Sincap

Sincap

Son dakika sincap haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sincap ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sincap haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sincap

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sincap gelişmeleri de dahil olmak üzere 97 sincap haberi bulunmuştur. Tüm sincap haberleri aşağıda listelenmiştir.
Vahşi ayıyla yumruk yumruğa kavga eden yaşlı kadın ülkede gündem oldu!
Vahşi ayıyla yumruk yumruğa kavga eden yaşlı kadın ülkede gündem oldu! 64 yaşındaki kadın bahçesindeki bitkilerle uğraşırken hayatının şokunu yaşadı. Köpeğinin huzursuzlandığını fark eden yaşlı kadın bahçesine giren ayı ile karşı karşıya kaldı. Yaşlı kadının köpeği ayıya doğru atılırken köpeğini korumak isteyen kadının yaptıkları tüm ülkede gündem oldu.
4.07.2023 Dünya
Sayısı 20 bindi,  2 yılda 15'e kadar düştü! 'Bize doğanın canlılığını gösteriyordu'
Sayısı 20 bindi, 2 yılda 15'e kadar düştü! 'Bize doğanın canlılığını gösteriyordu' Erciyes Üniversitesi kampüsünde bulunan ve 'Anadolu sincabı' olarak bilinen gelengilerin 2021 yılında yaklaşık 20 bin olan sayısı 2 yılda 15'e kadar düştü. ERÜ Veteriner Fakültesi Anatomi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayhan Düzler, "Yapraklarla kapanmış yuvalar bize yuvaya girdiklerini fakat kış uykusundan uyanamadıklarını gösteriyor. Gelengiler otları yiyerek yağlanamıyorlar. Tohum yemeleri gerekiyor ama çimleri sularken aşırı sulama yapılması, çimlerin tohuma kalkmadan biçilmesi, kentleşme, mevsimsel kaymalar gibi durumlar bu hayvanların popülasyonunu sönme noktasına getirmiş görünüyor" dedi.
4.07.2023 Ekonomi
Falda Sincap Görmek Ne Demek? Kahve Falında Sincap Nasıl Yorumlanır?
Falda Sincap Görmek Ne Demek? Kahve Falında Sincap Nasıl Yorumlanır? Falda sincap çıkması güzel ve hayırlı işlere işaret olarak yorumlanır. Bu simge fal sahibinin arkadaşlarını iyi seçtiği ve arkadaşlarından fayda göreceği anlamına gelir. Arkadaş çevresi iyidir ve bazı durumlarda arkadaşları tarafından kötü olaylardan uzaklaştırılmaktadır. Falda sincap çıkarsa fal sahibinin arkadaş açısından şanslı olduğu anlaşılabilir. Bu kişiler sevgili ve saygılı, takdir gören kişilerdir.
13.06.2023 Gündem
Elektrik kesintisi nerelerde olacak, ne kadar sürecek? Elektrikler ne zaman gelecek? İlçe ilçe elektrik kesintisi sorgulama ekranı!
Elektrik kesintisi nerelerde olacak, ne kadar sürecek? Elektrikler ne zaman gelecek? İlçe ilçe elektrik kesintisi sorgulama ekranı! İstanbul’un pek çok ilçesinde elektrik kesintisi! BEDAŞ ilçe ilçe duyurdu! İstanbul'da 6 Eylül Salı ve 7 Eylül Çarşamba günü farklı yer ve saatlerde elektrik kesintileri uygulanacak. 21 ilçede uygulanacak planlı kesintiler 2 ile 10 saat sürecek. Peki, Elektrik kesintisi nerelerde olacak? Elektrik kesintisi ne kadar sürecek? Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul elektrik kesintisi sorgulama ekranı!
6.09.2022 Gündem
Pençe-Kaplan bölgesinde aç ve susuz sincabı, korucular besledi
Pençe-Kaplan bölgesinde aç ve susuz sincabı, korucular besledi Irak'ın kuzeyinde, terör örgütü PKK’ya yönelik Pençe-Kaplan Operasyonu sürerken, aç ve susuz kaldığı gözlenen sincap, güvenlik korucularınca beslendi.
25.08.2022 Yaşam
İş adamları, mankenler talip oldu! Şebeke çökertildi
İş adamları, mankenler talip oldu! Şebeke çökertildi Hayvan Kaçakçılığı operasyonu kapsamında Beykoz'da kurdukları yasa dışı Hayvanat Bahçesi'nde gözaltına alınan 11 şebeke üyesinin; yasa dışı yollardan İstanbul'a getirdikleri yabani, tropikal ve egzotik hayvanları "Doğum Günü Hediyesi" ve "Karne Hediyesi" etiketleriyle satışa sundukları ortaya çıktı. Şebeke üyelerinin bir yavru aslanı 10 bin dolara bir mankene, bir Albino Kaplan Yavrusu'nu ise bir iş adamına 100 bin liraya sattıkları saptandı. Bazı hayvanların kaçak yollarla İstanbul'a getirilirken havasızlıktan telef olarak yaşamlarını yitirdikleri belirlendi. Şebeke üyelerinin; kaçak sevkiyat öncesi bayılttıkları bir Kara Akbaba'nın kanatlarını koliye sığabilmesi için keserek kısalttıkları ortaya çıktı.
25.06.2022 Yaşam
İstanbul merkezli 14 ilde eş zamanlı operasyon! 303 yabani hayvan ele geçirildi
İstanbul merkezli 14 ilde eş zamanlı operasyon! 303 yabani hayvan ele geçirildi İstanbul merkezli 14 ilde aralarında egzotik ve yaban hayvanların da bulunduğu hayvan kaçakçılarına operasyon düzenlendi. 62 adrese eş zamanlı yapılan operasyonda 303 hayvan ele geçirildi. Operasyonda 62 şüpheli gözaltına alındı.
21.06.2022 Yaşam
'Maymun çiçeği ' alarmı! Hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdiler...
'Maymun çiçeği ' alarmı! Hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdiler... Dünyayda hızla yayılan 'Maymun çiçeği' hastalığı İstanbul'un Sultangazi ilçesinde alarma neden oldu. Ellerinde çıkan yaralar nedeniyle yabancı uyruklu 2 kişi eczaneye giderek ilaç istedi. Eczacı, 'Maymun çiçeği' şüphesiyle durumu yetkililere bildirdi. Polis ve sağlık ekipleri, eczaneden çıkarak ilerleyen 2 kişi ile yanlarındaki arkadaşlarını cadde üzerinde durdurdu. 3 kişi ambulansla hastanede götürüldü. Maymun çiçeği şüphesi olan 3 yabancı uyruklunun test sonucu beklenirken yaraların sebebinin 'suçiçeği' olabileceği de kaydedildi.
4.06.2022 Yaşam
Cinsel ilişki uyarısı geldi! Maymun Çiçeği virüsü 19 ülkeye yayıldı, dünya diken üstünde...
Cinsel ilişki uyarısı geldi! Maymun Çiçeği virüsü 19 ülkeye yayıldı, dünya diken üstünde... Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) maymun çiceği virüsü şu ana kadar 19 ülkede doğrulandığını ve toplam 131 vakanın tespit edildiğini duyurdu. Bununla birlikte, DSÖ yetkilileri, şu ana kadar yapılan araştırmaların, hastalığın ana yayılma nedeninin cinsel ilişki olduğunu gösterdiğini açıkladı. Ancak, uzmanlar virüsün, insan vücudu dışında kararlı olduğunu, battaniye ve kıyafet gibi eşyalarda hayatta kalabileceği konusunda uyardı. Bu tip bir bulaşmanın kalabalık nüfuslu şehirler için yıkıcı olabileceği belirtildi.
24.05.2022 Sağlık
Maymun çiçeği virüsüne karşı nasıl önlem alınır? Maymun çiçeği virüsü pandemiye neden olur mu?
Maymun çiçeği virüsüne karşı nasıl önlem alınır? Maymun çiçeği virüsü pandemiye neden olur mu? Dünyada hızla yayılmaya başlayan ve maymun çiçeği virüsü hastalığı olarak bilinen Monkeypox, Covid -19 pandemisi daha bitmeden yeni bir endişe kaynağı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, maymun çiçeği virüsü nedir? Maymun çiçeği virüsü pandemiye neden olabilir mi? Maymun çiçeği virüsüne karşı nasıl önlem alınır? Maymun çiçeği virüsü Türkiye’de görüldü mü? Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Ayşegül Ulu Kılıç, maymun çiçeği virüsü hastalığı monkeypox’u anlattı.
23.05.2022 Sağlık
Maymun çiçeği virüsü nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir, Türkiye’de var mı, öldürür mü? İşte Maymun çiçeği hastalığı hakkında merak edilenler...
Maymun çiçeği virüsü nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir, Türkiye’de var mı, öldürür mü? İşte Maymun çiçeği hastalığı hakkında merak edilenler... Maymun çiçeği virüsü dünya genelinde yayılmaya devam ediyor. Virüs Avusturya ve Arjantin'e de sıçradı, böylece virüsün görüldüğü ülke sayısı 15'e çıktı. İlk olarak 1970'lerde Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde kaydedilen ve son 10 yılda artış gösteren maymun çiçeğinin belirtileri, yüzde başlayan ve vücudun geri kalanına yayılan ateş, baş ağrısı ve deri döküntüleri şeklinde ortaya çıkıyor. Peki, Maymun çiçeği virüsü nedir, nasıl bulaşır, Türkiye’de var mı? Maymun çiçeği hastalığı belirtileri nelerdir, öldürür mü?
23.05.2022 Sağlık
Anneleri ölen yavru sincaplar, biberonla besleniyor
Anneleri ölen yavru sincaplar, biberonla besleniyor Tunceli’de araç çarpması sonucu ölen sincabın iki yavrusu Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Tunceli Şubesi’nde korumaya alındı. 'Munzur' ve 'Pülümür' isimleri verilen sincaplar, fındıkla ve biberonla süt verilerek besleniyor.
19.05.2022 Yaşam
Blue Sky Studios kapandı mı, Blue Sky Studios neden kapandı? Buz devri sincap Scrap sonunda meşe palamudunu yedi!
Blue Sky Studios kapandı mı, Blue Sky Studios neden kapandı? Buz devri sincap Scrap sonunda meşe palamudunu yedi! Blue Sky Studios kapandı mı? Bir kuşağın en popüler animasyon filmi olan Buz Devri serisi de hayata geçiren Blue Sky Studios kapandı. Peki, Blue Sky Studios neden kapandı?
14.04.2022 Televizyon
Köpekten kaçarken kamyonun altında kalan Mahra hayatını kaybetti! Babası gözyaşlarına boğuldu
Köpekten kaçarken kamyonun altında kalan Mahra hayatını kaybetti! Babası gözyaşlarına boğuldu Antalya’nın Serik ilçesinde köpekten kaçarken yola çıkan ve kamyonun çarpmasıyla ağır yaralanıp, 23 gündür yoğun bakımda hayatta kalma mücadelesi veren 9 yaşındaki Mahra, hayatını kaybetti. Acı haberi alan baba ise hastane bahçesinde gözyaşlarına boğulurken, yakınları teselli etti.
28.03.2022 Yaşam
İş yerinde ticareti ve evde beslenmesi yasak 17 sincap ele geçirildi
İş yerinde ticareti ve evde beslenmesi yasak 17 sincap ele geçirildi Aydın'da, hayvan satışı yapılan dükkanda, ticareti ve evde beslenmesi yasak olan 17 sincap ele geçirildi. Sincaplardan sağlık durumu iyi olan 4'ü doğaya salındı, 13'ü tedaviye alındı. Dükkan sahibine toplam 23 bin 360 TL ceza kesildi.
28.03.2022 Yaşam
Can Bonomo: Güzel oğlum denizle tanıştı
Can Bonomo: Güzel oğlum denizle tanıştı 2018'de nikah masasına oturan Can Bonomo ile Öykü Karayel, iki ay önce bebekleri Roman'ı kucaklarına almıştı. Ünlü çift, önceki gün çocuklarını ilk kez denizle tanıştırdı.
23.06.2021 Magazin
Sincaplara doğum kontrol hapı! İngiltere'den şaşırtan karar
Sincaplara doğum kontrol hapı! İngiltere'den şaşırtan karar İngiliz hükümeti 'işgalci' boz sincaplara doğum kontrol hapı verilmesine destek çıktı. Çevre Bakanı da konuyla ilgili açıklama yaparak ilginç projeye destek çıktı.
27.01.2021 Dünya
Kırmızı listede yer alıyor! Orada görüntülendi ve...
Kırmızı listede yer alıyor! Orada görüntülendi ve... Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) tarafından türünün tehlike altında olmasından endişe duyulduğu gerekçesiyle kırmızı listede yer alan Arap tavşanı Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Hilal Beldesi kırsalında görüntülendi.
18.01.2021 Yaşam
Türkiye'de tek! Randevusuz giriş yasak...
Türkiye'de tek! Randevusuz giriş yasak... Isparta'nın Eğirdir ilçesindeki Kasnak Meşesi Ormanı Tabiat Koruma Alanı'nda sonbaharla birlikte renk cümbüşü yaşanmaya başladı. Birinci önceliğin 'koruma' olduğu ormanda geziler, randevu ve teknik personel kontrolüyle yapılabiliyor.
9.11.2020 Yaşam
Bakan Selçuk: Online müzeler ve çocuk tiyatrolarının linkleri yayımlandı
Bakan Selçuk: Online müzeler ve çocuk tiyatrolarının linkleri yayımlandı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, coronavirüs nedeniyle evde geçirilen vakti çocuklar için keyifli ve verimli hale getirmek için kültür, sanat ve tarih müzeleri ve çocuk tiyatrolarının linklerinin Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün web sayfasında yayımladığını açıkladı.
25.04.2020 Kültür Sanat
Caracal kedisinin özellikleri nelerdir? Bakımı ve beslemesi nasıl yapılır?
Caracal kedisinin özellikleri nelerdir? Bakımı ve beslemesi nasıl yapılır? Türkiye’de karakulak olarak bilinen caracal kedisi, kedigiller familyasının vahşi türleri arasında yer almaktadır. Caracal kedisinin karakterize olmuş siyah kulakları “karakulak” olarak isimlendirilmesine sebep olmuştur. Dış görünüşü sebebiyle uzun bir süre vaşak ile karıştırılsa da sonraki çalışmalar caracal kedisinin, Afrika altın kedisi ve serval ile akraba olduğunu ispatlamıştır.
16.02.2022 Yaşam
Bakan'dan o iddialara deneyli cevap!
Bakan'dan o iddialara deneyli cevap! Kamuoyundaki tartışma üzerine çamaşır suyunun dönerde değişikliğe yol açıp açmadığını makamında test ettiğini açıklayan Bakan Pakdemirli, "Döneri çamaşır suyuna bastırdım, rengi değişmedi" dedi.
13.02.2020 Siyaset
İstanbul’da elektrik kesintisi | 17 Aralık planlı elektrik kesintisi
İstanbul’da elektrik kesintisi | 17 Aralık planlı elektrik kesintisi BEDAŞ 17 aralıkta İstanbul’da yaşanacak planlı elektrik kesintisi listesini yayınladı. İşte İstanbul elektrik kesintisi listesi…
17.12.2019 Gündem
Farklı 200 kuş türü var! Burası...
Farklı 200 kuş türü var! Burası... UNESCO Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Diyarbakır'daki 8 bin yıllık Hevsel Bahçeleri, 200 dolayında kuş türüne ev sahipliği yapıyor. 3 bin hektarlık Hevsel Bahçeleri'ndeki kuş sayısı, göç mevsimlerine göre değişiklik gösteriyor.
4.11.2019 Gündem
Bunu yapan insan olamaz!
Bunu yapan insan olamaz! Bursa'nın İznik ilçesinde öldürüldükten sonra bacaklarından ceviz ağacına iple asılmıs 2 sincap bulundu. Polis sincapları öldürüp ağaca asanları arıyor.
31.08.2019 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Sincap ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sincap haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.