Soluk Borusu

Soluk Borusu

Son dakika soluk borusu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan soluk borusu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını soluk borusu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Soluk Borusu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan soluk borusu gelişmeleri de dahil olmak üzere 77 soluk borusu haberi bulunmuştur. Tüm soluk borusu haberleri aşağıda listelenmiştir.
2022'de 504 bin 839 kişi hayatını kaybetti: İşte en yaygın ölüm nedenleri
2022'de 504 bin 839 kişi hayatını kaybetti: İşte en yaygın ölüm nedenleri Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılında 504 bin 839 kişinin öldüğünü açıkladı. Ölümlerin yüzde 35,4'ünün dolaşım sistemi hastalıkları, yüzde 15,2'sinin iyi ve kötü huylu tümörler, yüzde 13,5'inin ise solunum sistemi hastalıkları nedeniyle meydana geldiği belirtildi.
22.06.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremzedeye hakaret dibin dibidir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremzedeye hakaret dibin dibidir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas Hükümet Meydanı'nda halka sesleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tur desteği için "Türk dünyasına gayretlerimizi yakından bilen Sinan Bey'in kararının hayırlı olmasının diliyorum" ifadelerini kullandı. Öte yandan muhalefeti depremzedelere hakaret konusunda eleştiren Erdoğan, "Depremzedelerimize hakareti, dibin dibi olarak görüyoruz" dedi.
23.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul Havalimanı Metrosu 1 ay ücretsiz hizmet verecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul Havalimanı Metrosu 1 ay ücretsiz hizmet verecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu Açılış Töreni'nde konuştu. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Günde 800 bin yolcu kapasiteli bu metro hattı sayesinde Kağıthane'den İstanbul Havalimanı'na 24 dakikada ulaşılabilecek. Metro hattımız 1 ay süreyle ücretsiz hizmet verecek" dedi. Erdoğan, "Kanal İstanbul projesini inşallah hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.
22.01.2023 Gündem
Ünlü İtalyan doktor Paolo Macchiarini herkesi aldatmış! Ordulu Yeşim de bu skandalın kurbanı olmuştu...
Ünlü İtalyan doktor Paolo Macchiarini herkesi aldatmış! Ordulu Yeşim de bu skandalın kurbanı olmuştu... Bilim dünyasında çığır açan, adeta mucizeler gerçekleştiren benzersiz yeteneklere sahip bir cerrah... Kırlaşmış saçları, kocaman gülümsemesi, beyaz önlüğü ve yakışıklı yüzüyle fotoğrafı bile güven veriyor. Daha doğrusu güven veriyor-du. Ta ki herkesi kandırmayı başarmış bir dolandırıcı olduğu anlaşılana kadar... "Nasıl yani?" dediğinizi duyar gibiyiz. En baştan başlayalım!
13.07.2022 Dünya
Soluk borusuna et parçası kaçtı, hastanede kurtarılamadı
Soluk borusuna et parçası kaçtı, hastanede kurtarılamadı Trabzon'un Araklı ilçesinde, yediği etten parçanın soluk borusuna kaçmasıyla fenalaşan Muhammet Gündoğdu (80), kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.
10.07.2022 Yaşam
Soluk borusuna fındık kaçan 2,5 yaşındaki Mehmet'ten acı haber
Soluk borusuna fındık kaçan 2,5 yaşındaki Mehmet'ten acı haber Ordu'nun Ünye ilçesinde, soluk borusuna kaçan fındık nedeniyle nefessiz kalan Mehmet Yuşa Karaca (2,5), tedaviye alındığı hastanede hayatını kaybetti.
22.01.2022 Yaşam
Sigara ile ilgili flaş açıklama! 15 yıl...
Sigara ile ilgili flaş açıklama! 15 yıl... 25 Eylül Dünya Akciğer Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, KOAH ve akciğer kanserinin yüzde 90’lara varan oranda sigaradan kaynaklandığını söyledi. Aydın, sigarayı bıraktıktan sonra vücudun 15 yıl içinde hiç sigara içmemiş gibi olduğunu da kaydetti.
24.09.2021 Sağlık
Nefes alamayan hastaya yeni soluk borusu
Nefes alamayan hastaya yeni soluk borusu Beyin ameliyatı sonrası soluk borusunda darlık meydana gelen 72 yaşındaki İbrahim Altınok’un nefes almasını engelleyen darlaşan 3,5 cm.’lik bölge, ameliyatla çıkarılarak, soluk borusu birbirine yeniden dikildi. Ameliyat sonrası yeni bir soluk borusuna kavuşan İbrahim Altınok, rahat bir nefes aldı.
12.10.2020 Sağlık
'Covid-19’a karşı nefes egzersizleri ile korunabilirsiniz'
'Covid-19’a karşı nefes egzersizleri ile korunabilirsiniz' Hatalı nefes alıp verildiğinde vücuttaki zehirli maddelerin dışarı atılamayacağına vurgu yapan Doç. Dr. Haluk Saçaklı, “Covid-19’a karşı nefes egzersizleri ile korunabilirsiniz” dedi.
7.07.2020 Sağlık
Türkiye'de 2019'da 435 bin 941 kişi hayatını kaybetti
Türkiye'de 2019'da 435 bin 941 kişi hayatını kaybetti TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Türkiye'de 2019 yılında 435 bin 941 kişi hayatını kaybetti.
25.06.2020 Gündem
Soluk borunuzu derin nefesle temizleyin
Soluk borunuzu derin nefesle temizleyin Doğru nefes alıp vermeyle bağışıklık sisteminin güçlendirilebileceğine vurgu yapan Kaliteli Yaşam Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Haluk Saçaklı, "Eğer hatalı nefes alıp veriyorsanız, vücuttaki zehirli maddeleri dışarı atamazsınız. Başarabildiğiniz ve aklınıza geldiği her süreçte doğru nefes alıp vermelisiniz. Sabah uyandığınızda oda camını açın ve 30 kere derin nefes alıp verin, böylece tüm soluk borunuzu temizleyin." dedi.
10.04.2020 Sağlık
Hastalara 'nefes' oluyorlar
Hastalara 'nefes' oluyorlar Türkiye'nin en büyük Girişimsel Pulmonoloji Ünitesi, başta akciğer kanseri olmak üzere çeşitli hastalıklar nedeniyle hava yolları tıkanan hastalara yeniden nefes almanın kapılarını aralıyor.
10.02.2020 Sağlık
Çocukların 9 kış hastalığı
Çocukların 9 kış hastalığı Kış mevsiminin etkisini artırdığı bugünlerde uzmanlar aileleri uyardı. Çocuklarda en sık görülen kış hastalıklarının soğuk algınlığı, grip, orta kulak iltihabı, bademcik enfeksiyonu, farenjit, sinüzit, larenjit gibi üst solunum yolu ile bronşit ve zatürre gibi alt solunum yolu enfeksiyonları olduğunu belirten uzmanlar, el yıkama hijyeninin önemini vurguladı.
25.12.2019 Sağlık
100 ölümden 7'si nefes borusuna kaçan yabancı cisimden
100 ölümden 7'si nefes borusuna kaçan yabancı cisimden Türkiye Acil Tıp Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özhasenekler, soluk borusuna yabancı cisim kaçmasının özellikle 1-3 yaş arası çocuklarda daha sık görüldüğünü belirterek, "Ölümlerin yüzde 7'sinden yabancı cisim aspirasyonları sorumlu." dedi.
24.12.2019 Sağlık
Soluk borusu tıkanmasında hemen bunları yapın!
Soluk borusu tıkanmasında hemen bunları yapın! AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Melikoğlu, soluk borusunun tıkanması gibi durumlarda acil müdahalenin önemine dikkati çekti. Melikoğlu, "Bu olaylarda yapılacak ilk müdahale, öncelikle acil müdahale kursu almış kişilerin birtakım manevralarla karnını ve göğsünü sıkıştırarak bunların çıkmasını sağlamaya çalışmasıdır" dedi.
14.12.2019 Sağlık
Kolda kuvvet kaybı boyun fıtığından kaynaklanabilir
Kolda kuvvet kaybı boyun fıtığından kaynaklanabilir Op. Dr. Mehmet Serdar Balkan, boyun fıtığının özellikle ev hanımlarını etkilediğini açıkladı. Dr. Balkan "Ev işleri sırasında boyun yukarı ya da öne doğru sabitlenmiş şekilde iş görmek, perde asmak, elde bulaşık yıkamak ev hanımlarını boyun fıtığı için potansiyel aday haline getirir" dedi.
23.10.2019 Sağlık
Kaza sonrası diyafragma fıtığına dikkat!
Kaza sonrası diyafragma fıtığına dikkat! Toplumda çok bilinmeyen ve genelde trafik kazası, yüksekten düşme, silahlı ya da delici-kesici yaralanmalar sonucu ortaya çıkan diyafragma fıtıkları kazalardan uzun zaman sonra ortaya çıkıyor. Belirtileri ise nefes darlığı, egzersiz toleransının azalması ve ciddi sindirim sistemi sorunlarına neden olarak kendini gösteriyor.
29.07.2019 Sağlık
En fazla ölüm dolaşım sistemi hastalıklarından
En fazla ölüm dolaşım sistemi hastalıklarından Türkiye’de geçen yıl ölümlerin yüzde 38.4’ünün dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklandığı belirlendi.
27.04.2019 Sağlık
Türkiye’de ilk kez bir köpeğe stent takıldı
Türkiye’de ilk kez bir köpeğe stent takıldı Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalının bazı öğretim üyeleri, solunum sıkıntısı çeken ve buna bağlı olarak kalp yetmezliği gelişen bir köpeği Türkiye’de ilk kez uygulanan bir yöntemle soluk borusuna stent takarak sağlığına kavuşturdu.
17.01.2019 Sağlık
KOAH hastalarına 10 dakikada rahat nefes
KOAH hastalarına 10 dakikada rahat nefes Erzurum'da Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH) Göğüs Hastalıkları Hastanesinde gerçekleştirilen 10 dakikalık işlemle akciğerlerindeki hasarlı bölge "söndürülen" KOAH hastalarının nefes darlığı şikayetleri gideriliyor.
20.07.2018 Sağlık
'Türkiye'de ölümlerin yüzde 27'si sigara kaynaklı'
'Türkiye'de ölümlerin yüzde 27'si sigara kaynaklı' Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Erdöl, geçen yıl 422 bin 135 kişinin hayatını kaybettiği, bu rakamın yüzde 27'sine denk gelen 115 bin kişinin ölüm nedeninin sigaraya bağlı hastalıklar olduğunu belirtti.
26.10.2017 Sağlık
ŞOK! Kaynar suyu içti, hayatını kaybetti!
ŞOK! Kaynar suyu içti, hayatını kaybetti! ABD'de 8 yaşındaki bir kız çocuğu pipetle kaynamış su içmesinden aylar sonda hayatını kaybetti.
4.08.2017 Dünya
Boğulma tehlikesi geçiren kişiye nasıl müdahale edilmeli?
Boğulma tehlikesi geçiren kişiye nasıl müdahale edilmeli? Uzmanlar, yeterli yüzme eğitimi almadan, bilinçsizce yüzmeye çalışmanın ölümle sonuçlanabildiğini vurguluyor.
20.06.2017 Sağlık
‘Patlayan kanser vakalarının ilk nedeni hazır yoğurtlar!’
‘Patlayan kanser vakalarının ilk nedeni hazır yoğurtlar!’ Çapa Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü’nden Prof. Dr. Yavuz Dizdar, son dönemde artan kanser vakalarında endüstriyel yoğurdun etkisinin ilk sırada olduğunu söyledi
4.04.2017 Sağlık
Kadersiz Yeşim
Kadersiz Yeşim İstanbul’da geçirdiği bir ameliyat sırasında soluk borusu delinen 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Yeşim Çetir, ameliyat için gittiği ABD’de 6 yıllık yaşam mücadelesini kaybetti
24.03.2017 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Soluk Borusu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki soluk borusu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.