 33 gözaltı
Sosyal medya dolandırıcılığı operasyonu: 33 gözaltı Ankara Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Ankara merkezli 5 ilde eş zamanlı düzenlenen sosyal medya dolandırıcılığı operasyonunda 37 şüpheliden 33'ü gözaltına alındı.
24.09.2021 Gündem