Silahlanma

Silahlanma

Son dakika silahlanma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan silahlanma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını silahlanma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Silahlanma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan silahlanma gelişmeleri de dahil olmak üzere 456 silahlanma haberi bulunmuştur. Tüm silahlanma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Şiddet Haritası yayımlandı Karadeniz Bölgesi 2’nci sıraya yükseldi
Şiddet Haritası yayımlandı Karadeniz Bölgesi 2’nci sıraya yükseldi ‘2023 Türkiye Silahlı Şiddet Haritası’na göre, Karadeniz Bölgesi 266 kişinin ölümüyle sonuçlanan 555 silahlı şiddet olayı ile bölgeler bazında bir önceki yıl bulunduğu 4'üncü sıradan 2'nci sıraya yükseldi. Haritada 2022'de 1’inci sırada yer alan Marmara Bölgesi sabit kaldı. Yayımlanan verileri değerlendiren Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdal Özer, “Ateşli silah yaralanmaları ve şiddet, ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunu olmaya başladı. Bireysel silahlanmadaki artışla, silahlı şiddet olaylarında da artış görüyoruz. Devletin silaha erişimi azaltma noktasında çalışmalar yapması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
6.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, bağımsız bir Filistin devletinin varlığını kabul etmeli
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, bağımsız bir Filistin devletinin varlığını kabul etmeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dubai’de düzenlenen Dünya Hükümetler Zirvesi'nde konuştu. Erdoğan, 'İsrail, bağımsız bir Filistin devletinin varlığını kabul etmelidir. Filistinli kardeşlerimizi asla sahipsiz, çaresiz ve yalnız bırakmayacağız. Barış için garantörlüğe hazırız.' dedi.
13.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya mesaj! "Türkiye ihaneti kimsenin yanına bırakmaz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya mesaj! "Türkiye ihaneti kimsenin yanına bırakmaz" Cumhurbaşkanı Erdoğan MİT'in 97. kuruluş yıl dönümü programında açıklamalarda bulunarak, "Türkiye Cumhuriyeti belki yarına bırakır ama ihaneti kimsenin yanına bırakmaz. DEAŞ'ından FETÖ'süne kadar milletimizi hedef alan yapıya hayat hakkı tanımayacağız. Devletimizin nefesi sürekli teröristlerin ensesinde olacak." dedi.
10.01.2024 Gündem
Bakan Fidan açıkladı! ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'ye geliyor
Bakan Fidan açıkladı! ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'ye geliyor Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken, bölgedeki son gelişmelere ilişkin dikkat çeken mesajlar verdi. Bakan Fidan, terör örgütü PKK'ya yönelik Irak ile ortak operasyon olup olmayacağıyla ilgili soruyu da yanıtladı.
3.01.2024 Gündem
İsrail sivilleri vurmaya devam ediyor
İsrail sivilleri vurmaya devam ediyor 7 Ekim baskını sonrasında Hamas’ı bitirme hedefiyle Gazze’ye harekât başlatan İsrail, saldırılarında hedef ayırt etmiyor. Sivillerin sığındığı hastane, okul, ibadethanelerin yanı sıra ambulans ve jenaratörler, hatta mezarlıklar bile vuruluyor. İsrailli yetkililer katliamları ‘Sivillere gidin demiştik’ diye savunuyor.
5.11.2023 Gündem
İsrail-Filistin arasında çatışma başladı! Hamas 'Aksa Tufanı' operasyonunu dünyaya duyurdu
İsrail-Filistin arasında çatışma başladı! Hamas 'Aksa Tufanı' operasyonunu dünyaya duyurdu Hamas'ın silahlı kanadı Izzeddin Kassam, İsrail'e karşı 'Aksa Tufanı' isimli bir operasyon başlattığını duyurdu. Son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Operasyonun ilk aşamasında 5 bin roket ve havan topu fırlatıldı. Dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yapan bu gelişmenin ardından İsrail Başbakanı Netanyahu 'savaştayız' dedi. Karşılıklı operasyonların ardından kanlı bilanço ortaya çıktı. İsrail ve Filistin'den kayıplara dair peş peşe açıklamalar geldi.
7.10.2023 Gündem
Acılı babanın yürek yakan feryadı: Eren Bülbül’ü PKK’lılar, oğlumu sivil terörist şehit etti
Acılı babanın yürek yakan feryadı: Eren Bülbül’ü PKK’lılar, oğlumu sivil terörist şehit etti Başına isabet eden yorgun mermi ile yaralanıp, hastanede hayatını kaybeden Emir Yuşa Atıcı (15), ölümünün 2'nci yıl dönümünde anıldı. 2 ay önce başına yorgun mermi isabet ederek hayatını kaybeden Kerem Can Özdemir’in (9) babası İsa Özdemir de Emir Yuşa'nın anmasına katılarak destek verdi. Emir Yuşa’nın babası Mustafa Atıcı, “Eren Bülbül’ü PKK’lı teröristler, oğlumu da sivil terörist şehit etti. Silah ölüm aracıdır ve sizler de birer katilsiniz” dedi.
11.08.2023 Gündem
Tekel saldırısıyla Türkiye'nin gündemine oturdu! Neden Esenyurt? sorusuna uzmanlardan cevap
Tekel saldırısıyla Türkiye'nin gündemine oturdu! Neden Esenyurt? sorusuna uzmanlardan cevap Sık sık şiddet olaylarıyla gündeme gelen İstanbul’un ilçesi Esenyurt, 2 kişinin öldürüldüğü tekel saldırısıyla Türkiye’nin gündemine oturdu. Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, ilçede güvenlik alt yapısının eksik olduğunu savundu. Uzmanlara göre silaha kolay ulaşmak şiddet olaylarının artışında etkili.
1.08.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya'nın Başkenti Vilnius'ta gerçekleştirilen NATO zirvesindeki temasları kapsamında İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ve Hollanda Başbakanı Rutte'nin ardından Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile bir araya geldi.
12.07.2023 Gündem
İsveç’ten tarihi karar! Terör örgütü PKK’yı finanse etmeye çalışan şahsa hapis cezası
İsveç’ten tarihi karar! Terör örgütü PKK’yı finanse etmeye çalışan şahsa hapis cezası NATO üyeliği için Türkiye'nin onayını bekleyen İsveç'te mahkeme, terör örgütü PKK’yı finanse etmeye çalışan bir şahsı 4,5 yıl hapis cezasına çarptırarak sınır dışı edilmesini istedi.
6.07.2023 Dünya
Erdoğan ve Aliyev ayakta alkışladı! Azerin'in söylediği türkü geceye damga vurdu
Erdoğan ve Aliyev ayakta alkışladı! Azerin'in söylediği türkü geceye damga vurdu Azerbaycan'da İlham Aliyev ile akşam yemeğinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şarkıcı Azerin'in 'Çırpınırdın Karadeniz' performansını ayakta alkışladı.
13.06.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya KKTC çağrısı: Kıbrıs Türkü hiçbir zaman azınlık olmadı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya KKTC çağrısı: Kıbrıs Türkü hiçbir zaman azınlık olmadı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KKTC ziyareti kapsamında mevkidaşı Ersin Tatar ile görüştü. İki lider görüşme sonrası basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Kıbrıs Türk'ünün adada hiçbir zaman azınlık olmadığını ifade ederek, "Müzakere masasına geri dönülecekse bunun yolu KKTC'nin tanınmasından geçmektedir" diye konuştu.
12.06.2023 Gündem
Yunanistan terör yuvası Lavrion'u kapatıyor
Yunanistan terör yuvası Lavrion'u kapatıyor Ege Denizi'nde 15 Haziran-15 Eylül arasını kapsayan 'resmi olmayan' anlaşmanın Türkiye tarafından doğrulandığını aktaran Kathimerini, Atina yakınlarındaki kampın kapatılmasının ise Ankara'yı memnun edeceğini yazdı. Ethnos gazetesinde ise, gözden kaçmayacak bir başyazı yayımlandı.
8.04.2023 Dünya
Bayraktar TB2'lerden öykündüler! Tıpatıp aynısını yaptılar
Bayraktar TB2'lerden öykündüler! Tıpatıp aynısını yaptılar Türkiye'nin insansız hava araçlarına karşı çare arayan Yunanistan, İsrail'den Spike-NLOS füze sistemi satın aldı. Bir pistte havalanan drone görüntüsü ise, fazlasıyla tanıdık.
2.04.2023 Dünya
MGK, Erdoğan başkanlığında toplandı
MGK, Erdoğan başkanlığında toplandı Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, saat 15.35'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.
30.03.2023 Gündem
MGK bugün toplanıyor: Seçim güvenliği gündemde
MGK bugün toplanıyor: Seçim güvenliği gündemde Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak toplantıda seçim güvenliği, terörle mücadele operasyonları ile bölgesel ve küresel gelişmelerin ele alınması bekleniyor.
30.03.2023 Gündem
MGK bildirisi yayımlandı! İsveç'e çok net NATO mesajı
MGK bildirisi yayımlandı! İsveç'e çok net NATO mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi. Yayımlanan bildiride İsveç'e mesaj verilerek, 'NATO'ya katılmak isteyenler yükümlülüğünü yerine getirmeli' açıklaması yapıldı.
25.01.2023 Gündem
Almanya, ABD'den F-35 savaş uçağı alacak
Almanya, ABD'den F-35 savaş uçağı alacak Almanya, ABD'den F-35 savaş uçakları alımı da dahil olmak üzere 100 milyar euroluk özel fondan finanse edilecek savunma projelerine yeşil ışık yaktı.
14.12.2022 Dünya
Bakan Akar'dan Yunanistan'a tepki: Barışı bozmak için ellerinden ne geliyorsa yapmaya devam ediyorlar
Bakan Akar'dan Yunanistan'a tepki: Barışı bozmak için ellerinden ne geliyorsa yapmaya devam ediyorlar Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Üçüncü tarafların olabildiğince objektif bir şekilde bu olayları görmesini ve Kıbrıs Türkü’nün hakkını, hukukunu teslim etmesini bekliyoruz. Kalıcı adil bir barışın ve istikrarın oluşabilmesi için KKTC’nin egemenliğinin ve bağımsızlığının teslim edilmesi lazım” dedi. Akar Yunanistan ile ilgili ifadelere de yer verdi.
28.11.2022 Gündem
Birinci Dünya Savaşı Nedenleri Nelerdir? 1. Dünya Savaşı Tarafları, Cepheleri Ve Sonuçları...
Birinci Dünya Savaşı Nedenleri Nelerdir? 1. Dünya Savaşı Tarafları, Cepheleri Ve Sonuçları... Birinci dünya savaşının başlamasında çeşitli nedenlerin etkili olduğu bilinmektedir. Birinci dünya savaşının en önemli nedenlerinden birisi ise Fransız ihtilali sonucunda başladığı bilinen milliyetçilik düşüncesi olarak ifade edilebilir. Aynı zamanda birinci dünya savaşının Fransız ihtilali sonrasında ortaya çıkan sosyal ve siyasi düşüncelerden de etkilenilerek ortaya çıktığının söylenmesi mümkün olmaktadır. 
8.11.2022 Eğitim
Bakan Akar'dan flaş Yunanistan açıklaması: Sorunların diyalogla çözüleceğine inanıyoruz
Bakan Akar'dan flaş Yunanistan açıklaması: Sorunların diyalogla çözüleceğine inanıyoruz Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan ile yaşanan sorunlara ilişkin, "Bu sorunların karşılıklı görüşmeler ve diyalogla çözülebileceğine inanıyoruz. Bu yaklaşımımızı ısrarla sürdürüyoruz" dedi.
18.10.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Öncekilerden çok daha farklı bir hazırlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Öncekilerden çok daha farklı bir hazırlık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Dördüncü Toplantısı’na katılmak üzere Kazakistan'da temaslarda bulundu. Erdoğan, Kazakistan dönüşünde gazetecilere gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Putin'in 'Avrupa için Türkiye’de büyük bir gaz merkezi kurulabilir’ açıklamasına ilişkin Erdoğan, 'Böyle bir dağıtım merkezi için, bu iş için tabii ki Trakya en önemli yer olarak görülüyor. Biz başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımıza ve Rusya tarafında ilgili kuruma müşterek bir çalışma yapmaları talimatını Sayın Putin ile birlikte verdik' dedi. Ege Adaları'ndaki silahlanma konusunda net mesaj veren Erdoğan, 'Biz zırhımızı kuşandıktan sonra tedbirlerimizi aldıktan sonra bize bunlar hiç ürküntü vermez' ifadelerini kullandı. Başörtüsü düzenlemesi hakkında olayın sadece başörtüsü olayı olmadığının altını çizen Erdoğan, aile konusunu da bu düzenlemenin içerisine koymak istediklerini belirtti. Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret konusunda da önemli mesajlar veren Erdoğan, 'Başta Vedat hocamız olmak üzere arkadaşlarımız yapıyorlar. İnşallah bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlığın içinde olduğunu biliyorum' açıklamasında bulundu.
14.10.2022 Siyaset
Bakan Akar:  Deniz ve Hava Kuvvetleri talimatlandırıldı
Bakan Akar: Deniz ve Hava Kuvvetleri talimatlandırıldı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan’ın Gayri Askeri Statüdeki Adaları silahlandırmaya 1956’da başladığını hatırlatarak, “1997’deki Kardak milat. Ondan sonra hiçbir şekilde ne arazide, ne masada bir milimetre geri adım atmak yok. Özellikle Deniz ve Hava Kuvvetlerimiz bu konuda açık şekilde talimatlandırıldı” diye konuştu.
5.10.2022 Dünya
Bakan Çavuşoğlu'ndan ABD'ye tepki: Gereğini yapacağız
Bakan Çavuşoğlu'ndan ABD'ye tepki: Gereğini yapacağız Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin GKRY'ye silah ambargosunu kaldırması ile ilgili konuştu. Çavuşoğlu, 'ABD'nin bu kararına somut adımla cevap vereceğiz. Madem tırmanma istiyorsunuz Ada'da, biz de gereğini yapacağız' dedi.
30.09.2022 Gündem
CNN Türk-Kanal D ortak yayınında Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan faiz, asgari ücret ve EYT açıklaması
CNN Türk-Kanal D ortak yayınında Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan faiz, asgari ücret ve EYT açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dış siyasetteki mücadele alanlarından, iç politikadaki sıcak tartışmalara, gündeme dair bütün gelişmeleri CNN TÜRK ve Kanal D Ortak yayınında değerlendiriyor. Fulya Kalfa moderatörlüğünde gazeteciler Ahmet Hakan, Hande Fırat, Abdulkadir Selvi ve Zafer Şahin soruyor; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yanıtladı. "CHP milli güvenlik sorunudur" diyerek Mersin'deki saldırıyı düzenleyen teröristin CHP'nin raporunda yer almasına sert tepki gösteren Erdoğan, "Terör örgütü ve siyasi uzantısı malum parti yerine devletin söylediklerine kulak verselerdi, böyle utanılacak hale düşmezlerdi" ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan, ABD ile F-16 meselesiyle ilgili olarak ise "Biden'ın bize vermiş olduğu sözden netice bekliyoruz" dedi. Ege'deki adalara zırhlı araçların yerleştirilmesi konusunda ABD ve Yunanistan'ı uyardıklarını belirten Erdoğan, "Biz burada uluslararası yargı yolunu kapadıklarını görüyoruz. Lozan'a göre buralar özel bir statüye tabi. ABD maalesef, ne Lozan'ı ne Paris'i dinliyor" dedi.
28.09.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Silahlanma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki silahlanma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.