Sıcak Havalar

Sıcak Havalar

Son dakika sıcak havalar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sıcak havalar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sıcak havalar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sıcak Havalar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sıcak havalar gelişmeleri de dahil olmak üzere 472 sıcak havalar haberi bulunmuştur. Tüm sıcak havalar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Haftasonu havalar nasıl olacak? Meteoroloji son hava durumu raporunu açıkladı
Haftasonu havalar nasıl olacak? Meteoroloji son hava durumu raporunu açıkladı Kar yağışı beklerken sıcak havalar etkisini göstermeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde beklenen hava durumu tahminlerini yayımlandı. Marmara'da sis ve pus etkili olacak. Uyarı üstüne uyarı geldi. İşte merak edilen detaylar...
30.03.2024 Gündem
Kar yağışı ve gök gürültülü sağanak yağış! Meteoroloji'den Marmara ve Güneydoğu Anadolu için  toz taşınımı uyarısı
Kar yağışı ve gök gürültülü sağanak yağış! Meteoroloji'den Marmara ve Güneydoğu Anadolu için toz taşınımı uyarısı Sıcak havalar yerini yağışlı ve soğuk havalara bırakıyor. Meteoroloji hafta sonu için son hava durumu raporunu yayınlarken Marmara ve Güneydoğu Anadolu için toz taşınımı uyarısı yaptı.
2.03.2024 Gündem
Kar yağışı beklerken kuvvetli yağışlar geliyor! Meteoroloji 5 günlük hava tahmin raporunu açıkladı: Sıcaklıklar 4-5 derece düşecek
Kar yağışı beklerken kuvvetli yağışlar geliyor! Meteoroloji 5 günlük hava tahmin raporunu açıkladı: Sıcaklıklar 4-5 derece düşecek Beklenen kar yağışlarının yerini alan sıcak havalar gidiyor kuvvetli yağışlar geliyor. Yarın sıcaklıkların 4-5 derece birden düşmesi bekleniyor. İstanbul dahil birçok ilde şiddetli yağışlar beklenirken CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen'den önemli uyarılar geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de 5 günlük hava durumu tahminlerini paylaştı.
1.11.2023 Gündem
Sonbahar depresyonunda bu belirtilere dikkat! En çok da kadınlarda görülüyor!
Sonbahar depresyonunda bu belirtilere dikkat! En çok da kadınlarda görülüyor! Güneşli ve sıcak havalar geride kaldı. Sonbahar ile birlikte bulutlu, soğuk havalar mevsimsel depresyonu da beraberinde getirdi. Havaların kapanmasıyla görülen bu depresyon tipi, uyku bozukluğu, iştah artışı veya azalması, yorgunluk hissi, cinsel isteğin azalması olarak kendini gösteriyor. Sonbahar ve kış döneminde günlerin kısalması ve güneşin yerini daha karanlık günlere bırakması kişilerin kapalı ortamlarda daha uzun süre vakit geçirmesi ise mevsimsel depresyonu tetikleyen en büyük nedenler olarak görülüyor. Uzman Psikolog Kaan Üçyıldız mevsimsel depresyonun kadınları daha çok etkilediğine dikkat çekerek, mevsimsel depresyona yönelik bilinmeyenleri gazetevatan.com için yanıtladı.
23.09.2023 Sağlık
Avukata ters kelepçe ve biber gazı sıkan polislere ceza yağdı! 'Alenen tehdit ve hakaret' suçlaması...
Avukata ters kelepçe ve biber gazı sıkan polislere ceza yağdı! 'Alenen tehdit ve hakaret' suçlaması... Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, kendilerine mukavemet gösterdiklerini iddia ettikleri avukat A.K. ve müvekkili T.O.'ya biber gazı sıkıp, üzerini arayıp, ters kelepçe takarak polis merkezine götüren 2 mahalle bekçisi ve 2 polis memuru hakkında, 'Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma', 'Haksız arama' ve 'Alenen tehdit ve hakaret' suçlamalarından dava açıldı. Tutuksuz sanıklar için 2'şer kez 14'er yıla kadar hapis istendi. Sanıklardan polis memuru M.A. hakkında ayrıca, avukat A.K.'ye 'Alenen hakaret' ettiği gerekçesiyle 2 yıl 4 ay hapis istendi.
21.09.2023 Gündem
AFAD'tan İstanbul depremiyle ilgili dikkat çeken açıklama! Tahliye planı açıklandı
AFAD'tan İstanbul depremiyle ilgili dikkat çeken açıklama! Tahliye planı açıklandı AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, olası İstanbul depremiyle ilgili özel açıklamalarda bulundu. 262 gözlem istasyonuyla depremi oluşturması düşünülen fayın takip edildiğini belirten Tatar, “Depremsellik ve bölgenin izlenmesi açısından baktığımızda şunu gururla söyleyebilirim; Marmara bölgesi, dünyanın belki de en iyi izlenen bölgelerinden birisi. En yoğun, en etkili şekilde birbirinden farklı yöntemlerle sismik aktivitenin izlendiği en iyi bölgelerden bir tanesi diyebilirim. Şu anda bölgede 262 civarında deprem gözlem istasyonumuz var” dedi.
21.09.2023 Yaşam
Balık fiyatları halde 20 lira tezgahta 100 lira! 5 katı fark balıkçıları isyan ettirdi: Fiyatları düşürün...
Balık fiyatları halde 20 lira tezgahta 100 lira! 5 katı fark balıkçıları isyan ettirdi: Fiyatları düşürün... Balık fiyatlarındaki farklar balıkçılar ile esnafı karşı karşıya getirdi. İstanbul Gürpınar Balık Hali'nde denize açılmayan balıkçılar ve hale balık almaya gelen esnaf arasında hamside fiyat gerginliği sürüyor.
21.09.2023 Gündem
Türkiye'nin hayvan varlığında dikkat çeken yükseliş!
Türkiye'nin hayvan varlığında dikkat çeken yükseliş! Türkiye'de istatistiklere göre 30 yılda at, eşek, katır, deve, domuz, manda, yerli sığır, tiftik keçisi ile ördek sayısı azaldı, kültür ırkı sığır, koyun, keçi ve tavuk sayısı arttı. 1993'te 245 milyon 833 bin 780 olan hayvan sayısı, 2023'te 194 milyon dolayında artışla 440 milyon 56 bin 30 oldu.
21.09.2023 Ekonomi
Sıcak havalar geri dönüyor! Meteoroloji'den peş peşe uyarılar geldi
Sıcak havalar geri dönüyor! Meteoroloji'den peş peşe uyarılar geldi Meteoroloji'den dikkat çeken açıklama geldi. Sıcak havar geri dönüyor. Hava durumuyla ilgili uyarılar peş peşe geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu raporunu son dakika olarak açıkladı. Buna göre; yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 2 ila 6 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Cumartesi günü yurdun batı ve güney kesimlerinde kavurucu sıcaklar etkisini hissettirecek.
21.09.2023 Yaşam
Burdur Gölü sahili morardı! Herhangi bir zararı yok
Burdur Gölü sahili morardı! Herhangi bir zararı yok Burdur Gölü'nde sahilin bazı kesimleri mor renge büründü. Hidrobiyolog Prof. Dr. İskender Gülle, bu görüntüye mor renkli sülfür bakterilerinin yol açtığını ve herhangi bir zararı olmadığını söyledi.
14.09.2023 Yaşam
Sıcak havalar ile ilgili korkutan uyarı! 'Komaya götürür'
Sıcak havalar ile ilgili korkutan uyarı! 'Komaya götürür' Adana'da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Sebe, aşırı terleme, yorgunluk ve halsizlik gibi belirtilerle kendini gösteren sıcak çarpması vakalarının özellikle tek yaşayan ya da bakıma muhtaç kişilerde fark edilmediği takdirde komaya kadar götüren tablolar oluşturduğunu kaydetti.
3.09.2023 Sağlık
Cep telefonu ile tuvalete gidenler dikkat! Bu hastalığa davetiye çıkarıyor
Cep telefonu ile tuvalete gidenler dikkat! Bu hastalığa davetiye çıkarıyor Yıllar önce tuvalete gazete ile girilirken şimdi ise cep telefonu ile giriliyor. Elimizden düşürmediğimiz telefonları tuvalete giderken bile yanımıza alıyoruz. Ancak zaman geçirmek için yanımıza aldığımız gazete, dergi ya da telefon tuvalette kalma süresini daha da uzatıyor. Buda beraberinde birçok hastalığa davetiye çıkarıyor.
26.08.2023 Sağlık
Meteoroloji son hava durumu raporunu bölge bölge açıkladı! Sıcaklıklar gidiyor serin hava geliyor...
Meteoroloji son hava durumu raporunu bölge bölge açıkladı! Sıcaklıklar gidiyor serin hava geliyor... Meteoroloji son hava durumu raporunu açıkladı. Bunaltan sıcak havalar yerini serin havaya bırakıyor. Raporda "Hava sıcaklıklarının, Pazar günü batı kesimlerde, Pazartesi iç kesimlerde, Salı günü doğu kesimlerde yağışla birlikte azalacağı, mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin ediliyor." ifadeleri kullanıldı.
25.08.2023 Gündem
Gençlere ilk telefonda vergi indirimi ile ilgili detaylar ortaya çıktı
Gençlere ilk telefonda vergi indirimi ile ilgili detaylar ortaya çıktı AK Parti gençlere verdiği ilk elektronik eşya alımında vergi muafiyeti sözü için adım atmaya hazırlanıyor. Çalışma ilk kabine toplantısında gündeme gelecek. AK Parti’nin genişletilmiş il başkanları toplantısında masaya gelen konu hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ne değerlendirmede bulundu? İşte detaylar...
25.08.2023 Ekonomi
Aşırı sıcak havalar kısırlık yapıyor! Uzmandan dikkat çeken uyarılar geldi
Aşırı sıcak havalar kısırlık yapıyor! Uzmandan dikkat çeken uyarılar geldi Sıcak havaların birçok sağlık sorununun yanında kısırlığa da neden olabileceğine dikkat çekildi. Uyarı Dr. Ertan Cevizci, "Sıcak hava sperm üretimini etkileyerek kalite ve sayıyı düşürebiliyor. Erkekler sıcakta dar jean giymesin, bol su içsin." ifadelerini kullandı.
25.08.2023 Sağlık
Aşırı sıcaklara karşı peş peşe uyarılar geldi! Bakan Koca: Sıcak havalar tetikliyor
Aşırı sıcaklara karşı peş peşe uyarılar geldi! Bakan Koca: Sıcak havalar tetikliyor   Rekor sıcaklılar tüm Türkiye'yi etkilemeye devam ederken Bakan Koca'dan önemli uyarı geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşırı sıcaklıklarda nelere dikkat edilmesi gerektiğini paylaştı. Ankara Etlik Şehir Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Tolunay kalp ve tansiyon hastaları için önemli tavsiyelerde bulundu.
4.08.2023 Gündem
Alarm zilleri çalıyor! İstanbul'daki barajların doluluk oranı açıklandı
Alarm zilleri çalıyor! İstanbul'daki barajların doluluk oranı açıklandı Dünyayı ve Türkiye'yi büyük oranda etkileyen aşırı sıcaklar ülkemizde su sorununa yol açtı. Sıcak havalar nedeniyle yağışlar azaldı barajların doluluk oranı düştü. İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan 10 barajdaki doluluk oranı son yılların en düşük seviyesine geriledi.
2.08.2023 Gündem
Uzmanından sıcak havalar için korkutan uyarı: İçtiğimiz sulara dikkat!
Uzmanından sıcak havalar için korkutan uyarı: İçtiğimiz sulara dikkat! Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Oğuzhan Sepetçigil, özellikle çocukların araç içerisinde bırakılmaması gerektiğini belirterek, sıcaklık havalara karşı şapka takıp, beyaz renkli ince kıyafetlerin giyilmesi gerektiğini söyledi.
27.07.2023 Sağlık
Uzmanın sıcak havalar için korkutan uyarı: İçtiğimiz sulara dikkat!
Uzmanın sıcak havalar için korkutan uyarı: İçtiğimiz sulara dikkat! Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Oğuzhan Sepetçigil, özellikle çocukların araç içerisinde bırakılmaması gerektiğini belirterek, sıcaklık havalara karşı şapka takıp, beyaz renkli ince kıyafetlerin giyilmesi gerektiğini söyledi.
27.07.2023 Sağlık
Termometreler 48'i gördü! ' Zor günler geçiriyoruz'
Termometreler 48'i gördü! ' Zor günler geçiriyoruz' Kahramanmaraş'ta kavurucu sıcaklar sonrası araçlardaki termometreler şehrin plaka kodu 46'yı geçerek 48'e ulaştı.
26.07.2023 Yaşam
Kavurucu sıcaklıklar için son dakika uyarısı! İller belli oldu: Sağanak da bekleniyor
Kavurucu sıcaklıklar için son dakika uyarısı! İller belli oldu: Sağanak da bekleniyor Meteoroloji son dakika uyardı. Meteoroloji birçok ile uyarı yaptı. Kavurucu sıcaklar devam ederken sağanak yağmur beklentisi de oluştu. Hava durumu tahmin raporu yayınlandı. Buna göre birçok ilde sıcak havalar iyice yükselecek. Ancak bazı illerde de sağanak yağmur yağacak. İstanbul, Ankara, İzmir'de hava serinleyecek mi? Sağanak yağmur bekleniyor mu? Hava durumu nasıl olacak? İşte yanıtı...
17.07.2023 Gündem
Aşırı sıcaklar başladı, kalp ve damar hastaları dikkat! Aniden fırlıyor
Aşırı sıcaklar başladı, kalp ve damar hastaları dikkat! Aniden fırlıyor Sıcak havalar tüm insanların sağlığını derinden etkiliyor. Son günlerde artan hava sıcaklıkları, hayatı bile tehdit eder hale geldi. Bu süreçte en çok kalp hastalığıyla birlikte kronik hastalıkları bulunanların çok dikkatli olması gerekiyor. Dr. Öğr. Üyesi Göksel Güz, sıcak havalarda kalp hastaları için uyarılarda bulundu.
14.07.2023 Sağlık
Meteoroloji'den bir bölgeye 'yüksek sıcaklık' uyarısı
Meteoroloji'den bir bölgeye 'yüksek sıcaklık' uyarısı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi için vatandaşlara yüksek sıcaklık uyarısı yaptı.
10.07.2023 Gündem
Tanju Özcan’ın “değişim” yürüyüşü 8’inci gününde
Tanju Özcan’ın “değişim” yürüyüşü 8’inci gününde CHP’de seçim sonrası başlayan “değişim” talebi üzerine Bolu’dan Ankara’ya yürümeye başlayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın yürüyüşü 8’inci gününde sürüyor.
10.07.2023 Gündem
Aşırı sıcak havalar ve nem, kalp krizi riskini arttırıyor
Aşırı sıcak havalar ve nem, kalp krizi riskini arttırıyor Yaz günlerinde aşırı sıcak havaların ve nemin herkes için tehlike arz ettiğini kaydeden Kardiyoloji Uzmanı Uz. Dr. Muhammet Kandaz, tuz ve elektrolit kaybı ile birlikte, kanın pıhtılaşma oranının artmasından dolayı kalp rahatsızlığı olan kişilerde yazın kalp krizi riskinin arttığına dikkat çekti.
1.09.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Sıcak Havalar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sıcak havalar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.