Sepsis

Sepsis

Son dakika Sepsis haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Sepsis ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Sepsis haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sepsis

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sepsis gelişmeleri de dahil olmak üzere 76 sepsis haberi bulunmuştur. Tüm sepsis haberleri aşağıda listelenmiştir.
Grip nedeniyle komaya girdi kol ve bacakları olmadan uyandı! İşte ölüme götüren gizli katilin belirtileri
Grip nedeniyle komaya girdi kol ve bacakları olmadan uyandı! İşte ölüme götüren gizli katilin belirtileri Grip nedeniyle hastaneye giden 42 yaşındaki Kristin Fox teşhis konulduktan 24 saat sonra komaya girdi. Kol ve bacaklarını kaybederek komadan uyanan kadının rahatsızlığına gizli katilin neden olduğu ortaya çıktı.
16.11.2023 Dünya
Türkiye Bolu'daki olayı günlerce konuşmuştu! 1 kişinin öldü, 148 kişi zehirlenmişti: İddianame kabul edildi, işte istenen cezalar...
Türkiye Bolu'daki olayı günlerce konuşmuştu! 1 kişinin öldü, 148 kişi zehirlenmişti: İddianame kabul edildi, işte istenen cezalar... Bolu'nun Yuva köyünde, geçen yıl Kurban Bayramında sudan kaynaklı bir kişinin öldüğü, 148 kişinin de zehirlendiği olayla ilgili hazırlanan iddianame kabul edildi. İddianamede İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü M.A.A. (48), İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Ü.B. (60) ve köy muhtarı M.E. (60) hakkında 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçlamasıyla 15 yıl hapis istenirken, 2 hemşire hakkında ise 'görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla dava açıldı.
14.07.2023 Gündem
Tedavi edilmeyen diş iltihabında ölümcül 'mediastinit' riski
Tedavi edilmeyen diş iltihabında ölümcül 'mediastinit' riski Adana'da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Göğüs Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Avcı, tedavi edilmeyen diş iltihaplarının boyundan aşağı inerek 'mediastinit' denilen göğüs boşluğunda iltihaplanmaya neden olabileceğini söyledi. Bu durumun ölümcül tablolar oluşturduğuna dikkati çeken Avcı, "Son yıllarda pandemi döneminde diş muayenelerinin aksatılmasıyla azı dişi apsesi kaynaklı 'mediastinit' vakalarında bir artış yaşanıyor" dedi.
29.10.2022 Sağlık
Filiz Akın'dan iyi haber geldi!
Filiz Akın'dan iyi haber geldi! Geçtiğimiz aylarda ses tellerinde çıkan sorun sebebiyle boğazından parça alınan Filiz Akın'ın tahlil sonuçları temiz çıktı. İyi haberi eşi Sönmez Köksal'dan alan usta oyuncu, mutluluğunu sosyal medya hesabından yayınladığı video ile takipçileriyle de paylaştı.
10.10.2022 Magazin
'Maymun çiçeği ' alarmı! Hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdiler...
'Maymun çiçeği ' alarmı! Hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdiler... Dünyayda hızla yayılan 'Maymun çiçeği' hastalığı İstanbul'un Sultangazi ilçesinde alarma neden oldu. Ellerinde çıkan yaralar nedeniyle yabancı uyruklu 2 kişi eczaneye giderek ilaç istedi. Eczacı, 'Maymun çiçeği' şüphesiyle durumu yetkililere bildirdi. Polis ve sağlık ekipleri, eczaneden çıkarak ilerleyen 2 kişi ile yanlarındaki arkadaşlarını cadde üzerinde durdurdu. 3 kişi ambulansla hastanede götürüldü. Maymun çiçeği şüphesi olan 3 yabancı uyruklunun test sonucu beklenirken yaraların sebebinin 'suçiçeği' olabileceği de kaydedildi.
4.06.2022 Yaşam
Yeni salgın çocukları vuruyor! Maymun çiçeği...
Yeni salgın çocukları vuruyor! Maymun çiçeği... Maymun çiçeği hastalığının çocuklarda daha ciddi seyredebileceği uyarısında bulunan Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kıvanç Şerefhanoğlu, Hastalık belirtileri 2-4 hafta sürer ve genellikle tedavi gerektirmeden kendi kendine iyileşir. Ancak hastalık şiddetli de seyredebilir ve akciğer enfeksiyonu, sepsis, beyin enfeksiyonu, kornea enfeksiyonu (körlüğe neden olabilir) gibi komplikasyonlara yol açabilir. Çocuklarda daha ciddi seyredebilir. Hastalık yüzde 3-6 arasında ölüme neden olabilmektedir dedi. 
24.05.2022 Yaşam
Maymun çiçeği virüsüne karşı nasıl önlem alınır? Maymun çiçeği virüsü pandemiye neden olur mu?
Maymun çiçeği virüsüne karşı nasıl önlem alınır? Maymun çiçeği virüsü pandemiye neden olur mu? Dünyada hızla yayılmaya başlayan ve maymun çiçeği virüsü hastalığı olarak bilinen Monkeypox, Covid -19 pandemisi daha bitmeden yeni bir endişe kaynağı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, maymun çiçeği virüsü nedir? Maymun çiçeği virüsü pandemiye neden olabilir mi? Maymun çiçeği virüsüne karşı nasıl önlem alınır? Maymun çiçeği virüsü Türkiye’de görüldü mü? Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Ayşegül Ulu Kılıç, maymun çiçeği virüsü hastalığı monkeypox’u anlattı.
23.05.2022 Sağlık
Kovid-19 vücudu koruyan sistemin 'şalterlerini' kapatıyor
Kovid-19 vücudu koruyan sistemin 'şalterlerini' kapatıyor İstanbul'un en büyük Kovid merkezlerinden biri olan hastanenin acile başvuran, serviste takip edilen ya da yoğun bakıma kaldırılmış hastalar üzerinde yapılan bir çalışma, virüsün kısa bir süre içinde vücudu kanser ve kalp hastalıklarından koruyan protein düzeylerini çok düşürdüğünü ortaya koydu. Üstelik Kovid'i ağır geçiren hastalarda bu protein düzeylerinin eski haline dönemediği de gösterildi. Kovid-19'un yarattığı bu etkiyi dünyada ilk kez ortaya koyan araştırma, dünyanın en büyük kalp kongresi olan Amerikan Kalp Derneği'nin kongresinde de ödül aldı.
8.11.2021 Sağlık
'Hematolojik kanserlerin tedavisinde yapay zeka devrede'
'Hematolojik kanserlerin tedavisinde yapay zeka devrede' Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, "Hematolojik kanserlerin tedavilerinde yapay zeka uygulamasını devreye soktuk. Bu şekilde tanı ve tedavide daha başarılı sonuçlar elde etmeyi ümit ediyoruz" dedi.
15.10.2021 Sağlık
İdrar yolu enfeksiyonu böbrek yetmezliğine yol açabiliyor!
İdrar yolu enfeksiyonu böbrek yetmezliğine yol açabiliyor! Günlük hayatta, doktora başvuru sebepleri arasında en sık görülen sorunlardan biri idrar yolu enfeksiyonlarıdır. Her bireyin hayatının bir döneminde karşılaştığı, ağrılı ve günlük hayatı olumsuz etkileyen bir durum olan idrar yolu enfeksiyonu, kadınlarda erkeklere oranla 4 kat daha fazla görülmektedir. Birçok kadın hayatı boyunca bir veya iki kez idrar yolu enfeksiyonu geçirirken, bazı kadınlarda bu durum tekrarlayabilen ya da kalıcı olan şikayetlere dönüşebilmektedir. Araştırmalara göre, her on erkekten biri yaşamı boyunca idrar yolu enfeksiyonuna yakalanıyor. İleri yaş gruplarında ve özellikle çocuklarda, idrar yolu enfeksiyonları ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Peki, idrar yolu enfeksiyonlarından korunmak için nelere dikkat etmek gerekiyor? Prof. Dr. Beril Akman, idrar yolu enfeksiyonları ile ilgili merak edilenleri anlatıyor.
29.09.2021 Sağlık
Sepsis her 2,8 saniyede 1 kişinin yaşamına mal oluyor!
Sepsis her 2,8 saniyede 1 kişinin yaşamına mal oluyor! İnsan hayatını bu denli etkilemekle birlikte yeterince bilinmeyen sepsis, 2,8 saniyede bir kişinin yaşam kaybı nedenini oluşturuyor. Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Sibel Temür, sadece bağışıklığı zayıf kişilerin değil, sağlıklı kişilerde de enfeksiyon odağı tedavi edilmediğinde kan yolu ile tüm vücuda yayılan organ yetmezliği geliştiren sepsis hatta septik şok gelişebileceğine işaret etti.
11.09.2021 Sağlık
Sepsis nedeniyle her 2,8 saniyede 1 kişi ölüyor
Sepsis nedeniyle her 2,8 saniyede 1 kişi ölüyor Enfeksiyon ve organ yetmezliği ile seyreden oldukça önemli bir sağlık sorunu olan sepsis, hastane yatışları içinde en ölümcül durumlardan bir tanesi olarak biliniyor. Her yaş grubunda ortaya çıkabilen bu hastalık nedeniyle dünyada her yıl 11 milyon kişinin yaşamını kaybettiğini söyleyen Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Sibel Temür, “Dünyada her yıl 47-50 milyon kişide sepsis gelişmektedir ve ortalama 2,8 saniyede 1 kişi sepsis nedeniyle hayatını kaybediyor. Sağ kalanların ise yaklaşık yüzde 50’sinde ömür boyu fiziksel veya psikolojik bozukluk oluşuyor” dedi.
10.09.2021 Sağlık
Filiz Akın görüntüleri paylaştı! 'Tansiyon tehlikeli derecede düşük!
Filiz Akın görüntüleri paylaştı! 'Tansiyon tehlikeli derecede düşük! Türk sinemasının efsanevi ismi Filiz Akın sevenlerini korkuttu. Akciğerlerindeki rahatsızlık nedeniyle geçen hafta hastaneye kaldırılan usta oyuncu, 3 gün yoğun bakımda kaldı.
25.08.2021 Magazin
Robby Steinhardt hayatını kaybetti
Robby Steinhardt hayatını kaybetti Ünlü rock grubu Kansas'ın kurucularından Robby Steinhardt 71 yaşında hayatını kaybetti.
20.07.2021 Magazin
Merdiven altı tedaviden uzak durun! Ölüme kadar götürüyor
Merdiven altı tedaviden uzak durun! Ölüme kadar götürüyor Doktor kontrolünde yapılması gereken ‘Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları’ merdiven altına inince işkenceye dönüyor. Merdiven altında yapılan tedaviler ölüme kadar götürebiliyor.
27.06.2021 Yaşam
Çamaşır ipiyle tedavi adı altında işkence!
Çamaşır ipiyle tedavi adı altında işkence! Doktor kontrolünde yapılması gereken ‘Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları’ merdiven altına inince işkenceye dönüyor. Tedavi umuduyla buralara başvurup ölümle burun buruna gelenlerin son örneği Elazığ’da görüldü. Hastanın belinden iki adet delik açılmış ve deri altından çamaşır ipi geçirilmiş.
26.06.2021 Yaşam
Kalp hastaları koronavirüsün etkilerini uzun süre hissediyor!
Kalp hastaları koronavirüsün etkilerini uzun süre hissediyor! Hipertansiyon, kalp ve damar hastalıkları veya diyabet gibi altta yatan tıbbi sorunları olan kişilerin ve yaşlıların koronavirüsü daha ağır geçirdiğine dikkat çeken Kalp Damar Cerrahisi uzmanı Op. Dr. Sıdıka Altop, “Şiddetli koronavirüs geliştiren hastaların yüksek viral yükü ve virüsü uzun süre hissetme eğilimleri daha fazla” dedi.
23.06.2021 Sağlık
Şarbon hastalığında erken tanı önemli
Şarbon hastalığında erken tanı önemli Sığır, koyun, keçi gibi ot yiyen hayvanlarda görülen ve insanlara geçebilen şarbon hastalığının erken tanı ve uygun tedavi ile hızlıca tedavi edildiğini söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı ve Klinik Mikrobiyolog Prof. Dr. Emine Sönmez, “Şarbon şüphesi olan hayvanların kesilmemesi, derilerinin yüzülmemesi ve etlerinin tüketilmemesi için farkındalık oluşturulmalıdır” dedi.
15.04.2021 Sağlık
Koronavirüs bulaşında kritik süreç 10 günün sonunda yaşanıyor
Koronavirüs bulaşında kritik süreç 10 günün sonunda yaşanıyor Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimi ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz, genel kas, eklem ağrıları ve inatçı olmayan öksürük ile başlayan koronavirüs bulaşında kritik sürecin genellikle 10 günün sonunda yaşandığını belirtti.
8.01.2021 Gündem
COVID-19'a yakalananlar için büyük tehlike!
COVID-19'a yakalananlar için büyük tehlike! Son haftalarda yayılma hızı artan Covid-19'un vücuda etkileri üzerine yapılan incelemelerde toplardamarlar ('venler') içinde pıhtılara neden olduğu saptandı. Uzmanlar bu pıhtıların hayati organlarda kan akımını durdurduğuna dikkat çekiyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Semih Barlas, Covid 19 sonrası pıhtılaşma ile ilgili merak edilenleri anlattı.
19.11.2020 Sağlık
Kemer tarzında sırta vuran ağrıya dikkat
Kemer tarzında sırta vuran ağrıya dikkat Pankreas iltihaplanmasının yani pankreatitin altında en başta safra kesesi taşı ve çamuru geldiğini belirten Prof. Dr. Onur Yaprak “Tüm pankreas iltihaplarının yarısından fazlasında neden safra kesesi taşı ve çamurudur. Safra kesesinde çok sayıda küçük taşı olanlarda pankreatit riski daha yüksektir. Pankreasın akut iltihabında ‘kemer tarzında’ olarak nitelendirdiğimiz ve sırta vuran bir karın ağrısı söz konusudur” dedi.
18.11.2020 Sağlık
Türk mühendisleri geliştirdi; kan sonucunu 5 dakikada öğreneceksiniz
Türk mühendisleri geliştirdi; kan sonucunu 5 dakikada öğreneceksiniz Türk mühendisleri, ses dalgasıyla çalışan, başta kan zehirlenmesi (sepsis) ve kanser olmak üzere pek çok hastalığa hızlı teşhis konmasını sağlayacak mikroçip geliştirdi. Çalışmayı yürüten ekibin üyelerinden Elektrik Elektronik Mühendisi Dr. Öğr. Üyesi Alper Şişman, “Kan alma yöntemi, bol miktarda cihaz gerektiriyor, ayrıca sonuç almak için en az 2 saat beklemeniz lazım, bu süreyi 5 dakikaya indireceğiz” dedi.
18.11.2020 Bilim ve Teknoloji
Bilim Kurulu üyesi açıkladı: 'Koronavirüs hastalarında aspirin kullanıyoruz'
Bilim Kurulu üyesi açıkladı: 'Koronavirüs hastalarında aspirin kullanıyoruz' Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, ABD'de hastanede tedavi gören koronavirüs hastalarında düzenli kullanıldığında ölüm riskini yüzde 47 düşürdüğü ortaya çıkan aspirinin, Türkiye'de salgının en başından bu yana hastalarda kullanıldığını söyledi.
29.10.2020 Gündem
Kordon dokusu ölümcül Kovid hastalarına şifa olabilir
Kordon dokusu ölümcül Kovid hastalarına şifa olabilir Türkiye'de Mayıs ayında başlayan ve geçtiğimiz ay ilk sonuçları alınan bir araştırmaya göre, bağışıklık sisteminin Kovid-19’a aşırı tepkisi sonucu ortaya çıkan, akciğerde hasara yol açarak ölüme neden olan sitokin fırtınasını bastırmak ve hastanın akciğer hasarını onarmak, yeni doğan göbek kordon kanından elde edilen ‘mezenkimal kök hücreler’ ile mümkün. Kovid pozitif 42 yoğun bakım hastasının dahil edildiği çalışmada, tedavi uygulanan hastaların ölüm oranlarının da yarı yarıya düştüğü saptandı.
8.10.2020 Sağlık
Ortaçağ’da 25 milyon insan ölmüştü, Çin’de ortaya çıktı! Bubonik veba nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır?
Ortaçağ’da 25 milyon insan ölmüştü, Çin’de ortaya çıktı! Bubonik veba nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır? Çin'in İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nde 'bubonik veba' yeniden baş gösterdi. Yaz aylarındaki vakalardan sonra dağ sıçanı yiyen 25 yaşında bir kadında bubonik veba tespit edildi. Yetkililer 24 saat içinde öldürebilen hastalık için 21 bölgeden 17'sinin risk altında olduğunu açıkladı. Bubonik veba nedir? Bubonik veba belirtileri nelerdir?
29.09.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sepsis ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sepsis haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.