Romanlar

Romanlar

Son dakika romanlar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan romanlar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını romanlar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Romanlar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan romanlar gelişmeleri de dahil olmak üzere 331 romanlar haberi bulunmuştur. Tüm romanlar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Roman Nedir, Özellikleri Nelerdir? Roman Türü Yazarları Ve Örnekleri...
Roman Nedir, Özellikleri Nelerdir? Roman Türü Yazarları Ve Örnekleri... Edebiyat alanı içerisinde en yaygın türün roman olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü roman türünde oldukça fazla eser verilmiştir. Tabi halen roman türünde eserler verilmeye devam etmektedir. Özellikle romanların farklı içeriklere sahip olmaları son derece dikkat çekicidir. Bunun yanında roman yazarı olan kişiler belirli özelliklere göre eserler verirler. Ortaya çıkan eserlerin roman türü içerisinde değerlendirilmesi için belirli kriterler vardır. 
1.02.2024 Gündem
Cumhuriyet Dönemi Tiyatro Özellikleri Nelerdir? Cumhuriyet Dönemi Tiyatro Yazarları Kimlerdir, Eserleri Nelerdir?
Cumhuriyet Dönemi Tiyatro Özellikleri Nelerdir? Cumhuriyet Dönemi Tiyatro Yazarları Kimlerdir, Eserleri Nelerdir? Cumhuriyet döneminde birçok akım başlamış olmakla birlikte bu akımlar arasında tiyatro da yer almaktadır. Cumhuriyet dönemi tiyatro eserlerinde, Kurtuluş Savaşı'nın etkileri görülmektedir. Dönem halkının özelliklerinin yanı sıra Anadolu Bölgesi'ne ağırlık verilmektedir. Cumhuriyet dönemi 1923 ile 1940 tarihleri arasını kapsamaktadır. Ancak 1940 yılından sonra da tiyatro eserlerinde Cumhuriyet dönemi etkileri devam etmektedir.
24.01.2024 Kültür Sanat
Anlatım Biçimleri Nelerdir? En Çok Kullanılan Anlatım Teknikleri Hangileridir, Örnekleri Nelerdir?
Anlatım Biçimleri Nelerdir? En Çok Kullanılan Anlatım Teknikleri Hangileridir, Örnekleri Nelerdir? Amaca uygun olarak kullanmak suretiyle anlatım teknikleri farklı biçimlerde ele alınır. Genel hatları ile öne çıktığı vakit ise 4 farklı anlatım biçimi bulunur. Aynı zamanda Bunlar anlatım teknikleri olarak da bilinmektedir. Ana başlık altında öyküleme, açıklama, betimleme ve tartışma şeklinde ifade edildiklerini söylemek mümkündür.
22.01.2024 Eğitim
Sefiller Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Sefiller Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...
Sefiller Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Sefiller Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler... Sefiller, Victor Hugo tarafından yazılmış bir kitaptır. 1862 yılında yayınlanmış olan Sefiller kitabı dünya edebiyatındaki önemli kitaplar arasındadır ve toplamda 24 kez uyarlanmıştır. 
20.12.2023 Eğitim
Çocukken okuduğu masal kitabından etkilenip, 44 dil öğrendi! Öğretmen arkadaşları şoke oldu
Çocukken okuduğu masal kitabından etkilenip, 44 dil öğrendi! Öğretmen arkadaşları şoke oldu Gaziantep'te Şehit Ferhat Gözen İlkokulu'nda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Enis Tataroğlu (45), 10 yaşında okuduğu Almanca masal kitabından etkilenerek, dil öğrenmeye başladı. 35 yılda 44 dil öğrenen Tataroğlu, ''Şu anda bildiğim dillerin bazılarını sayacak olursam İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, eski Yugoslavya'nın dilleri, Hırvatça, Sırpça, Boşnakça, Rusça, Yunanca, Latince, Japonca, Ermenice, Farsça, İbranice gibi diller yer alıyor. Bana inanmayanlar gelip çeviri programları ile test edebilirler'' dedi.
24.10.2023 Yaşam
Orhan Kemal Eserleri Nelerdir? Orhan Kemal Eserleri'nin Özellikleri
Orhan Kemal Eserleri Nelerdir? Orhan Kemal Eserleri'nin Özellikleri Orhan Kemal 1914 yılında Adana'da doğdu. Babası Milletvekili ve Bakandı ancak bir komploya karıştığından şüphelenilmesi üzerine Türkiye'den kaçmak zorunda kaldı. Aile bir süre Suriye'de, ardından Beyrut'ta yaşadı. Kemal, askere gitmeden önce, siyasi görüşleri nedeniyle beş yıl hapis cezasına çarptırılmasıyla sonuçlanınca, çeşitli garip işler yaptı.
24.08.2023 Kültür Sanat
Aliya İzetbegoviç kimdir, Aliya ne demek? İşte Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç hayatı
Aliya İzetbegoviç kimdir, Aliya ne demek? İşte Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç hayatı Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 28 Mayıs için bir mesaj paylaştı. Erdoğan, "İnşallah 28 Mayıs’tan sonra da merhum Aliya’nın emanetine sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi. Söz konusu paylaşımın ardından Aliya İzetbegoviç hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç kimdir?
23.05.2023 Gündem
Sahneden düşen Kibariye'den güzel haber!
Sahneden düşen Kibariye'den güzel haber! Mersin'in Akdeniz ilçesinde verdiği konsede, üzerine koşan hayranı nedeniyle iki metre yüksekliğindeki sahneden düşen şarkıcı Kibariye, tedavisinin ardından hastaneden taburcu edildi.
11.05.2023 Magazin
Ünlü sanatçı Kibariye sahneden düştü! Sağlık durumu
Ünlü sanatçı Kibariye sahneden düştü! Sağlık durumu Mersin'de sahne alan ünlü sanatçı Kibariye hayranı yüzünden sahneden aşağı düştü. Ünlü sanatçı hastanede tedavi altına alınırken o anlar kameraya yansıdı. Hemen hastaneye kaldırılan Kibariye'nin sağlık durumu merak edildi. Açıklama, Sağlık Bakanı Fahriyettin Koca'dan geldi.
10.05.2023 Magazin
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 14 Mayıs'ta başarı hanemize yeni yıldızlar ekleyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 14 Mayıs'ta başarı hanemize yeni yıldızlar ekleyeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Başakşehirli Romanlar Geleneksel İftar Buluşması"nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "14 Mayıs'ta başarı hanemize yeni yıldızlar ekleyeceğiz. Her alanda ülkemizi bir üst lige taşıyacağız.14 Mayıs'a kadar durmadan çalışmaya hazır mıyız? Türkiye Yüzyılını siz Roman kardeşlerimizle yazacağız." dedi.
8.04.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu! Roman vatandaşlara yönelik yeni adım
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu! Roman vatandaşlara yönelik yeni adım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi ve 1'inci Aşama Eylem Planı' ile ilgili genelge yayımladı.
21.01.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her Roman'a bir yuva
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her Roman'a bir yuva Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Roman Buluşması'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hedefimiz her Roman'a bir yuva. Uygun ödeme imkanlarıyla her kardeşimizi modern, ferah, huzurlu bir eve kavuşturmak istiyoruz. Ülkemizin dünyaca ünlü klarnet sanatçısı Mustafa Kandıralı'nın ismini yaşatacak sizlerin arasından yeni değerlerin yetişmesini temin edecek bir güzel sanatlar lisesi açıyoruz. Roman vatandaşlarımıza yönelik 2020, 2030 strateji belgesinin ilk aşama eylem planıyla ilgili genelgeyi de imzaladım. İnşallah, yarınki resmi gazetede yayınlanıyor. Roman kültürünü yaşatacak ve gelecek nesillere aktaracak bir müze kuruyoruz" dedi.
20.01.2023 Gündem
Pınar Selek kimdir, Mısır Çarşısı Patlaması Pınar Selek olayı nedir? Pınar Selek davasında son durum!
Pınar Selek kimdir, Mısır Çarşısı Patlaması Pınar Selek olayı nedir? Pınar Selek davasında son durum! Mısır Çarşısı'nda 25 yıl önce 7 kişinin öldüğü, 127 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin davada en son verilen beraat kararı Yargıtay'da bozulan sosyolog Pınar Selek hakkında yokluğunda tutuklama ve kırmızı bülten kararı çıkarıldı. Duruşma 31 Mart'ta görülecek.  Söz konusu karar sonrası Pınar Selek kimdir, Mısır Çarşısı Patlaması Pınar Selek olayı nedir? İşte Pınar Selek davasında son durum…
16.01.2023 Gündem
Gecenin Ucunda dizisi konusu ne? Gecenin Ucunda dizisi oyuncuları kim, ne zaman yayınlanacak? Dizide Neslihan Atagül ve Kadir Doğulu başrolde!
Gecenin Ucunda dizisi konusu ne? Gecenin Ucunda dizisi oyuncuları kim, ne zaman yayınlanacak? Dizide Neslihan Atagül ve Kadir Doğulu başrolde! Neslihan Atagül ve Kadir Doğulu başrollerini paylaştığı, Peride Celal’in romanından uyarlanan Gecenin Ucunda dizisinden ilk tanıtım geldi. Yıllar önce Fatih Harbiye dizisinde birlikte oynayan ünlü çift yeni dizide birlikte rol alacak. Dizinin fragmanının yayınlanmasıyla birlikte Neslihan Atagül ve Kadir Doğulu sosyal medyada gündem oldu. Peki, Gecenin Ucunda dizisi konusu ne? Gecenin Ucunda dizisi oyuncuları kim, ne zaman yayınlanacak? Gecenin Ucunda romandan mı uyarlandı? Gecenin Ucunda romanı kimin? Gecenin Ucunda romanı yazarı Peride Celal kimdir? İşte detaylar…
2.09.2022 Televizyon
50 bin lira ödüllü 15 Temmuz Beste Yarışması’nın başvuruları başladı
50 bin lira ödüllü 15 Temmuz Beste Yarışması’nın başvuruları başladı 15 Temmuz Derneği ve Bahçelievler Belediyesi’nin düzenlendiği 15 Temmuz Beste Yarışmasının basın lansmanı gerçekleştirildi. Başvuruların başladığı yarışmanı birincisine 50 bin, ikincisine 25 bin, üçüncüsüne 15 bin, finale kalan diğer 5 esere de düzenleme kurulu tarafından belirlenecek mansiyon ödülleri verilecek. Lansmanda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, "Çanakkale'yi, Sakarya'yı, Büyük Taarruz'u, İzmir'i unutmadığımız gibi 15 Temmuz'u da unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi.
14.07.2022 Kültür Sanat
Takı kavgasında kan aktı! 'Sen neden çeyrek taktın?'
Takı kavgasında kan aktı! 'Sen neden çeyrek taktın?' Kocaeli'de iki aile arasında çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden kadının kuzeni, "Kavga takı yüzünden çıktı. Bir aile, diğer ailenin düğününde yarım altın takmış. Sonra düğün olduğunda gruplardan biri, diğer aileye çeyrek altın takmış. 'Ben sana yarım taktım, sen niye bana çeyrek taktın?' diye arbede yaşanmış" dedi.
20.06.2022 Yaşam
Necip Fazıl Kısakürek ölüm yıldönümünde anılıyor! Necip Fazıl Kısakürek kimdir? İşte Necip Fazıl Kısakürek’in hayatı!
Necip Fazıl Kısakürek ölüm yıldönümünde anılıyor! Necip Fazıl Kısakürek kimdir? İşte Necip Fazıl Kısakürek’in hayatı! Necip Fazıl Kısakürek ölüm yıldönümünde anılıyor! Necip Fazıl Kısakürek’in ölümünün üzerinden 39 yıl geçti. "Çile", "Kaldırımlar", "Örümcek Ağı" adlı şiirleri ile bilinen, Türk edebiyatında Baki'den sonra "Sultanu'ş Şuara" unvanına sahip ikinci kişi olan Necip Fazıl Kısakürek’in hayatı merak ediliyor. Peki, Necip Fazıl Kısakürek kimdir, nereli? İşte Necip Fazıl Kısakürek şiirleri, kitapları ve oyunları!
25.05.2022 Kültür Sanat
Çekya Devlet Başkanı Zeman: Putin bir savaş suçlusudur
Çekya Devlet Başkanı Zeman: Putin bir savaş suçlusudur Çekya Devlet Başkanı Milos Zeman yaptığı açıklamada, “Putin bir savaş suçlusudur” dedi.
1.05.2022 Dünya
Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dilekleri nasıl yapılır? Hıdırellez’in hikayesi nedir?
Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dilekleri nasıl yapılır? Hıdırellez’in hikayesi nedir? Halk takviminde yer alan mevsimlik bayramlardan olan Hıdırellez, mayıs ayına yaklaştığımız şu günlerde pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Hızır ve İlyas’ın yeryüzünde buluştukları gün olarak kutlanan Hıdırellez’de bazı ritüeller de hala yaşatılıyor. Bazı yerlerde şenliklerle kutlanan bu özel gün, dileklerin dilendiği, bolluk ve bereketin simgesel olarak somutlaştırıldığı en özel günler arasında yer alıyor. Peki, Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dilekleri nasıl yapılır? Hıdırellez’in hikayesi nedir? 6 Mayıs Hıdırellez günü neler yapılır? Hıdırellez gül ağacı ritüeli nedir? Hıdırellez kimler kutlar? İşte Hıdırellez ile ilgili merak edilenler…
25.04.2022 Gündem
Vali Yerlikaya Roman vatandaşlarla iftar yaptı
Vali Yerlikaya Roman vatandaşlarla iftar yaptı İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Dünya Romanlar Günü vesilesiyle Roman vatandaşlarla iftar yaptı.
8.04.2022 Gündem
Seren Serengil: Mehtap dışındaki Bergen şarkıları bana geçmedi
Seren Serengil: Mehtap dışındaki Bergen şarkıları bana geçmedi Sunucu Seren Serengil, Bergen filmiyle ilgili eleştirileri sosyal medyada çok konuşuldu. Serengil, "Şehirde doğmuş ve büyümüş bir kadından Bergen şarkısını dinlersen tat alamazsın. Arabesk müzik en çok kıro kadınlara yakışıyor" ifadelerini kullandı.
6.03.2022 Magazin
2022 Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez nedir, anlamı ne?
2022 Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez nedir, anlamı ne? Baharın habercisi kabul edilen Hıdırellez, Türkiye'nin yanı sıra Balkanlar ile Kazakistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Azerbaycan gibi ülkelerde geleneksel bir bayram olarak biliniyor. Hızır ve İlyas peygamberlerin yeryüzünde buluştuğu günü de simgeleyen, Hıdırellez, doğanın canlanmasının sevinçle karşılandığı gün olarak adlandırılıyor. Peki, Hıdırellez nedir, anlamı ne? 2022 Hıdırellez ne zaman? İşte 2022 Hıdırellez tarihi…
4.03.2022 Gündem
Dışişleri'nden 'Uluslararası Holokost Anma Günü' mesajı
Dışişleri'nden 'Uluslararası Holokost Anma Günü' mesajı Dışişleri Bakanlığı'nca 'Uluslararası Holokost Anma Günü' nedeniyle yayımlanan mesajda, "Türkiye, antisemitizme, yabancı düşmanlığına, ırkçılığa, İslam karşıtlığına ve her türlü hoşgörüsüzlüğe karşı sergilediği tavizsiz tutumunu sürdürmekte ve nefret temelli söylem ve suçlarla mücadeleye yönelik uluslararası işbirliğine katkı sağlamaktadır" denildi.
27.01.2022 Siyaset
CHP lideri Kılıçdaroğlu Romanlar ile biraraya geldi
CHP lideri Kılıçdaroğlu Romanlar ile biraraya geldi İstanbul'da düzenlenen 'Roman Buluşması'na katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye coğrafyasına yayılmış olan Romanların ötekileştirildiğini görüyoruz. Bu kardeşiniz sizin sesinizi sadece Türkiye'ye değil tüm dünyaya duyuracak" dedi
8.01.2022 Siyaset
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Vatandaşlarımız arasında çimento olmaya çalışıyoruz
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Vatandaşlarımız arasında çimento olmaya çalışıyoruz Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Başkanlığımızın hizmet götürme açısından insanımız arasında herhangi bir fark bulunmamaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak çimento olmaya çalışıyoruz, bütün vatandaşlarımız arasında" dedi.
14.12.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Romanlar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki romanlar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.