Sadr

Sadr

Son dakika sadr haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sadr ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sadr haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sadr

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sadr gelişmeleri de dahil olmak üzere 347 sadr haberi bulunmuştur. Tüm sadr haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kasım Süleymani kimdir? İran Kasım Süleymani ne zaman öldü, Süleymani’yi kim öldürdü?
Kasım Süleymani kimdir? İran Kasım Süleymani ne zaman öldü, Süleymani’yi kim öldürdü? İran'da Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin dördüncü ölüm yıl dönümünde, mezarı yakınında düzenlenen tören sırasında art arda iki patlamanın meydana geldiği bildirildi. Patlamada ölü sayısı artarken vatandaşlar Kasım Süleymani’nin kim olduğunu sorguluyor.  Peki, Kasım Süleymani kimdir, ne zaman öldü, Kasım Süleymani’yi kim öldürdü, Süleymani’nin mezarı nerede?
3.01.2024 Gündem
Irak, İsveç ile diplomatik ilişkilerini kesti
Irak, İsveç ile diplomatik ilişkilerini kesti Irak, Kur’an Kerim ile Irak bayrağının yakılmasına izin veren İsveç ile diplomatik ilişkilerini keserek, İsveç Büyükelçisi’nin Irak’ı terk etmesini istedi.
20.07.2023 Dünya
Irak’ın yeni cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşit oldu
Irak’ın yeni cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşit oldu Irak Meclisinde yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde kazanan Abdüllatif Reşit oldu.
13.10.2022 Dünya
Irak Cumhurbaşkanı Salih’ten erken seçim için ulusal uzlaşı şartı
Irak Cumhurbaşkanı Salih’ten erken seçim için ulusal uzlaşı şartı Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, ulusal uzlaşı sağlandığı takdirde erken seçimin yapılmasının ülkedeki siyasi krize bir çözüm olacağına inandığın belirtti. Irak’ta Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr'ın destekçilerine Yeşil Bölge’den çekilmesi yönündeki çağrının ardından Koordinasyon Grubu destekçileri de bölgeden çekildi.
30.08.2022 Dünya
İran, Irak ile olan kara sınırlarını yeniden açtı
İran, Irak ile olan kara sınırlarını yeniden açtı İran, yaşanan protestolar nedeniyle kapattığı Irak kara sınırlarını gösterilerin sona ermesi ile birlikte yeniden açtı ve Irak’a olan uçuşları yeniden başlattı.
30.08.2022 Dünya
Irak'ta ne oluyor, neden sokağa çıkma yasağı var? Sadr kimdir, Sadr yanlıları ne istiyor?
Irak'ta ne oluyor, neden sokağa çıkma yasağı var? Sadr kimdir, Sadr yanlıları ne istiyor? Irak'ta Sadr Grubu Şii lideri Mukteda Sadr'ın siyaseti bırakma kararını açıklaması ardından Irak'ta gerilim tırmandı. Sadr'ın destekçileri korunaklı Yeşil Bölge'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın önünde toplanarak, sarayı basarken, görüntülerde sarayın bahçesinde bulunan havuza girdikleri görüldü. Söz konusu gelişmenin ardından “Irak'ta ne oluyor, neden sokağa çıkma yasağı var?” sorularına yanıt aranırken Sadr kimdir, Sadr yanlıları ne istiyor, Sadr yanlıları kim, Sadr ne demek, Sadr hareketi ne demek? gibi soruların da yanıtı araştırılmaya başlandı.
30.08.2022 Dünya
Mukteda Sadr kimdir, Sadr hareketi nedir? Irak’ta ne oluyor, Sadr ne demek?
Mukteda Sadr kimdir, Sadr hareketi nedir? Irak’ta ne oluyor, Sadr ne demek? Irak’ta Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr’ın siyaseti bırakma kararının üzerinden birkaç saat geçmeden, Sadr Grubu destekçileri Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı bastı. Başkent Bağdat’ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Söz konusu gelişmenin ardından Mukteda Sadr kimdir, Sadr hareketi nedir? Irak’ta ne oluyor, Sadr ne demek?
30.08.2022 Dünya
Irak'ta durumlar giderek kötüleşiyor! Sokağa çıkma yasağı geldi
Irak'ta durumlar giderek kötüleşiyor! Sokağa çıkma yasağı geldi Irak’ta Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr’ın siyaseti bırakma kararının ardından patlak veren protestolar sonrası gözler bölgede. Başkent Bağdat’taki Yeşil Bölge’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı basan Sadr destekçileri ise güvenlik güçleri tarafından saraydan çıkarıldı.
29.08.2022 Dünya
Irak’ta siyasi taraflar “erken seçim” konusunda anlaştı
Irak’ta siyasi taraflar “erken seçim” konusunda anlaştı Irak’ta yaşanan siyasi krizi aşmak için Başbakan Mustafa el-Kazımi başkanlığında toplanan siyasi parti liderleri erken seçime gidilmesi konusunda anlaştı.
17.08.2022 Dünya
Mukteda Sadr’dan destekçilerine 20 Ağustos’ta protesto çağrısı
Mukteda Sadr’dan destekçilerine 20 Ağustos’ta protesto çağrısı Irak’ta destekçileri yaklaşık 3 haftadır başkent Bağdat’taki korunaklı Yeşil Bölge’de yer alan Irak meclisini işgal eden Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr, destekçilerine 20 Ağustos’ta “eşsiz ve kalabalık” protesto çağrısında bulundu.
14.08.2022 Dünya
Irak'ta gerginlik devam ediyor! Tüm oturumlar askıya alındı
Irak'ta gerginlik devam ediyor! Tüm oturumlar askıya alındı Irak Meclisi Başkanı Muhammed el-Halbusi, meclis binasının Sadr Grubu destekçileri tarafından basılmasının ardından oturumların askıya alındığını duyurdu.
30.07.2022 Dünya
Dehşet evinde 17 yıl işkence! Polis gördüklerine inanamadı: Biri 19 diğeri 22 yaşlarında...
Dehşet evinde 17 yıl işkence! Polis gördüklerine inanamadı: Biri 19 diğeri 22 yaşlarında... Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde ortaya çıkan korkunç olay dünya medyasında kendine yer buldu. Bir ihbar üzerine girdikleri evde 17 yıldır hapis tutulan bir kadın ve çocuklarını bulan polis şaşkına döndü. Yaşananların inanılmaz detayları ise adeta duyanı şoke etti…
30.07.2022 Dünya
Bağdat’ta Sadr destekçileri yine Yeşil Bölge’yi bastı: 60 yaralı
Bağdat’ta Sadr destekçileri yine Yeşil Bölge’yi bastı: 60 yaralı Irak’ın başkenti Bağdat’ta Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr'ın destekçileri, beton bariyerleri aşıp hükümet binaları ve yabancı misyon temsilciliklerinin yer aldığı Yeşil Bölge'ye girerek meclis binasını bastı. Bölgeye giriş sırasında güvenlik güçlerinin müdahalede bulunması sonucu 60 kişi yaralandı.
30.07.2022 Dünya
Irak’ta Sadr yanlısı grup parlamentoyu bastı
Irak’ta Sadr yanlısı grup parlamentoyu bastı Irak’ta Koordinasyon Grubu’nun Muhammed Şiya el-Sudani’yi başbakan adayı göstermesine itiraz eden Mukteda Sadr liderliğindeki Sadr Grubu destekçileri, Yeşil Bölge’deki parlamento binasına bastı. İlerleyen saatlerde Mukteda Sadr liderliğindeki Sadr Grubu destekçileri, Sadr’ın çağırısı üzerine Yeşil Bölge ve parlamento binasından geri çekildi.
27.07.2022 Dünya
Irak, Erbil saldırısı nedeniyle İran Büyükelçisine protesto notası verdi
Irak, Erbil saldırısı nedeniyle İran Büyükelçisine protesto notası verdi Irak Dışişleri Bakanlığı, İran'ın Bağdat Büyükelçisi İrec Mescidi'nin Erbil'e düzenlenen füzeli saldırı nedeniyle bakanlığa çağırılarak nota verildiğini bildirdi.
13.03.2022 Dünya
Irak'ta Kerkük için kritik gün! 'Türkiye varken böyle bir adım atılamaz'
Irak'ta Kerkük için kritik gün! 'Türkiye varken böyle bir adım atılamaz' Irak'ta kritik gelişmeler yaşanıyor. Peşmerge’nin yarın yeniden Kerkük’e gireceği yönündeki iddialar, uzun süredir tartışılırken, uzmanlar konuyu değerlendirdi.
24.11.2021 Dünya
Irak Yüksek Seçim Komiserliği seçim sonuçlarını yayımladı
Irak Yüksek Seçim Komiserliği seçim sonuçlarını yayımladı Irak Yüksek Seçim Komiserliği (YSK), parlamento seçimlerinin resmi sitelerinde yayımlandığını, herkesin ulaşma imkanına sahip olduğunu duyurdu.
16.10.2021 Dünya
Irak'ta seçim sonucu belli oldu!
Irak'ta seçim sonucu belli oldu! Irak’ta, kesin olmayan seçim sonuçlarına göre Mecliste 73 sandalye elde eden Sadr Grubu birinci parti oldu.
11.10.2021 Dünya
Irak'ta halk pazarında patlama: Çok sayıda ölü ve yaralı var
Irak'ta halk pazarında patlama: Çok sayıda ölü ve yaralı var Irak’ın başkenti Bağdat’ta bir halk pazarında saldırı sonucu meydana gelen patlamada 30 kişinin öldüğü 60 kişinin yaralandığı bildirildi. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi.
19.07.2021 Dünya
Bağdat'ta patlama: 1 ölü, 12 yaralı
Bağdat'ta patlama: 1 ölü, 12 yaralı Irak’ın başkenti Bağdat’ta bir araca yerleştirilen bombanın patlaması sonucu ilk belirlemelere göre 1 kişinin öldüğü 12 kişinin yaralandığı bildirildi.
15.04.2021 Dünya
Yarın ne kandili var Miraç mı? Miraç Kandili ne zaman? 2021 Diyanet kandil takvimi
Yarın ne kandili var Miraç mı? Miraç Kandili ne zaman? 2021 Diyanet kandil takvimi Hazreti Muhammed'in, Allah'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili araştırması başladı. Miraç Kandili, 13 Şubat'ta başlayan "üç aylar"ın ilki olan Recep ayının 27'nci gecesine denk geliyor. Peki, Miraç Kandili nedir? Miraç Kandili ne zaman, hangi gün? Miraç Kandili yarın mı idrak edilecek? Miraç Kandili hadisi…
9.03.2021 Gündem
Selam Tevhid Kumpası davasında ceza yağdı!
Selam Tevhid Kumpası davasında ceza yağdı! Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Selam Tevhid kumpasına ilişkin elebaşı Fetullah Gülen ile eski emniyet müdürlerinin aralarında bulunduğu 77 sanıkla ilgili mahkeme heyeti kararını açıkladı.
16.12.2020 Gündem
Bağdat’ta Kovid-19 vaka sayısındaki artış endişeye neden oluyor
Bağdat’ta Kovid-19 vaka sayısındaki artış endişeye neden oluyor Irak’ın başkenti Bağdat’ta son günlerde yeni tip corona virüse (Kovid-19) yakalananların sayısında ciddi bir artış yaşanırken, sokağa çıkma yasağı gibi güvenlik önlemleri de sıkı bir şekilde takip ediliyor.
28.05.2020 Corona Virüsü
Irak'ta göstericiler ortalığı savaş alanına çevirdi
Irak'ta göstericiler ortalığı savaş alanına çevirdi Irak’ın başkenti Bağdat ve güney kentlerinde, hükümet karşıtı göstericiler, yolları lastik yakarak trafiğe kapatmayı sürdürürken, bazı vilayetlerde yarın resmi tatil ilan edildi.
19.01.2020 Dünya
Süleymani’den sonra yeniden kurulacağı duyurulan Mehdi Ordusu nedir? Kaç kişiden oluşuyor?
Süleymani’den sonra yeniden kurulacağı duyurulan Mehdi Ordusu nedir? Kaç kişiden oluşuyor? Iraklı Şii lider Mukteda es-Sadr tarafından yayımlanan duyuruya göre, ABD karşıtı "Mehdi Ordusu"nun yeniden aktif edildiği ediliyor. Yeniden kurulduğu duyurulan Mehdi Ordusu kimdir, örgütsel yapısı nasıldır? Mehdi ordusu kaç kişiden oluşuyor?
4.01.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sadr ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sadr haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.