Sgk Yapılandırma

Sgk Yapılandırma

Son dakika SGK yapılandırma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan SGK yapılandırma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını SGK yapılandırma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sgk Yapılandırma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sgk yapılandırma gelişmeleri de dahil olmak üzere 295 sgk yapılandırma haberi bulunmuştur. Tüm sgk yapılandırma haberleri aşağıda listelenmiştir.
SGK resmen duyurdu! Yüz binlerce kişi için tarih verildi
SGK resmen duyurdu! Yüz binlerce kişi için tarih verildi Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) harekete geçti ve son durum ile ilgili bilgileri paylaştı. Bir milyondan fazla kişiyi kapsıyor. Özellikle Bağ-Kur'lular için kritik öneme sahip. Son gün 1 Kasım olarak belirlendi. Yapılandırma sürecinde sona geliniyor. Borçlarından kurtulmak isteyenler başvuruda bulunarak faiz indirimi ve taksit avantajından yararlanıyor.
6.10.2021 Ekonomi
Borçların tamamı siliniyor! Anapara da faizler de... Süre daralıyor, başvurular...
Borçların tamamı siliniyor! Anapara da faizler de... Süre daralıyor, başvurular... Borcu olanlar dikkat! Süre daralıyor. Başvuru yapanların borcu siliniyor. Borçlarından kurtulmak isteyenler için son gün 30 Kasım. Vergi ve prim borçlarına ilişkin yapılandırma kanununda başvuru süresi geçen hafta sona erdi ancak genel sağlık sigortası (GSS) prim borçlarında yapılandırma hakkı devam ediyor. GSS prim borcu olanlar daha önce hiç gelir testine girmemişler ise 30 Kasım’a kadar gelir testi yaptırabilecekler. Test sonucu ödeme gücü olmadığı tespit edilenlerin borcu silinecek.
5.10.2021 Ekonomi
Yapılandırma başvurusu nasıl yapılır? Yapılandırma son ödeme tarihi ne zaman? Vergi, SGK, trafik cezası ve KYK yapılandırma başvurusu!
Yapılandırma başvurusu nasıl yapılır? Yapılandırma son ödeme tarihi ne zaman? Vergi, SGK, trafik cezası ve KYK yapılandırma başvurusu! Yapılandırma başvurusu yapacaklar dikkat! Süre doluyor... Vergi, sosyal güvenlik primi, trafik cezası, öğrenim kredisi, otoyol ve köprü kaçak geçiş cezası gibi kamuya olan borçların yapılandırılması için son günlere girildi. Milyonlarca vatandaşın yararlandığı borç yapılandırma süreci sona eriyor. Peşin ödemelerde büyük avantaj sağlayan yapılandırmada vergi dairelerine başvuranların sayısı artıyor. Peki, Yapılandırma başvurusu nasıl yapılır? Yapılandırma son ödeme tarihi ne zaman? Vergi borcu yapılandırma başvurusu nasıl yapılır? Vergi, SGK, trafik cezası ve KYK yapılandırma başvurusu ile ilgili tüm detaylar...
27.09.2021 Ekonomi
Borçlar siliniyor! 10 gün kaldı, başvuran yararlanıyor...
Borçlar siliniyor! 10 gün kaldı, başvuran yararlanıyor... Borcu olanları çok yakından ilgilendiriyor. Başvuran fırsattan yararlanıyor. 10 gün kaldı. SGK yapılandırmalarına ilişkin açıklama yapıldı. Yapılandırmanın sağladığı avantajlardan yararlanmak için son günü beklemeden e-sigorta, e-devlet üzerinden ya da şahsen veya posta yoluyla başvuru yapabileceği belirtildi. Başvuru süresi 30 Eylül’de sona erecek, 10 gün uyarısı geldi.
20.09.2021 Ekonomi
Faizler siliniyor! Borcu olanlar yararlanıyor, e-Devlet üzerinden...
Faizler siliniyor! Borcu olanlar yararlanıyor, e-Devlet üzerinden... Borcu olan yüz binlere güzel haber. Faizler siliniyor. Başvuru şartı bulunmuyor. e-Devlet üzerinden kontrol etmek mümkün. Fırsat devam ediyor. Ödeme kolaylığı sağlanıyor. 7326 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasında prim, vergi borçları, matrah ve vergi artırımı, pişmanlıkla beyan, MTV, öğrenim ve katkı kredileri, trafik para cezaları konusunda kaçırılmayacak fırsatlar yer alıyor. Bu fırsatlardan biri de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), tarafından açıklandı. Genel Sağlık Sigortası (GSS)borçlarının yapılandırılması için başvuru şartı aranmadığı belirtildi. GSS borçlarının otomatik olarak yapılandırıldığı açıklandı.
10.08.2021 Ekonomi
Borcu olana güzel haber! En az yarısı siliniyor
Borcu olana güzel haber! En az yarısı siliniyor Borcu olan yüz binleri ilgilendiriyor. Borç yapılandırması ile ilgili son dakika açıklaması geldi. En az yüzde ellisi siliniyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı İsmail Yılmaz borç yapılandırması ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, borcunu peşin ödeyenlerin yüzde 90 avantaj sağlayacağını vurguladı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı İsmail Yılmaz, işten çıkarma yasağının 1 Temmuz'da sona ermesiyle ilk ay için işten çıkarma sayılarında çok ciddi değişiklik olmadığını belirterek, "Bilakis sigortalı sayılarımızda artışın olduğunu da görüyoruz. Geçmiş yıllarla eş değer seyrediyor. Olağanüstü durum söz konusu değil" dedi.
3.08.2021 Ekonomi
Borcu olana iyi haber! Siliniyor, tarih açıklandı 31 Ağustos...
Borcu olana iyi haber! Siliniyor, tarih açıklandı 31 Ağustos... Borcu olan herkesi çok yakından ilgilendiren karar. Tek tek açıklandı. Yüzde 90'ı siliniyor. Tarih belli oldu. Yapılandırılan tutarlar peşin veya 2'şer aylık dönemlerde 36 aya kadar taksitler halinde ödenebiliyor. Peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca yüzde 90 indirim yapılması, trafik para cezaları ve diğer idari para cezalarının peşin ödenmesi halinde asıllarında yüzde 25 indirim yapılması sağlanıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı, yeni yapılandırma kanunuyla getirilen imkanlara, ödeme kolaylıklarına, başvuruların nereye ve nasıl yapılacağına ilişkin bilgilerin yer aldığı "Yapılandırma Kanunu Rehberi" hazırladı. Rehberde, kanun kapsamındaki borçların neler olduğu, kesinleşmiş vergi ve vergi cezası borcu bulunan mükelleflere getirilen kolaylıklar, idari para cezaları için oluşturulan ödeme takvimi gibi imkanlar anlatılıyor. Vatandaşların söz konusu imkan ve ödeme kolaylıklarından faydalanabilmesi için 31 Ağustos'a kadar başvuruda bulunması gerekiyor.
8.07.2021 Ekonomi
SGK resmen duyurdu! Flaş değişiklik kararı, süre...
SGK resmen duyurdu! Flaş değişiklik kararı, süre... Yüz binleri ilgilendiriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan resmi açıklama geldi. Ödeme tarihini kaçıran vatandaşlar için önemli bir fırsat sunuluyor. Yapılandırmadan yararlanan kişiler 30 Nisan'a kadar ödeme yapmaları halinde yapılandırmadan yararlanmaya devam edebiliyor.
20.04.2021 Ekonomi
Borçlar siliniyor! Anapara da faizler de...  e-Devlet'ten yapılıyor
Borçlar siliniyor! Anapara da faizler de... e-Devlet'ten yapılıyor Yüz binleri ilgilendiriyor. Borçlar tamamen siliniyor. e-Devlet üzerinden hemen kontrol edebilirsiniz. Faizler ile beraber anaparanın da silinmesi mümkün. Fırsat hala devam ediyor. Sosyal güvenlik Kurumu (SGK) tarafından otomatik olarak yapıldı. 30 Nisan'a kadar ödeme işlemine başlayanlar faiz ödemelerinden kurtulacak. Ödeme gücü olmayanlar ise mart sonuna kadar gelir testi yaptırarak prim borcundan tümüyle kurtulabilecekler.
24.02.2021 Ekonomi
Faiz, zam ve cezalar siliniyor! e-Devlet'ten kontrol edin, o tarihe kadar...
Faiz, zam ve cezalar siliniyor! e-Devlet'ten kontrol edin, o tarihe kadar... Borcu olan yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Fırsat hala devam ediyor. Detayları e-Devlet üzerinden öğrenmek mümkün. Sosyal güvenlik Kurumu (SGK) tarafından otomatik olarak yapıldı. Faizler, zam ve cezalar silindi. Yapılandırmadan yararlanmayan vatandaşlar için fırsat hala devam ediyor. Borçlar küçük taksitler halinde ödeniyor. Otomatik olarak yapıldı. 30 Nisan'a kadar ödeme işlemine başlayanlar faiz ödemelerinden kurtulacak. Genel sağlık sigortası (GSS) prim borcundan kurtulma fırsatı devam ediyor. Mart sonuna kadar gelir testine girerek ödeme gücü olmadığını belgeleyenlerin ise borcu tümüyle silinecek. Ödeme gücü olanlar ise anaparayı nisan sonuna kadar ödediklerinde gecikme faizi ve cezalarından kurtulacaklar.
11.02.2021 Ekonomi
SGK resmen duyurdu! Bin 281 lira olarak ödenecek...
SGK resmen duyurdu! Bin 281 lira olarak ödenecek... Yüz binler bekliyordu ve SGK güzel haberi resmen açıkladı. Borcu olan herkesi çok yakından ilgilendiren büyük fırsat. 1.281 lira olarak ödenecek. Yapılandırma öncesinde gecikme cezasıyla 4 bin 780 liraya çıkan borç, 3 bin 499 liralık indirimle bin 280 liraya kadar düşüyor. SGK, prim borcu yapılandırmada herkesin merak ettiği soruları yanıtladı...
23.12.2020 Ekonomi
Borçlar siliniyor! Resmiyet kazandı, hemen başvurun
Borçlar siliniyor! Resmiyet kazandı, hemen başvurun Borcu olan vatandaşlar uzun süredir borç yapılandırması bekliyordu. Yapılandırma haberi ile sevinenler hangi borçların yapılandırıldığını merak ediyor. İsteyenler borcunu yapılandırabilecekken, isteyenler de dondurma hakkından yararlanabilecek. SGK prim borcu olanlar için güzel bir gelişme yaşandı. SGK dondurma ve borç silme işleminin otomatik olarak yapılacağı duyuruldu. Ödemelerin ise 31 Ocak 2021 tarihine kadar yapılması gerekiyor.
23.11.2020 Ekonomi
SGK harekete geçti! Ve değişti, silinecek
SGK harekete geçti! Ve değişti, silinecek Milyonlarca kişi tarafından beklenen vergi ve SGK prim borçlarını da kapsayan yapılandırmaya ilişkin düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürülüğe girdi. SGK prim borçları, KYK, vergi borçları ve idari para cezaları yeniden yapılandırılabilecek. Özellikle SGK prim borçları ve SGK idari para cezaları da bu kapsamda yer alıyor. Peki, Yeni yasa ile SGK idari para cezaları siliniyor mu? SGK prim borçları nasıl yapılandırılıyor? İşte SGK borç ödeme ve yapılandırma başvurusuna ilişkin tüm detaylar...
18.11.2020 Ekonomi
SGK, SSK’lı, BAĞ-KUR’lu GSS'li milyonlara müjde!
SGK, SSK’lı, BAĞ-KUR’lu GSS'li milyonlara müjde! Milyonlarca kişiye güzel haber! Af geliyor. Yapılandırma kapsamına alınıyor. Yıl sonuna kadar başvurarak bu haktan faydalanmak mümkün. SGK'ya borcu olanlar herkes merak ediyor. 'Sigorta primlerine af geliyormuş, bizi de kapsıyor mu, nasıl yararlanacağız?’ gibi çokça soru geliyor. Bağ-Kur’lusu da soruyor, isteğe bağlı sigorta yaptıranlar da, işverenler de, ev hizmetlerinde çalışan da; soruyor. Doğru; bir af var, aslında af değil de yeniden yapılandırma demek daha doğru olur. Kritik tarih ise 31 Ağustos 2020. Bu tarihe kadar olan borçlar yapılandırma kapsamında olacak.
5.11.2020 Ekonomi
Son dakika... SGK yapılandırma ödemeleri ertelendi
Son dakika... SGK yapılandırma ödemeleri ertelendi Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borç yapılandırmasından yararlananların ilk taksit ödemeleri ve peşin ödemeleri ile cari dönem ödemelerinin son ödeme tarihinin 7 Eylül'e kadar ertelendiği bildirildi.
31.08.2018 Ekonomi
SGK, borç yapılandırmasında hafta sonu da çalışacak
SGK, borç yapılandırmasında hafta sonu da çalışacak SGK yapılandırma başvuruları, hafta sonunda da kabul edilecek.
30.01.2015 Ekonomi
Borçlar siliniyor! Milyonlarca kişiyi kapsıyor, borç affı ile ilgili detaylar belli oldu
Borçlar siliniyor! Milyonlarca kişiyi kapsıyor, borç affı ile ilgili detaylar belli oldu Borcu olan kişilere sevindiren haber geldi. Meclis’e cuma günü sunulan 80 maddelik torba yasa tasarısı, genel sağlık sigortası (GSS) borcu olanlara af niteliğinde avantajlar sağlıyor. Buna göre belirlenen tarihten önceki prim borçları ve gecikme cezaları tamamen silinecek. Peki düzenleme kimleri kapsıyor? İşte borç affı ile ilgili merak edilen detaylar...
1.12.2023 Ekonomi
Borçlar tamamen siliniyor! Tarih belli oldu, yıl sonuna kadar bedava olacak
Borçlar tamamen siliniyor! Tarih belli oldu, yıl sonuna kadar bedava olacak Borcu olan kişilere sevindiren haber geldi. Meclis’e cuma günü sunulan 80 maddelik torba yasa tasarısı, genel sağlık sigortası (GSS) borcu olanlara af niteliğinde avantajlar sağlıyor. Buna göre belirlenen tarihten önceki prim borçları ve gecikme cezaları tamamen silinecek. Peki düzenleme kimleri kapsıyor?
28.11.2023 Ekonomi
Borç yapılandırma ödeme süreleri uzatıldı! SGK resmen duyurdu.
Borç yapılandırma ödeme süreleri uzatıldı! SGK resmen duyurdu. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kuruma olan borçlarını peşin ve taksitli ödeme seçeneğiyle yapılandıranlardan, 3 Ağustos'a kadar ödemesi gereken tutarları ödemeyen veya eksik ödeyenlerin bu tutarları 31 Ağustos'a kadar hesaplanan Yİ-ÜFE tutarının indirimsiz hali ve toplam tutara uygulanacak geç ödeme zammıyla birlikte ödemeleri durumunda katsayı uygulanmaksızın 7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun hükümlerinden yararlanacaklarını bildirdi.
12.08.2023 Ekonomi
SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı tamamını kapsıyor! Taksitle ödenebiliyor, son 21 gün
SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı tamamını kapsıyor! Taksitle ödenebiliyor, son 21 gün SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı prim borcu olanların tamamını kapsıyor. Sosyal güvenlik borç yapılandırması için son tarih 31 Mayıs. 12, 18, 24, 26 ve 48 aylık taksitler ile ödeme yapılabiliyor. Vatandaşların kimisi hangi borçların yapılandırılacağını, kimileri yapılandırma başvurusunun son tarihini, kimileri de yapılandırma yapılması halinde ödenecek borç tutarlarını merak ediyor. İşte sosyal güvenlik borç yapılandırması yapacaklara rehber olacak bilgiler...
10.05.2023 Ekonomi
Emekli olacaklara GSS prim borcu uyarısı! Hemen SGK’ya dilekçe yazın
Emekli olacaklara GSS prim borcu uyarısı! Hemen SGK’ya dilekçe yazın EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. İlk emekli maaşını alanların yanı sıra hala ilk maaşını almak için gün sayanlar bulunuyor. EYT’de dikkat çeken GSS prim borcu uyarısı geldi. Borç ödenmeden emekli olunamıyor. Prim borcu, yapılandırma kanunu kapsamında hemen ödenmesi gerekiyor. EYT’lilerin SGK’ya bir dilekçe yazarak emekli olduğunu gerekçesi belirtmesi gerekiyor. İşte detaylar...
26.04.2023 Emekli
Dolandırıcılık suçu sayılıyor, paralar faiziyle geri alınıyor! SGK son 5 yılda 30 bin kişi tespit etti
Dolandırıcılık suçu sayılıyor, paralar faiziyle geri alınıyor! SGK son 5 yılda 30 bin kişi tespit etti Boşandığı eşi ile birlikte yaşadığı tespit edilen kişilere bağlanan dul ve yetim aylığı kesiliyor. Ödenmiş olan maaşların tamamı yasal faizi ile birlikte geri alınıyor. SGK ise böyle bir yola başvurmuş kişilere ağır bir suçlama ile dava açıyor.
30.03.2023 Gündem
Borçlar siliniyor! Tarih belli oldu, faiz ve ödeme limiti belli oldu
Borçlar siliniyor! Tarih belli oldu, faiz ve ödeme limiti belli oldu Vergi Affı düzenlemesine ilişkin düzenleme Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildikten sonra Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yasalaştı. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırması olarak tanımlanan paket, belirli borçların da iptal edilmesini içeriyor. Teklifin yasalaşması ardından vergi affı başvurusunun ne zaman ve nasıl yapılacağı merak ediliyor. Peki borç yapılandırması nasıl olacak? Başvuru ve ödemeler ne zaman yapılacak? Hangi borçlar yapılandırma kapsamında olacak? İşte haberin detayları...
21.03.2023 Ekonomi
SGK deprem bölgelerinde prim borçlarını erteledi
SGK deprem bölgelerinde prim borçlarını erteledi Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK), Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde prim borçlarının ödenme süreleri ile kuruma verilmekle yükümlü olunan bilgi, belge ve beyannamelerin verilme sürelerinin ertelendiği bildirildi.
10.02.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Sgk Yapılandırma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sgk yapılandırma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.