Sığınmacı Krizi

Sığınmacı Krizi

Son dakika sığınmacı krizi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sığınmacı krizi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sığınmacı krizi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sığınmacı Krizi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sığınmacı krizi gelişmeleri de dahil olmak üzere 235 sığınmacı krizi haberi bulunmuştur. Tüm sığınmacı krizi haberleri aşağıda listelenmiştir.
AB'den, Hırvatistan'a onay Bulgaristan ve Romanya'ya ret
AB'den, Hırvatistan'a onay Bulgaristan ve Romanya'ya ret Avrupa Birliği (AB) içişleri bakanları, Belçika'nın başkenti Brüksel’de yapılan toplantıda Hırvatistan’ın Schengen bölgesine tam üyeliğinin uygun olduğuna karar verirken, Bulgaristan ve Romanya ise üyelik onayı alamadı.
8.12.2022 Dünya
Özdağ: 3 ilde 9 sene sonra Türkler azınlıkta olacak
Özdağ: 3 ilde 9 sene sonra Türkler azınlıkta olacak Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sığınmacılar ve kaçakların Türkiye'nin demografik yapısını değiştirdiğini belirterek "Türklerde doğum oranı 1,9, Suriyelilerde 5,3, yani 3 katı. Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa'da 9 sene sonra Türkler azınlıkta olacak” dedi.
11.06.2022 Siyaset
Yunanistan'da yeni kriz senaryosu: Ya sığınmacılar yine Kardak’a çıkarsa
Yunanistan'da yeni kriz senaryosu: Ya sığınmacılar yine Kardak’a çıkarsa Yunanistan, ‘Ya mülteciler Kardak’a çıkarsa’ sorusuna yanıt arıyor. Geçen yıllarda yaşanan buna benzer krizlerin aşılabildiğini yazan Yunan basını, bu kez iki ülke arasında iletişim kanallarının kapalı olmasının tehlikeli sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti.
6.06.2022 Dünya
Polonya-Belarus sınırındaki sığınmacı krizine ilişkin NATO'dan açıklama
Polonya-Belarus sınırındaki sığınmacı krizine ilişkin NATO'dan açıklama NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Polonya-Belarus sınırındaki sığınmacı krizine ilişkin yaptığı açıklamada, “Belarus'un sığınmacıları bir taktik olarak kullanması kabul edilemez” dedi.
9.11.2021 Dünya
NATO'dan son dakika Türkiye açıklaması: Devam edeceğiz
NATO'dan son dakika Türkiye açıklaması: Devam edeceğiz NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin önemli bir ortak olduğunu vurgulayarak, terör örgütü DEAŞ'la mücadeleden sonra da İttifak'ın güney sınırında istikrarın sağlanması için birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
4.06.2021 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik ziyaret!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik ziyaret! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sığınmacı meselesini görüşmek üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'de yapılacak olan toplantıya katılacak.
9.03.2020 Gündem
İbrahim Kalın: Hiçbir hükmü yok
İbrahim Kalın: Hiçbir hükmü yok Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.
4.03.2020 Siyaset
NATO'dan flaş Suriye açıklaması
NATO'dan flaş Suriye açıklaması NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Esed rejimi ve Rusya'nın Suriye'deki saldırılara bir an önce son vermesi çağrısında bulunarak Suriye'deki soruna siyasi bir çözüm bulunması gerektiğini ifade etti.
4.03.2020 Dünya
İngiltere sığınmacıları donanmayla engelleyecek
İngiltere sığınmacıları donanmayla engelleyecek İngiltere'de İçişleri Bakanlığı ülkeye deniz yoluyla ulaşan sığınmacıların engellenmesi için donanmadan yardım istedi.
3.01.2019 Dünya
Sığınmacı krizi nedeniyle o ülkeden sert çıkış: Kabul etmeyeceğiz
Sığınmacı krizi nedeniyle o ülkeden sert çıkış: Kabul etmeyeceğiz Macaristan Başbakanı Viktor Orban, ülkesi üzerinden Batı Avrupa'ya ulaşan sığınmacıları geri kabul etmeyeceklerini ama söz konusu sığınmacıların Yunanistan'a geri taşınması için yardıma hazır olduklarını söyledi
4.07.2018 Dünya
Almanya hükümetindeki sığınmacı krizi sürüyor
Almanya hükümetindeki sığınmacı krizi sürüyor Almanya'daki hükümet ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Andrea Nahles, sığınmacı ve iltica politikası konusunda anlaşmazlık yaşayan hükümetin diğer ortakları Hristiyan Demokrat Birlik Parti (CDU) ve Hristiyan Sosyal Birlik Partisi'nin (CSU) aralarındaki anlaşmazlığı sonlandırılmasını istedi.
2.07.2018 Dünya
Macron'dan AB ülkelerine 'yaptırım' çağrısı
Macron'dan AB ülkelerine 'yaptırım' çağrısı Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sığınmacı kabul etmek istemeyen Avrupa Birliği (AB) ülkelerine ekonomik yaptırım uygulanması çağrısı yaptı.
23.06.2018 Dünya
Macaristan'dan Arnavutluk'a AB üyeliği desteği
Macaristan'dan Arnavutluk'a AB üyeliği desteği Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader, Avrupa'nın güvenliğinin Batı Balkan ülkelerinin istikrarına bağlı olduğunu belirterek, ülkesinin, Arnavutluk'un Avrupa Birliği (AB) üyeliğini desteklediğini söyledi.
20.06.2018 Dünya
Soros'a Macaristan'da büyük şok
Soros'a Macaristan'da büyük şok Macaristan hükümeti, yasa dışı göçü engellemek için ''Soros'u durdur'' isimli kanun tasarısı hazırladı.
17.01.2018 Dünya
Macaristan'da OHAL uzatılıyor
Macaristan'da OHAL uzatılıyor Macaristan Hükümet Sözcüsü Zoltan Kovacs, ülkede geçen yıl 9 Mart'ta ilan edilen olağanüstü halin (OHAL) uzatılacağını açıkladı.
30.08.2017 Dünya
Hırvatistan ve Belçika'dan flaş Türkiye açıklaması
Hırvatistan ve Belçika'dan flaş Türkiye açıklaması Hırvatistan ve Belçika, sığınmacı krizine yönelik Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında imzalanan anlaşmanın uygulanmasında hemfikir olduklarını açıkladı.
26.06.2017 Dünya
‘Avrupa Soros'un önünde eğiliyor!'
‘Avrupa Soros'un önünde eğiliyor!' Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa Birliği’nin (AB) Brüksel’den ibaret olmadığını, bilakis bağımsız ve gönüllü Avrupa ülkelerinin AB’yi oluşturduğunu belirterek “Bugün Macarların çoğunluğu Brüksel’in ata ters bindiğini düşünüyor” dedi. Orban, Brüksel’de, Macar asıllı Yahudi iş adamı George Soros’un sözünün kabul edildiğini savundu.
13.06.2017 Dünya
"Türkiye ile diyalog devam ettirilmeli"
"Türkiye ile diyalog devam ettirilmeli" Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitarovic, son dönemde bazı Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ile Türkiye arasında yaşanan gerginliğe ilişkin, "Türkiye ile diyaloğun devam ettirilmesi ve gerginliğin azaltılması gerekli." dedi.
21.03.2017 Dünya
Avrupalı Başbakan'dan AB'ye şok: Türklere boşuna...
Avrupalı Başbakan'dan AB'ye şok: Türklere boşuna... Sığınmacı karşıtı politikalarıyla Avrupa ülkeleri tarafından eleştirilen Macaristan Başbakanı Viktor Orban son yaptığı açıklamayla yine tepki çekeceğe benziyor. Orban, Sırbistan sınırına ikinci dikenli tel hattının çekileceğini belirtti.
27.03.2017 Dünya
Esad Avrupa'ya yüklendi: Sizin eseriniz!
Esad Avrupa'ya yüklendi: Sizin eseriniz! Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Avrupa'yı etkileyen sığınmacı krizinin, Avrupalı ülkelerin Suriye ve Ortadoğu'ya yönelik yanlış politikalarının bir sonucu olduğunu söyledi.
13.03.2017 Dünya
Macaristan, sığınmacılara tel örgülere elektrik verecek!
Macaristan, sığınmacılara tel örgülere elektrik verecek! Sığınmacılara yönelik sert tedbirler alan Macaristan, sınıra çektiği tel örgülere elektrik de vereceğini açıkladı.
7.03.2017 Dünya
AB’nin geleceğine ilişkin 5 senaryo!
AB’nin geleceğine ilişkin 5 senaryo! AVRUPA Birliği Komisyonu, Brexit, sığınmacı krizi, terör tehdidi ve yeni ABD yönetiminin açıklamalarının gölgesinde, birliğin geleceğine ilişkin 5 senaryoyu içeren bir belge yayımladı. Belgede, ‘AB federasyonundan’, ‘sadece ortak pazara’ uzanan çizgide senaryolara yer verildi
1.03.2017 Dünya
AB'nin geleceğine ilişkin 5 farklı senaryo yayımlandı
AB'nin geleceğine ilişkin 5 farklı senaryo yayımlandı Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Brexit, sığınmacı krizi, terör tehdidi ve yeni ABD yönetiminin açıklamalarının gölgesinde, birliğin geleceğine ilişkin 5 senaryoyu içeren bir belge yayımladı. Belgede, "AB federasyonundan" "sadece ortak pazara" uzanan çizgide senaryolara yer verildi.
17.06.2021 Dünya
Macaristan o sığınmacıları kabul etmeyecek!
Macaristan o sığınmacıları kabul etmeyecek! Macaristan Devlet Bakanı: İsveç ve Almanya başta olmak üzere Batı Avrupa ülkelerinden yaklaşık 30 bin sığınmacıyı Macaristan'a geri yollamak istiyorlar
17.06.2021 Dünya
'Beyaz Saray'da bir aptalın olmasından faydalanacağız'
'Beyaz Saray'da bir aptalın olmasından faydalanacağız' Hizbullah lideri Nasrallah, yeni ABD Başkanı Trump için “Beyaz Saray’da bir aptalın olmasından faydalanacağız” dedi. Nasrallah, Astana görüşmeleriyle alınan ateşkes kararını desteklediklerini de açıkladı.
17.06.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Sığınmacı Krizi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sığınmacı krizi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.