Sosis

Sosis

Son dakika sosis haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sosis ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sosis haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sosis

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sosis gelişmeleri de dahil olmak üzere 504 sosis haberi bulunmuştur. Tüm sosis haberleri aşağıda listelenmiştir.
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü”
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü” Tütün kullanımının kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü olduğunu ifade eden İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Çelik, “Akciğer kanseri başta olmak üzere ağız, gırtlak, yemek borusu, mide, pankreas, böbrek, mesane, rahim ağzı, kalın barsak kanseri gibi en sık görülen kanser türlerine neden olabilmektedir. Sigaranın güvenli bir kullanım seviyesi bulunmamaktadır. Ayrıca sürekli olarak sigara içilen ortamda bulunmak da pasif içicilik bizzat içilmese bile kanser riskini artırabilmektedir” dedi.
4.02.2024 Gündem
Nitrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Nitrat Barındıran Gıdalar Listesi...
Nitrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Nitrat Barındıran Gıdalar Listesi... Nitrat, nitrik asit tuzu iyonu olarak bilinmektedir. Sebzelerin gelişimi açısından oldukça önemli olan nitrat, birçok sebzede de doğal olarak bulunmaktadır. İçeriğinde nitrat bulunan sebzelerin tüketilmesi de vücutta bulunan eksikliği karşılamak için yardımcı olmaktadır. Genel olarak içeriğindeki nitrat oranı yüksek olan besinler; marul, dereotu, ıspanak, brokoli, lahana ve kırmızı pancar olarak ifade edilebilir. 
3.01.2024 Sağlık
Döneri ekmek arasına koydu şeytanın bacağını kırdı! İşte 'ekmek arası dönerin mucidi' Malatyalı Kadir Nurman'ın hikayesi
Döneri ekmek arasına koydu şeytanın bacağını kırdı! İşte 'ekmek arası dönerin mucidi' Malatyalı Kadir Nurman'ın hikayesi Döneri ekmeğin arasına koydu, Almanların en sevdiği fast food sıralamasında birinciliğe tırmandı. Almanya’ya işçi olarak gitti ancak şansı bir türlü yaver gitmedi. Elini attığı tüm işler başarısızlıkla sonuçlandı. Gurbette gülmeyen talihini değiştirmekte kararlıydı. Soluğu Türkiye’de aldı. Hemen ticarete atıldı ancak ne yazık ki onda da hüsrana uğradı. Sonrasında baktı olmayacak tekrar Almanya’ya döndü. Hiçbir şekilde pes etmeyen Kadir Nurman şeytanın bacağını ise döneri ekmek arasına koyunca kırdı.
23.11.2023 Yaşam
Günlerce çile çektiriyor! Sıcaklıkla artışa geçti, bu besinlerden uzak durun
Günlerce çile çektiriyor! Sıcaklıkla artışa geçti, bu besinlerden uzak durun 'Başıma adeta çivi çakıyor... Beynim patlıyor... Başım çatlayacak şekilde ağrıyor... Saçlarımı yoluyorum yine de geçmiyor...' Buna benzer sözler migren ağrısı yaşanların birçok dile getirdiği sitem dolu sözler. Yaz aylarıyla birlikte sıcaklığın rekor kırdığı bu günlerde migren hastalarında da artış yaşanıyor. Peki Migren hastalarının yaz aylarını rahat geçirmesi için nelere dikkat etmesi gerekir? Prof. Dr. Yavuz Selim Yıldırım merak edilen soruları yanıtladı.
6.08.2023 Sağlık
Kurban eti beklerken, sosis geldi! Sahte kurban rezaletinde ilk ifade ortaya çıktı
Kurban eti beklerken, sosis geldi! Sahte kurban rezaletinde ilk ifade ortaya çıktı Bursa'da kurban eti bekleyenlere, donmuş et veren restoran sahipleriyle ilgili yeni bir gelişme yaşanırken, ilk ifadeler de ortaya çıktı.
1.07.2023 Yaşam
Sahte kurban hisse sahiplerini isyan ettirdi! Yüzlerce mağdur var
Sahte kurban hisse sahiplerini isyan ettirdi! Yüzlerce mağdur var Bursa’da bir et restoranından kurbanlık için 7 bin 100 liraya hisse alan bin 700 kişi, kendilerine sosis gibi teslim edilen etin aylar önce kesildiğini ve bozuk olduğunu iddia etti. Restoranı basan vatandaşlar paralarının iadesini isterken, soluğu karakolda aldı. İş yeri sahibi gözaltına alınırken, Bursa İl Tarım Müdürlüğü tarafından yaklaşık 4,5 ton et imha edildi.
30.06.2023 Yaşam
Rusya’daki Wagner krizi ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı! Aylar önce 'devletin başına gelebilir' uyarısı yapılmış
Rusya’daki Wagner krizi ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı! Aylar önce 'devletin başına gelebilir' uyarısı yapılmış Bir zamanlar Rus lider Vladimir Putin'in en yakın müttefiki olan Wagner lideri Yevgeny Prigozhin'in silahlı isyan başlatıp darbe girişiminde bulunması tüm dünyada yankı uyandırdı. Bir zamanlar sokakta sosis satan ve ardından Kremlin'de Putin'in özel aşçılığını yapan Prigozhin'in nasıl güçlenip bir savaş lorduna dönüştüğü merak konusu oldu. Prigozhin'in hayatı hakkındaki detaylar ilgi çekici.
25.06.2023 Dünya
‘Oyuncaklı çocuk menüsü’ tuzağı! 'Çocuklarınızı fast food ile ödüllendirmeyin'
‘Oyuncaklı çocuk menüsü’ tuzağı! 'Çocuklarınızı fast food ile ödüllendirmeyin' Prof. Gökakın, “oyuncaklı çocuk menüsü” tuzağına ilişkin anne ve babaları uyardı: Çocuklarınızı oyuncaklı fast food ile ödüllendirmeyin. Gelecekte kalp krizi riski ve ölümcül hastalıklara davetiye çıkartmış olursunuz...
18.05.2023 Yaşam
Bayram sabahı kahvaltısına dikkat!
Bayram sabahı kahvaltısına dikkat! Ramazan ayının ardından tüketilen besinlerin miktarının aniden arttırılmaması yönünde uyarıda bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Hande Soydemir, “Bayram sabahındaki kahvaltıda, hamur işleri, kızartmalar, sucuk, salam, sosis yerine daha hafif ve dengeli tabaklar oluşturmak gerekir” dedi.
19.04.2023 Sağlık
Ramazan’da bu besinlere dikkat: Metabolizma hızını düşürüyor, kilo aldırıyor
Ramazan’da bu besinlere dikkat: Metabolizma hızını düşürüyor, kilo aldırıyor Ramazan ayının son haftasında iftar ve sahurda tüketilmesi gerekenlerle ilgili uyarılarda bulunan Diyetisyen Gizem Çalayır, yağlı ve tuzlu besinler, hamur işleri, turşu, sucuk falan, sosis, işlenmiş et ürünleri, şekerli atıştırmalıklar ya da tatlılar, bol baharatlı ve gazlı içeceklerin metabolizma hızını düşürdüğü için tüketilmemesi gerektiğine dikkat çekti.
16.04.2023 Vatan TV
Ramazan’da bu besinlere dikkat: Metabolizma hızını düşürüyor, kilo aldırıyor
Ramazan’da bu besinlere dikkat: Metabolizma hızını düşürüyor, kilo aldırıyor Ramazan ayının son haftasında iftar ve sahurda tüketilmesi gerekenlerle ilgili uyarılarda bulunan Diyetisyen Gizem Çalayır, yağlı ve tuzlu besinler, hamur işleri, turşu, sucuk falan, sosis, işlenmiş et ürünleri, şekerli atıştırmalıklar ya da tatlılar, bol baharatlı ve gazlı içeceklerin metabolizma hızını düşürdüğü için tüketilmemesi gerektiğine dikkat çekti.
16.04.2023 Gündem
Uzmanından sahurda tokluğu artıran 4 yiyecek önerisi
Uzmanından sahurda tokluğu artıran 4 yiyecek önerisi Sahur sofrasında 4 yiyecek grubunu bulundurarak tokluğu artırmanın mümkün olduğunu belirten Diyetisyen Duygu Yıldırım Sökmen, “Yumurta hem düşük kalorisi hem de protein kalitesinin yüksek olması sebebiyle uzun süre tokluk sağlar. Tam buğday ürünleri sindirim problemlerini önleyerek tokluğu artırır. Süt de uzun süre tokluğu artıran bir içecektir. Tarçın ise kan şekerini dengede tutup, tatlı ihtiyacını baskılamayı sağlar” dedi.
8.04.2023 Ramazan Sofrası
Kadıköy'ü ayağa kaldıran toplu kedi ölümü: Büyük bir katliam, soruşturma başlatıldı
Kadıköy'ü ayağa kaldıran toplu kedi ölümü: Büyük bir katliam, soruşturma başlatıldı Kadıköy'ü ayağa kaldıran olay. Mahalle sakinleri tarafından sokakta beslenen yaklaşık 34 kedi ölü bulundu. Kimi mahalle sakinlerinin ise evinde beslediği kediler kayboldu. Polis yaşanan olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatırken İlçe Tarım Müdürlüğü ise ölen kedilerden aldığı numuneleri laboratuvara gönderdi. İşte haberin detayları...
18.03.2023 Yaşam
Markette fiyatlara dikkat: 100 liradan 130 liraya çıktı
Markette fiyatlara dikkat: 100 liradan 130 liraya çıktı Market fiyatlarıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Ocak ayında başlayan fiyat sabitleme kampanyası çok sayıda markete ve sektöre yayılmıştı. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu bazı marketlerin fiyat artışı yapmaya devam ettiklerini söylüyor. Peki fiyat artışı durumunda tüketici ne yapmalı, işte detaylar...
4.02.2023 Ekonomi
Anne olmayı düşünüyorsanız bazı besinlerden uzak durun
Anne olmayı düşünüyorsanız bazı besinlerden uzak durun Beslenme ve Diyet Uzmanı Gözde Gence Kırtız, hamile kalmak isteyenlere beslenme tavsiyelerinde bulundu. Bu tavsiyelerin başında işlenmiş gıdalardan kaçınmak, şekerli gıdalardan uzak durmak, Akdeniz tipi beslenmek ve mutlaka düzenli egzersiz yapmak geliyor.
24.11.2022 Sağlık
Taslak hazır! Yeni standart geliyor
Taslak hazır! Yeni standart geliyor Simit satışında yeni dönem başlıyor. Taslak hazır, yeni standart geliyor. Taslak halindeki standarta göre simit; sokak simidi, pastane simidi, dolgulu simit ve hamuru haşlanmış simit olarak dörde ayrılacak.
27.09.2022 Ekonomi
Sıcak hava kalp krizini tetikliyor
Sıcak hava kalp krizini tetikliyor Yaz aylarında artan hava sıcaklıkları ile vücudun ısı dengesi bozulurken, ısı dengesinin sağlanması için kalp hızında meydana gelen dalgalanmalar kalp krizini tetikleyebiliyor.
16.07.2022 Sağlık
Market fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Yüzde 33 arttı, süt, yoğurt, peynir, çay...
Market fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Yüzde 33 arttı, süt, yoğurt, peynir, çay... Market fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme. Haziran ayında fiyatlar arttı. Süt, yoğurt, peynir, çay gibi birçok üründe fiyatlar değişti. İstanbul Ticaret Odası verilerine göre, haziran ayında en çok şehirlerarası otobüs bileti fiyatı arttı, geçen ay fiyatı en fazla azalan ürün ise yüzde 37,71 ile domates oldu. Öte yandan Fiyatında artış yaşanan diğer ürünler; gıda harcamaları grubundan yüzde 27,86 ile çay, ev eşyası harcamaları grubundan yüzde 27,66 ile oturma odası takımı, konut harcamaları grubundan yüzde 24,79 ile doğal gaz metreküp fiyatı, gıda harcamalarından yüzde 20,69 ile sosis ve aynı gruptan yüzde 20,27 ile süt olarak belirlendi. İşte son dakika haberinin detayları...
2.07.2022 Ekonomi
BİM aktüel 7 Haziran Salı 2022 kataloğu! 7 Haziran BİM kataloğu 2022 ile hangi ürünler indirimli, bu hafta neler var? BİM kataloğu 7 Haziran 2022
BİM aktüel 7 Haziran Salı 2022 kataloğu! 7 Haziran BİM kataloğu 2022 ile hangi ürünler indirimli, bu hafta neler var? BİM kataloğu 7 Haziran 2022 BİM aktüel 7 Haziran 2022 kataloğu yayınlandı. BİM aktüel 7 Haziran Salı 2022, 2 sayfa olarak yayınlandı. Bu hafta da BİM’de birbirinden farklı ürün indirimli fiyatlarıyla vatandaşa sunuldu. İşte BİM kataloğu 7 Haziran 2022…
7.06.2022 Ekonomi
Astım krizlerine beslenme ile çözüm! Astım hastaları hangi besinleri tüketmeli?
Astım krizlerine beslenme ile çözüm! Astım hastaları hangi besinleri tüketmeli? Denizli Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Zahide Alaçam, dünyada her yıl 400 binden fazla astıma bağlı ölüm olduğunu belirterek astım hastalığı hakkında bilgi verdi, astımı olan hastaların nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda önerilerde bulundu.
26.05.2022 Sağlık
Ayçiçek yağı, zeytin yağı ve süt ürünleriyle ilgili korkunç iddia! Gıda fiyatları...
Ayçiçek yağı, zeytin yağı ve süt ürünleriyle ilgili korkunç iddia! Gıda fiyatları... Ayçiçek yağı, zeytin yağı ve süt ürünleriyle ilgili son dakika açıklaması! Gıda fiyatlarının artması ile birlikte gıda sahteciliğinde de artış yaşandığı ortaya çıktı. Ayçiçek yağı, Zeytinyağı ve süt ürünlerindeki sahtecilikle ilgili korkunç iddialar var. Tüketici Başvuru Merkezi Gıda Komisyonu üyesi Nurten Sırma hayat pahalılaştıkça sahteciliğinde mühendisliğinin yapıldığını belirterek gıda sahteciliğinde kullanılan yöntemleri tek tek anlattı.
10.05.2022 Ekonomi
Bayram sofralarında bunlara dikkat
Bayram sofralarında bunlara dikkat Diyetisyen Nidanur Kara, Ramazan sonrasında nasıl beslenilmesi gerektiğine ilişkin önemli uyarılarda bulundu.
1.05.2022 Sağlık
Sağlık Bakanlığı'ndan flaş Ramazan Bayramı uyarısı
Sağlık Bakanlığı'ndan flaş Ramazan Bayramı uyarısı Sağlık Bakanlığı vatandaşlara beslenme ile ilgili uyarılarda bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Bayram sabahı hafif bir kahvaltı ile güne başlanmalı. Kahvaltıda kızartma, kavurma yöntemleriyle pişirilmiş besinler tercih edilmemelidir. Domates, salatalık, maydanoz, taze biber vb. çiğ sebzeler bolca tüketilmeli, az tuzlu peynir tercih edilmelidir. Haşlanmış yumurta yenmelidir. Sucuk, salam, sosis vb. yağlı besinlerden, börek vb. hamur işi gıdalardan sakınılmalı." denildi
30.04.2022 Sağlık
12 Nisan BİM kataloğu 2022! 12 Nisan Salı BİM’de neler var? BİM 12 Nisan aktüel ürünler kataloğu 2022!
12 Nisan BİM kataloğu 2022! 12 Nisan Salı BİM’de neler var? BİM 12 Nisan aktüel ürünler kataloğu 2022! BİM aktüel 12 Nisan 2022 kataloğu ile BİM’de hangi ürünlerin indirimli olduğu araştırılıyor. 12 Nisan BİM 2022 aktüel ürünler kataloğu yayınlandı. Nisan ayının ikinci aktüel ürünler kataloğu içerisinde bu hafta da yine birbirinden farklı ürünler indirimli fiyatlarla raflardaki yerini aldı. İşte BİM aktüel 15 Nisan 2022 kataloğu…
12.04.2022 Ekonomi
Et fiyatına indirim geldi! Satış başladı, kilosu 82 liradan başlıyor...
Et fiyatına indirim geldi! Satış başladı, kilosu 82 liradan başlıyor... Ucuz et satışı Tarım Kredi marketlerinde başladı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, gündeme dair önemli açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Kirişci, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Ramazan boyunca market ortalamalarının yüzde 15-20 altında, ucuz et satışının başladığını duyurdu. Peki et fiyatları indirim sonrası İstanbul ve Ankara'da ne kadar? İşte detaylar...
8.04.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Sosis ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sosis haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.