Kaplıca Tedavisi

Kaplıca Tedavisi

Son dakika kaplıca tedavisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kaplıca tedavisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kaplıca tedavisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kaplıca Tedavisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kaplıca tedavisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 35 kaplıca tedavisi haberi bulunmuştur. Tüm kaplıca tedavisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
SGK kaplıca tedavilerini karşılıyor mu? Kaplıca tedavisi için sağlık raporu nasıl alınır? İşte SGK ile anlaşmalı kaplıcalar listesi
SGK kaplıca tedavilerini karşılıyor mu? Kaplıca tedavisi için sağlık raporu nasıl alınır? İşte SGK ile anlaşmalı kaplıcalar listesi Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kaplıcalardan yararlanma hakkı tanıyor. Sigortalı çalışanların çeşitli hastalık ve sağlık problemlerinde muayene, ilaç ameliyat ve diğer tedavi masraflarının yanında kaplıca tedavilerinden de yararlanabiliyor. Peki, SGK kaplıca tedavilerini hangi koşullarda karşılıyor? Kaplıca tedavisi için sağlık raporu nasıl alınır? Kaplıca desteği nasıl alınır? İşte SGK ile anlaşmalı kaplıcalar listesi ve kaplıca tedavisi ile ilgili bilmeniz gerekenler…
SSK'lı, Bağ-Kur'lu, emekli fark etmiyor! Tamamen ücretsiz, 5 gün içerisinde...
SSK'lı, Bağ-Kur'lu, emekli fark etmiyor! Tamamen ücretsiz, 5 gün içerisinde... Para ödenmiyor! İsteyen herkes yararlanabiliyor. Başvuru yapılması gerekiyor. Emekliler SSK'lı ya da Bağ-Kur'lu olarak çalışanlar için önemli bir fırsat oluşturuyor. Ödemeler SGK tarafından yapılıyor. Pek çok kişi haberdar olmadığı için başvuruda bulunmuyor. 5 gün detayı dikkat çekiyor. Birçok sağlık hizmetine para ödemeden ulaşan vatandaşlar kaplıca tedavilerinden de ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Bulunduğu kentte kaplıca bulunmayan kişilerin yol masraflarını da SGK ödüyor.
28.02.2022 Çalışma Hayatı
Emeklilere tamamen ücretsiz! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı mensuplarını kapsıyor, 15 gün içerisinde...
Emeklilere tamamen ücretsiz! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı mensuplarını kapsıyor, 15 gün içerisinde... Milyonlarca emekliye güzel haber! SSK, Bağ-Kur, ve Emekli Sandığı mensupları para ödemeden yararlanıyor. SGK resmen duyurdu. 6 ay sınırı bunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu emekli vatandaşlar için harekete geçti. Ödemeler SGK tarafından karşılanıyor. Sağlık ile ilgili pek çok hizmete para ödemeden ulaşan vatandaşlar kaplıca tedavilerinden de ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Ayrıca şehir dışına kaplıca tedavisine gidenlerin yol paraları da Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeniyor. Ücretsiz kaplıca merkezi seçerken merkezin SGK izni olup olmadığının kontrol edilmesi gerekiyor. İzinsiz merkezlerin ücretleri SGK tarafından karşılanmıyor. Koronavirüs nedeni ile iki yıldır rağbet görmeyen kaplıcalar özellikle emekliler tarafından tercih edilmeye başladı. Peki ücretsiz kaplıca tedavisinden kimler yararlanabiliyor? Emeklilerin nereye başvurması gerekiyor? İşte emeklilerin para ödemeden yararlanabileceği kaplıca merkezleri...
14.02.2022 Emekli
SGK maaş bağlıyor! Resmen duyuruldu, ayda 5.600 lira ödeniyor, 3 gün içerisinde...
SGK maaş bağlıyor! Resmen duyuruldu, ayda 5.600 lira ödeniyor, 3 gün içerisinde... Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından maaş bağlanıyor. Ödemeler aylık olarak yapılıyor. SGK maaş ödemesinde prim şartı aranmıyor. Ancak 3 gün içerisinde SGK'ya bildirilmesi gerekiyor. 4A ve 4B'liler, tarım ve orman işlerinde hizmet akdiyle süreksiz olarak çalışanlar, ev işlerinde çalışanlar ile çırak ve stajyerleri kapsıyor. Tüm çalışanları çok yakından ilgilendiren ödeme imkanı belli durumlarda devreye alınıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), çalıştığı işyerinde yaptığı işten dolayı hastalanan, bedensel veya ruhsal engelli hale gelen kişilere, yani meslek hastalığı nedeniyle çalışma gücünü kaybedenlere geçici veya sürekli aylık bağlıyor. Bu ödemenin yapılabilmesi için hastalık ile çalışma arasında illiyet bağının kurulması gerekiyor. Meslek hastalığı nedeniyle maaş bağlanabilmesi için SGK’nın belirlediği hastanelerden sağlık kurulu raporu alınması ve bu raporun SGK sağlık kurulunca da onaylanması gerekiyor.
10.02.2022 Çalışan Hakları
SGK resmen duyurdu! Güzel haber geldi, ödemeler Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan...
SGK resmen duyurdu! Güzel haber geldi, ödemeler Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan... Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Hem çalışanları hem de emekliyi kapsıyor. Ödemeler SGK tarafından yapılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tek tek açıkladı. Sağlık Uygulama Tebliği'nde kamuoyu ile paylaşıldı. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Ödemeler SGK tarafından yapılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışan ya da çalışma hayatı sonucunda emekli olanlar sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanıyor. Sağlık ile ilgili pek çok hizmete para ödemeden ulaşan vatandaşlar kaplıca tedavilerinden de ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Ayrıca şehir dışına kaplıca tedavisine gidenlerin yol paraları da Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeniyor. Ücretsiz kaplıca merkezi seçerken merkezin SGK izni olduğundan emlin olmak gerekiyor. İzni olmayan kuruluşlarda yapılan tedavilerin masrafları SGK tarafından karşılanmıyor. SGK'nın internet sitesinde yer alan listede bugün için 26'sı Afyon'da olmak üzere toplamda 311 kaplıca merkezinin Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirildiği görülüyor. Listede en çok merkez Ankara'da yer alıyor.
Rus turistler akın akın oraya geliyor! Sayı her geçen gün artıyor, hayran kaldılar
Rus turistler akın akın oraya geliyor! Sayı her geçen gün artıyor, hayran kaldılar Türkiye’de yaz aylarında Ege ve Akdeniz’de deniz tatilini tercih eden Ruslar, kış aylarında da artık Türkiye’yi geliyor. Rusların son yıllardaki kış tatili tercihi Yalova’nın kaplıcalarıyla ünlü Termal ilçesi oldu.
27.01.2022 Ekonomi
SGK kaplıcaları karşılıyor mu?
SGK kaplıcaları karşılıyor mu? Çalışanların, emeklilerin ya da bunların bakmakla yükümlü oldukları kişilerin sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için SGK çeşitli iyileştirmeler yapmaktadır. SGK birçok hastalığın masraflarını karşılamakla kalmıyor, bazı alternatif tedavi yöntemlerini de kapsamına dahil ediliyor.
21.10.2019 Çalışan Hakları
Yunan General İoannİs Metaksas’ın kehaneti ve... İnancın zaferi
Yunan General İoannİs Metaksas’ın kehaneti ve... İnancın zaferi Tarihçi ve yazar Prof.Dr.İlber Ortaylı 9 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile bir yazı kaleme aldı. İşte o yazı...
19.05.2019 Gündem
Jeotermal tedaviye yoğun ilgi
Jeotermal tedaviye yoğun ilgi Tedavi amaçlı kullanılan Kırşehir'in kaplıca suyundan faydalanmak isteyen vatandaşlar, 38 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde bir yıla kadar bekleme süresini göze alarak sıraya giriyor.
15.03.2019 Sağlık
SGK, kaplıca tedavisini karşılıyor mu?
SGK, kaplıca tedavisini karşılıyor mu? Vatandaşlar, tedavi amaçlı olarak gidilen kaplıca ücretlerinin SGK tarafından karşılanıp karşılanmadığını merak ediyor. İşte bu konudaki yeni uygulama ile ilgili detaylar...
7.03.2019 Uzmana Sor
‘Hasta pati’lere  kaplıca tedavisi
‘Hasta pati’lere kaplıca tedavisi Trafik kazası sonucu felç olan, çeşitli hastalıklar dolayısıyla yürüyemeyen ya da cilt problemi bulunan sokak köpeklerine, Esenyurt Belediyesi Hayvan Barınağı’nda oluşturulan bölümde kaplıca suyuyla tedavi uygulanıyor.
17.03.2018 Yaşam
Son dakika: Vatandaşa müjde! Devlet tamamını karşılıyor
Son dakika: Vatandaşa müjde! Devlet tamamını karşılıyor Doktoru tarafından kaplıca tedavisine gerek görülenler dikkat! 254 kaplıca tesisindeki tedavilere ait yol, gündelik ve refakatçi giderlerini devlet karşılayacak.
14.03.2018 Ekonomi
İşsiz hastanın kaplıca tedavi parası da devletten
İşsiz hastanın kaplıca tedavi parası da devletten Doktoru tarafından kaplıca tedavisine gönderilen işsiz hastalara Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) müjdeli haber geldi.
1.06.2017 Ekonomi
Bu belirtiyi sakın hafife almayın!
Bu belirtiyi sakın hafife almayın! Uzmanlar bu şikayetin gözardı edilmemesi gerektiğini belirtiyor...
8.11.2010 Sağlık
Dar kanal hastalığına dikkat! Başka hastalıklarla karıştırılıyor!
Dar kanal hastalığına dikkat! Başka hastalıklarla karıştırılıyor! Yürürken, ayakta dururken belde3 oluşan ağrı, uyuşma, dolgunluk hissi, yanma, kramp gibi belirtiler dar kanal hastalığına işaret ediyor. Dar kanal hastalığının damar hastalıkları ile sık sık karıştırıldığını dikkat çeken Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanı, dar kanal hastalığı belirtileri ve teşhisi ile ilgili merak edilenleri anlattı.
9.09.2021 Sağlık
Bel ve boyun ağrısı şikayetleri artı
Bel ve boyun ağrısı şikayetleri artı Pandemide evde geçirilen sürenin artmasının fiziksel hareketliliği sınırlandırdığını ve bu durumun da ortopedik sorunlara yol açtığını belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Şafak Sahir Karamehmetoğlu, bel ve boyun ağrılarında yaşanan şikayetlerin arttığına dikkat çekti.
4.08.2021 Sağlık
'Fibromiyalji sendorumu tükenmişlik ve çaresizliğe yol açıyor'
'Fibromiyalji sendorumu tükenmişlik ve çaresizliğe yol açıyor' Ankara'da Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümü Uzmanı Prof. Dr. Deniz Evcik, en sık görülen romatizmal hastalıklar arasında ikinci sırada yer alan fibromiyalji sendromunun hastaların yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilediğini söyleyerek, "Fibromiyalji sendromu hastaların çoğu tanı ve tedavi sürecindeki belirsizlikler nedeniyle tükenmişlik ve çaresizlik yaşamaktadırlar" dedi.
12.05.2021 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Saat 22.00'den sonra yasak...
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Saat 22.00'den sonra yasak... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklama Koronavirüs'e dair alınan yeni önlemleri açıkladı. Yurt genelinde uygulanacak kararları açıklayan Erdoğan, önemli uyarılarda bulundu. Paket servis hariç lokanta, restoran, hastane, berber, nikah, düğün, salonu, halı saha, tiyatro, sinema vb iş yerlerinde hizmetler saat 22.00'de sona erecek.
3.11.2020 Gündem
Emeklilere müjde! Tamamı ücretsiz, yol parasını da devlet ödüyor...
Emeklilere müjde! Tamamı ücretsiz, yol parasını da devlet ödüyor... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. 42 ilde bulunuyor. SGK tek tek açıkladı. Emekli ve dar gelirli milyonlarca kişinin kaplıca tedavi parasını devlet karşılıyor. Refakatçi ve gündelik masraflar da devlet tarafından ödenenler listesinde. Otobüs bilet paralarını da devlet karşılıyor. Peki hangi hastalıklar ödeme kapsamında...
10.08.2020 Emekli
'Lejyoner hastalığı'na dikkat
'Lejyoner hastalığı'na dikkat Bir tür zatürre olan ‘Lejyoner hastalığı’ndan korunmak için hijyen kurallarını dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çeken Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Kadir Göktürk, "İçinde bulunduğumuz sıcak havalar göz önüne alındığında Covid-19 tedavisi sonrasında yaşam alanlarında klima olanların, klima bakımlarına önem vermeleri, havuz, kaplıca gibi lejyonella riski bulunan mekanlardan kaçınmaları gerekmektedir” dedi.
8.07.2020 Sağlık
Sıcak ortamlar da romatizmayı etkileyebilir
Sıcak ortamlar da romatizmayı etkileyebilir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Gamze Yılmaz Yanartaş, romatizmal hastalıkların diyabet, tansiyon gibi süreğen bir hastalık olduğunu ve çok soğuğun romatizmayı etkileyebileceği gibi çok sıcağın da etkileyebileceğini söyledi.
12.01.2020 Sağlık
Ağrısız yaşamın çözümü 'Tıbbi çamur tedavisi'
Ağrısız yaşamın çözümü 'Tıbbi çamur tedavisi' Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uygulanan tıbbi çamur tedavisi (peloidoterapi), ağrılardan şikayetçi hastalara derman oluyor. Avrupa'da yaygın olarak yapılan çamur tedavisi Uşak'ta ilk ve tek olma özelliği taşımakla birlikte oldukça talep alıyor.
21.12.2019 Sağlık
SGK karşılıyor, emeklilere de ücretsiz!
SGK karşılıyor, emeklilere de ücretsiz! SGK hastalık masrafları dışında bazı alternatif tedavi yöntemlerini de kapsıyor. Sağlık Uygulamalar Tebliği’nde yaptığı değişikle kaplıca tedavileri de SGK kapsamında yer alıyor. SGK çalışanı ve SGK emeklisi devlet güvencesi altında termal tesis tedavilerinden yararlanabiliyor. SGK tarafından karşılanan termal tedavi giderleri nelerdir? Detaylar haberimizde…
2.11.2019 Emekli
Sıcaklar varis şikayetlerini artırıyor
Sıcaklar varis şikayetlerini artırıyor Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. Muzaffer Bahçivan, yaz sıcaklarının varis hastaları üzerindeki olumsuz etkileri ve endovenöz lazer tedavisi konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.
31.07.2019 Sağlık
Bu merkeze gelen 'şifayap' oluyor
Bu merkeze gelen 'şifayap' oluyor Kaplıcalar diyarı’ Samsun’un Havza ilçesinde bulunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Havza Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezine gelen romatizma, ortopedik ve nörolojik rahatsızlıkları bulunan hastalar şifa buluyor.
28.07.2019 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kaplıca Tedavisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kaplıca tedavisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.