Rekor Sıcaklık

Rekor Sıcaklık

Son dakika rekor sıcaklık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan rekor sıcaklık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını rekor sıcaklık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Rekor Sıcaklık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan rekor sıcaklık gelişmeleri de dahil olmak üzere 206 rekor sıcaklık haberi bulunmuştur. Tüm rekor sıcaklık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Aşırı sıcaklara karşı peş peşe uyarılar geldi! Bakan Koca: Sıcak havalar tetikliyor
Aşırı sıcaklara karşı peş peşe uyarılar geldi! Bakan Koca: Sıcak havalar tetikliyor   Rekor sıcaklılar tüm Türkiye'yi etkilemeye devam ederken Bakan Koca'dan önemli uyarı geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşırı sıcaklıklarda nelere dikkat edilmesi gerektiğini paylaştı. Ankara Etlik Şehir Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Tolunay kalp ve tansiyon hastaları için önemli tavsiyelerde bulundu.
4.08.2023 Gündem
Rekor sıcaklıklar hafta ortasından itibaren geri geliyor! Meteoroloji son raporunu yayımladı: Pazar günü hava nasıl olacak?
Rekor sıcaklıklar hafta ortasından itibaren geri geliyor! Meteoroloji son raporunu yayımladı: Pazar günü hava nasıl olacak? Hava durumunda son dakika gelişmesi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Yayımlanan yeni rapora göre hafta ortasından itibaren hava sıcaklıkları yeniden artacak. Yapılan açıklamada, "Hava sıcaklıkları artarak hafta ortasından itibaren artarak ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor." denildi.
29.07.2023 Gündem
Yeni sıcak hava dalgası geliyor! Rekor sıcaklıklar görülecek, tarih verildi
Yeni sıcak hava dalgası geliyor! Rekor sıcaklıklar görülecek, tarih verildi Afrika'dan gelen sıcak hava dalgası Türkiye'yi kavurdu. Hissedilen sıcaklıklar gölgede bile vatandaşları bunaltıyor. Öte yandan hava sıcaklıklarıyla ilgili yeni bir alarm verildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, 26 Temmuz tarihi işaret ederek yeni rekor sıcaklıkların görüleceğini ifade etti.
22.07.2023 Gündem
Gündüzleri kavuruyor, geceleri donduruyor
Gündüzleri kavuruyor, geceleri donduruyor Sivas’ta gündüzleri 36 derecelere çıkan hava sıcaklığıyla kavrulurken, geceleri 6 derecelere kadar düşüyor. Yaklaşık 30 derecelik hava sıcaklığı farkında ne yapacağını bilemeyen vatandaşlar gündüz şort ve tişört gezerken, geceleri mont ve polar giyiyorlar. Sivas’ın bu hava durumunu duyan vatandaşlarsa şaşırıyor.
19.07.2023 Yaşam
Dünya Meteoroloji Örgütü haritayla bölge bölge uyardı: Sıcaklıklar rekor kırabilir
Dünya Meteoroloji Örgütü haritayla bölge bölge uyardı: Sıcaklıklar rekor kırabilir Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), ABD, Akdeniz, Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Asya’da sıcaklık değerlerinin yakından takip edildiğini ve bu bölgelerde sıcaklık rekorları görülebileceğini duyurdu.
18.07.2023 Dünya
Rekor sıcaklıklara karşı uzman isimden uyarı geldi: Hayati tehlikeye neden olabilir!
Rekor sıcaklıklara karşı uzman isimden uyarı geldi: Hayati tehlikeye neden olabilir! Sıcak çarpmasının (hipertermi) özellikle yaz aylarında vücut sıcaklığının 40 derecenin üstüne çıkması ile ortaya çıkan ve hayati tehlikesi olan bir durum olduğuna dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammet Bilici, “Tedavi edilmediği takdirde ölüm veya ciddi sağlık sorunlarına (organ hasarları) yol açabilen bir durumdur. Özellikle hava sıcaklığının çok yüksek olduğu zamanlarda güneş açılarının dik geldiği 11:00-15:00 saatleri arasında mümkün olduğunca serin yerlerde zaman geçirilmesi önerilmektedir” dedi.
18.07.2023 Yaşam
Sıcaklıklar bunaltacak! Meteoroloji bölge bölge uyardı: Mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde olacak...
Sıcaklıklar bunaltacak! Meteoroloji bölge bölge uyardı: Mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde olacak... Rekor sıcaklıkların bunalttığı yurtta Meteoroloji'nin beklenen raporu geldi. Temmuz ayında dünyayı ve tüm yurdumuzu etkisi altına alan kavurucu sıcaklıklar etkisini sürdürürken vatandaşlar Meteoroloji pazar gününe ait hava tahmin raporunu yayımladı.
15.07.2023 Gündem
İki bölge için kritik uyarı! Orman yangınlarında Akdeniz ve Güney Ege'de 'çok aşırı tehlike' uyarısı
İki bölge için kritik uyarı! Orman yangınlarında Akdeniz ve Güney Ege'de 'çok aşırı tehlike' uyarısı Antalya Kent Konseyi Çevre Grubu, Avrupa Komisyonu Copernicus Orman Yangınları Bilgi Sistemleri Haritası'nı yayımladı. Haritada, Akdeniz ve Güney Ege'de birçok bölge 'çok aşırı tehlike' veya 'aşırı tehlike' olarak gösterildi.
15.07.2023 Gündem
Temmuz ortasında dondurucu soğuk! Eksi 35 derecede dans ettiler
Temmuz ortasında dondurucu soğuk! Eksi 35 derecede dans ettiler Temmuz ortasında rekor sıcaklıklar tüm yurdu etkisi altına alırken Ağrı'dan gelen görüntüler şaşkınlık yarattı.
13.07.2023 Yaşam
Rekor sıcaklıklar için soğuk formül! Bakanlık düğmeye bastı
Rekor sıcaklıklar için soğuk formül! Bakanlık düğmeye bastı Dünya genelinde iklim değişliğinin etkileri daha fazla hissedilirken, ortalama sıcaklık artışlarında da üst üste rekorlar kırılıyor. Çevre Bakanlığı’na bağlı İklim Değişikliği Başkanlığı, program kapsamında bir çalışma grubu oluşturdu ve Ulusal Soğutma Eylem Planı hazırlamak için kolları sıvadı.
11.07.2023 Gündem
Hava sıcaklıkları Diyarbakır’ı yakıp kavurdu! Termometreler 44 dereceyi gösterdi; çocuklar süs havuzuna akın etti
Hava sıcaklıkları Diyarbakır’ı yakıp kavurdu! Termometreler 44 dereceyi gösterdi; çocuklar süs havuzuna akın etti Diyarbakır’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığında termometreler 44 dereceyi gösterdi. Kentte dışarı çıkanların çoğu gölgelik alanları tercih ederken, çocuklar süs havuzlarına girdi.
6.07.2023 Yaşam
Koronavirüs, maymun çiçeği virüsü derken Marburg kabusu başladı!  Tedavi yok, insanları hayalete çeviriyor...
Koronavirüs, maymun çiçeği virüsü derken Marburg kabusu başladı! Tedavi yok, insanları hayalete çeviriyor... Koronavirüs, maymun çiçeği virüsü derken şimdi de Marburg kabusu başladı. İki yılı aşkın süredir pandemi ile mücadele eden dünyaya bir kötü haber de Gana'dan geldi. DSÖ'nün Gana'da Marburg salgını olduğunu duyurmasının ardından virüsün semptomları netlik kazandı. Peki Marburg nedir? Marburg semptomları nelerdir? İşte detaylar...
19.07.2022 Dünya
İngiltere’de rekor sıcaklık! Süs havuzlarında serinlemeye çalıştılar
İngiltere’de rekor sıcaklık! Süs havuzlarında serinlemeye çalıştılar İngiltere’nin başkenti Londra’da termometrelerin 40.2 dereceyi göstermesiyle rekor sıcaklık kaydedildi. 
19.07.2022 Dünya
Japonya’da 150 yıl sonra bir ilk! Sıcaklıklar rekor seviyeye ulaştı
Japonya’da 150 yıl sonra bir ilk! Sıcaklıklar rekor seviyeye ulaştı Japonya’nın başkenti Tokyo ve çevresinde yaklaşık 150 yılın en sıcak Haziran ayı yaşanırken, termometreler 40.2 dereceyi gösterdi. Hükümet, enerji krizi ihtimaline karşı elektrik tasarrufu çağrısını 3’üncü günde de yineledi.
29.06.2022 Dünya
Rekor sıcaklık! Büyük tehlike dalga dalga yayılıyor, 50 farklı noktada orman yangını...
Rekor sıcaklık! Büyük tehlike dalga dalga yayılıyor, 50 farklı noktada orman yangını... Sıcaklıklar rekor seviyeye ulaştı. Büyük tehlike devam ediyor. Birçok farklı noktada orman yangını başladı. Avrupa’da hava sıcaklığının rekor seviyelere çıkmasıyla birlikte İspanya’nın Katalonya ve Kastilya ve Leon bölgesinde başlayan orman yangınlarına müdahale devam ediyor.
19.06.2022 Dünya
Resmen kavruluyorlar! Termometreler 50 dereceye dayandı
Resmen kavruluyorlar! Termometreler 50 dereceye dayandı Bir ülke alev alev yanıyor. Yeni sıcaklık rekoru korkuttu. Hindistan'da, başkent bölgesi Delhi'de hava sıcaklığı 49,2 dereceye ulaşarak rekor kırdı.
16.05.2022 Dünya
Kuzey Amerika'da haziran kayıtlardaki en sıcak ay oldu
Kuzey Amerika'da haziran kayıtlardaki en sıcak ay oldu Kuzey Amerika'da haziran ayının şimdiye kadar tutulan kayıtlara göre en sıcak ay olduğu belirtildi.
7.07.2021 Dünya
Antalya'da son 75 yılın sıcaklık rekoru kırıldı
Antalya'da son 75 yılın sıcaklık rekoru kırıldı Antalya'da son 75 yılın mayıs ayı sıcaklık rekoru 38.8 derece ile kırıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre mayıs ayı en yüksek sıcaklığı 26 Mayıs 1945 tarihinde 38.7 derece ölçülmüştü.
17.05.2020 Gündem
Japonya'da mayıs ayında rekor sıcaklık
Japonya'da mayıs ayında rekor sıcaklık Japonya'da mayıs ayında 38 derecelik rekor sıcaklık ölçülürken, yetkililer sıcak çarpmasına karşı uyarıda bulundu.
26.05.2019 Dünya
İspanya'da sıcak hava can aldı
İspanya'da sıcak hava can aldı Termometrelerin 44 dereceyi gösterdiği ülkede sıcaklık nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti.
3.08.2018 Dünya
Macaristan'da rekor sıcaklık
Macaristan'da rekor sıcaklık Son yılların en sıcak kışının yaşandığı Macaristan'da sıcaklık rekor seviyede yükselerek 17,4 dereceye çıktı.
6.01.2018 Dünya
Sıcaklık rekorları kırıldı!
Sıcaklık rekorları kırıldı! Son üç günde Bodrum’da 51 yıl aradan sonra sıcaklık 46.8’i görerek rekor kırdı. Antalya ise 17 yıl aradan sonra 45.4 dereceyi gördü
29.09.2021 Gündem
Son 3 günde sıcaklık rekorları kırıldı
Son 3 günde sıcaklık rekorları kırıldı METEOROLOJİ Bölge Müdürlüğü verilerine göre Antalya, Muğla, Burdur ve Isparta illerinde 30 Haziran- 2 Temmuz tarihleri arasında sıcaklık rekorları kırıldı.
29.09.2021 Gündem
Sıcaklar 5 ila 10 derece düşecek
Sıcaklar 5 ila 10 derece düşecek Meteoroloji Uzmanı İlker Koç, “Hafta sonuna kadar sıcak havanın yurt genelinde etkili olmasını bekliyoruz ancak hava sıcaklığında perşembe gününden başlamak üzere yurt genelinde kademeli olarak 5 ila 10 derecelik azalma olacak. Sıcaklıklar yine mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek” dedi.
17.02.2016 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Rekor Sıcaklık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki rekor sıcaklık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.