Son Dakika Sgk

Son Dakika Sgk

Son dakika son dakika sgk haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan son dakika sgk ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını son dakika sgk haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Son Dakika Sgk

haberleri sayfasında son dakika yaşanan son dakika sgk gelişmeleri de dahil olmak üzere 284 son dakika sgk haberi bulunmuştur. Tüm son dakika sgk haberleri aşağıda listelenmiştir.
Son dakika: SGK müjdeyi verdi! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor
Son dakika: SGK müjdeyi verdi! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor Son bir yılda borcunu ödemeyene yeni taksit imkanı tanındı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “İşverenlerimizin 12 ayı geçmeyen borçlarını uygun koşullarda taksitlendirerek yapılandırıyoruz” dedi. Zor durumdaki mükelleflerin borçları 60 aya kadar taksitlendirilebilecek.
20.11.2018 Ekonomi
Müjdeli son dakika haberi geldi! Emekliye maaş ayarı
Müjdeli son dakika haberi geldi! Emekliye maaş ayarı Bağ-Kur'luların maaşlarını mercek altına alan SGK, sehven eksik maaş bağlanan emekli esnafın aylıklarını düzeltip toplu ödeme yapmaya hazırlanıyor.
13.11.2018 Ekonomi
Son dakika: SGK'dan maaşı düşük gösterene denetim
Son dakika: SGK'dan maaşı düşük gösterene denetim 2019 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu'nun denetimleri artacak. SGK, sigorta primlerini gerçek ücretlerinden düşük seviyede yatıranlar için harekete geçiyor
7.11.2018 Ekonomi
Son dakika... Yeni dönem başlıyor! SMS gönderilecek
Son dakika... Yeni dönem başlıyor! SMS gönderilecek Sosyal Güvenlik Kurumu, prime esas kazancı düşürülen ve eksik bildiren çalışanları SMS ile uyaracak.
30.10.2018 Ekonomi
Son dakika... SGK’ya borcu olanlar dikkat!
Son dakika... SGK’ya borcu olanlar dikkat! SGK, kuruma borcu bulunan şirketleri ve kişileri yakından ilgilendiren çok önemli bir düzenleme yaptı. On yıllık zaman aşımına giren borçları silmek için daha önce mahkeme kararı arayan SGK, bu uygulamadan vazgeçti. Artık mahkeme kararı aranmayacak. Ancak, zaman aşımına girmiş de olsa, borcu ödemeyenlere “borcu yoktur” yazısı verilmeyecek. SGK’nın bu düzenlemesi kamu ihalelerine girmek isteyen şirketleri ve esnafı doğrudan etkileyecek.
27.09.2018 Ekonomi
Son dakika: SGK'lar gece yarısına kadar hizmet verecek
Son dakika: SGK'lar gece yarısına kadar hizmet verecek Borçlarını yeniden yapılandırmak isteyenler için tanınan başvuru süresi bugün bitiyor. Az önce gelen son dakika haberine göre, Sosyal Güvenlik Müdürlükleri gece yarısına kadar hizmet verecek.
27.08.2018 Gündem
Son dakika: SGK prim borcu olanlar dikkat! Son gün 31 Temmuz...
Son dakika: SGK prim borcu olanlar dikkat! Son gün 31 Temmuz... SGK'ya prim borcu bulunan vatandaşların borçlarını yapılandırmaları için tanınan sürenin dolmasına 11 gün kaldı. Vatandaşların borçlarını yapılandırmaları için 31 Temmuz'da mesai gününe kadar sosyal güvenlik il müdürlüğüne ya da sosyal güvenlik merkezine şahsen veya postayla başvurmaları gerekiyor. İnternet üzerinden e-sigorta yoluyla başvurular ise 31 Temmuz saat 23.59’a kadar yapılabilecek.
20.07.2018 Ekonomi
Son dakika! Fazladan ödenen sigorta primleri geri verilecek
Son dakika! Fazladan ödenen sigorta primleri geri verilecek Birden çok işte çalışanların fazladan ödediği sigorta primlerini geri alma imkanı var. Bunun için SGK’ya dilekçeyle başvurmak gerekiyor.
17.04.2018 Ekonomi
Son dakika haber... Borçlar siliniyor
Son dakika haber... Borçlar siliniyor SGK Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı, Genel Sağlık Sigortası’nda 6.4 milyon kişinin 8.5 milyar liralık borcunun silindiğini belirterek, gelir testine girmemiş kişilere çağrı yaptı: 2 Nisan’a kadar başvurun. Kişi başı gelir 676,5 liranın altındaysa borç silinecek
28.03.2018 Ekonomi
SGK'dan annelere 325 euro destek! Kaç çocuk olmalı, başvurular nasıl yapılır? Annelere 325 euro destek ödemesi ne zaman?
SGK'dan annelere 325 euro destek! Kaç çocuk olmalı, başvurular nasıl yapılır? Annelere 325 euro destek ödemesi ne zaman? SGK'dan annelere 325 euro destek ödemesi hakkında son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Sosyal Güvenlik Kurumu, aylık olarak anne ve bakıcıya 325 euro destek sağlayacağını duyurdu. Avrupa Birliği projesi 3 büyükşehirde uygulanmaya başlanacak. 325 euro annelere destek ödemesinin başvuru tarihi, şartları hakkında araştırmalar da devam ediyor.
16.04.2024 Ekonomi
Çalışanlar dikkat! SGK, Bağ-Kurluları kapsıyor, yaş sınırı var
Çalışanlar dikkat! SGK, Bağ-Kurluları kapsıyor, yaş sınırı var Milyonları yakından ilgilendiriyor. Emekli olamayan, emeklilik yaşı geçen, geçmişte kısa bir dönem sigortalı olup da bir daha çalışmayan, işyerini kapatanlar; primlerini almanın şartlarını merak ediyor. Sosyal güvenlik sistemi bu kişilere toplu prim iadesi alma hakkı tanıyor, ancak bunun da şartları var. İşte, o şartlar...
11.04.2024 Çalışma Hayatı
Emekliye ek zam! Aylık hesabı değişti, maaş farkı yatıyor, işte ödeme tarihi...
Emekliye ek zam! Aylık hesabı değişti, maaş farkı yatıyor, işte ödeme tarihi... Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor. Emekli zammı düzenlemeleri Meclis Genel Kurulu'nda oylanacak. Emekliye yüzde 5 zam ek zam ve 10 bin TL en düşük emekli maaşı düzenlemesi Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçerek yasalaşma sürecine girdi. SSK emeklileri de yüzde 37,57'lik zam ile maaşlarını gün gün alıyor. Ek zam ve 4A, 4B, 4C Ocak emekli maaş farkları ne zaman yatacak? İşte milyonların merak ettiği tarih...
23.01.2024 Emekli
Kademeli emeklilik geliyor! 1999 sonrası sigortalılara müjde! Kimler yararlanacak? Yaş ve prim gün şartları neler?
Kademeli emeklilik geliyor! 1999 sonrası sigortalılara müjde! Kimler yararlanacak? Yaş ve prim gün şartları neler? Kademeli emeklilik fırsatı geliyor. Son dakika açıklaması geldi. 9 Eylül 1999 ve sonrasında SGK'li olanlar Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinden yararlanamadı. 9 Eylül 1999 ile 2008 yılları arasında sigortalı olanlar için yeni bir emeklilik düzenlemesi geliyor. EYT düzenlemesi sonrasında güncellenen prim-yaş listesine göre, 2000 ve 2008 arası sigortalı olanların erken emekli olabilecekler. İşte Kademeli Erken Emeklilik için yaş ve pirim gün sayısı şartları...
5.01.2024 Çalışma Hayatı
Erken emeklilik müjdesi! Primi devlet ödeyecek, EYT kaçırana fırsat
Erken emeklilik müjdesi! Primi devlet ödeyecek, EYT kaçırana fırsat Milyonlarca kişiyi ilgilendiren ikinci bir torba yasa daha Meclis gündemine geliyor. EYT kaçırana erken emeklilik fırsatı sağlıyor. Yeni düzenlemeyle sosyal güvence desteği ve emeklilik yolu açılacak. Ödenecek primlere devlet desteği verilecek. Teklifin, kısa süre içinde Meclis'e sunulması bekleniyor. Peki, emeklilik hakkı ne zaman gelecek? İşte yeni düzenlemenin detayları...
15.12.2023 Çalışma Hayatı
Borçlar siliniyor! Milyonlarca kişiyi kapsıyor, borç affı ile ilgili detaylar belli oldu
Borçlar siliniyor! Milyonlarca kişiyi kapsıyor, borç affı ile ilgili detaylar belli oldu Borcu olan kişilere sevindiren haber geldi. Meclis’e cuma günü sunulan 80 maddelik torba yasa tasarısı, genel sağlık sigortası (GSS) borcu olanlara af niteliğinde avantajlar sağlıyor. Buna göre belirlenen tarihten önceki prim borçları ve gecikme cezaları tamamen silinecek. Peki düzenleme kimleri kapsıyor? İşte borç affı ile ilgili merak edilen detaylar...
1.12.2023 Ekonomi
Borçlar tamamen siliniyor! Tarih belli oldu, yıl sonuna kadar bedava olacak
Borçlar tamamen siliniyor! Tarih belli oldu, yıl sonuna kadar bedava olacak Borcu olan kişilere sevindiren haber geldi. Meclis’e cuma günü sunulan 80 maddelik torba yasa tasarısı, genel sağlık sigortası (GSS) borcu olanlara af niteliğinde avantajlar sağlıyor. Buna göre belirlenen tarihten önceki prim borçları ve gecikme cezaları tamamen silinecek. Peki düzenleme kimleri kapsıyor?
28.11.2023 Ekonomi
EYT'nin maliyeti belli oldu! SGK resmen açıkladı, prim detayı ortaya çıktı
EYT'nin maliyeti belli oldu! SGK resmen açıkladı, prim detayı ortaya çıktı Mart ayında yürürlüğe giren emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesiyle 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı çalışmaya başlayanlarda yaş şartı kaldırıldı. Uzun yıllar boyunca pirim ödeyen fakat yaşı emekli olmaya yetmeyen milyonlarca çalışan, EYT düzenlemesi ile emeklilik hakkı kazandı. Sigorta başlangıç tarihi 8 Eylül 1999 sonrası olanlar ise kapsam dışı bırakıldı. Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinin hayata geçmesiyle, yaklaşık 1,9 milyon kişi Mart sonrası emeklilik başvurusu yaptı. EYT’nin sosyal güvenliğe maliyeti belli oldu. İşte detaylar...
8.11.2023 Emekli
Kalbini 12 santim sağa kaydırdı! Doktorları bile şaşkına çeviren olay
Kalbini 12 santim sağa kaydırdı! Doktorları bile şaşkına çeviren olay İstanbul'da yaşayan Burak Aktaş (21), Ağustos ayında halsizlik ve nefes darlığı şikayeti ile doktora gitti. Sol göğüs boşluğunda portakal büyüklüğünde bir kitle tespit edildi. İki seans kemoterapi gördü ama tedaviye rağmen tümör 2 ay içinde 8-10 kat büyüyerek karpuz boyutuna ulaştı. Kalbini göğüs boşluğunda 12 santimetre sağa iten, sol akciğerini neredeyse tamamen ezen dev tümör, Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi ve Kalp Damar Cerrahisi ekiplerinin beraber katıldığı büyük bir operasyonla başarıyla çıkarıldı. Bu kadar hızlı büyüyen kitle karşısında doktorları da şaşırdı.
5.11.2023 Yaşam
Emekli kadına SGK'dan büyük şok! Haklı olduğu yıllar sonra anlaşıldı
Emekli kadına SGK'dan büyük şok! Haklı olduğu yıllar sonra anlaşıldı Bursa’da 2012'de Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan emekli olan Tülay Atasoy'un (51) maaşı, 36 ay aldıktan sonra kesilip, geri ödemesi için dava açıldı. Hayatının şokunu yaşayan kadın bu süreçte kansere yakalanıp, 2022'de hayatını kaybetti. Atasoy'un davası, ölümünden 1 yıl sonra sonuçlandı ve haklı olduğu ortaya çıktı.
5.11.2023 Gündem
MEB harekete geçti! Öğretmenlere prim düzenlemesi geliyor
MEB harekete geçti! Öğretmenlere prim düzenlemesi geliyor Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. Öğretmenlere SGK prim düzenlemesi geliyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin "Bakanlar Kurulu nezdinde gündeme getirdim. Bunlarla ilgili de çalışmalarımızı yürütüyoruz, inşallah çözeceğiz" açıklamasında bulundu. İşte detaylar...
31.10.2023 Çalışan Hakları
Yüksek emekli aylığı fırsatı! Formül belli, yapan çalışanın maaşı artıyor
Yüksek emekli aylığı fırsatı! Formül belli, yapan çalışanın maaşı artıyor Yüksek emekli maaşı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Emeklilikte düşük maaş almak herkesin endişesi. Ancak yapılacak bazı değişiklikler emekli aylığının artmasını sağlıyor. Son bir yılın priminin SGK’ya yüksekten bildirilmesi emekli aylığını artırmada tek başına yeterli değiş. İşte yapılması gerekenler...
16.10.2023 Emekli
Emeklilik fırsatı! Prim gününden 1800 gün düşülecek
Emeklilik fırsatı! Prim gününden 1800 gün düşülecek Erken emekli olmak isteyenlere güzel haber geldi. Yüz binlerce Bağ-Kur'lu bekliyordu. Meclis açıldıktan sonra gündeme gelecek düzenlemeyle 9000 gün olan prim şartı 7200 güne inecek. Yani binlerce Bağkur’lu emeklilikte 5 yıl avantaj sağlayacak. Uygulamadan yaklaşık 1 milyon kişi yararlanacak.
4.10.2023 Emekli
Erken emeklilik fırsatı! Tarih 5 yıl öne çekiliyor, yüz binler yararlanacak
Erken emeklilik fırsatı! Tarih 5 yıl öne çekiliyor, yüz binler yararlanacak Erken emekli olmak isteyenlere güzel haber geldi. Yüz binlerce Bağ-Kur'lu bekliyordu. Meclis açıldıktan sonra gündeme gelecek düzenlemeyle 9000 gün olan prim şartı 7200 güne inecek. Yani binlerce Bağkur’lu emeklilikte 5 yıl avantaj sağlayacak. Uygulamadan yaklaşık 1 milyon kişi yararlanacak.
3.10.2023 Emekli
Memur ve emekliye seyyanen zam ve ek ödeme müjdesi! Maaşlar yükselecek, kirik tarih verildi
Memur ve emekliye seyyanen zam ve ek ödeme müjdesi! Maaşlar yükselecek, kirik tarih verildi Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına büyük zam geliyor. Memur maaşları ve emekli aylıkları için dikkat çeken tarih verildi. Maaşlara gelebilecek zam oranları tek tek açıklandı. Uzmanlardan en düşük memur ve emekli maaşlarıyla ilgili oran ve rakam verildi. Bu kapsamda emekli maaşı hesaplamasında ilk veri Merkez Bankası’ndan geldi. SGK’lı ve Bağ-Kur’lu emekliye 31,92 oranında, memur emeklisine de yüzde 25,92’lik zam için kapı aralandı. Bu tahmine göre 7500 TL olan en düşük emekli maaşı da 8000 TL’ye yükselecek. Refah payının da eklenmesi ile zamlı emekli maaşları ortaya çıkacak. Öte yandan seyyanen zam ile ilgili flaş bir detay ortaya çıktı. Bunun yanında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan önemli açıklamalarda bulundu. İşte memur ve emekli maaşlarıyla ilgili son dakika tüm detaylar...
13.08.2023 Emekli
Memur ve emekliye seyyanen zam ve ek ödeme! Maaşlar yükselecek
Memur ve emekliye seyyanen zam ve ek ödeme! Maaşlar yükselecek Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına büyük zam geliyor. Memur maaşları ve emekli aylıkları için dikkat çeken tarih verildi. Maşalara gelebilecek zam oranları tek tek açıklandı. Uzmanlardan en düşük memur ve emekli maaşlarıyla ilgili oran ve rakam verildi. Bu kapsamda emekli maaşı hesaplamasında ilk veri Merkez Bankası’ndan geldi. SGK’lı ve Bağ-Kur’lu emekliye 31,92 oranında, memur emeklisine de yüzde 25,92’lik zam için kapı aralandı. Bu tahmine göre 7500 TL olan en düşük emekli maaşı da 8000 TL’ye yükselecek. Refah payının da eklenmesi ile zamlı emekli maaşları ortaya çıkacak. Öte yandan seyyanen zam ile ilgili flaş bir detay ortaya çıktı. İşte memur ve emekli maaşlarıyla ilgili son dakika tüm detaylar...
12.08.2023 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Son Dakika Sgk ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki son dakika sgk haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.