Emekli maaşı artıyor Flaş detay, SGK'ya bildirene yüksek emekli aylığı...
Emekli maaşı artıyor Flaş detay, SGK'ya bildirene yüksek emekli aylığı... Emekli maaşları ile ilgili flaş detay! Maaşlar yükseliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na mutlaka bildirilmesi gerekiyor. Çok sayıda kişinin maaşının ciddi oranda artmasını sağlayacak. SGK'ya bildirilmemesi durumunda kişinin aylığının yükselmesi söz konusu değil. Pek çok kişi yüksek emekli aylığı alarak emeklilik sürecinde de çalışırken sahip olduğu standartları korumak istiyor. Ancak günümüz şartlarında tek işte çalışarak geçimini sağlamak mümkün olmayabiliyor. Bu nedenle ikinci bir işte çalışma gerekliliği doğabiliyor. İki işte birden çalışmanın önünde yasal bir engel bulunmuyor. Emekli maaşı belirlenirken kişinin tüm çalışma hayatı boyunca SGK'ya bildirilen prime esas kazançları dikkate alınıyor. Dolayısıyla bu kazanç ne kadar fazla ise emekli maaşı da o kadar yüksek oluyor. Bu yüzden iki farklı yerden kazanç bildirilen bir sigortalının emekli maaşı da olumlu etkileniyor. Emekli maaşının belirlenmesinde primlerin yüksek ödenmesi emekli aylığının da artmasını sağlıyor. Fakat birçok kişi yüksek maaş aldığı halde SGK primleri asgari ücret üzerinden yatırılıyor. Çalışanların SGK prim ödemelerini takip etmeleri eksik ödemeleri mutlaka işverene bildirmeleri gerekiyor. Aksi halde asgari ücret üzerinden ödenen prim nedeni ile düşük emekli maaşı ile karşı karşıya kalınabiliyor.
1.03.2022 Emekli
SSK'lı, Bağ-Kur'lu, emekli fark etmiyor! Tamamen ücretsiz, 5 gün içerisinde...
SSK'lı, Bağ-Kur'lu, emekli fark etmiyor! Tamamen ücretsiz, 5 gün içerisinde... Para ödenmiyor! İsteyen herkes yararlanabiliyor. Başvuru yapılması gerekiyor. Emekliler SSK'lı ya da Bağ-Kur'lu olarak çalışanlar için önemli bir fırsat oluşturuyor. Ödemeler SGK tarafından yapılıyor. Pek çok kişi haberdar olmadığı için başvuruda bulunmuyor. 5 gün detayı dikkat çekiyor. Birçok sağlık hizmetine para ödemeden ulaşan vatandaşlar kaplıca tedavilerinden de ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Bulunduğu kentte kaplıca bulunmayan kişilerin yol masraflarını da SGK ödüyor.
28.02.2022 Çalışma Hayatı
SGK maaş bağlıyor! Resmen duyuruldu, ayda 5.600 lira ödeniyor, 3 gün içerisinde...
SGK maaş bağlıyor! Resmen duyuruldu, ayda 5.600 lira ödeniyor, 3 gün içerisinde... Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından maaş bağlanıyor. Ödemeler aylık olarak yapılıyor. SGK maaş ödemesinde prim şartı aranmıyor. Ancak 3 gün içerisinde SGK'ya bildirilmesi gerekiyor. 4A ve 4B'liler, tarım ve orman işlerinde hizmet akdiyle süreksiz olarak çalışanlar, ev işlerinde çalışanlar ile çırak ve stajyerleri kapsıyor. Tüm çalışanları çok yakından ilgilendiren ödeme imkanı belli durumlarda devreye alınıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), çalıştığı işyerinde yaptığı işten dolayı hastalanan, bedensel veya ruhsal engelli hale gelen kişilere, yani meslek hastalığı nedeniyle çalışma gücünü kaybedenlere geçici veya sürekli aylık bağlıyor. Bu ödemenin yapılabilmesi için hastalık ile çalışma arasında illiyet bağının kurulması gerekiyor. Meslek hastalığı nedeniyle maaş bağlanabilmesi için SGK’nın belirlediği hastanelerden sağlık kurulu raporu alınması ve bu raporun SGK sağlık kurulunca da onaylanması gerekiyor.
10.02.2022 Çalışan Hakları
SGK resmen duyurdu! Güzel haber geldi, ödemeler Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan...
SGK resmen duyurdu! Güzel haber geldi, ödemeler Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan... Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Hem çalışanları hem de emekliyi kapsıyor. Ödemeler SGK tarafından yapılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tek tek açıkladı. Sağlık Uygulama Tebliği'nde kamuoyu ile paylaşıldı. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Ödemeler SGK tarafından yapılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışan ya da çalışma hayatı sonucunda emekli olanlar sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanıyor. Sağlık ile ilgili pek çok hizmete para ödemeden ulaşan vatandaşlar kaplıca tedavilerinden de ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Ayrıca şehir dışına kaplıca tedavisine gidenlerin yol paraları da Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeniyor. Ücretsiz kaplıca merkezi seçerken merkezin SGK izni olduğundan emlin olmak gerekiyor. İzni olmayan kuruluşlarda yapılan tedavilerin masrafları SGK tarafından karşılanmıyor. SGK'nın internet sitesinde yer alan listede bugün için 26'sı Afyon'da olmak üzere toplamda 311 kaplıca merkezinin Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirildiği görülüyor. Listede en çok merkez Ankara'da yer alıyor.