Son Dakika Kısıtlama

Son Dakika Kısıtlama

Son dakika son dakika kısıtlama haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan son dakika kısıtlama ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını son dakika kısıtlama haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Son Dakika Kısıtlama

haberleri sayfasında son dakika yaşanan son dakika kısıtlama gelişmeleri de dahil olmak üzere 160 son dakika kısıtlama haberi bulunmuştur. Tüm son dakika kısıtlama haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hafta içi hafta sonu sokağa çıkma yasağı ve kısıtlamalarıyla ilgili son dakika kararı! 'Nu (Omicron)' varyantı patladı, Türkiye'de değişti! Resmen devreye girdi, artık...
Hafta içi hafta sonu sokağa çıkma yasağı ve kısıtlamalarıyla ilgili son dakika kararı! 'Nu (Omicron)' varyantı patladı, Türkiye'de değişti! Resmen devreye girdi, artık... Hafta içi hafta sonu sokağa çıkma yasakları ve kısıtlamalarıyla ilgili son dakika kararı. Tüm dünyada yeni alarm verildi. DSÖ, ilk kez tespit edilen bir virüsü daha resmen duyurdu. Koronavirüsün son varyantı Nu (Omicron) hızla yayılmaya başladı. Dünyayı tedirgin eden varyant sonrası ülkeler peş peşe harekete geçti. Avrupa'da birçok ülke yasak ve kısıtlamalara geri döndü. Yeni varyant sonrası Türkiye'de de sıcak gelişmeler yaşanıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni kararı tüm Türkiye'ye resmen açıkladı.

Öte yandan uzmanlar, Nu varyantıyla ilgili tedirgin eden gelişmeyi duyurarak Türkiye için kritik tarihi verdiler. İşte alınan kararlar ve son durum...
27.11.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika kısıtlama açıklaması! Kafe, restoran ve lokantalar açılacak mı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika kısıtlama açıklaması! Kafe, restoran ve lokantalar açılacak mı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, "Bizim bir Bilim Kurulumuz var. Çalışmaları pazartesi günü Kabine'ye gelecek, orada müzakeresini yapacağız. Mutasyonun hangi ilimizde, ne konumda olduğunu Sağlık Bakanımız bizlere sunacak. Sunumdan sonra ne gibi tedbirler alabiliriz, lokantalarla, kafelerle ilgili ne yapabiliriz bunları pazartesi günü ifade edeceğim." dedi.
26.02.2021 Siyaset
Maya üreticilerine idari para cezası! Suçlarını kabul ettiler
Maya üreticilerine idari para cezası! Suçlarını kabul ettiler 'Ortak fiyat belirledikleri ve müşteri paylaştıkları' iddia edilen maya şirketlerine Rekabet Kurulu ceza kesti.
15.08.2023 Ekonomi
İkinci el arabada fiyat kısıtlaması başladı! Araba fiyatlarını görenler şok oldu, işte son durum
İkinci el arabada fiyat kısıtlaması başladı! Araba fiyatlarını görenler şok oldu, işte son durum Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Araba fiyatlarında kısıtlama içeren kanun uygulanmaya başlandı. Fakat galericiler bu yasağa uymadı. Vatandaşlar ise fiyatlarda düşüş beklerken daha fazla fiyat artışı ile karşılaşınca şok oldu. İkinci el bir araca 2 milyon 90 bin TL fiyat belirleyen işletmecinin sattığı aracın Türkiye distribütörü firmanın internet sitesinde 1 milyon 562 bin TL olduğu görüldü. Vatandaşlar 1 Ocak 2024'e kadar uygulanması planlanan yasak kararında denetimlerin ve cezaların artmasını istiyor. Galericiler ise konu ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte araba fiyatlarıyla ilgili tüm gelişmeler...
17.07.2023 Ekonomi
Araba fiyatlarına dibi gördürecek hamle! Noter engelleyecek, yeni dönem başladı
Araba fiyatlarına dibi gördürecek hamle! Noter engelleyecek, yeni dönem başladı Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi yaşandı Hükümetin fahiş araba fiyatlarının önüne geçmek için getirdiği yeni düzenleme artık geçerli hale geldi. Bu kapsamda, düzenlemeye aykırı her bir ilan "ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti" kabul edilerek, ilanları verenler hakkında ilan başına 300 bin liraya kadar idari para cezası uygulanacak. Öte yandan, Bakanlık, 6 ay 6 bin kilometre pazarlama ve satış kısıtlamasının uygulama süresini 1 Ocak 2024 tarihine kadar uzatmış ve bu düzenlemeye aykırı taşıt satışlarına da kısıtlama getirmişti. Bu kapsamda, ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgesiyle satış yapanların yanı sıra 2023 yılı içinde yetki belgesiz en az 3 adet ikinci el motorlu kara taşıtı satışı yapan tüm gerçek ve tüzel kişilerin 6 ay 6 bin kilometre düzenlemesine aykırı satışları noterlikler tarafından engellenmeye başlandı. İşte araba fiyatlarıyla ilgili flaş detaylar...
15.07.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AB kapısını açın, İsveç NATO'ya girsin
Cumhurbaşkanı Erdoğan: AB kapısını açın, İsveç NATO'ya girsin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Önce gelin Türkiye'nin Avrupa Birliği'nde önünü açın, ondan sonra biz de Finlandiya ile ilgili nasıl onun önünü açtıysak, İsveç'in de önünü açalım" dedi.
10.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emeklilere zam açıklaması: Verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emeklilere zam açıklaması: Verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında saat 16.00'da toplandı. Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "5 Temmuz Çarşamba günü enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte biz de memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz." dedi. İsveç'te çirkin saldırıyla ilgili de konuşan Erdoğan, "İsveç'te Kuran-ı Kerim'e yönelik alçakça saldırı hepimizi öfkelendirdi, bu bir nefret suçu. Bu sapkınlığın, bırakın fikir özgürlüğünü en temel insani değerlerle bağdaşması mümkün değildir. Bu nefret suçunun polis korumasında işlenmesi daha vahimdir." ifadelerini kullandı.
3.07.2023 Gündem
Kılıçdaroğlu'nun 'ABD'li şirket' vaadine Bakan Varank'tan yanıt: Atatürk Havalimanı'nın yabancı şirketlere ihtiyacı yok
Kılıçdaroğlu'nun 'ABD'li şirket' vaadine Bakan Varank'tan yanıt: Atatürk Havalimanı'nın yabancı şirketlere ihtiyacı yok Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, CNN Türk'te Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanıyla ilgili ABD’li şirket vaadine yanıt verdi. Bakan Varank, "Daha önceki açıklamalarını hatırlayın. 'Havalimanı yapacağız tekrar' diyorlardı. Bundan da vazgeçtiler. Şimdi 'ABD'li şirketi getireceğiz' diyor. Atatürk Havalimanı'nın yabancı şirketlere ihtiyacı yok" dedi.
29.04.2023 Gündem
Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğünde deprem; 5 bölge sallandı, çok sayıda il etkilendi
Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğünde deprem; 5 bölge sallandı, çok sayıda il etkilendi Kahramanmaraş'ta sabah saat 04.17'de 7,7; saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan son açıklamaya göre depremler; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlırurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. 10 ilde toplam can kaybı 2 bin 921'e yükseldi.
7.02.2023 Gündem
Okullardan teknoloji devlerine ruh sağlığı davası!
Okullardan teknoloji devlerine ruh sağlığı davası! ABD'nin Seattle kentinde devlet okulları, çocukların ruh sağlığına olumsuz etkileri nedeniyle popüler sosyal medya platformlarının bağlı olduğu teknoloji devi şirketleri dava etti. Çocuklar teknolojinin esiri oldu. Sosyal medyanın çocukların ruh sağlığını bozduğunu ve eğitime engel olduğu gerekçe gösterildi. Peki sosyal medya çocukları olumsuz etkiliyor mu? Aileler ve öğretmenler bu konuyla ilgili neler yapmalı? Sosyal medyaya kısıtlama getirmek doğru mu? İşte detaylar...
12.01.2023 Bilim ve Teknoloji
İkinci el araba satışıyla ilgili son dakika açıklaması geldi! Araba alacakları ilgilendiren detaylar belli oldu! Tarih verildi
İkinci el araba satışıyla ilgili son dakika açıklaması geldi! Araba alacakları ilgilendiren detaylar belli oldu! Tarih verildi Araba almak isteyen milyonları ilgilendiriyor. İkinci el araba satışıyla ilgili son dakika gelişmesi! İkinci el araba satışıyla ilgili merak edilen detaylar belli oldu. Bakanlıktan İkinci el araba satışıyla ilgili kritik gelişme açıklandı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Oto galeriler, yetkili bayiler ve araç kiralama firmaları ile ticari faaliyet kapsamında ikinci el otomobil ve arazi taşıtı satışı yapan kişiler tarafından 1 Temmuz 2023 tarihine kadar ilk tescili yapılan otomobil ve arazi taşıtlarının pazarlaması veya satışı, ilk tescil tarihinden itibaren altı ay ve altı bin kilometre geçmedikçe yapılamayacaktır. Getirilen pazarlama ve satış kısıtlaması 1 Temmuz 2023 tarihinde sona erecektir" ifadeleri kullanıldı.
16.08.2022 Ekonomi
Araç satışlarına yeni düzenleme! 6 ay 6.000 km sınırı geliyor
Araç satışlarına yeni düzenleme! 6 ay 6.000 km sınırı geliyor Araç satışlarına yeni düzenleme geliyor. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, otomobil satışı için planan yeni uygulamayı açıkladı. Bakan Muş, "İlk tescilden sonra şirketler, galeriler, rentacarlar 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden aldıkları sıfır araçları satamayacak" dedi.
10.08.2022 Ekonomi
Araba alacaklara güzel haber! Fiyatlar düşecek
Araba alacaklara güzel haber! Fiyatlar düşecek Araba alacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında çip krizi ve pandemi süreci ile başlayan fiyat artışı küresel düzeyde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle artmaya devam etti. ÖTV ile ilgili yapılan düzenleme ve ÖTV indirimin beklenmesi araba almak isteyenlerin bu planını ertelemesine neden oldu. Sıfır araçlara ÖTV indirimi yapılacağı yönündeki beklenti, ikinci elin ateşini de aldı. Satışa çıkarılan otomobil sayısı beş günde 30 bini aştı. Galericiler "İndirim olmazsa, satanlar zarar eder" dedi.
5.08.2022 Ekonomi
Kanal İstanbul'un ihalesiyle ilgili Bakan Karaismailoğlu'ndan açıklama
Kanal İstanbul'un ihalesiyle ilgili Bakan Karaismailoğlu'ndan açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul’un ana ihalesi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Dünyanın bu işte tecrübeli en büyük altyapıları, deniz yapıları yapmış firmalarla da görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.
20.07.2022 Ekonomi
Kredilerle ilgili son dakika kararı! BDDK resmen duyurdu, sınır değişti
Kredilerle ilgili son dakika kararı! BDDK resmen duyurdu, sınır değişti Kredilerle ilgili son dakika kararı verildi. Kredi kısıtlama kararında esneme yapıldı. BDDK duyurdu. 15 milyon lira ve üzeri döviz varlığı olan şirketlere kredi sınırlaması getiren düzenlemede değişikliğe gidildi. Karara göre şirketler, bağımsız denetçiye onaylatarak bankalara verecekleri belgeleri yeminli mali müşavir onayıyla da alabilecek. Kredi kullanabilmek için belge verme yükümlülüğü olan şirketlere beyanları esas alınarak kredi verilecek. Kredi alan şirket, beyanlarını doğrulayan belgeleri 3 ay sonra verebilecek. İşte son dakika haberinin detayları...
7.07.2022 Ekonomi
Kredilerle ilgili flaş açıklama! Alt ve orta gelirliye müjde gibi haber
Kredilerle ilgili flaş açıklama! Alt ve orta gelirliye müjde gibi haber Kredilerle ilgili son dakika açıklaması. BDDK'nın kredilerle ilgili kararı sonrası önemli değişlikler gerçekleşti. Kredi çekip ev almak isteyen vatandaşlı ilgilendiren açıklama geldi. Konut satışları açısından 2022 yılı hareketli geçiyor. Bu yılın ilk beş ayında konut satışları 2021’in ayını dönemine göre yüzde 37.7 oranında artarak 575 bin 889 olarak gerçekleşti Yıl sonunda satış adetlerinin geçen yılın üstüne çıkarak 1.5 milyon adete ulaşması bekleniyor. Sektörde satış hareketliliği sürerken, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından konut kredilerine yönelik kısıtlama devreye alındı. Yeni uygulama kapsamında fiyatı 10 milyon TL'nin üstünde olan konutlara kredi verilmezken, fiyatı 5 ila 10 milyon TL olan A enerji sınıfı yeni konutlarda 3.5 milyon lira, ikinci el konutlara ise 2.5 milyon TL kredi imkanı sağlanacağı belirtildi. Düzenlemede fiyatı 2 milyon TL’nin altında kalan yeni konutlara verilen destek ise artırıldı. Birinci el konutlarda verilen kredi desteğinin yüzde 90’a çıkarılmasıyla sektörde ikinci yarıdan itibaren üretimin alt ve orta gelire yönelik projelere kayabileceği ifade ediliyor.
30.06.2022 Ekonomi
Araba fiyatlarına görülmemiş zam! Sıfır araba ve ikinci el araba fiyatları uçacak! Oran belli oldu! Yüzde 25...
Araba fiyatlarına görülmemiş zam! Sıfır araba ve ikinci el araba fiyatları uçacak! Oran belli oldu! Yüzde 25... Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Araba fiyatları uçuşa geçiyor. Sıfır araba ve ikinci el araba fiyatlarında görülmemiş zam! Araba almak isteyen milyonlarca vatandaş zam haberiyle birlikte dumura uğradı. Sektör temsilcileri ise araba fiyatlarına gelecek zam oranıyla peş peşe açıklamalarda bulundu. İşte sıfır ve ikinci el araba fiyatlarıyla ilgili son dakika tüm gelişmeler...
28.04.2022 Ekonomi
Kiralık ev fiyatlarında akılalmaz artış! Böylesi ilk kez oldu! Piyasayı yönlendiriyorlar, İstanbul, Ankara ve İzmir'de fiyatlar...
Kiralık ev fiyatlarında akılalmaz artış! Böylesi ilk kez oldu! Piyasayı yönlendiriyorlar, İstanbul, Ankara ve İzmir'de fiyatlar... Kiralık ev fiyatları ile ilgili açıklama geldi. Fiyatlar fahiş rakamlara ulaştı. Konut krizi giderek derinleşiyor. Vatandaşın ev sahibi olması neredeyse imkansız hale gelirken, kiralık ev tutmak da artık cep yakıyor. Kiralık ev yerine kiralık odalara yönelim başladı. Bazı bölgelerde kullanılamaz halde olan konutlar dahi, kiralık olarak vatandaşa sunuluyor. Kiracı adaylarına mülakat bile yapılmaya başlandı. Yatırım amaçlı birden fazla konut sahibi olan kişiler, fiyatları ile piyasayı yönlendirebiliyor. Kiracılar evlerinden çıkmak istemese de fırsatçı ev sahipleri, çeşitli bahanelerle kiracıları evden çıkarıyor. Kiracılar yüzde 30 zamma razı oluyorlar fakat ev sahipleri, yeni kiracıya daha yüksek bir fiyata evi kiralamak istediği için olan kiracıya oluyor. İşte kiralık ev fiyatları ile ilgili son gelişmeler...
28.04.2022 Ekonomi
Kapalı alanlarda maske kullanımına ilişkin son dakika açıklaması! Genelge yayımlandı
Kapalı alanlarda maske kullanımına ilişkin son dakika açıklaması! Genelge yayımlandı Kapalı alanlarda maske kullanımına ilişkin İçişleri Bakanlığı'nca genelge yayımlandı. Kapalı alanlarda maske zorunluluğu uygulaması sona erdirilmişti. Kapalı alanlarda maske kullanımına ilişkin genelgenin detayları açıklandı. Toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarının kapalı alanlarında yeni bir karar alınıncaya kadar (günlük vaka sayısı 1.000’in altına düşmesi halinde) maske kullanma zorunluluğu devam edecek.
27.04.2022 Gündem
Kırmız et ile ilgili flaş karar! 81 ile yazı gönderildi...
Kırmız et ile ilgili flaş karar! 81 ile yazı gönderildi... Kırmızı et ile ilgili son dakika gelişmesi! Et fiyatlarıyla ilgili 81 ile yazı gönderildi. Et fiyatlarında gerçekleşen artış sebebiyle kırmızı etin ihracatına kısıtlama getirildi. Bu kapsamda büyükbaş hayvan, koyun ve keçi etlerinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Azerbaycan ve Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti dışındaki tüm ülkelere ihracatının kısıtlanmasına karar verildi.
25.03.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Son Dakika Kısıtlama ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki son dakika kısıtlama haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.