Rüzgar Enerjisi

Rüzgar Enerjisi

Son dakika rüzgar enerjisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan rüzgar enerjisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını rüzgar enerjisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Rüzgar Enerjisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan rüzgar enerjisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 517 rüzgar enerjisi haberi bulunmuştur. Tüm rüzgar enerjisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Bayraktar duyurdu! Karadeniz'de yeni gaz keşfi
Bakan Bayraktar duyurdu! Karadeniz'de yeni gaz keşfi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Dün akşam itibarıyla 'Göktepe' adını verdiğimiz yeni bir kuyuyu kazmaya başlıyoruz. Bu kuyumuzdan önümüzdeki birkaç hafta içerisinde yeni bir keşif ve ilave bir rezerv buluruz inşallah. Bütün çalışmamız, gayretimiz bu yönde olacak. Bu bir keşif kuyusudur. Şu anda Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bulunan bir sahada arama faaliyetimize başladık. Çok yeni başladık" dedi.
28.03.2024 Ekonomi
Bakan Bayraktar CNN Türk'te açıkladı: Doğal gazda zam planı yok
Bakan Bayraktar CNN Türk'te açıkladı: Doğal gazda zam planı yok Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar CNN Türk ekranlarında açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar, üretim ile eş zamanlı olarak arama çalışmalarının da devam ettiğini açıklayarak " Yeni gaz keşifleri olacak" müjdesini verdi. Bayraktar "Enerjide vatandaşımızı desteklemeye devam edeceğiz. Doğal gaz zammı planlamıyoruz." ifadelerini kullandı.
11.01.2024 Ekonomi
1 milyon kişinin yıllık enerji ihtiyacını karşılayacak 250 milyon Avro’luk yatırım
1 milyon kişinin yıllık enerji ihtiyacını karşılayacak 250 milyon Avro’luk yatırım Çanakkale Denizgöründü mevkiinde bulunan ve ilk fazı Mart 2020'de devreye alınan Gülpınar RES Projesi'nin 35 MW’lık proje kapsamında gerçekleştirilen ilave 159 MW ikinci faz yatırımı ile toplamda 194 MW kurulu güce erişilmesi hedefleniyor.
9.01.2024 Ekonomi
Yatırımın adresi Türkiye oldu! Bölgesel merkez haline geldi
Yatırımın adresi Türkiye oldu! Bölgesel merkez haline geldi Türkiye gerek portföy gerekse doğrudan yatırımda yabancının rotasına girdi. Risk primi düşerken, borsa zirve yaptı. İngiltere ve Güney Kore’den yatırım sinyali gelirken, ABD’li devler de Türkiye’yi bölgesel merkez olarak görüyor.
1.08.2023 Ekonomi
Türkiye'ye 29 milyar liralık enerji yatırımı! Erdoğan'ın Körfez çıkarmasının detayları belli oldu
Türkiye'ye 29 milyar liralık enerji yatırımı! Erdoğan'ın Körfez çıkarmasının detayları belli oldu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Körfez turu sırasında yaptığı anlaşmalarla ilgili detaylarda enerji başlığı öne çıktı. Edinilen bilgilere göre Arap yatırımcılarla özellikle deniz üstü rüzgâr santrallarıyla ilgili projeler hayata geçirilecek. Kaynaklar, bütün anlaşmalara yerlilik şartının konulduğunu, BAE ile deprem tahvili için de imzaların atıldığını belirtiyorlar.
29.07.2023 Ekonomi
Kalyon Enerji ve Enercon, 260 MW’lık sözleşmeye imza attı
Kalyon Enerji ve Enercon, 260 MW’lık sözleşmeye imza attı Kara rüzgâr türbini teknolojileri şirketi Enercon ve yenilenebilir enerji alanında Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük yatırımcılarından olan Kalyon Enerji, YEKA RES-3 projesi kapsamında 260 MW’lık yeni bir iş birliğine imza attı. Anlaşmaya göre Enercon, Kalyon Enerji’nin Türkiye’deki kara projeleri için 64 adet rüzgâr türbini kuracak. İş birliği ile Türkiye’deki projeler için 64 adet E-138 EP3 türbininin tedariki ve kurulumu gerçekleştirilecek.
7.06.2023 Ekonomi
İzmir- İstanbul- Bakü Mega Teknoloji Koridoru açıldı! Bakan Varank: Başvuracaklardan ücret almayacağız
İzmir- İstanbul- Bakü Mega Teknoloji Koridoru açıldı! Bakan Varank: Başvuracaklardan ücret almayacağız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun katılımıyla, İzmir'in Urla ilçesindeki Bilişim Vadisi İzmir Kampüsü'nde yapılan törende, İzmir-İstanbul-Bakü Mega Teknoloji Koridoru açıldı. Bakan Varank, konuşmasında, "Sene sonuna kadar buraya başvuracak ön kuluçka ve kuluçka firmalarından hiç ücret almayacağız" dedi.
2.05.2023 Bilim ve Teknoloji
Dursun Özbek: 100 konteyner destek göndereceğiz, hedefimiz 500'e çıkmak
Dursun Özbek: 100 konteyner destek göndereceğiz, hedefimiz 500'e çıkmak Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Roma ile afet bölgesine destek için hazırlık maçı yapacaklarını söyledi. Özbek ayrıca, Türkiye'de de kulüplerin bir yardım turnuvası yapma fikrinde olduğunu dile getirdi.
11.02.2023 Futbol
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum duyurdu: 81 ilimizde başlıyoruz
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum duyurdu: 81 ilimizde başlıyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Çevreye saygılı iklim dostu şehirler hedefimizde ülkemiz ve şehirlerimiz için yeni bir sayfa açıyoruz; model bir çalışmaya gidiyoruz. Yaklaşık Sıfır Enerjili Binalar uygulamasına yılbaşı itibariyle 81 ilimizde başlıyoruz" dedi.
8.12.2022 Ekonomi
Sabancı Holding'in kârı 27,2 milyar TL oldu
Sabancı Holding'in kârı 27,2 milyar TL oldu 2022 yılının ilk 9 aylık dönemine ilişkin finansal sonuçlarını açıklayan Sabancı Holding, söz konusu dönemde kombine satışlarını yüzde 175 artışla 275,4 milyar TL seviyesine yükseltti. Sabancı Holding’in dokuz aylık konsolide net kârı ise 27,2 milyar TL oldu.
4.11.2022 Ekonomi
Kalyon Enerji ile Fraunhofer Enstitüsü güneş enerjisi teknolojileri için iş birliği yaptı
Kalyon Enerji ile Fraunhofer Enstitüsü güneş enerjisi teknolojileri için iş birliği yaptı Kalyon Enerji, Avrupa'nın en büyük araştırma enstitülerinden biri olan Fraunhofer Institute of Solar Energies (ISE) ile güneş enerjisi teknolojilerinin geliştirilmesi için iş birliği yaptı. Kalyon Enerji, ortak yapılacak Ar-Ge çalışmaları için 9 milyon dolar bütçe ayırdı. Kalyon PV gerçekleştirdiği bu iş birliği ile geleceğin sıfır karbon politikasına destek sağlayacak.
11.10.2022 Ekonomi
Hazine taşınmazları üzerinde lisansız elektrik üretimi yapılabilecek! Kimlerin yararlanacağı belli oldu
Hazine taşınmazları üzerinde lisansız elektrik üretimi yapılabilecek! Kimlerin yararlanacağı belli oldu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hazırlanan, “Milli Emlak Genel Tebliği” Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Milli Emlak Genel Müdürlüğünce belirlenecek hazine taşınmazları üzerinde güneş enerjisi, rüzgar enerjisi başta olmak üzere yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı lisanssız elektrik üretimi yapılması amacıyla 29 yıla kadar irtifak hakkı tesis edileceği bildirildi.
12.09.2022 Ekonomi
Elektrik ile ilgili flaş gelişme! EPDK açıkladı, rekor geldi
Elektrik ile ilgili flaş gelişme! EPDK açıkladı, rekor geldi Elektrik ile ilgili flaş gelişme. EPDK resmen açıkladı. Rekor seviyeye ulaştı. Türkiye’nin lisanssız elektrik kurulu gücü Haziran’da bir önceki yıla göre 784 MW artarak 7 bin 951 MW’a ulaştı. Kurulu güçte en büyük pay yaklaşık yüzde 92 ile güneşin. İşte son dakika haberinin detayları...
2.09.2022 Ekonomi
Enerji haritasını değiştiren imza! Azerbaycan ve AB anlaştı...
Enerji haritasını değiştiren imza! Azerbaycan ve AB anlaştı... Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile yaptığı ortak basın toplantısında, “Azerbaycan'ın ileri sürdüğü, AB ve ortaklarımız tarafından desteklenen enerji projeleri, Avrupa'nın enerji haritasını tamamen değiştirdi” dedi. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ise, "İlk etapta Azerbaycan'dan gaz ihracını ikiye katlayacağız" ifadelerini kullandı. Azerbaycan ile AB arasında enerji alanında stratejik ortaklık hakkında mutabakat zaptı imzalandı.
18.07.2022 Ekonomi
Elektrikle ilgili flaş gelişme! EPDK açıkladı, yüzde 27 yükseldi
Elektrikle ilgili flaş gelişme! EPDK açıkladı, yüzde 27 yükseldi Elektrikle ilgili flaş gelişme. Yüzde 27'ye yükseldi. EPDK açıkladı. Türkiye’nin lisanssız elektrik kurulu gücü Nisan’da bir önceki yıla göre 612 MW artarak 7 bin 688 MW’a ulaştı. Öte yandan Lisanslı kurulu güç içerisinde doğal gazın payı yüzde 27,23, barajlı hidrolik santrallerin payı yüzde 25,17, linyitin payı yüzde 10,95, ithal kömürün payı yüzde 9,77, taşkömürünün payı yüzde 0,91 olurken akarsu tipi hidroelektrik santrallerinin payı da yüzde 8,86 oldu. İşte son dakika haberinin detayları...
1.07.2022 Ekonomi
Yıl sonunda borla ilgili dört yeni tesisin temeli atılacak! Bakan Dönmez duyurdu
Yıl sonunda borla ilgili dört yeni tesisin temeli atılacak! Bakan Dönmez duyurdu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Yıl sonunda borla ilgili dört yeni tesisimizin de temelini atacağız. Bunlardan biri ferrobor tesisimiz, diğeri nadir toprak elementleri tesisimiz, diğer ikisi de lityum tesisimiz olacak" dedi. 
2.06.2022 Ekonomi
Elektrikle ilgili flaş gelişme! Resmen değişti, yüzde 19 arttı
Elektrikle ilgili flaş gelişme! Resmen değişti, yüzde 19 arttı Elektrikle ilgili son dakika gelişmesi. Resmen açıkladılar. Ve değişti. Yüzde 19 oranında arttı. Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Türkiye’de geçen hafta elektrik üretiminin yüzde 19,57’sinin rüzgar enerjisi ile karşılandığını açıkladı. İşte son dakika haberinin detayları...
26.05.2022 Ekonomi
Yüksek elektrik fiyatı için çözüm yolu! İlaç gibi gelecek
Yüksek elektrik fiyatı için çözüm yolu! İlaç gibi gelecek Elektrik fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! TÜREB Başkanı İbrahim Erden, son 1 yılda dolar bazında enerji fiyatlarının 2-2.5 katına geldiğini belirterek, “Rüzgar ve güneş, orta ve uzun vadede fiyatları düşürecek ilaç” dedi.
20.05.2022 Ekonomi
Türkiye'den temiz enerji atılımı! Hedef dünyada ilk 3
Türkiye'den temiz enerji atılımı! Hedef dünyada ilk 3 Türkiye’nin güneş paneli üretiminde önemli artış sağlandı. Türkiye 7960 megavatlık panel üretimi kapasitesiyle dünyada 4’üncü sırada. Enerji Bakanı Dönmez, gelecek yıl güneş paneli üretiminde dünyada ilk 3’e girmeyi hedeflediklerini söyledi.
2.05.2022 Ekonomi
Resmen değişti yüzde 5 şartı getirildi, yapmayan ruhsat alamayacak
Resmen değişti yüzde 5 şartı getirildi, yapmayan ruhsat alamayacak Türkiye'nin 81 ilinde uygulanacak düzenlenme resmen açıklandı. Yeni inşaatlara 'yenilenebilir enerji' şartı getirildi. 1 Ocak 2023'ten itibaren projeleri yeni düzenlemeye göre hazırlanmayan binalara ruhsat verilmeyecek. Enerji kimlik belgesinin, binanın tamamı için hazırlanması şartı getirildi.
19.02.2022 Ekonomi
Bakan Varank: Muhalefet projelerimizi engellemeseydi İran’daki gaz sorunu yaşanmayacaktık
Bakan Varank: Muhalefet projelerimizi engellemeseydi İran’daki gaz sorunu yaşanmayacaktık Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, enerji verimliliğini artırmak için ellerinden geleni yaptıklarını ve yeni bir yatırımı dile getirdikleri her an karşılarına muhalefetin çıktığını belirterek, “İnternete girin, Saros Körfezi LNG Terminali yazın. CHP milletvekilleri o santrali durdurmak için nasıl şantiyeyi basmışlar, hangi davaları açmışlar. Eğer biz o LNG Terminali‘ni bir sene gecikmeden açsaydık, İran’dan yapılan bu ani kısıntıyı hiç yaşamamış olacaktık” dedi.
25.01.2022 Ekonomi
THY'den flaş proje! Yosundan jet yakıtı
THY'den flaş proje! Yosundan jet yakıtı INDEPENDENT Projesi kapsamında hayata geçirilen karbon negatif biyorafineri tesisi açıldı. Yosundan üretilen biyoyakıtla ilk uçuşun THY ile bu yıl yapılması planlanıyor.
8.01.2022 Bilim ve Teknoloji
Doğal gaz ve elektrik ile ilgili flaş açıklama! Yüzde 50...
Doğal gaz ve elektrik ile ilgili flaş açıklama! Yüzde 50... Doğal gaz ve elektrik ile ilgili flaş açıklama geldi. Geçen yıl küresel fiyat artışlarına rağmen, elektrik ve doğalgazda vatandaşa 160 milyar liralık destek sağlayan hükümet bu yıl da 100 milyarlık yardımda bulunacak. Elektrikte yüzde 25, gazda yüzde 50 destek verilecek.
4.01.2022 Ekonomi
Bakan Dönmez: Rüzgar ekip enerji biçeceğiz
Bakan Dönmez: Rüzgar ekip enerji biçeceğiz Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, rüzgar enerjisinin her geçen gün artarak enerji sektörünün temel unsurlarından biri olmaya devam edeceğini aktararak, “Tabiri caizse ‘Rüzgar ekip enerji biçeceğiz.’ ‘Bizim enerjimiz bize yeter’ diyoruz. Yeter ki inanalım ve bu doğrultuda gayret gösterelim” dedi.
15.12.2021 Ekonomi
Elektrikle ilgili flaş gelişme! Bakanlık resmen açıkladı: Rekor kırdı
Elektrikle ilgili flaş gelişme! Bakanlık resmen açıkladı: Rekor kırdı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nca "10 Aralık'ta, rüzgarımız 188 bin 418 megawatt saat elektrik üretimiyle kendi rekorunu kırdı" açıklaması yapıldı.
11.12.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Rüzgar Enerjisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki rüzgar enerjisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.