Sıcaklık Rekoru

Sıcaklık Rekoru

Son dakika Sıcaklık rekoru haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Sıcaklık rekoru ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Sıcaklık rekoru haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sıcaklık Rekoru

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sıcaklık rekoru gelişmeleri de dahil olmak üzere 126 sıcaklık rekoru haberi bulunmuştur. Tüm sıcaklık rekoru haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'nın kavurucu sıcağında ateşin başında mesai yapıyorlar
Adana'nın kavurucu sıcağında ateşin başında mesai yapıyorlar Adana'da termometreler nisan ayı sıcaklık rekoru kırarken, fırın ustaları ateş başında zorlu mesaide buzlu su ile serinliyor.
26.04.2024 Adana
Adana’da Nisan ayında son 95 yılın sıcaklık rekoru kırıldı, 42 dereceye yükseldi "Sıcak olmazsa Adanalı 'hayırdır' der"
Adana’da Nisan ayında son 95 yılın sıcaklık rekoru kırıldı, 42 dereceye yükseldi "Sıcak olmazsa Adanalı 'hayırdır' der" Adana’da son 95 yıl içerisinde Nisan ayının en sıcak günü yaşanırken termometreler 42 dereceyi gösterdi. Türkiye’nin en sıcak illerinden olan Adana’da hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye başladı. Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasıyla kentte nisan ayının son haftasında termometreler güneş altında 42 dereceyi gösterdi. Parklar ve sokaklar boş kalırken, dışarı çıkan bazı vatandaşlar da ağaç altında gölge yerlerde serinlemeye çalıştı.
25.04.2024 Adana
Adana, Şubat ayında Türkiye'nin en sıcak ili oldu! Vatandaşları endişelendirdi
Adana, Şubat ayında Türkiye'nin en sıcak ili oldu! Vatandaşları endişelendirdi Şubat ayında 28,7 derece ile Adana'nın Karaisalı ilçesi Türkiye'nin en sıcak yeri oldu. Ölçümlere göre, Şubat 2024'te sıcaklık ortalaması uzun yıllar ortalamasının 3,4 derece üzerine çıktı. Yazın sıcaklığıyla ünlü Adana'da şimdiden havaların çok sıcak geçmesi vatandaşları kara kara düşündürüyor.
15.03.2024 Adana
Türkiye'nin en soğuk ve en sıcak gün rekorları kıran illeri belli oldu! 53 yıllık Meteoroloji raporunda çarpıcı rakamlar ortaya çıktı
Türkiye'nin en soğuk ve en sıcak gün rekorları kıran illeri belli oldu! 53 yıllık Meteoroloji raporunda çarpıcı rakamlar ortaya çıktı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 1970-2023 yılları ölçümlerine göre, 53 yılın sıcaklık rekoru 15 Ağustos 2023 günü 49,5 derece ile Eskişehir Sarıcakaya'da yaşanırken, en soğuk gün ise 9 Ocak 1990 günü Çaldıran'da eksi 46,4 derece olarak kayda geçti.
7.03.2024 Gündem
Resmen rekor kırıldı! Görüntüler uyduya yansıdı, en düşük seviyede...
Resmen rekor kırıldı! Görüntüler uyduya yansıdı, en düşük seviyede... Geride bıraktığımız temmuz ayı, ortalama 16.95 derece ile tarihteki en sıcak ay oldu. Bir önceki rekor 16.63 dereceyle 2019’un temmuz ayında kırılmıştı.
9.08.2023 Gündem
Kuvvetli yağış ve fırtına ile ilgili son dakika uyarısı! Kavurucu sıcaklardan sonra serin havalar dönüyor: Meteoroloji illeri tek tek açıkladı
Kuvvetli yağış ve fırtına ile ilgili son dakika uyarısı! Kavurucu sıcaklardan sonra serin havalar dönüyor: Meteoroloji illeri tek tek açıkladı Kuvvetli yağışlar, kuvvetli fırtına ile birlikte dönüyor. Sıcaklık rekoru sonrası İstanbul'da gök gürültülü yağmur müjdesi geldi. Meteoroloji son dakika yeni hava durumu raporunu paylaştı. İstanbul'un bazı ilçeleri dün 43 dereceyi görmüş ve 13 Temmuz 2000'deki sıcak rekoru kırılmıştı. Gece yarısından sonra aşırı sıcak hava yerini serin ve rüzgarlı hava bıraktı. İstanbullular sabahın erken saatlerinde ise gök gürültüsü ve şimşekle uyandı. Peki hangi illerde yağmur yağacak? Şiddetli fırtına ile yağışlar kaç gün sürecek? Uzman isimlerden de sıcağa ve yağmura karşı uyarılar geldi. İşte hava durumu ile ilgili son dakika detayları...
27.07.2023 Gündem
Meteoroloji açıkladı! İstanbul'da sıcaklık rekoru
Meteoroloji açıkladı! İstanbul'da sıcaklık rekoru Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yüksek sıcaklık uyarısında bulunduğu İstanbul'da bugün 13 ilçede hava sıcaklığı 40 derecenin üzerinde ölçüldü. İstanbul'da daha önceki sıcaklık rekoru 13 Temmuz 2000 tarihinde 40.6 ile kırılmıştı.
26.07.2023 Gündem
Rekor sıcaklıklar için soğuk formül! Bakanlık düğmeye bastı
Rekor sıcaklıklar için soğuk formül! Bakanlık düğmeye bastı Dünya genelinde iklim değişliğinin etkileri daha fazla hissedilirken, ortalama sıcaklık artışlarında da üst üste rekorlar kırılıyor. Çevre Bakanlığı’na bağlı İklim Değişikliği Başkanlığı, program kapsamında bir çalışma grubu oluşturdu ve Ulusal Soğutma Eylem Planı hazırlamak için kolları sıvadı.
11.07.2023 Gündem
El Nino kâbusu geri dönüyor! Sıcaklık rekoru kırıldı
El Nino kâbusu geri dönüyor! Sıcaklık rekoru kırıldı 3 yıllık La Nina etkisi bitti; okyanus sularını ısıtan El Nino geri dönüyor. El Nino’nun başlamasıyla can alan sıcaklık rekorları kırılıyor. Öte yandan Meksika'nın Pasifik kıyılarında yüzlerce ölü kuş bulundu. Yerel yetkililer ilk önce kuş gribinden şüphelense de yapılan incelemeler sonucunda toplu kuş ölümlerinin sebebinin El Nino olabileceği açıklandı.
18.06.2023 Dünya
Ekimde, Antalya'da 41,2 derece ile sıcaklık rekoru
Ekimde, Antalya'da 41,2 derece ile sıcaklık rekoru Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sıcaklık raporuna göre, Türkiye'de son 52 yılın en sıcak 12'nci ekim ayı yaşanırken, Antalya ise 41,2 dereceyle en yüksek sıcaklığın görüldüğü il oldu. Antalya ile birlikte 18 noktada ekstrem sıcaklık gerçekleşti.
28.11.2022 Yaşam
İngiltere’de rekor sıcaklık! Süs havuzlarında serinlemeye çalıştılar
İngiltere’de rekor sıcaklık! Süs havuzlarında serinlemeye çalıştılar İngiltere’nin başkenti Londra’da termometrelerin 40.2 dereceyi göstermesiyle rekor sıcaklık kaydedildi. 
19.07.2022 Dünya
Japonya’da aşırı sıcaklar can aldı! 12 kişi öldü
Japonya’da aşırı sıcaklar can aldı! 12 kişi öldü Japonya’nın başkenti Tokyo'da termometreler 1875 yılından bu yana Haziran ayında görülen en yüksek değer olan 36.4'ü gösterdi. Ülkenin farklı kesimlerinde sıcaklık değerleri 39 dereceyi aşarken, en az 12 kişinin sıcak çarpması nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.
30.06.2022 Dünya
Japonya’da 150 yıl sonra bir ilk! Sıcaklıklar rekor seviyeye ulaştı
Japonya’da 150 yıl sonra bir ilk! Sıcaklıklar rekor seviyeye ulaştı Japonya’nın başkenti Tokyo ve çevresinde yaklaşık 150 yılın en sıcak Haziran ayı yaşanırken, termometreler 40.2 dereceyi gösterdi. Hükümet, enerji krizi ihtimaline karşı elektrik tasarrufu çağrısını 3’üncü günde de yineledi.
29.06.2022 Dünya
Son 95 yılın en sıcak mayıs günü yaşandı! 41 dereceye kadar çıkacak, gün verildi! Meteoroloji son dakika duyurdu, havalar fena yakacak...
Son 95 yılın en sıcak mayıs günü yaşandı! 41 dereceye kadar çıkacak, gün verildi! Meteoroloji son dakika duyurdu, havalar fena yakacak... Meteoroloji'den son dakika hava durumu açıklaması! Termometreler 40 dereceyi aştı, sıcaklıklar şimdiden en yüksek seviyelere çıktı. Vatandaşlar kendini sokaklara ve plaja attı. Birçok kent mayıs ayında soğuk havaların ardından bu kez de sıcak hava dalgası ile mücadele etmeye başladı. Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasıyla birlikte İstanbul, aniden ısındı; dün son 95 yılın mayıs sıcaklık rekoru kırıldı. Yağışlı hava bazı illerde etkili olsa da havalar ısınmaya devam ediyor. Meteoroloji gün verdi, bu illerde yaşayanların dikkat etmesi gerekiyor. Sıcaklıklar 40 dereceyi aşacak, bir ilde ise 41 dereceye kadar çıkacak. Prof. Dr. Orhan Şen de hava durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bugün hangi illerde yağış var? Önümüzdeki günlerce hava durumu nasıl olacak? Son dakika tahminleri...
30.05.2022 Gündem
Antalya'da hava sıcaklığı 37 dereceyi gördü
Antalya'da hava sıcaklığı 37 dereceyi gördü Antalya'da hava sıcaklığı 37 dereceyi gördü. Koyaaltı Sahili'ne giden tatilciler ve kent sakinleri sıcak havanın keyfini sürdü.
28.05.2022 Yaşam
Resmen kavruluyorlar! Termometreler 50 dereceye dayandı
Resmen kavruluyorlar! Termometreler 50 dereceye dayandı Bir ülke alev alev yanıyor. Yeni sıcaklık rekoru korkuttu. Hindistan'da, başkent bölgesi Delhi'de hava sıcaklığı 49,2 dereceye ulaşarak rekor kırdı.
16.05.2022 Dünya
Temmuzda dünya çapında 142 yılın sıcaklık rekoru kırıldı
Temmuzda dünya çapında 142 yılın sıcaklık rekoru kırıldı Geçen temmuz, küresel çapta 20. yüzyılın ortalamasının 0,93 derece üzerine çıkarak kayıtlara giren en sıcak ay oldu.
13.08.2021 Dünya
Antalya ve çevresi için sağanak açıklaması! Cumartesi günü...
Antalya ve çevresi için sağanak açıklaması! Cumartesi günü... Antalya ve çevresi için yağış tahmini yapıldı. Yerel yağışlar etkili olacak. Cumartesi günü başlıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Hava Tahmini Uzmanı Abdullah Macit, orman yangınları ile mücadelenin devam ettiği Antalya ve çevrelerinde cumartesi günü yerel yağışlar beklendiğini, hava sıcaklığının 32 dereceye kadar azalacağını belirtti.
4.08.2021 Gündem
Orman yangınlarında son dakika gelişmesi! Aydın, Manavgat, Bodrum, Milas, Marmaris, Denizli, Hatay, Çanakkale, Isparta, Kütahya, Hatay, Manisa ve Balıkesir'de son durum...
Orman yangınlarında son dakika gelişmesi! Aydın, Manavgat, Bodrum, Milas, Marmaris, Denizli, Hatay, Çanakkale, Isparta, Kütahya, Hatay, Manisa ve Balıkesir'de son durum... Türkiye'de peş peşe çıkan orman yangınlarında bir hafta doldu. Şimdiye kadar 38 ilde çıkan 174 yangının 167 tanesi söndürüldü. Marmaris'te devam eden yangında, TOMA'lar yerleşim yerline 80 metre kala yangını söndürdü. Hatay'ın Dörtyol ilçesinde orman yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, yangına müdahale ediyor. Manavgat'ın Kızıldağ Mahallesi'nde yoğunlaşan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor. İşte çıkan yangınlardaki mücadelede son durum...
4.08.2021 Gündem
Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde Türkiye'nin en sıcak günü yaşandı
Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde Türkiye'nin en sıcak günü yaşandı Şırnak'ın Cizre ilçesi bugün, Türkiye'nin en sıcak gününü yaşadı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre ilçede 49.1 derece ölçülen hava sıcaklığı Türkiye'de bugüne kadar ölçülen en yüksek değer olarak kayıtlara geçti.
20.07.2021 Yaşam
Çanakkale’de 92 yıllık tarihin en yüksek sıcaklık rekoru!
Çanakkale’de 92 yıllık tarihin en yüksek sıcaklık rekoru! Çanakkale'de meteoroloji tarafından yapılan ölçümlerde, dün 92 yıllık gözlem tarihinin en yüksek haziran ayı sıcaklığı; 37,2 derece olarak kaydedildi. Daha önceki en yüksek sıcaklık ise 36,8 derece ile 24 Haziran 2007'de kayıtlara geçmişti.
28.06.2021 Yaşam
Sıcaklık rekoru kırıldı! Eksi 111 derece görüldü
Sıcaklık rekoru kırıldı! Eksi 111 derece görüldü Noaa-20 adlı uydu tarafından 2018 yılında gerçekleştirilen araştırmada süper soğuk fırtınada, eksi 111 derece ile sıcaklık rekoru kırıldığı açıklandı.
27.03.2021 Dünya
ABD Başkanı Biden'dan flaş karar! Acil durum ilan etti
ABD Başkanı Biden'dan flaş karar! Acil durum ilan etti ABD Federal Acil Durum Yönetim Kurumu (FEMA), ABD Başkanı Joe Biden'ın Oklahoma eyaletinde kış fırtınası ve olumsuz hava şartları nedeniyle acil durum ilan ettiğini duyurdu.
18.02.2021 Dünya
Bakan Pakdemirli tarih vererek uyardı! Sıcak havaya dikkat
Bakan Pakdemirli tarih vererek uyardı! Sıcak havaya dikkat Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sıcaklıkların artmaya devam edeceğini belirterek, "Yaşlıları, çocukları ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızı sıcak çarpmasına karşı dikkatli olmaları konusunda önemle uyarıyoruz." ifadesini kullandı.
2.09.2020 Gündem
Meteoroloji illeri sayıp uyardı! Sağanak yağmur...
Meteoroloji illeri sayıp uyardı! Sağanak yağmur... Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin büyük bölümü güneşli bir gün geçirecek. Giresun, Trabzon,Adana, Osmaniye, Rize ve Artvin çevrelerinde yağmur bekleniyor. Sıcaklıklarda ise önemli bir değişiklik beklenmiyor.
12.08.2020 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Sıcaklık Rekoru ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sıcaklık rekoru haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.