Saçkıran

Saçkıran

Son dakika saçkıran haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan saçkıran ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını saçkıran haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Saçkıran

haberleri sayfasında son dakika yaşanan saçkıran gelişmeleri de dahil olmak üzere 39 saçkıran haberi bulunmuştur. Tüm saçkıran haberleri aşağıda listelenmiştir.
Saç kıran hastalığına yakalanan Işın Karaca peruksuz halini paylaştı
Saç kıran hastalığına yakalanan Işın Karaca peruksuz halini paylaştı Geçtiğimiz haftalarda Alopeci Universal (saç kıranın son evresi) hastalığına yakalandığını ve saçlarının, kirpiklerinin ve kaşlarının döküldüğünü açıklayan şarkıcı Işın Karca; sosyal medya hesabından konser öncesi hazırlık yaptığı bir videosunu paylaştı.
29.07.2023 Magazin
Saçkıran nedir? Sarımsak ile ilgili doğru bilinen gerçek ortaya çıktı
Saçkıran nedir? Sarımsak ile ilgili doğru bilinen gerçek ortaya çıktı İnsanların korkulu rüyalarından biri olan hastalık da 'Saçkıran.' Tıp dilinde alopesi areata olarak adlandırılan saç kıran sadece saçta değil kirpiklerde, sakallarda ve kaşlarda da görülüyor.Peki Saçkıran'ın belirtileri nelerdir? 'tanısı nasıl konuluyor?, 'risk fakörleri nelerdir?' 'tekrarlar mı?' Çoğu kişi bu sorulara yanıt arıyor. Uzman isimlerden saçkıran ile ilgili birçok detayı öğrendik.
29.07.2023 Sağlık
Pınar Deniz: Yüzüm eskir diye bir korkum yok
Pınar Deniz: Yüzüm eskir diye bir korkum yok Yargı dizisinde Ceylin karakterini canlandıran Pınar Deniz son dönemde oyunculuğuyla adından sıkça söz ettiriyor. Farkı rollerde de yer alan Deniz,bu hafta vizyona giren 'Karanlık Gece'yi, Yargı'yı, yeni projelerini ve Kaan Yıldırım ile olan ilişkisiyle ilgili samimi açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...
30.04.2023 Magazin
Saçları dökülenler dikkat! Stres kaynaklı olmayabilir
Saçları dökülenler dikkat! Stres kaynaklı olmayabilir Stres pek çok hastalığa yol açıyor. Özellikle saç dökülmelerinde ilk akla gelen neden stres olarak görülüyor. Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Server Serdaroğlu, halk arasında saç kıran olarak da bilinen alopesi areata hastalığının, otoimmün yani bağışıklık sistemi hastalığı olduğunu belirtiyor.
30.09.2022 Sağlık
Will Smith'in cezası belli oldu! Oscar töreninde Chris Rock'ı tokatlamıştı
Will Smith'in cezası belli oldu! Oscar töreninde Chris Rock'ı tokatlamıştı Oscar töreninde komedyen Chris Rock'a tokat atması ünlü oyuncu Will Smith'e pahalıya mal oldu. Will Smith, 10 yıl Oscar galaları ve Akademi etkinliklerinden men edildi.
8.04.2022 Magazin
Jada Smith kimdir? Will Smith’in eşi Jada Smith’in hastalığı ne, kanser mi?
Jada Smith kimdir? Will Smith’in eşi Jada Smith’in hastalığı ne, kanser mi? Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından 1929'dan bu yana verilen Oscar Ödülleri, bu yıl 94. kez sahiplerini buldu. Ödül töreni pandemi öncesinde olduğu bu yıl geniş bir katılımla düzenlendi. Törene, ünlü oyuncu Will Smith'in sunucu Chris Rock'a tokat atması damga vurdu. Will Smith'in eşi Jada Pinkett Smith kimdir, Jada Smith’in hastalığı ne? Jada Pinkett Smith kanser mi?
29.03.2022 Televizyon
Alopesi nedir? Will Smith’in karısı Jada Pinkett Smith hastalığı Alopecia neden olur, Alopecia Areata nasıl anlaşılır, tedavisi var mı?
Alopesi nedir? Will Smith’in karısı Jada Pinkett Smith hastalığı Alopecia neden olur, Alopecia Areata nasıl anlaşılır, tedavisi var mı? Oscar Gecesi'nde oyuncu Will Smith ile komedyen Chris Rock arasında yaşananlar damga vurdu. Ödül vermek için sahneye çıkan Chris Rock, Will Smith'in eşi Jada Pinkett Smith'in saç dökülme hastalığıyla alay edince, sinirlenen Will Smith sahneye koşarak, Rock'a "Karımın adını ağzına alma" deyip yumruk attı. Peki, Jada Pinkett Smith’in hastalığı ne? Alopecia (Alopesi) nedir, nasıl anlaşılır ve neden olur?
28.03.2022 Sağlık
Covid-19 saçları döküyor mu? Saç dökülmelerinde 4 etkili yöntem
Covid-19 saçları döküyor mu? Saç dökülmelerinde 4 etkili yöntem Sağlıklı saç derisinde ortalama 100 bin adet saç yer alıyor ve tararken ya da yıkamaya bağlı olarak günde 100–150 adet saç teli dökülmesi olağan kabul ediliyor. Ancak günde 300-500 adet saç teli dökülüyorsa ve bu durum kronikleşmişse, altta yatabilecek etkenlerin mutlaka araştırılması ve tedavi edilmesi gerekiyor. Hızlı kilo kaybetmekten tiroit hastalığına, hormonal değişimlerden doğum yapmaya, dengesiz beslenmekten ateşli enfeksiyon geçirmeye kadar pek çok etken sorumlu oluyor saçlarımızın dökülmesinden. Uzmanlar son zamanlarda saç dökülmesinde etkili olan bir başka faktöre daha dikkat çekiyor; çağımızın önemli bir sorunu olan Covid-19 enfeksiyonunun saçlarda yarattığı tahribata! Peki, Covid-19 saçları döküyor mu? Gür, sağlıklı ve volümlü saçlar için ne yapmalı? Çok aşırı saç dökülmesi neden olur? İşte detaylar…
7.03.2022 Sağlık
Dünyaca ünlü isim Gail Porter'dan kötü haber! "Beni hiçbir şey yıkamaz"
Dünyaca ünlü isim Gail Porter'dan kötü haber! "Beni hiçbir şey yıkamaz" 2005 senesinden beri halk arasında 'saçkıran' olarak bilinen 'alopesi' hastalığı ile mücadele eden ve saçları dökülen oyuncu Gail Porter, artık kaşlarını ve kirpiklerini de kaybettiğini açıkladı.
9.02.2022 Magazin
Saçınız günde 100 tel dökülüyorsa dikkat
Saçınız günde 100 tel dökülüyorsa dikkat Dermatoloji Uzmanı Dr. Deniz Çetinkünar, saç dökülmesinin başlıca nedenlerinin vitamin eksiklikleri, sıkı diyet, ilaçlar, yüksek ateş, enfeksiyon, doğum sonrası ve menopoz döneminde ortaya çıkan hormonal faktörler ile stres olduğunu belirtti.
3.12.2021 Sağlık
Covid-19 geçirenlerde saç dökülmesine dikkat
Covid-19 geçirenlerde saç dökülmesine dikkat Dermatoloji Uzmanı Dr. Devrim Sakallı Çakçak, stres, enfeksiyon, ilaçlar, travma, ateşli hastalıklar, diyetler, tiroit hastalıkları, demir, çinko, biyotin eksikliği ve beslenme yetersizliklerinin saç dökülmesine neden olabileceğini söyledi. Dr. Çakçak, Covid-19 enfeksiyonu geçirenlerde de hastalık sonrası saçlarda dökülme olabildiğini belirtti
30.01.2021 Sağlık
Saç dökülmesi sorununuz varsa bu testi yapın!
Saç dökülmesi sorununuz varsa bu testi yapın! Saç, kadın ve erkeklerde güzelliğin önemli bir unsuru gibi görünse de aynı zamanda sağlımız hakkında da önemli ipuçlarını barındırıyor. Özellikle mevsim geçişlerinde yaşanan saç dökülmeleri kimi zaman cildimizdeki sorunlara dair ilk işaretleri de veriyor. Hormonal sebeplerin yanı sıra beslenme, kullanılan ilaçlar ya da stresin, saç dökülmelerinin önde gelen sebepleri arasında olduğunu vurgulayan Dermatoloji Uzmanı Dr. Hülya Sağlam, erken tanı ve tedavi sayesinde dökülmenin önüne geçilebileceğini ve saçların geri kazanılabileceğini belirtiyor.
17.12.2020 Sağlık
Türk Dermatoloji Derneğinden vitiligo hastalarına "bitkisel ürün"  uyarısı
Türk Dermatoloji Derneğinden vitiligo hastalarına "bitkisel ürün" uyarısı Vücut derisinin rengini oluşturan maddenin (pigment) kaybı nedeniyle cildin beyazlaşması şeklinde seyreden bir hastalık olan vitiligonun tedavisine yönelik "bitkisel ürün" adı altında satışa sunulan ve Sağlık Bakanlığı onayı olmayan hap ve kremlerden uzak durulması uyarısında bulunuldu.
13.06.2020 Sağlık
Akneli cilt yapısının stres düzeyini artırdığı belirlendi
Akneli cilt yapısının stres düzeyini artırdığı belirlendi Türkiye'de yapılan bilimsel araştırmayla, akne gelişiminin stres ve depresyon seviyesini artırırken, aşırı stresin de akne oluşumuna zemin hazırladığı belirlendi.
4.03.2019 Sağlık
Gençlik dönemindeki saç kayıpları önlenebilir mi?
Gençlik dönemindeki saç kayıpları önlenebilir mi? Saç Bakım Uzmanı Serap Öztürk Niya, gençlerin korkulu rüyası saç dökülmesi hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
13.02.2019 Sağlık
Saçkırana karşı bu yöntemle savaşın
Saçkırana karşı bu yöntemle savaşın Dermatoloji Uzmanı Doktor Fulya Tezel, saçkıranın kadın-erkek ayrım yapmadan herkeste görülebilen bir rahatsızlık olduğunu belirterek, “İltihaplanan bölgedeki saçların dökülmesine sebep olur. Saçkıran nadiren olsa da tüm saçların dökülmesine sebep olabilir ancak genellikle bölge bölge saç dökülmesi şeklinde görülür. Bu rahatsızlık bağışıklık sistemi, stres, sinirsel etkenler ve genetik sebeplerden kaynaklanıyor olabilir ancak hiçbir belirtisi olmadan da ortaya çıkabilir ve görülmeye başladığı andan hemen sonra bir dermatoloğa görünmesi gerekmektedir” dedi.
22.12.2018 Sağlık
Depresyon cilt hastalıklarını tetikliyor!
Depresyon cilt hastalıklarını tetikliyor! Depresyonun cilt hastalıklarına davetiye çıkardığını söyleyen Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Prof. Dr. Özlem Su Küçük, “Kış aylarında havanın kapalı ve soğuk olmasına bağlı olarak depresyon vakalarında artış görülüyor. Depresyon ise cilt hastalıklarının en önemli nedenlerinden biri” dedi.
31.10.2018 Sağlık
Kışın kepek sorunu artıyor
Kışın kepek sorunu artıyor Saçlarda meydana gelen kepeğin bir çok kişinin sorunları arasında olduğunu belirten Dr. Ata Nejat Ertek, kışın kepek sorununun arttığını söyledi.
16.10.2018 Sağlık
Merve Boluğur sessizliğini bozdu: Sabahtan beri...
Merve Boluğur sessizliğini bozdu: Sabahtan beri... Güzel oyuncu Merve Boluğur, basında kendisi hakkında çıkan haberlere açıklık getirdi. İşte Merve'nin o açıklamaları...
21.12.2017 Magazin
Merve Boluğur üzüntüden saçkıran oldu!
Merve Boluğur üzüntüden saçkıran oldu! Oyuncu Merve Boluğur, pop şarkıcısı Murat Dalkılıç'tan Eylül 2017'de boşanmıştı.
17.12.2017 Magazin
Saçlar neden dökülür?
Saçlar neden dökülür? Hatalı bakım uygulamak saç dökülmesinin en sık görülen sebebi ve bu alışkanlıktan vazgeçildiğinde tekrar eskisi gibi gür saçlara kavuşmak mümkün oluyor.
13.06.2017 Sağlık
İlk buluşmada peruğunu çıkardı, adamın verdiği tepkiyle tuvalete koştu
İlk buluşmada peruğunu çıkardı, adamın verdiği tepkiyle tuvalete koştu Çocukluğu boyunca saçları olmadığı için kendisiyle dalga geçilen Eve Betts, ilk buluşması için hazırlanıyordu ve Jordan isimli birisiyle buluşmaya gitti. Buluşma esnasında yıllar sonra ilk kez sırrını açıklayacaktı.
29.05.2017 Dünya
Tecavüz sanıkları mahkemede kelepçelenerek tutuklandı
Tecavüz sanıkları mahkemede kelepçelenerek tutuklandı Yerel mahkeme, sperm örneği tecavüz ettiği kızın pedinde bulunan R.B.'yi delil yetersizliğinden beraat ettirdi. İstinaf Mahkemesi, yaptığı ilk duruşmada hem R.B.'yi hem de onunla birlikte kıza tecavüz ettiği iddia edilen Ş.A.'nın tutuklanmasına karar verdi. Her iki sanık da duruşma salonunda kelepçelenerek cezaevine gönderildi.
16.02.2017 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Saçkıran ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki saçkıran haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.