Sarin Gazı

Sarin Gazı

Son dakika sarin gazı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sarin gazı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sarin gazı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sarin Gazı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sarin gazı gelişmeleri de dahil olmak üzere 139 sarin gazı haberi bulunmuştur. Tüm sarin gazı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Zelenskiy: Rusya’nın kimyasal silahlarla saldırı hazırlığında olduğuna dair haberler alıyoruz
Zelenskiy: Rusya’nın kimyasal silahlarla saldırı hazırlığında olduğuna dair haberler alıyoruz Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Japonya Ulusal Meclisine yaptığı konuşmada, “Rusya'nın sarin gazı gibi kimyasal silahlarla saldırı hazırlığında olduğuna dair haberler alıyoruz” dedi.
23.03.2022 Dünya
'Esad rejimi kimyasal silah kullandı'
'Esad rejimi kimyasal silah kullandı' Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ), Esed rejimi güçlerinin İdlib'in güneydoğusundaki Serakib ilçesinde Şubat 2018'de kimyasal saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı.
12.04.2021 Dünya
İdlib'de sarin kullanılmış!
İdlib'de sarin kullanılmış! 4 Nisan 2017'de Suriye'de düzenlenen saldırıda sarin kullanıldığı ortaya çıktı.
16.11.2018 Dünya
BM uyardı: Yeni bir kimyasal silah saldırısı...
BM uyardı: Yeni bir kimyasal silah saldırısı... İngiltere'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Karen Pierce, Suriye'de rejimin İdlib'de yeni bir kimyasal silah saldırısı yapabileceği uyarısında bulundu.
22.08.2018 Dünya
ABD, İngiltere ve Fransa'dan Esad'a açık tehdit: Harekete geçmekte kararlıyız!
ABD, İngiltere ve Fransa'dan Esad'a açık tehdit: Harekete geçmekte kararlıyız! ABD, İngiltere ve Fransa'nın yaptığı ortak açıklamada, "Guta'daki korkunç sarin gazı saldırısının 5. yılında, Esed rejiminin kimyasal silah kullanmasını kınadığımızı bir kez daha vurguluyoruz." ifadesi kullanıldı. Açıklamada, "Esed rejiminin tekrar kimyasal kullanması durumunda harekete geçmekte kararlıyız." mesajı verildi.
22.08.2018 Dünya
Japonya'da tarikat lideri idam edildi
Japonya'da tarikat lideri idam edildi Tokyo metrosunda 1995'te 13 kişinin ölümüne ve 6 bin kişinin zehirlenmesine neden olan sarin gazı saldırısını düzenleyen tarikat lideri Şoko Asahara ve 6 tarikat üyesi idam edildi.
6.07.2018 Dünya
Suriye'de geçen yıl klor ve sarin gazı kullanıldığı doğrulandı
Suriye'de geçen yıl klor ve sarin gazı kullanıldığı doğrulandı Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ), geçen yıl 24 ve 25 Mart'ta Suriye'nin Latemne bölgesine yapılan saldırıda sarin ve klor gazı kullanıldığını doğruladı.
13.06.2018 Dünya
"Esed rejimi tüm kimyasallarını beyan etmemiş olabilir"
"Esed rejimi tüm kimyasallarını beyan etmemiş olabilir" Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ) Genel Direktörü Ahmet Üzümcü, uzmanların kimyasal silah saldırısı yapılan alanlardan topladığı örneklerin Beşşar Esed rejiminin daha önce hiç beyan etmediği kimyasalların varlığını kanıtladığını, rejim yetkililerinden makul bir açıklama beklediklerini bildirdi.
28.05.2018 Dünya
İsviçre Suriye'ye  5 ton kimyasal madde ihraç etti
İsviçre Suriye'ye 5 ton kimyasal madde ihraç etti İsviçre'de bir şirketin, Suriye'ye, resmi makamların izniyle sarin gazı yapımında kullanılabilen 5 ton izopropanol ihraç ettiği ortaya çıktı.
25.04.2018 Dünya
11 gün sonra kimyasal  kanıtı bulunacak mı?
11 gün sonra kimyasal kanıtı bulunacak mı? Ahmet Üzümcü’nün başkanlığını yaptığı Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) uzmanları 11 gün önce Suriye’nin Duma kentinde 78 kişinin hayatını kaybettiği kimyasal saldırıyı incelemek için dün bölgeye ulaştı
18.04.2018 Dünya
ABD'den "Duma" açıklaması
ABD'den "Duma" açıklaması ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Duma'da iki farklı kimyasal maddenin kullanıldığını belirterek, "Elimizdeki bilgi saldırı sırasında klor ve sarin gazı kullanıldığını düşünmemizi sağlıyor." dedi.
17.04.2018 Dünya
Suriye kimyasal silah denetçilerinin Duma'ya geçmesine izin vermedi
Suriye kimyasal silah denetçilerinin Duma'ya geçmesine izin vermedi Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) Başkanı Ahmet Üzümcü, kimyasal saldırı iddialarını araştırmak üzere Suriye'ye giden heyetin Duma kentine erişimine henüz izin verilmediğini açıkladı.
16.04.2018 Dünya
ABD, İngiltere ve Fransa, Suriye'yi bombaladı
ABD, İngiltere ve Fransa, Suriye'yi bombaladı ABD sabaha karşı İngiltere ve Fransa ile birlikte Suriye’yi vurdu. 105 füze ile Suriye’nin kimyasal tesisleri, laboratuvarları ve askeri depoları hedef alındı. Trump, ‘Barbarlığa karşı güçlerimizi birleştirdik’ dedi
14.04.2018 Dünya
Bahçeli'den önemli açıklamalar
Bahçeli'den önemli açıklamalar Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Osmangazi Üniversitesi'nde yaşanan katliam ile ilgili "En ağır şekilde cezalandırılmalıdır" dedi. Bahçeli OHAL hakkında ise "OHAL'in sürmesi milli zorunluluktur" açıklamasını yaptı.
10.04.2018 Siyaset
İngiltere'den flaş iddia! Rusya 10 yıldır gizlice...
İngiltere'den flaş iddia! Rusya 10 yıldır gizlice... Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü uzmanları, eski çifte ajan Skripal ile kızının zehirlendiği maddeyi incelenmek üzere yarın İngiltere'ye gelecek. Rusya'nın AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Chizhov, zehrin kaynağının, olay yerine 12 kilometredeki askeri bir laboratuvarda olabileceğini öne sürdü.
18.03.2018 Dünya
Art arda bombalanıyor!
Art arda bombalanıyor! Suriye'de hükümete bağlı güçlerin geçen Pazar'dan bu yana aralıksız bombaladığı ve 300'den fazla sivilin öldüğü belirtilen Doğu Guta'daki siviller, yaşadıklarını anlattı. Saldırılardan feci fotoğraflar dünyaya servis ediliyor.
23.02.2018 Dünya
Flaş iddia! 'ABD ve Fransa saldırıya hazırlanıyor'
Flaş iddia! 'ABD ve Fransa saldırıya hazırlanıyor' Orta Doğu merkezli The Middle East Eye haber sitesi, ABD ve Fransa'nın Suriye rejimine karşı yeni hava saldırıları planladığını yazdı.
8.02.2018 Dünya
ABD'den Münbiç açıklaması: Türkiye ile konuştuk ancak...
ABD'den Münbiç açıklaması: Türkiye ile konuştuk ancak... ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Türkiye ile Münbiç konusunu konuştuklarını ancak söz konusu görüşmenin detaylarını kamuoyuna açıklamanın uygun olmayacağını söyledi.
2.02.2018 Dünya
Suriye için korkunç rakamlar!
Suriye için korkunç rakamlar! SNHR, Suriye'de geçen yıl yaşanan saldırılar, çatışmalar ve anlaşmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon 300 bin kişinin göç etmek zorunda kaldığını açıkladı. SNHR'nin raporuna göre ülkede geçen yıl 10 bin 204 sivil öldü, 6 bin 500'den fazla kişi alıkonuldu
25.01.2018 Dünya
ABD'den flaş açıklama: Sorumlu Rusya
ABD'den flaş açıklama: Sorumlu Rusya Haley, yaptığı yazılı açıklamada, Doğu Guta'da kimyasal silah kullanıldığı yönündeki haberlerin, rejimin bir kez daha uluslararası hukuku ve kendi halkının hayatını apaçık görmezden geldiğini ortaya koyduğunu belirtti
23.01.2018 Dünya
ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya'dan çok sert Esed açıklaması!
ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya'dan çok sert Esed açıklaması! ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya, ortak bir yazılı açıklama yaparak Suriye'nin Han Şeyhun bölgesindeki kimyasal silah saldırısından Beşşar Esed rejiminin sorumlu olduğunu açıkladı.
8.11.2017 Dünya
ABD'den Rusya'ya çağrı: Siyasi oyunlar kenara bırakılmalı
ABD'den Rusya'ya çağrı: Siyasi oyunlar kenara bırakılmalı ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Suriye'de kimyasal silah kullanımını soruşturan BM misyonunun görev süresinin yenilenmemesi halinde bu korkunç saldırıların sorumlularının bulunması için bağımsız ve tarafsız bir araç olmayacağını belirterek, Rusya'ya, siyasi oyunları bir kenera bırakması ve BM Güvenlik Konseyine kimyasal silah kullanımını önleme sorumluluğunu yerine getirmesi çağrısı yaptı
3.11.2017 Dünya
BM açıkladı: Saldırıyı Esed yaptı
BM açıkladı: Saldırıyı Esed yaptı Birleşmiş Milletler (BM) ile Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü tarafından oluşturulan ve Suriye'de kimyasal silah kullanımını araştıran ortak soruşturma misyonu (JIM), 4 Nisan'da İdlib'e bağlı Han Şeyhun beldesindeki kimyasal silah saldırısının Suriye rejimi tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.
26.10.2017 Dünya
Suriyeli muhalifler, BMGK'ya çağrı
Suriyeli muhalifler, BMGK'ya çağrı Suriyeli muhalifler, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK), BM Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu'nun kimyasal silah kullanımına ilişkin raporunun incelenmesi ve Beşşar Esed rejiminin yargılanması için toplantı çağrısında bulundu.
7.09.2017 Dünya
BM: "Esed rejimi savaş suçu işledi"
BM: "Esed rejimi savaş suçu işledi" BM'nin yayınladığı Suriye raporunda Esed rejimin insan hakları ihlallerine devam ettiği ve kimyasal silah kullanarak savaş suçu işlediği vurgulandı
6.09.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Sarin Gazı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sarin gazı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.