Sgk'lı

Sgk'lı

Son dakika SGK'lı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan SGK'lı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını SGK'lı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sgk'lı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sgk'lı gelişmeleri de dahil olmak üzere 7 sgk'lı haberi bulunmuştur. Tüm sgk'lı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Evde bakım maaşı alanlara sigorta yapılacak mı? Evde bakım maaşı alanlar sigortalı olacak mı, SGK’dan yararlanabilir mi?
Evde bakım maaşı alanlara sigorta yapılacak mı? Evde bakım maaşı alanlar sigortalı olacak mı, SGK’dan yararlanabilir mi? Evde bakım maaşı alanlara sigorta olacak mı? 2023 Temmuz zammıyla birlikte bu maaştan yaralanan vatandaşlar SGK kapsamına alınıp alınmayacağını sorguluyor. 4 bin 336 lira olan evde bakım maaşı memur ve emekli zammı ile birlikte artacak. Evde bakım parası verilirken haneye giren gelire bakılıyor. Haneye giren tüm gelir toplanarak evde yaşayan kişi sayısına bölünüyor. İşte Evde bakım maaşı alanlar sigortalı olacak mı, SGK’dan yararlanabilir mi? sorusunun yanıtı…
3.06.2023 Ekonomi
Erken emeklilik fırsatı! SGK'lı,SSK'lı ,memur, Bağkur'lu, engelli milyonları ilgilendiriyor...
Erken emeklilik fırsatı! SGK'lı,SSK'lı ,memur, Bağkur'lu, engelli milyonları ilgilendiriyor... İşçi, işveren, memur milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Erken emekli olabilirsiniz. Birçok kişi merak ediyordu. Bazılarında yaş şartı aranmıyor. Sigortalı kadınlar doğum borçlanmasıyla emeklilik için prim ve zaman kazanıyor. Çocuğa bağlı borçlanmalar, staj sigortası gibi detaylar kadınların daha erken emekli olmasını sağlıyor. Öte yandan diğer çalışanlara göre engelli kişilerde emeklilik için yaş şartı aranmıyor. Emeklilik şartları da engellilik derecesine göre değişiyor. Ayrıca sağlık raporu ve engellilik raporu da gerekli belgeler. Engellilerin emekliliğinde Ekim 2008 tarihi önemli bir tarih. Bu tarihten önce işe başlayanların emeklilik şartları farklı, bu tarihten sonra işe başlayanların ise farklı. İşte kadınlar ve engellilerin erken emekliliği ile ilgili detaylar..
20.05.2022 Emekli
SGK'ya hemen başvurun! Sosyal Güvenlik Kurumu bildirim sonrası harekete geçiyor, e-Devlet'ten kontrol edin ve...
SGK'ya hemen başvurun! Sosyal Güvenlik Kurumu bildirim sonrası harekete geçiyor, e-Devlet'ten kontrol edin ve... SGK'lı milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Pek çok kişi farkında değil. Ancak e-Devlet üzerinden kontrol edildiğinde ortaya çıkıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na telefon, ,internet ya da dilekçe yolu ile müracaat edilebiliyor. Başvuru sonrası SGK işlem başlatıyor. İşveren için cezai yaptırımı bulunuyor. Sigortasız işçi çalıştırmak yasak olsa da bazı işverenler prim ödemekten kurtulmak için bu yola başvurabiliyor. SGK'ya başvuru yapılması halinde, işverenin kayıtdışı personel çalıştırdığının kanıtlanması durumunda ceza yükümlülüğü doğuyor. Bunun dışında sigorta primlerinin eksik ödenmesi, çalışana mobbing uygulanması, eksik ücret, hasız yere iş akdinin sonlandırılması gibi durumlarda çalışan yasalardan kaynaklanan haklarını kullanabilir. İşte SSK'lı işçilerin hak kaybı yaşadıklarında yapması gerekenler...
17.01.2022 Çalışan Hakları
SGK resmen duyurdu ve harekete geçildi! Maaşlar kesiliyor, SSK'lı, Bağ-Kur'lu fark etmiyor
SGK resmen duyurdu ve harekete geçildi! Maaşlar kesiliyor, SSK'lı, Bağ-Kur'lu fark etmiyor Maaşlar kesiliyor. SGK harekete geçti. Tek tek tespit ediliyor. SGK ya da Bağ-Kur farkı bulunmuyor. Maaş kesintisi ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu para iadesi talep ediyor. Paralar faizi ile geri ödeniyor. Vefat eden babadan yetim, ölüm aylığı almak için anlaşmalı boşanıp eşiyle yaşamaya devam edenlerden aylıkları cezasıyla geri alınıyor. Dolandırıcılıktan da suç duyurusunda bulunuyor.
6.12.2021 Çalışma Hayatı
SGK, SSK, Bağkur, emekli, dul, yetim,  işçi, işveren milyonları ilgilendiriyor! Yüksek maaş ödenir…
SGK, SSK, Bağkur, emekli, dul, yetim, işçi, işveren milyonları ilgilendiriyor! Yüksek maaş ödenir… İşçi, emekli, işveren, dul, yetim, SGK, SSK’lı Bağkur’lu herkes merak ediyordu. Tazminat, emekli maaşı, dul ve yetim aylığı, resmi tatilde çalışma, iş görmezlik ödeneği, mesai ücreti… Sizde merak ediyorsanız uzmanasor@gazetevatan.com adresine sorularınızı yollayın İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Yazarımız Mert Nayır yanıtlasın. İşte o sorular ve yanıtları…
Memurların emekli ikramiyesinden haciz kesintisi olur mu?
Memurların emekli ikramiyesinden haciz kesintisi olur mu? Milyonlarca işçi, memur, emekli, dul ve yetimi çok ilgilendiriyor. Herkes çok merak ediyordu. Tek tek açıklandı. Emeklilik maaşımı hesaplayınca 4000 TL civarı alacağım gibi gözüküyor. Çalışıyorum, emekli maaşımım düşmemesi için ne yapmam gerekiyor? Memurların emekli ikramiyesinden haciz kesintisi olur mu? Kısa dönem askerlik için borçlanma yapabilir miyim? Almanya’da yaşıyorum malullük aylığı alıyorum Türkiye’den vefat eden SSK emeklisi babamın yetim maaşı bağlatabilir miyim? Gibi çok sayıda soruya İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Yazarımız Mert Nayır yanıt verdi...
4.02.2021 Uzmana Sor
Erken emeklilik, ücretsiz izin ve 7 bin 325 lira ödeme...
Erken emeklilik, ücretsiz izin ve 7 bin 325 lira ödeme... Memur, emekli, işçi, SGK'lı milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Tek tek açıklandı. Erken emeklilik, ücretsiz izin, 7 bin 325 lira ödeme ve 7.5 saatten fazla çalışma yasağı.
18.08.2020 Uzmana Sor

Benzer Haber Etiketleri

Sgk'lı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sgk'lı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.