Rsv

Rsv

Son dakika RSV haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan RSV ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını RSV haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Rsv

haberleri sayfasında son dakika yaşanan rsv gelişmeleri de dahil olmak üzere 63 rsv haberi bulunmuştur. Tüm rsv haberleri aşağıda listelenmiştir.
Grip vakaları arttı! Uzmanı kalori uyarısı yaptı ve bağışıklığı güçlendiren besinleri sıraladı
Grip vakaları arttı! Uzmanı kalori uyarısı yaptı ve bağışıklığı güçlendiren besinleri sıraladı Son günlerde solunum yoluyla bulaşan enfeksiyon hastalıklarında ciddi bir artış yaşanıyor. İnfluenza, RSV (Respiratory Syncytial Virus) ve hatta COVID-19 gibi virüsler, bu kış da toplum sağlığını tehdit etmeye devam ediyor. Uzmanlar, hastalık belirtileri gösteren kişilerin vakit kaybetmeden sağlık kuruluşlarına başvurmalarını isterken, salgın hastalıkların artmasıyla birlikte, bağışıklık sistemini güçlendirmenin de önemine vurgu yapıyor. Diyetisyen Gülçin Işık da hastalıklardan korunmak ve hızlı iyileşmek için beslenmenin önemine dikkat çekti ve neler yapılması ve yenilmesi gerektiğini anlattı.
21.01.2024 Sağlık
'Glutatyon tedavisiyle bağışıklık güçlendirilebilir'
'Glutatyon tedavisiyle bağışıklık güçlendirilebilir' Kış aylarında solunum yolunu etkileyen influenza A-B, Respiratuar Sinsityal Virüs (RSV), Rhinovirüs ve Adenovirüs gibi viral enfeksiyon salgınları görülüyor. Bu kış özellikle influenza A ve RSV vakalarında artış yaşandığını ve semptomların geçmiş yıllara göre daha şiddetli olduğunu belirten İç Hastalıkları Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, RSV enfeksiyonuna karşı alınabilecek önlemler ve çok güçlü bir antioksidan olduğunu belirttiği glutatyonun hastalıklardan korunmadaki rolünü anlattı. Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, “Glutatyon tedavisiyle bağışıklığı güçlendirilebilir” dedi.
18.01.2024 Sağlık
Ankara Şehir Hastanesi'nde yoğun bakım yüzde 90 dolu
Ankara Şehir Hastanesi'nde yoğun bakım yüzde 90 dolu Türkiye'nin en büyük hastanelerinden Ankara Şehir Hastanesi'nde son dönemde artan viral salgın hastalıklar nedeniyle yoğun bakımlarda doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı. Hastanenin Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Sema Turan, 250 yataktan oluşan genel yoğun bakımda doluluk oranının yüzde 90 seviyesinde olduğunu söyleyerek, "Çoklu viral etkenlerle mücadele ediyoruz. Aynı anda hem influenza pozitifliği, hem Covid-19 pozitifliği olan hastalarımız var" dedi.
18.01.2024 Gündem
Sağlık Bakanı Koca: Geçen yıla göre acile başvurularda yüzde 20 artış var
Sağlık Bakanı Koca: Geçen yıla göre acile başvurularda yüzde 20 artış var Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son günlerde artan solunum yolu enfeksiyonlarında son durumu anlattı. Geçen yıla göre acile başvurularda yüzde 20 artış olduğunu belirten Koca, “İstanbul’da ise yoğun bakım doluluk oranı yaklaşık yüzde 83. Yani en fazla artışın olduğu il İstanbul” dedi.
17.01.2024 Gündem
Uzmanından koronavirüse karşı ‘yılbaşı’ uyarısı
Uzmanından koronavirüse karşı ‘yılbaşı’ uyarısı Yeni yıla sayılı günler kala yılbaşı kutlamalarında hem koronavirüs hem de diğer enfeksiyon hastalıklarına karşı uyarılarda bulunan Prof. Dr. Vedat Turhan, “Özellikle kalabalık ve kapalı ortamlarda bulunmak bulaş riskini artırmaktadır. Bu nedenle yeni yıl gecesi tüm bu hastalıklar göz önünde bulundurularak davranılması, aşırı kalabalığa girilmeden mümkünse çekirdek aile ile yeni yıl gecesinin geçirilmesi uygun olacaktır” ifadelerini kullandı.
28.12.2023 Sağlık
Deprem bölgesindeki hastalık durumuyla ilgili açıklama geldi
Deprem bölgesindeki hastalık durumuyla ilgili açıklama geldi Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Rahmet Güner, deprem bölgelerindeki enfeksiyon hastalıkları uyarılarına ilişkin, “Şu anda bildirilen kolera ve tifo vakası yok. Bu kolera ile ilgili analizler, bazı alanlarda böyle bir soru işareti olması üzerine yapıldı ve doğrulanmadı. Ama, ihtimal dahilinde mi? Bütün gastrointestinal sistem hastalıkları ihtimal dahilinde” dedi.
17.02.2023 Gündem
Üçlü salgına karşı savaşan en doğal antibiyotik, turşu
Üçlü salgına karşı savaşan en doğal antibiyotik, turşu Konya’da kış aylarında özellikle son zamanlarda artan grip salgınlarından sonra vatandaşlar bağışlıklarını güçlendirmek için turşuya ve turşu suyuna yöneldi. Mandalina, yumurta, kavun, karpuz gibi 65 çeşit turşu üretimi yapan Selman Kozan, “Turşu kış aylarında birçok hastalığa karşı savaşan en doğal antibiyotik gibidir ve turşunun birçok ilaçtan daha etkili olduğu bilinir” dedi.
12.01.2023 Yaşam
Bakan Koca: İlacın sahte olduğu belirlenince savcılığa suç duyurusunda bulunuldu
Bakan Koca: İlacın sahte olduğu belirlenince savcılığa suç duyurusunda bulunuldu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'kanser hastalarına sahte ilaç kullandırıldı' iddiasına ilişkin, ''Mevcut iddia için biz soruşturmamızı 2019’da tamamladık. Soruşturma Sağlık Bakanlığı müfettişleri tarafından yapıldı ve ilacın sahte olduğu belirlenir belirlenmez ilgili tüm bilgi ve belgeler sunularak savcılığa suç duyurusunda bulunuldu'' dedi.
10.01.2023 Gündem
Türkiye'de yeni salgın alarmı! Griple COVID birbirine girdi
Türkiye'de yeni salgın alarmı! Griple COVID birbirine girdi Son günlerde hastaneler üst solunum yolu şikâyetleriyle dolup taşıyor. Influenza (grip), Rhinovirus, RSV, COVID gibi virüsler dolaşımda. Üstelik ABD’de yayılmaya başlayan Omikron’un Kraken varyantı da yeni bir dalga endişesine yol açtı. Peki bizi ülkece yatağa düşüren virüs hangisi? COVID miyiz grip mi? Yoksa Kraken de Türkiye’ye geldi mi? İşte tüm detaylar...
6.01.2023 Gündem
'Covid-19 vaka sayısı düşüyor, grip artıyor'
'Covid-19 vaka sayısı düşüyor, grip artıyor' Antalya İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. İsmail Başıbüyük, Covid-19'un eski yıkıcı ve tahrip edici etkisinin ortadan kalktığını, günlük vaka sayısının 10-15'e kadar düştüğünü söyledi. Dr. Başıbüyük, son dönemde artan mevsimsel grip vakalarına karşı korunmak için de 'maske-mesafe-hijyen' kurallarının uygulanmasını ve risk grubundakilerin mutlaka aşılarını yaptırmasını istedi.
2.01.2023 Gündem
Uzman isimlerden dikkat çeken uyarı geldi!
Uzman isimlerden dikkat çeken uyarı geldi! Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Yeliz Karakan, son günlerde üst solunum yolu hastalıklarında görülen artışa dikkat çekti. Influenza, RSV ve Covid 19 salgınlarının bir arada görülmeye başlandığını belirten Dr. Karakan, maske kullanımına ve el hijyenine dikkat etmenin en etkin koruyucu önlem olduğunu söyledi.
29.12.2022 Sağlık
Uzmandan flaş salgın açıklaması geldi
Uzmandan flaş salgın açıklaması geldi Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Bakır, "Şu anda toplumda sıklıkla üçlü virüs diye adlandırılan virüs enfeksiyonları ile baş başayız. Bunlar tamamen mevsimsel salgınlar şeklindedir. Özellikle riskli gruplarda mutlaka mevsimsel aşılanma gerekli" dedi.
16.12.2022 Yaşam
Maske zorunluluğu geri mi dönüyor? Okullar harekete geçti
Maske zorunluluğu geri mi dönüyor? Okullar harekete geçti Koronavirüs pandemisi ile başlayan maske takma zorunluluğu, hastalığın kontrol altına alınması ile gevşetildi. Aşılama ve virüsün uğradığı mutasyonla birlikte ise; maske kullanan kşi sayısı yok denecek kadar az hale geldi. Ancak koronavirüsün artından çocuklarda yaygın olarak görülmeye başlanan grip vakaları okulları da harekete geçirdi. Birçok okul velilere, çocukların okula maske takarak gelmesi konusunda mesaj gönderdi.
14.12.2022 Eğitim
İlaç fiyatları ile ilgili yeni gelişme! Kur güncellemesi yapıldı
İlaç fiyatları ile ilgili yeni gelişme! Kur güncellemesi yapıldı Eczanelerdeki ilaçların temini ile ilgili sorununun çözümü için adım atıldı. Sağlık Bakanı Koca’nın “Sorunu 1-2 gün içinde çözeriz” açıklamasının ardından ilaçların fiyatlandırılmasında kullanılacak Türk Lirası cinsinden 1 euro değeri aralık ayında yüzde 36,77 artırıldı​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​.
14.12.2022 Ekonomi
Bakan Koca'dan 6 yaşındaki çocuğa istismar skandalı açıklaması! Doktora soruşturma açıldı
Bakan Koca'dan 6 yaşındaki çocuğa istismar skandalı açıklaması! Doktora soruşturma açıldı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Koca, 6 yaşındaki çocuğa istismar skandalıyla ilgili kemik raporu yazan doktora soruşturma açıldığını belirtti. Koca, "Üst solunum yolu şikayetleriyle başvuran hastalarımız arttı. Belirtisi olan kişiler maske takarak normal hayata karışmalı. Hastalığı ne olursa olsun bulaştırmamaya özen göstermeli" dedi.
13.12.2022 Gündem
'Maske ve izolasyon tedbirleri azalınca çocuklarda RSV arttı'
'Maske ve izolasyon tedbirleri azalınca çocuklarda RSV arttı' Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Elif Ünver Korğalı, pandemi sonrası respiratuvar sinsityal virüsünde (RSV) artış olduğunu belirterek, "Birkaç yıl pediatrik açıdan rahat kış geçirdik çünkü maske kullanılıyordu ve izolasyon önlemlerine ileri derecede uyuluyordu. Şimdi maskeleri kaldırdık, okulları açtık ve izolasyon tedbirleri gevşedi" dedi.
13.12.2022 Sağlık
Türkiye'de yeni salgın alarmı! Adı 'Süper Enfeksiyon'
Türkiye'de yeni salgın alarmı! Adı 'Süper Enfeksiyon' Geçmeyen öksürük şikayeti, halsizlik, baş veya boğaz ağrısı gibi şikayetleri bir ay boyunca yaşayanların yanı sıra, ‘sürekli hastayım’ diyenler de altta yatan nedenleri merak ediyor. Uzmanlar ise pandemi dönemindeki tedbirlerin kalkmasıyla viral enfeksiyonlara karşı savunmasız kaldığımıza dikkat çekerek, “Süper Enfeksiyon” adı verilen tablonun, uzayan hastalık semptomlarına neden olduğunu belirtiyor.
11.12.2022 Gündem
Üç virüs birleşti, yeni pandemi korkusu başladı! Çocuklarda ölü sayısı artıyor
Üç virüs birleşti, yeni pandemi korkusu başladı! Çocuklarda ölü sayısı artıyor Koronavirüs pandemisi ve maymun çiçeği kabusu sonrası korkutan salgın haberleri gelmeye devam ediyor. Üç virüs birleşti, İngiltere’de yeni bir kabus daha baş gösterdi. Ülkede Strep A enfeskiyonu vakaları artarken, bir ilkokul öğrencisinin hastalığa yenik düşmesi ile ölü sayısı 8'e yükseldi. Yetkililerden art arda uyarılar gelirken, son dönemde solunum yollarında 'üçlü virüs' olarak bir arada görülen bir salgın da patladı. Uzmanlar insan vücudunu sarsan bu virüsle ilgili ‘ölümcül’ açıklaması yaptı.
6.12.2022 Dünya
Yeni salgın alarmı! Üç ölümcül virüs birleşti
Yeni salgın alarmı! Üç ölümcül virüs birleşti Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Reşat Sipahi, son dönemde solunum yollarında 'üçlü virüs' olarak bir arada görülen rinovirüs, Respiratuvar Sinsitiyal Virüs (RSV) ve influenza ile ilgili uyarılarda bulundu. Sipahi, "Altta yatan hastalık, daha önce özellikle yakın zamanda hastalıkla karşılaşmış olmak, aşı durumu ve yaş gibi değişkenlere bağlı olmak üzere bu üç virüs de ölüme neden olabilmekte. RSV ve influenzanın solunum yollarında yarattığı hasar ise rinovirüse göre daha uzun sürebilmekte" dedi.
5.12.2022 Gündem
Alzheimer hastaları için mucize gelişme! Yavaşlatıyor...
Alzheimer hastaları için mucize gelişme! Yavaşlatıyor... Alzheimer hastalığını yavaşlatan ilacın faz 3 klinik deney sonuçlarını açıklandı. İlk sonuçlara göre bir çeşit antikor tedavisi olan ilaç, mucize oldu.
30.11.2022 Sağlık
Koronavirüs ile RSV tehlike saçıyor! Kritik maske çağrısı geldi
Koronavirüs ile RSV tehlike saçıyor! Kritik maske çağrısı geldi Koronavirüs salgını RSV ile bir araya geldi, uzmanlar art arda uyardı. Solunum yoluyla bulaşan hastalıklar artışa geçti, yoğun bakımlar yeniden dolmaya başladı. Özellikle çocuklar arasında hızla yayılıyor, dikkat çeken maske çağrısı yapıldı.
30.11.2022 Sağlık
Grip geldi sınıflar boş kaldı! Okullarda salgın tehlikesi
Grip geldi sınıflar boş kaldı! Okullarda salgın tehlikesi Pandemi döneminin ardından çocukları bu yıl beklenenden erken ve güçlenerek gelen grip vurdu. 3 yılın sonunda griple tanışan çocuklarda yüksek ateş, 20 güne kadar sürebiliyor. Öğretmenler de ‘Her gün birkaçı ateşleniyor’ diyerek sınıfların boş kaldığına dikkat çekiyor.kor
29.11.2022 Gündem
Koronavirüs, maymun çiçeği, grip derken 'süper enfeksiyon' patladı!
Koronavirüs, maymun çiçeği, grip derken 'süper enfeksiyon' patladı! Koronavirüs, maymun çiçeği, grip derken korkutan bir gelişme daha yaşandı. Üst solunum yolu hastalıkları arttı. Öksürük, ateş, boğaz ağrısı, baş ağrısı gibi semptomlarla ortaya çıkıyor, bir türlü geçmiyor. Arka arkaya farklı virüslere maruz kaldığımızı belirten uzmanlara göre, süper enfeksiyonun etkisi altındayız. Peki süper enfeksiyon ne, belirtileri neler? İşte detaylar...
24.11.2022 Sağlık
Bilim Kurulu Üyesi Şener'den 'üçlü virüs' uyarısı
Bilim Kurulu Üyesi Şener'den 'üçlü virüs' uyarısı Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, solunum yollarında seyreden 'üçlü virüs' artışına dikkat çekerek, "Bu sene maske ve mesafe kurallarına uyduğumuz için 2 yıldır unuttuğumuz rinovirüs, influenza ve RSV'de tırmanış başladı. Bu tırmanış trendine henüz Covid-19 katılmadı. Aralık ayından itibaren viral hastalıklardaki tırmanış trendi devam ederse Covid-19 vakaları artacaktır" dedi.
10.11.2022 Yaşam
Misli.com’da Eşya Piyangosu Seni Bekliyor!
Misli.com’da Eşya Piyangosu Seni Bekliyor! Hayalini kurduğun süper ürünler bir bilet kadar uzağında! Misli.com’a gir, hemen bilet al, kazanma şansını yakala!
4.04.2022 Diğer Sporlar

Benzer Haber Etiketleri

Rsv ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki rsv haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.