Otobüslerde yeni dönem! 1 Ocak'ta başlıyor
Otobüslerde yeni dönem! 1 Ocak'ta başlıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Şehirler arası yolcu taşımacılığı faaliyetlerinde kullanılan otobüslerde araç takip cihazı takma zorunluluğu olacak, taşıtların konum, tarih ve saat bilgileri 2 dakikalık periyotlar halinde Bakanlığımızın ‘Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi’ne (U-ETDS) elektronik ortamda iletilecek” dedi.
17.12.2023 Gündem
Şehirlerarası yolculukta yeni dönem! 1 ay içerisinde...
Şehirlerarası yolculukta yeni dönem! 1 ay içerisinde... Harekete geçildi. Yeni dönem başlıyor. Ek maliyet yok, fiyat artışı yok. Firmalar devreye girdi. Şehirlerarası otobüs firmaları dernek çatısı altında toplanarak başta boş koltuk ve kaçak yolcu taşıma sorununu kendi içlerinde çözüme kavuşturacak. Otobüs firması sahibi ve ATO Seyahat Acentesi, Motorlu Kara Taşıtları Kiralama, Şehirlerarası Yolcu Taşımacılığı Meslek Komitesi Üyesi Mustafa Tekeli, "Aynı yere aynı saatte çok sayıda otobüsün 3'er 5'er yolcu ile seyahat etmesi nedeniyle oluşan boş koltuk israfını ortadan kaldıracağız. Vatandaşa ek bir maliyet getirmeden yapacağımız çalışmayla firmaların geliri artacak ve bu da yine yolcu memnuniyeti için harcanacak" dedi.
6.08.2021 Ekonomi
Cep telefonuyla oynayan şoför işten çıkartıldı
Cep telefonuyla oynayan şoför işten çıkartıldı İzmir-Aydın Otoyolu'nda bir süre önce şehirlerarası yolcu taşırken cep telefonu ile oynarken görüntülenen otobüs şoförünün işine son verildi.
5.10.2017 Yaşam
Ölüm otobüse bindi
Ölüm otobüse bindi Şehirlerarası otobüs kazalarında 5 kişi öldü. Pratisyen doktor Sevim de ölenler arasındaydı.
29.05.2016 Yaşam