Solingen

Solingen

Son dakika solingen haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan solingen ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını solingen haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Solingen

haberleri sayfasında son dakika yaşanan solingen gelişmeleri de dahil olmak üzere 94 solingen haberi bulunmuştur. Tüm solingen haberleri aşağıda listelenmiştir.
Solingen'de yangın faciası! Biri bebek 4 Türk hayatını kaybetti
Solingen'de yangın faciası! Biri bebek 4 Türk hayatını kaybetti Almanya’nın Solingen kentinde dün gece 02.30 sularında çıkan yangında, biri bebek dört Bulgaristan Türkü hayatını kaybetti, 9'u ağır 21 kişi ise yaralandı. Savcılık faciaya ilişkin soruşturma başlattığını duyurdu.
26.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emeklilere zam açıklaması: Verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emeklilere zam açıklaması: Verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında saat 16.00'da toplandı. Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "5 Temmuz Çarşamba günü enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte biz de memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz." dedi. İsveç'te çirkin saldırıyla ilgili de konuşan Erdoğan, "İsveç'te Kuran-ı Kerim'e yönelik alçakça saldırı hepimizi öfkelendirdi, bu bir nefret suçu. Bu sapkınlığın, bırakın fikir özgürlüğünü en temel insani değerlerle bağdaşması mümkün değildir. Bu nefret suçunun polis korumasında işlenmesi daha vahimdir." ifadelerini kullandı.
3.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Taviz vermemiz asla mümkün değil
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Taviz vermemiz asla mümkün değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan'da iki gün süren ziyaret kapsamında Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan Üçlü Devlet Başkanları Zirvesi'ne katıldı. Zirve sonrası gazetecilerle bir araya gelen Erdoğan, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
15.12.2022 Gündem
'Bilge Ana' Mevlüde Genç, memleketinde son yolculuğuna uğurlandı
'Bilge Ana' Mevlüde Genç, memleketinde son yolculuğuna uğurlandı Almanya'nın Solingen kentinde Neo-Nazilerce kundaklanan evinde kızları dahil 5 yakınını kaybedip, her şeye rağmen hoşgörü mesajları veren, bu nedenle 'Bilge Ana' olarak kabul edilen Mevlüde Genç'in (80) cenazesi, memleketi Amasya'nın Taşova ilçesinde toprağa verildi.
2.11.2022 Gündem
Solingen faciası neden oldu? Solingen saldırısının simge ismi Mevlüde Genç kimdir?
Solingen faciası neden oldu? Solingen saldırısının simge ismi Mevlüde Genç kimdir? Almanya'da Solingen faciasında Neonaziler tarafından ailesinden 5 ferdi yakılarak öldürülen Mevlüde Genç hayatını kaybetti. Solingen saldırısının simge ismi Mevlüde Genç’in ölümü sonrasında 29 yıl önce, yaşanan ırkçı saldırı ile ilgili detaylar araştırılıyor. Peki, Solingen faciası nedir? Solingen saldırısı neden oldu? Solingen’in simge ismi Mevlüde Genç kimdir? Solingen saldırısını düzenleyenler yakalandı mı? İşte İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra görülen en korkunç ırkçı saldırı olma özelliği taşıyan Solingen saldırısı hakkında merak edilenler…
2.11.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurdu: Tahıl sevkiyatı devam edecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurdu: Tahıl sevkiyatı devam edecek Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu iddiası hakkında tepki göstererek 'Bu iftiranın hesabını hukuk önünde soracağız' dedi. Erdoğan, 'Anayasa değişikliği teklifimiz milletimizin de taleplerine uygun şekilde hayata geçmesini ümit ediyoruz. Şayet böyle bir tablo oluşmazsa bir teklifim var. Halk oylaması dahil diğer adımları atmaya hazırız' ifadelerini kullandı. Erdoğan, başörtüsüyle ilgili anayasa değişikliği hakkında "Sıkıysa önümüzdeki seçimde başörtülü adayları koy" dedi. Erdoğan ayrıca, ''Dün sayın Putin ile görüşmem vardı, bugün de sayın Zelenski ile görüşeceğim. Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Milli Savunma Bakanı Akar'ı arayarak bugün saat 12:00'den itibaren tahıl sevkiyatının eskiden olduğu gibi devam edeceğini bildirdi'' açıklamasında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısından sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, tahıl krizinin nasıl aşıldığıyla ilgili olarak "Onu bana bırakın, önce Biden'a sonra size anlatacağım" dedi.
2.11.2022 Siyaset
AK Parti MYK toplantısı sonrası Ömer Çelik'ten CHP'li vekillere sert tepki: Mahkeme basmanın Meclis'i basmaktan farkı yok
AK Parti MYK toplantısı sonrası Ömer Çelik'ten CHP'li vekillere sert tepki: Mahkeme basmanın Meclis'i basmaktan farkı yok AK Parti MYK toplantısı sonrası AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Grup Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı. CHP'li vekillerin mahkemedeki görüntüleriyle ilgili konuşan Çelik, "Mahkeme basmanın Meclis'i basmaktan farkı yok. Bu milletvekilleri empati yapsınlar, kendileri Meclis kürsüsünde konuşurken birileri tarafından kürsünün basıldığını düşünsünler. Ama böyle hakimlere dönük hakaret ederek bir tavır ortaya koyulması son derece adapsız, barbar bir davranış olmuştur. Bu konuyu Meclis'in de değerlendirmesi gerekir." dedi.
31.10.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mevlüde Genç için taziye
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mevlüde Genç için taziye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'nın Solingen şehrinde 29 Mayıs 1993'te ırkçılar tarafından kundaklanan evlerinde çıkan yangında ailesinin 5 ferdini yitiren Mevlüde Genç'in vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımladı.
31.10.2022 Siyaset
Bakan Bozdağ'dan Almanya'ya 'Osman Kavala' tepkisi: 'Hakkı da haddi de değil!'
Bakan Bozdağ'dan Almanya'ya 'Osman Kavala' tepkisi: 'Hakkı da haddi de değil!' Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Ülkemizde görülmekte olan bir dava ile ilgili Berlin Büyükelçimizin Almanya Dışişleri Bakanlığı’na çağrılması, Türkiye’nin içişlerine açık bir müdahale girişimidir. Almanya dahil hiçbir ülkenin Türkiye’nin içişlerine müdahale girişimi hakkı da haddi de değildir." dedi.
29.04.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Erdoğan: Almanya'ya her türlü desteği veriyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Erdoğan: Almanya'ya her türlü desteği veriyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Salgın ile beraber yükselişe geçen kültürel ırkçılık ve İslam düşmanlığı gibi tehditlerin önüne geçilmesinde müttefikimiz Almanya'ya gereken her türlü desteği veriyoruz. Sadece Almanya'daki Türk toplumunun değil tüm Avrupa'nın hatta tüm insanlığın huzuruna kasteden bu şer akımlara karşı Alman makamların da bizimle aynı hassasiyetleri taşıdıklarını biliyoruz. Alman dostlarımız ile dayanışma içinde hareket ederek, inşallah bu sıkıntıların üstesinden hep birlikte geleceğimize inanıyoruz" dedi.
30.10.2021 Gündem
Almanya'da Türklerin oturduğu daireye saldırı!
Almanya'da Türklerin oturduğu daireye saldırı! Almanya'nın Solingen kentinde balkonlarına atılan molotofkokteyli ile daireleri yakılmak istenen Türk aile, saldırganların yakalanıp çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından "çocuk" oldukları gerekçesiyle salıverilmesine tepki gösterdi. Saldırıda elinden yaralanan Sibel İşini, "Olay gecesinden beri uykusuzum, psikolojim bozuldu, çocuklarıma bir şey olur diye sürekli kontrol ediyorum" dedi.
24.10.2021 Dünya
Almanya'da yaşayan Türk'ün evine kundaklama girişimi
Almanya'da yaşayan Türk'ün evine kundaklama girişimi Almanya'nın Solingen kentinde bir Türk'ün kaldığı apartman dairesinin balkonuna, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce molotofkokteyli atılarak kundaklama girişiminde bulunuldu.
20.10.2021 Dünya
Hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili flaş karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı
Hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili flaş karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 15.55'te başlayan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameralar karşısına geçerek ulusa sesleniş konuşması yaptı. Toplantıda yeni normalleşme süreci etraflıca değerlendirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan yeni kararları ve yerinde karar' dönemi ile ilgili kademeli normalleşme sürecinin detaylarını açıkladı. İşte hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı, illerdeki vaka sayısı değerlendirme kriterleri, okullar, sınavlar ve esnaf ile ilgili merak edilen sorular ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası son dakika açıklamalarından öne çıkan satır başları...
1.03.2021 Gündem
Almanya'da alarm verildi! Sayı 30'a yükseldi
Almanya'da alarm verildi! Sayı 30'a yükseldi Almanya'da corona virüs salgının hızla yayılmaya devam etmesi sonucu riskli bölge sayısı 30’a yükseldi.
11.10.2020 Dünya
Almanya'da cesedi bulunan 5 çocukla ilgili kan donduran ayrıntı!
Almanya'da cesedi bulunan 5 çocukla ilgili kan donduran ayrıntı! Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki Solingen kentindeki bir dairede dün 5 çocuk cesedi bulunmasıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.
4.09.2020 Dünya
Almanya’nın Solingen kentindeki bir evde 5 çocuk cesedi bulundu
Almanya’nın Solingen kentindeki bir evde 5 çocuk cesedi bulundu Alman medyası, batı şehri Solingen'de yaşları 1, 2, 3, 6 ve 8 olan beş çocuğun anneleri tarafından öldürüldüğünü bildiriyor. 11 yaşındaki diğer çocuğunu yanına alarak evden çıkan ve bir trenin önüne atlayan anne ağır yaralı halde kurtuldu.
3.09.2020 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Böyle bir şey kabul edilemez!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Böyle bir şey kabul edilemez! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta 'Nefret Söylemiyle Mücadele' temalı etkinlikte "İslam'ı terörle bir araya getirmek ahlaksızlıktır, böyle bir şey kabul edilemez." dedi.
25.09.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş güvenli bölge çıkışı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş güvenli bölge çıkışı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriye'de kurulması planlanan güvenli bölge ile ilgili olarak "Suriye'nin kuzeyindeki terör bataklığını kurutmak ülkemizin en öncelikli meselesidir. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla başlattığımız süreci inşallah çok yakında farklı bir aşamaya geçireceğiz. NATO müttefikimiz ve stratejik ortağımız ABD'den gerçek bir müttefike yaraşır adımlar atmasını bekliyoruz" dedi.
6.08.2019 Siyaset
"Srebrenitsa soykırımı ile ilgili Avrupa Konseyi'nde anma töreni düzenleyeceğiz"
"Srebrenitsa soykırımı ile ilgili Avrupa Konseyi'nde anma töreni düzenleyeceğiz" Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Ayın 11'inde Srebrenitsa soykırımı ile ilgili Avrupa Konseyi'nde anma töreni düzenleyeceğiz. Avrupa Konseyi, bugüne kadar Holokost ve tarihte yaşanan diğer olumsuz gelişmeleri anıyordu. Srebrenitsa soykırımını ilk defa anacak biz de buna katkı sağlıyoruz." dedi.
5.07.2019 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çarpıcı açıklamalar!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çarpıcı açıklamalar! Osaka'da basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yaptırımlar konusunda sayın Trump da açıklık getirdi. Böyle bir şeyin olmayacağını kendisinden özellikle dinlemiş olduk. Bizim S-400 olayı bir taraftan yürürken, bir yandan da ABD'den 100 savaş uçağı alıyoruz" dedi.
29.06.2019 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki: Asla izin vermeyiz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki: Asla izin vermeyiz! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Zelanda’da iki camiye yönelik terörist saldırı ve Müslümanlara karşı nefret ve tahammülsüzlükle mücadele konusunda İslâm İşbirliği Teşkilatı (İTT) Acil İcra Komitesi Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ın Golan Tepeleri açıklamarına sert tepki gösterdi.
22.03.2019 Dünya
Almanya'da NSU davasında karar açıklandı!
Almanya'da NSU davasında karar açıklandı! Almanya’da 8’i Türk 10 kişiyi öldürmek, bombalı saldırılar düzenlemek ve banka soygunları gerçekleştirmekten yargılan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü üyesi Beate Zschaepe, ömür boyu hapse mahkum edildi.Kararla ilgili ilk açıkmama Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi. Çavuşoğlu, "Bu sanıkların ceza alması yetmez bu cinayetlerin arkasında kimler var ortaya çıkarılması ve onların da cezalandırılması gerekiyor" dedi.
11.07.2018 Dünya
Bakan Çavuşoğlu'ndan İngiliz gazeteciye tepki: Bana saygı göstermek zorundasınız!
Bakan Çavuşoğlu'ndan İngiliz gazeteciye tepki: Bana saygı göstermek zorundasınız! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman medya kuruluşu Deutsche Welle'ye verdiği röportajda programın İngiliz sunucusu Tim Sebastian'la tartıştı. Sunucu Sebastıan'ın sürekli sözünü kestiğini ve amaçlı sorular sorduğunu söyleyen Çavuşoğlu, "Böyle ropörtaj yapılmaz. Bana saygı duymuyorsunuz" dedi.
1.06.2018 Siyaset
PKK’ya tepki gösteren Türk’e polis şiddeti!
PKK’ya tepki gösteren Türk’e polis şiddeti! Solingen’de gösteri yapan PKK terör örgütü yandaşlarına tepki gösteren Hakan Canik, Alman polisinin şiddetine uğrayıp darp edildi
31.05.2018 Dünya
Alman polisi terör karşıtı Türk'ü dövdü!
Alman polisi terör karşıtı Türk'ü dövdü! Almanya'nın Solingen kentinde gösteri yapan PKK terör örgütü yandaşlarına tepki gösteren Hakan Canik, polis tarafından şiddete uğrayıp darp edildi.
31.05.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Solingen ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki solingen haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.