Reishi Mantarı

Reishi Mantarı

Son dakika Reishi mantarı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Reishi mantarı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Reishi mantarı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Reishi Mantarı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan reishi mantarı gelişmeleri de dahil olmak üzere 20 reishi mantarı haberi bulunmuştur. Tüm reishi mantarı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cinsel gücü artırıyor, hafıza güçlendiriyor! Tansiyonu dengeliyor, ölümsüzlük...
Cinsel gücü artırıyor, hafıza güçlendiriyor! Tansiyonu dengeliyor, ölümsüzlük... Ölümsüzlük mantarı olarak biliniyor, yeşil, mor, kırmızı, siyah, beyaz, sarı gibi pek çok renkli türde yetişiyor. Kansere karşı savaşıyor, sedef hastalığına iyi geliyor. Böbrek yetmezliği için öneriliyor, yorgunluk ve halsizliği önlüyor. Solunum sistemini düzenleyen bu besin, soğuk algınlığı ve öksürük için bile şifa oluyor. Antioksidanlar bakımından çok zengin, bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek hastalıklara karşı direnç sağlıyor. Cinsel gücü arttıran özelliğe sahip, yüksek tansiyonu dengeliyor. Hafıza güçlendiriyor, enerji arttıran özelliği de bulunuyor.
15.03.2022 Sağlık
Reishi mantarı nedir, nasıl tüketilir? Reishi mantarı faydaları nelerdir?
Reishi mantarı nedir, nasıl tüketilir? Reishi mantarı faydaları nelerdir? Yaklaşık olarak 4000 yıldır Uzakdoğu tıbbında kullanılan reishi mantarı bağışıklık güçlendirici ve toksinlerin vücuttan atılmasını sağlayan etkisiyle son dönemlerde sıkça tercih edilen mantar türlerinden biri. Sadece bağışıklık değil, kan dolaşımından, insülin seviyesini düzenleyen özellikleriyle de öne çıkıyor. Peki, Reishi mantarı nedir, nasıl tüketilir? Reishi mantarı faydaları nelerdir? Reishi mantarı yararlı mı, zararlı mı? Reishi mantarı ne işe yarar? Reishi mantari nasıl kullanılır? İşte detaylar…
1.02.2022 Sağlık
Ormanda gezinirken buldu! Hazine gibi çok nadir
Ormanda gezinirken buldu! Hazine gibi çok nadir Bartın'ın Ulus ilçesinde emekli fotoğrafçı İsmail Yılmaz (61) ormanda gezerken 'ölümsüzlük mantarı' adı verilen doğada nadir görünen Reishi mantarı buldu. Yılmaz, 3 mantar bulduğunu ve aramaya devam edeceğini belirterek, "Ormanda gezerken bir mantar gördüm, ilk kez böyle bir mantarla karşılaştım. Mantarın fotoğrafını Bartın Üniversitesi’ndeki hocalara attım. 'Ölümsüzlük mantarı' dediler" dedi.
10.12.2021 Yaşam
Fiyatı çok yüksek! Şifalı olarak biliniyor, Aydın'da bulundu ilginç olan ise...
Fiyatı çok yüksek! Şifalı olarak biliniyor, Aydın'da bulundu ilginç olan ise... Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bulundu. Kilosu 2500 liradan başlıyor. Uzakdoğu ülkelerinde şifalı olarak biliniyor, bu nedenle de o isim verilmiş. İlginç olan ise bulunduğu yerde yetişmemesi gerektiği, ancak biyocoğrafik bölgelerin kesişmesi nedeniyle orada da yetişmiş... Öğretim Görevlisi Oğuzhan Kaygusuz tarafından Uzakdoğu ülkelerinde 'ölümsüzlük mantarı' adı verilen 'Reishi mantarı' bulundu. Ölümsüzlük mantarı uzak doğu ülkelerinde bolca tüketiliyor. Çin, Japonya, Kore, Endonezya, Filipinler ve Tayland gibi ülkelerde çayı da yapılan Reishi mantarının Türkiye'de kilosu 2 bin 500 ile 4 bin liradan alıcı buluyor.
27.03.2021 Yaşam
Altın değerinde! Kilosu 4 bin liraya kadar çıkıyor, dikkat çekti...
Altın değerinde! Kilosu 4 bin liraya kadar çıkıyor, dikkat çekti... Üniversitede üretiliyor. Laboratuvar ortamında kültürü yapılan ve seralarda yetiştirilmeye uygun hale getirilen 4 çeşit mantar fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Kilosu 20 lira ile 4 bin lira arasında değişen mantarların yetiştirilmesi konusunda tamamlanan çalışmalar sonrasında mantar yetiştirmek isteyenlere de kurslar verilerek ekonomiye katkı sağlanması hedefleniyor.
25.02.2021 Ekonomi
Egzamaya reishi mantarlı kremle son!
Egzamaya reishi mantarlı kremle son! Reishi mantarı, sarı kantaron ve propolis, egzama gibi yaygın bir rahatsızlığa yeni nefes oldu.
24.01.2021 Sağlık
Ölümsüzlük mantarı! Kilosu 3 bin lira
Ölümsüzlük mantarı! Kilosu 3 bin lira Uzakdoğuda yaklaşık 2 bin yıldır alternatif tıp tedavisinde kullanılan, ölümsüzlük mantarı olarak bilinen ve kilosu 3 bin lirayı bulan Ganoderma Lucidum (Kırmızı Reishi) mantarı Düzce Üniversitesi tarafından üretilmeyi başardı. Üzerinde özel bir ekibin çalıştığı mantar için tavuk kümesi üretim haneye çevrildi. Hedef ise yurt dışına ihraç etmek.
7.01.2021 Ekonomi
KAEÜ tıbbi ve yenilebilir mantar türlerinin üretim üssü olacak
KAEÜ tıbbi ve yenilebilir mantar türlerinin üretim üssü olacak Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde, başta halk arasında "ölümsüzlük mantarı" olarak bilinen reishi olmak üzere farklı türdeki mantarların üretimine başlandı.
24.11.2020 Bilim ve Teknoloji
Akciğer kanseri hastalarına corona virüs uyarıları
Akciğer kanseri hastalarına corona virüs uyarıları Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Karagöl, akciğer kanseri olan hastaların corona virüsten daha fazla etkileneceğini söyledi. Prof. Dr. Karagöl, corona virüs ile akciğer kanseri bulgularının benzerliklerine dikkat çekerek, hastalara korunma önerilerinde bulundu ve “Bu hastaların genellikle antioksidan özelliği olan besinleri tüketmeleri gerekiyor” dedi.
13.04.2020 Sağlık
Ekonomik değeri olan mantar çeşidi için tescil başvurusu
Ekonomik değeri olan mantar çeşidi için tescil başvurusu Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsünce yürütülen proje kapsamında doğadan toplanan yerli mantarlardan ikisinin "Yaprak 77" ve "Soylu 77" isimleriyle tescili için Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkezine başvuru yapıldı.
6.03.2020 Bilim ve Teknoloji
Gripten korunmak için nar kabuğu, zencefil ve zerdaçal önerisi
Gripten korunmak için nar kabuğu, zencefil ve zerdaçal önerisi Prof. Dr. Erdem Yeşilada, "Mikropların iletişimini kesen moleküller nar kabuğu, zencefil, zerdeçalda bulunuyor. Bu üçlü virüsün yayılmasını engelliyor hem de vücudu zayıflatan bakterilerin gelişmesini önlüyor." dedi.
23.01.2020 Sağlık
Kanserle savaş için havuç ile pancar yiyin
Kanserle savaş için havuç ile pancar yiyin Patoloji ve fitoterapi (bitkisel tedavi) uzmanı Dr. Elif Güveloğlu “Kanser İyileşir” kitabından sonra "Hastalıklar Öğretmendir" kitabıyla da kanserin nedenlerini ve nasıl önleneceğini anlatıyor. Besinler dışında, duygusal açlık da kanser yapabiliyor.
24.03.2017 Arşiv
Obezitenin çaresi mantar mı?
Obezitenin çaresi mantar mı? Tayvan'da yapılan bir araştırmada, Çin'de yüz yıllardır geleneksel tıpta kullanılan bir mantarın, hayvanlarda şişmanlığı azalttığı tespit edildi...
24.06.2015 Sağlık
Karaköy’ün en yenisi: Gümrük
Karaköy’ün en yenisi: Gümrük RENGİN ATİK / AYŞE KUCUROĞLUaysekucuroglu@yahoo...
22.01.2015 Arşiv
Bu mantarın gramı bin lira
Bu mantarın gramı bin lira Japonca'da, 'ölümsüzlük' anlamına gelen "Reishi mantarı", başta kanser olmak üzere birçok hastalıktan koruyor, ömrü uzatıyor. Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatıra Taşkın, tıbbi mantarların 1 gramının bin liraya alıcı bulduğunu söyledi.
12.01.2015 Ekonomi
RTÜK'ten bazı reklamlara yasak!
RTÜK'ten bazı reklamlara yasak! Jeller, kilo verdirici, cinsel performansı arttırıcı...
3.07.2012 Magazin
A'dan Z'ye kanser!
A'dan Z'ye kanser! Kanser nedir, nasıl oluşur, çevresel mi kalıtsal faktörler mi tetikleyicidir... İşte tüm sorular ve cevapları...
1.02.2012 Sağlık
'6 ay ömrün kaldı' denmişti
'6 ay ömrün kaldı' denmişti Genç yaşta art arda 5 organına yayılan kanser hastalığı nedeniyle 6 ay ömür biçilmesine rağmen 6 yılı aşkındır zamandır mücadele ederek binlerce hastaya motivasyon ve umut kaynağı olan Kansersiz Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı 32 yaşındaki Dida Kaymaz, kanserli hücreleri vücudunda 3 noktada yenmeyi başardı...
22.02.2011 Yaşam
Cinsel gücü artıran mantara büyük talep
Cinsel gücü artıran mantara büyük talep En yoğun talep bakın nereden geliyor...
20.01.2011 Sağlık
Asya’nın mucize üçlüsü
Asya’nın mucize üçlüsü MAITAKE SHIITAKE VE REISHIMantar eski dünyaya ait bir yaşam formudur ve ilk görüldüğü tarih 100 milyon yıl kadar önceye uzanır...
10.11.2008 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Reishi Mantarı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki reishi mantarı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.