Silahlı İha

Silahlı İha

Son dakika silahlı İHA haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan silahlı İHA ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını silahlı İHA haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Silahlı İha

haberleri sayfasında son dakika yaşanan silahlı iha gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.205 silahlı iha haberi bulunmuştur. Tüm silahlı iha haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uyuşturucu baronu El Chapo’nun oğlu Guzman’ın yakalanması Meksika'yı savaş alanına çevirdi: 29 ölü, 35 yaralı
Uyuşturucu baronu El Chapo’nun oğlu Guzman’ın yakalanması Meksika'yı savaş alanına çevirdi: 29 ölü, 35 yaralı Meksika'da hükümet ile uyuşturucu kartelleri arasındaki çatışmalar yeniden şiddetlendi. Uyuşturucu baronu El Chapo’nun oğlu olan Ovidio Guzman Lopez'in tekrar tutuklanmasının ardından geçmişte yaşananlara benzer görüntüler ortaya çıktı. Sokaklar savaş alanına döndü, hava trafiği bile etkilendi. ABD ile ilgili uyarı ise dikkat çekti. Yapılan operasyon sonucunda 29 kişinin hayatını kaybettiği, 35 kişinin yaralandığı bildirildi.
6.01.2023 Dünya
Rusya'ya SİHA satılacak mı? Baykar Teknoloji'nin Genel Müdürü Haluk Bayraktar yanıtladı
Rusya'ya SİHA satılacak mı? Baykar Teknoloji'nin Genel Müdürü Haluk Bayraktar yanıtladı Türkiye'nin ilk yerli ve milli SİHA'larını geliştiren Baykar Teknoloji'nin Genel Müdürü Haluk Bayraktar, CNN International'a yaptığı açıklamada "Ukrayna'nın bağımsızlığı ve egemenliği için verdiği direnişi destekliyoruz" ifadelerini kullandı. Bayraktar 'Rusya'ya SİHA satar mısınız?' sorusunu "Rusya'ya hiçbir şey iletmedik veya tedarik etmedik. Böyle bir şeyi asla yapmayız" sözleri ile cevapladı.
19.07.2022 Ekonomi
Bunu dünyada ilk kez yaptılar! Toplu halde havalanıp İdlib'i rejim askerlerine dar ettiler...
Bunu dünyada ilk kez yaptılar! Toplu halde havalanıp İdlib'i rejim askerlerine dar ettiler... İdlib’de sürü halinde kalkan SİHA'lar, rejim hedeflerini hassas füzelerle vurdu.Etkili harp başlığına sahip SİHA'larla yapılan hava taarruzları Mehmetçiğin karadan gerçekleştirdiği operasyonlarda elini güçlendirdi. İHA ve SİHA'lar sayesinde TSK unsurlarına havadan gerçekleşebilecek olası saldırı ihtimali de en aza indi.
29.02.2020 Gündem
Milli silahlı İHA Akıncı ilk defa görücüye çıktı
Milli silahlı İHA Akıncı ilk defa görücüye çıktı TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali öncesi Türkiye'nin yerli ve milli silahlı İHA'sı Akıncı ilk defa görücüye çıktı. Türkiye'nin F-35 yerine almak istediği Su-35 Flanker-E hava uçağının yaptığı gösteri ise dikkat çekti.
16.09.2019 Gündem
ABD'den bir İran hamlesi daha! 'Acil' toplantı çağrısı...
ABD'den bir İran hamlesi daha! 'Acil' toplantı çağrısı... ABD'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini (BMGK) İran konusunda acil toplantıya çağırdığı belirtildi.
21.06.2019 Dünya
Bayraktar İHA, Ukrayna'ya teslim edildi
Bayraktar İHA, Ukrayna'ya teslim edildi Devlet Başkanı Poroşenko, "Modern insansız hava araçları Bayraktar TB2 artık Ukrayna'da. Bir sonraki adım ise Zaporojye şehrinde modern insansız hava aracı parçaları üretecek Ukrayna-Türkiye ortak işletmesi kurmak olacak" dedi.
7.03.2019 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Harekat birkaç güne başlayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Harekat birkaç güne başlayacak Savunma sanayiindeki gelişmelere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm hava araçlarımızı konusunda çok önemli mesafe kaydettik. Bugün ismini açıklayacağım genel maksat helikopterimizin testleri devam ediyor. Çok acil olmayan hiçbir ürünün ithal edilmemesinin talimatı bir kez daha veriyorum. Bizi birilerine muhtaç etmeyin." dedi. Münbiç'le ilgili de konuşan Erdoğan, "Fırat'ın doğusuna harekat birkaç güne başlayacak. Teröristleri oradan biz çıkaracağız, iş başa düştü" dedi. Erdoğan konuşmasının sonunda genel maksat heliopterinin adının da "Gökbey" olarak belirlendiğini açıkladı.
12.12.2018 Siyaset
4 günde rekor! İşte TEKNOFEST'e katılan ziyaretçi sayısı
4 günde rekor! İşte TEKNOFEST'e katılan ziyaretçi sayısı Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 VAKFI) ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde İstanbul Yeni Havalimanı'nda ilk kez gerçekleştirilen 'TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne yoğun ilgi oldu.
24.09.2018 Gündem
TSK'dan son dakika açıklaması! 8 terörist öldürüldü
TSK'dan son dakika açıklaması! 8 terörist öldürüldü Tunceli Valiliği, Pülümür ve Ovacık ilçeleri kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen hava destekli operasyonlarda 10 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
18.09.2018 Gündem
Öğrencilerden roket atan "İHA’
Öğrencilerden roket atan "İHA’ Fırat Kalkanı ve Afrin operasyonundan etkilenen Fırat Üniversitesi Makine Mühendisliğinden 4 öğrenci, bitirme tezi olarak roket atan Silahlı İnsansız Hava Aracı yaptı
19.06.2018 Bilim ve Teknoloji
‘Uçan balık’ 2019 başında havada!
‘Uçan balık’ 2019 başında havada! Türkiye’nin ilk predatörü İHA Akıncı, yoğun bir çalışmayla kısa sürede güvenlik güçlerinin kullanımına sunulacak. Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, “2019 başında ilk uçuşu yapacak, 2020’de de göreve başlayacak” dedi
14.06.2018 Gündem
‘Uçan baluk geliyor!’
‘Uçan baluk geliyor!’ Akıncı Taarruz İnsansız Hava Aracı’nın (TİHA) ilk fotoğraflarını Baykar’ın teknik müdürü Selçuk Bayraktar bu sözlerle paylaştı
12.06.2018 Gündem
Türkiye gaza bastı! Hedef insansız milli savaş uçağı
Türkiye gaza bastı! Hedef insansız milli savaş uçağı Milli savaş uçağı ‘TFX’i 2023’te uçurmayı planlayan Türkiye, ABD’nin F-35 ambargosu sonrası tüm projelere hız verdi. TFX’in ilk uçuşundan 2 yıl sonra insansız jet ‘Akıncı’ gökyüzüyle buluşacak. Ayrıca havadan erken ihbar-kontrol uçağının yerlisinin yapılması da gündemde.
31.05.2018 Ekonomi
Bingöl'de 2 terörist etkisiz hale getirildi
Bingöl'de 2 terörist etkisiz hale getirildi Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalında tespit edilen PKK'lı terörist gruba yönelik F-16 ve silahlı insasız hava aracının da (İHA) da destek verdiği operasyonda 2 terörist etkisiz hale getirildi, 3'ü M-16 9 uzun namlulu silah ele geçirildi.
19.04.2018 Gündem
Pentagon İHA’ları  ‘akıllandıracak’
Pentagon İHA’ları ‘akıllandıracak’ Amerikan Savunma Bakanlığı’nın, arama motoru Google ile birlikte geliştireceği yapay zekaya sahip insansız hava araçları bilim insanlarını endişelendiriyor
12.04.2018 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Sincar ve Tel Rıfat operasyonu çıkışı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Sincar ve Tel Rıfat operasyonu çıkışı Trabzon İl Kongresi için kente gelen kongre salonu dışında toplanan binlerce kişiye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afrin ile yetinmeyeceğiz dedik. PKK'lılar Sincar'a kaçtı oraya da gideceğiz. Bizim derdimiz teröristler" dedi. İl kongresinde de Trabzon'a yeni bir üniversite kurulacağı müjdesini veren Erdoğan ayrıca "Son zamanlarda bürokrasinin ağır işlediğine dair şikayetler gelmeye başladı. İmza atmaktan imtina eden... Bunun affı yok, versin istifasını çeksin gitsin" diye konuştu. Cumhurbaşkanı, "İnşallah kısa sürede Tel Rıfat'ı da kontrol altına alıp bu harekatı amacına ulaştıracağız" dedi.
25.03.2018 Gündem
İnsansız milli tank
İnsansız milli tank Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin yüksek teknolojiye dayanan üretime geçeceğini ve daha fazla milli ürünü dünyaya ihraç edeceğini söyledi. ‘Kötü komşu bizi ev sahibi yaptı. İHA’larımız oldu’ diyen Erdoğan, Türkiye’nin insansız tank da üreteceğini açıkladı.
21.02.2018 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnsansız tankları da üretir hale geleceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnsansız tankları da üretir hale geleceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11. Kalkınma Planı Tanıtım Toplantısı'nda konuşuyor. Savunma sanayiinde yerli payının yüzde 65'e çıktığını belirten Erdoğan, "İnsansız tankları da üretir hale gelmemiz lazım, bunu da yapacağız. O tür şeyleri düşünmeyeceğiz. Birçok silahlarımızı üretir haldeyiz" dedi.
21.02.2018 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2019'da Ankara'da sandıkları patlatalım
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2019'da Ankara'da sandıkları patlatalım AK Parti Ankara 6. İl Kongresi salon dışında toplanan binlerce kişiye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2019'daki seçimlerde sandıkları patlatmaya var mısınız?" diye sordu. Daha sonra konuşmasına salonda devam eden Cumhurbaşkanı, "Biz 780 bin kilometrekareye, 18 milyon metrekareden geldik. Şimdi ilmik ilmik dokuyoruz, dokuyacağız. Burayı bölmek, parçalamak isteyenlere mezar ederiz her yeri, mezar. Bu devleti çok daha güçlü hale getireceğiz" dedi.
18.02.2018 Siyaset
Dünyanın her yerine uçabilen yerli İHA
Dünyanın her yerine uçabilen yerli İHA Uydudan kontrollü ilk ANKA-S’lerin teslimi gerçekleştirildi. Artık Türkiye de aynı ABD’nin Nevada’daki merkezinden onbinlerce kilometre uzaktaki Predator uçaklarını kontrol ettiği gibi kendi milli İHA’sını dünyanın dört bir yanına operasyona yollayabilecek
3.02.2018 Gündem
Savunmada yerli güç hamlesi
Savunmada yerli güç hamlesi Savunma sanayisinde dışa bağımlılığı en aza indirmek için milli silah ve araç sistemlerinin üretimine ağırlık veriliyor. Bu kapsamda 35 milyar liralık 55 yeni proje hayata geçiriliyor
2.02.2018 Ekonomi
O kuleler başlarına yıkıldı
O kuleler başlarına yıkıldı PKK/PYD’li teröristler TSK’ya karşı Afrin’de saldırı amaçlı ABD icadı ‘İşgal Kuleleri’ inşa etmişti. Burseya Dağı’ndaki 7 kuleden sonra Kastel Cündo köyündeki terör kuleleri de dün yerle bir edildi
31.01.2018 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan resti çekti: Durmayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan resti çekti: Durmayacağız Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Eğdoğan sözlerinde CHP ve HDP'ye sert sözlerle yüklendi. Ayrıca Afrin operasyonu ile ilgili kritik bilgiler verdi.
30.01.2018 Gündem
Afrin'de sinsi tuzak!
Afrin'de sinsi tuzak! Afrin’de bozguna uğrayan teröristler bir yandan çekilirken bir yandan da kazdıkları tünellerden canlı bomba saldırısı yapmak için DEAŞ’la birlikte hazırlığa girişti.
26.01.2018 Gündem
Her şey hazır! Afrin harekatı...
Her şey hazır! Afrin harekatı... Afrin harekat planı hazır. Türkiye’nin kilitlendiği harekata özel eğitimli askerlerden oluşan iki tugay katılacak. Mehmetçik’e 2. Ordu Komutanı Korg. Temel kumanda edecek. Fırat Kalkanı’nda DEAŞ süpürülmüştü. Afrin’de PKK/PYD’ye kuşatma harekatı uygulanacak. Harekat “hava destekli kara harekatı” olarak planlanıyor.
19.01.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Silahlı İha ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki silahlı iha haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.