Resmen Değişti

Resmen Değişti

Son dakika resmen değişti haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan resmen değişti ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını resmen değişti haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Resmen Değişti

haberleri sayfasında son dakika yaşanan resmen değişti gelişmeleri de dahil olmak üzere 798 resmen değişti haberi bulunmuştur. Tüm resmen değişti haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mevsimlik işçilerle ilgili yeni karar! Sınır getirildi, artık yasaklandı
Mevsimlik işçilerle ilgili yeni karar! Sınır getirildi, artık yasaklandı Mevsimlik tarım işçileri ile ailelerinin çalışma ve yaşam koşullarını düzenleyen cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre işçiler için şehirler arası yolculuktan barınmaya kadar birçok önemli karara imza atıldı. İşte detaylar...
27.04.2024 Çalışma Hayatı
Lokanta, restoran ve kafeler için KDV kararı! Resmen değişti, işte yeni oran
Lokanta, restoran ve kafeler için KDV kararı! Resmen değişti, işte yeni oran Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV oranı, yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV oranı ise, yüzde 20'ye çıkarıldı. Düzenlemeyle birlikte, lokantaların hizmetlerini, et, su, meyve suyu gibi gıda malzemesi satışı gibi göstererek yüzde 10 yerine yüzde 1 KDV ile faturalandırmasının önüne geçilecek.
27.04.2024 Ekonomi
Araç muayenesinde yeni dönem! Resmen değişti, artık zorunlu olmayacak
Araç muayenesinde yeni dönem! Resmen değişti, artık zorunlu olmayacak Araç sahibi milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. TÜVTÜRK'te milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren yeni dönem resmen başladı. O araçların muayene yaptırması artık zorunlu değil. İşte son dakika haberin detayları...
20.04.2024 Ekonomi
Gıda etiketleri için yeni karar! Resmen değişti, tarih belli oldu
Gıda etiketleri için yeni karar! Resmen değişti, tarih belli oldu Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tüketicilerin korunması için gıda etiketlerinde yeni düzenlemeye gidilerek, ilgili Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte detaylar...
6.04.2024 Gündem
Merkez Bankası'ndan yeni faiz kararı! 1 Nisan itibariyle resmen değişti
Merkez Bankası'ndan yeni faiz kararı! 1 Nisan itibariyle resmen değişti Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), vadesine en çok 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranını yıllık yüzde 43'25'ten yüzde 50,75, avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranı ise yıllık yüzde 44,25'ten yüzde 51,75'e çıkardı.
1.04.2024 Ekonomi
BES ile ilgili flaş değişiklik kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı, 1 Temmuz'a ertelendi
BES ile ilgili flaş değişiklik kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı, 1 Temmuz'a ertelendi BES katılımcılarını yakından ilgilendiren karar! Resmen değişti. 1 Temmuz tarihine ertelendi. Bireysel Emeklilik Sisteminde (BES), kısmi çekiş hakkı 1 Temmuz tarihine ertelendi. 2023 yılının Eylül ayında BES’te kısmen ödeme hakkında yönetmelik yayımlandı ve BES’ten kısmi çekişin şartları belirlendi.
25.03.2024 Ekonomi
81 ilde geçerli olacak! Ev kredisi çekecekler dikkat, BDDK açıkladı, resmen değişti
81 ilde geçerli olacak! Ev kredisi çekecekler dikkat, BDDK açıkladı, resmen değişti Ev sahibi olacakları yakından ilgilendiriyor. BDDK yeni kredi kararını açıkladı. Ev kredisi çekecekler için artık değişti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu konut kredisiyle ilgili yeni kararını açıkladı. İşte detaylar...
29.02.2024 Ekonomi
Çalışan milyonları yakından ilgilendiriyor! Şartlar resmen değişti
Çalışan milyonları yakından ilgilendiriyor! Şartlar resmen değişti Çalışma hayatına pandemi ile birlikte dahil oldu. 120 ve 600 gün ayrıntısı dikkat çekiyor. Kısa çalışma ödeneğinde şartlar değişti. İşte merak edilen ayrıntılar
28.02.2024 Çalışma Hayatı
Marketlerde yeni dönem! Resmen değişti, artık etiketlerde yazılmayacak
Marketlerde yeni dönem! Resmen değişti, artık etiketlerde yazılmayacak Marketlerde yeni dönem resmen başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı yeni kararı açıkladı. Gıdanın adı artık rafta aynı punto, aynı stil ve karakterde yazılacak. Etiketlerde ve ambalajlarda tüketicinin yanıltılmasına izin verilmeyecek. İşte detaylar...
24.02.2024 Ekonomi
Süt ve yoğurt ürünleri için yeni karar! Resmen değişti
Süt ve yoğurt ürünleri için yeni karar! Resmen değişti Fermentasyon sonrası ısıl işlem görmüş fermente süt ürünü, çeşnili/aromalı yoğurt ve çeşnili/aromalı süzme yoğurt en fazla 500 gramlık ambalajlarda piyasaya arz edilebilecek
10.02.2024 Ekonomi
TMSF'den satılık araç ihalesi! Kritik uyarı, aman gaza gelmeyin
TMSF'den satılık araç ihalesi! Kritik uyarı, aman gaza gelmeyin TMSF, 22 Şubat’ta ihalesi yapılacak lüks araçların satışına aracılık yapabileceğini iddia eden dolandırıcılara karşı bir kez daha uyardı. 19 araç arasında değeri 6 milyon lirayı aşan Bentley, Mercedes, Porsche gibi markalar var.
10.02.2024 Ekonomi
Ehliyeti olanlar dikkat! Yönetmelik resmen değişti, 'B' sınıf ehliyete artık serbest
Ehliyeti olanlar dikkat! Yönetmelik resmen değişti, 'B' sınıf ehliyete artık serbest Ehliyeti olanları yakından ilgilendiren karar. Resmi Gazete'de yayımlanan 'Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' ile 'B' sınıfı ehliyete sahip olanlar, belirli koşullar dahilinde 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanılabilecek.
10.02.2024 Ekonomi
Emekliler için maaş zammı kararı! Resmen değişti, Maaş farkları ne zaman ödenecek?
Emekliler için maaş zammı kararı! Resmen değişti, Maaş farkları ne zaman ödenecek? Milyonlarca emeklinin beklediği ek zam için Resmi Gazete'de karar yayımlandı. SSK, Bağ-Kur emeklilerine ek zamma ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayladığı yasal düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki emeklilerin maaş farkları ne zaman ödenecek? Emekli zammı ne kadar oldu? İşte son dakika emekli zammı haberinin ayrıntıları...
3.02.2024 Çalışma Hayatı
Yargıtay'dan evli çiftleri ilgilendiren emsal araba kararı! Bunu yapan tazminat ödeyecek
Yargıtay'dan evli çiftleri ilgilendiren emsal araba kararı! Bunu yapan tazminat ödeyecek Yargıtay, evlilik birliği içerisinde eşinin görüşünü almadan arabayı satan kocayı kusurlu bularak boşanma sebebi saydı. Hukukçular, bir erkeğin, eşine haber vermeden arabayı satmasının ‘ekonomik şiddet’ kapsamına girdiğini ve kadını yok sayarak kişilik haklarına saldırı teşkil ettiğini belirtti.
26.01.2024 Gündem
Ayçiçek yağıyla ilgili flaş karar! Resmen değişti
Ayçiçek yağıyla ilgili flaş karar! Resmen değişti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, ayçiçeği tohumunda yüzde 27 yerine yüzde 12, ham ayçiçeği yağında ise yüzde 36 yerine yüzde 22 oranında gümrük vergisi uygulanacak.
26.01.2024 Ekonomi
Bakanlıktan kestane hamlesi! Resmen değişti, artık zorunlu olacak
Bakanlıktan kestane hamlesi! Resmen değişti, artık zorunlu olacak Son dönemde, hayvan yemi olarak kullanılan Çin kestanesi, normal kestane adı altında satılıyordu. Uygun fiyatla pazarlarda satılan Çin kestanesi vatandaşların sağlığını birçok yönden tehdit ediyor. Ticaret Bakanlığı konuyla ilgili harekete geçerek önemli bir karara imza attı. İşte detaylar...
24.01.2024 Ekonomi
Konutta rüzgar tersine döndü! Satışlar resmen değişti, 1.2 milyon bandına düştü
Konutta rüzgar tersine döndü! Satışlar resmen değişti, 1.2 milyon bandına düştü Konutta 2023 yılı karnesi açıklandı. Geçen yıl konut satışları yıllık yüzde 17.5 azalarak 1 milyon 225 bin 926 oldu. Böylece son 9 yılın en düşük satışı gerçekleşti. Yüksek faizin etkisiyle banka kredili satışlar tarihin en kötü seviyesine geriledi.
20.01.2024 Ekonomi
Kredi kartı kullananlar dikkat! İnternetten alışveriş yapan herkesi ilgilendiriyor, resmen değişti
Kredi kartı kullananlar dikkat! İnternetten alışveriş yapan herkesi ilgilendiriyor, resmen değişti Kredi kartı kuıllanımı ile ilgili yeni gelişme! Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kart, şifre ve kodlara KDV uygulanacak. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'i Resmi Gazete'de yayımlandı.
18.01.2024 Ekonomi
İthalat rejimi, gümrük vergisi uygulaması resmen değişti
İthalat rejimi, gümrük vergisi uygulaması resmen değişti İthalat Rejimi Kararında Değişik Yapılmasına İlişkin Karar, İthalatta İlave Gümrük Vergisi Uygulanmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ve İthalat Tebliğleri Resmi Gazete’de yayımlandı.
31.12.2023 Ekonomi
Taksiler için yeni tarife belirlendi! Ücret resmen değişti
Taksiler için yeni tarife belirlendi! Ücret resmen değişti Ölçü ve ölçü aletleri için gelecek yıl alınacak muayene ve damgalama bedelleri yeniden düzenlendi. Resmi Gazete’den duyurulan ücret tarifelerinde taksimetrelerin 397 liraya muayene edileceği bildirildi.
30.12.2023 Ekonomi
Bakanlıktan poşet fiyatı kararı! Resmen değişti
Bakanlıktan poşet fiyatı kararı! Resmen değişti Marketlerin alışveriş poşeti için devlete ödeyeceği tutar, 60 kuruşa yükseldi. Müşteriler ise poşet başına 25 kuruş ödemeye devam edecek.
29.12.2023 Ekonomi
65 yaş üstü ücretsiz ulaşımla ilgili yeni karar! Resmen değişti
65 yaş üstü ücretsiz ulaşımla ilgili yeni karar! Resmen değişti Ücretsiz ve indirimli seyahat kartları için Resmi Gazete’den yapılan açıklama ile peş peşe yeni iki karar yürürlüğe girdi. Buna göre yönetmelikte yürütme yetkisi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na verildi. Ücretsiz seyahat kapsamında yapılacak gelir desteği ödemesine ilişkin usul ve esaslar da yeniden belirlendi.
23.12.2023 Ekonomi
Bakanlık açıkladı! Resmen değişti, artık mirasçılık belgesi istenecek
Bakanlık açıkladı! Resmen değişti, artık mirasçılık belgesi istenecek Tarım ve Orman Bakanlığı'nca hazırlanan 'Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik', Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre; ÇKS kapsamında intikali yapılmamış araziler için taahhütnameyle gerçekleştirilen başvurulara itiraz edilmesi durumunda, mirasçılık belgesi istenecek.
18.11.2023 Ekonomi
Arabası olanlar dikkat, resmen değişti! 'Tüketiciler önemli tazminatlarla karşı karşıya kalabilir'
Arabası olanlar dikkat, resmen değişti! 'Tüketiciler önemli tazminatlarla karşı karşıya kalabilir' Arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren trafik sigortası detayı ortaya çıktı. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, zorunlu trafik sigorta prim teklifi alamayanların azami prim tutarlarına karar vermeye yetkili olacak. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre zorunlu trafik sigortasında teklif alamayanların azami prim tutarları SEDDK tarafından belirlenecek. Peki bu ne demek? Bu değişiklik araç sahiplerini nasıl etkileyecek? İşte detaylar...
20.09.2023 Ekonomi
Ticaret Bakanlığı'ndan denetim kararı
Ticaret Bakanlığı'ndan denetim kararı Ticaret Bakanlığı "İthalatta ürün güvenliği denetimlerini sıkılaştırıyoruz" açıklamasını yaptı.
2.09.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Resmen Değişti ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki resmen değişti haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.