Gazete Vatan Logo

'Beyaz Saray'da bir aptalın olmasından faydalanacağız'

Hizbullah lideri Nasrallah, yeni ABD Başkanı Trump için “Beyaz Saray’da bir aptalın olmasından faydalanacağız” dedi. Nasrallah, Astana görüşmeleriyle alınan ateşkes kararını desteklediklerini de açıkladı.

'Beyaz Saray'da bir aptalın olmasından faydalanacağız'

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, canlı yayın aracılığıyla destekçilerine seslendi.

“Suriye'de ulusal uzlaşıyı sağlayacak ve kanı durduracak anlaşmayı destekliyoruz” diyen Nasrallah, Arap medya organlarını, ‘Hizbullah'ın Astana'daki diplomatik çabaları baltaladığı’ yönünde kampanya yürütmekle suçladı.

Nasrallah ayrıca, Hizbullah'ın Astana'da düzenlenen Suriye görüşmelerine karşı olmadığının altını çizdi.

SIĞINMACI KRİZİNDE ‘İNATÇILIĞI KENARA KOYUP SURİYE İLE İŞBİRLİĞİ YAPMA’ ÇAĞRISI

Suriye’deki çatışmalar nedeniyle Lübnan’a sığınan insanların ülkelerine dönmesine de değinen Nasrallah, işbirliği çağrısı yaptı.

Lübnanlı yetkilileri sığınmacı krizi konusunda Suriye hükümetiyle diyalog kurması gerektiğini kaydeden Nasrallah, “Lübnan, Suriyeli sığınmacı krizi meselesinde inatçılığı bir kenara koyarak Suriye yönetimiyle iletişime geçmeli. Uluslararası yardım için yalvarmaya devam mı etmeliyiz yoksa mültecilerin evlerine dönmesi için işbirliği mi yapmalıyız? ifadelerini kullandı.

‘HERKESİN PARLAMENTODA TEMSİL EDİLECEĞİ ADİL BİR SEÇİM SİSTEMİ İSTİYORUZ’

Haberin Devamı

Nasrallah’ın gündeminde devam eden seçim sistemi ve parlamentonun görev süresinin uzatılması tartışmaları da vardı.

Hizbullah'ın, parlamentonun görev süresinin uzatılmasına karşı olduğunu söyleyen Nasrallah, ‘1960 seçim sistemi’ olarak bilinen çoğunluk seçim yasasının, siyasi sistemi işlemez hale getirdiğini belirtti. Nasrallah, “Herkesin parlamentoda temsil edileceği adil bir seçim sistemi istiyoruz. Parlamentonun görev süresini uzatacak ve seçimlerin zamanında yapılmasının önüne geçecek tüm girişimleri engelleyeceğiz” diye konuştu.

‘TRUMP, ABD'NİN GERÇEK VE ÇİRKİN YÜZÜNÜ ORTAYA ÇIKARDI’

Öte yandan Nasrallah, 20 Ocak’ta yemin ederek görevine başlayan ABD Başkanı Donald Trump için ‘aptal’ dedi.

Beyaz Saray’da bir aptalın olmasından faydalanacağız” diyen Nasrallah, şöyle devam etti: “Trump ikiyüzlülüğü bir kenara bırakarak, hukuksuz ve ırkçı ABD'nin gerçek ve çirkin yüzünü ortaya çıkardı.”