Gazete Vatan Logo

Reishi mantarı nedir, nasıl tüketilir? Reishi mantarı faydaları nelerdir?

Yaklaşık olarak 4000 yıldır Uzakdoğu tıbbında kullanılan reishi mantarı bağışıklık güçlendirici ve toksinlerin vücuttan atılmasını sağlayan etkisiyle son dönemlerde sıkça tercih edilen mantar türlerinden biri. Sadece bağışıklık değil, kan dolaşımından, insülin seviyesini düzenleyen özellikleriyle de öne çıkıyor. Peki, Reishi mantarı nedir, nasıl tüketilir? Reishi mantarı faydaları nelerdir? Reishi mantarı yararlı mı, zararlı mı? Reishi mantarı ne işe yarar? Reishi mantari nasıl kullanılır? İşte detaylar…

Reishi mantarı nedir, nasıl tüketilir? Reishi mantarı faydaları nelerdir?

Uzakdoğu tıbbında yaklaşık olarak 4000 yıldır kullanılan en önemli doğal kaynaklar içerisinde reishi mantarı gelmektedir. Özellikle Asya kıtasının nemli ve sıcak bölgelerinde yetişen önemli bir kaynak olarak ön plana çıkar. Günümüzde sağlamış olduğu faydaları ile pek çok kişinin ilgisini çeken önemli mantar türleri içerisinde yer alır. Bu mantarı değerlendirmek ve tüketmek isteyenler konu hakkında bilgi almaya çalışıyor. Dünyanın birçok farklı ülkesinde olduğu gibi son dönemlerde Türkiye'de de oldukça ilgi çekmektedir.

 REİSHİ MANTARI NEDİR?

Özellikle sıvı olarak özünün tüketildiği, Uzakdoğu'da yetişen en özel mantar türlerinden biri reishi mantarıdır. Polypolaceae familyasından gelen bu mantar türü, pek çok farklı faydası ile ön plana çıkıyor. Genel olarak ise erik ve meşe ağaçlarının kütükleri üzerinde yetişen bir mantar türüdür. Yaklaşık olarak 9 ay gibi bir süre içerisinde yetişir ya da yetiştirilir. Nemli ve sıcak iklimleri sevmesi ile beraber, daha çok Uzak Doğu'da yetişen bir mantar türü olarak öne çıkar. Aynı zamanda 4000 yıldan fazladır yeni Uzak Doğu’da ilaç olarak sıva haliyle kullanılır.

Haberin Devamı

REİSHİ MANTARI NASIL TÜKETİLİR?

Reishi mantarı tozu çıkarılmak suretiyle çorbalara karıştırılarak genelde tüketilir. Aynı zamanda içeceklere karıştırılabilir ya da smoothie tarifiyle değerlendirilebilir. Ayrıca toz olarak değerlendirilen bu doğal ürün, besin takviyesi olarak da ele alınabilir. Genelde acı bir etkisi olması nedeniyle, farklı yiyecek ve içecekler ile değerlendirilir. Böylece acısını alan yiyecekler ve içecekler eşliğinde güvenli bir şekilde tüketilir. Diğer yandan çay olarak hazırlanması ile beraber tüketim şeklinde ele alındığını söylemek mümkün. Basit tarifi ile beraber hazırlandıktan sonra sağlıklı bir şekilde tüketme imkanı verir.

REİSHİ MANTARI FAYDALARI NELERDİR?

Bu mantar türü hakkında en çok merak edilen konular içerisinde faydaları geliyor. Özellikle son dönemlerde sağlamış olduğu faydaları ile pek çok kişinin dikkatini çektiğini söylemek gerekir.

- Reishi mantarı bağışıklık sistemini güçlendirir ve dış zararlara karşı koruma sağlar.

Haberin Devamı

- Anti-aging etkisi sağlar ve böylece yeni hücre oluşumunu destekler.

- Toksinlerin vücuttan atılmasına olanak tanır.

- İnsülin seviyesinin artışına karşı engel teşkil eder.

- Kan dolaşımının düzenli hale getirir ve destekler.

- Kalp-damar hastalıklarına karşı koruyucu bir etkisi vardır.

- Vücut fonksiyonlarını düzenlemeye yardımcıdır.

- Akciğer ve prostat ile meme kanser gibi ciddi hastalıklara karşı önlem alır.

- Kandaki oksijen miktarını arttırır ve böylece cilt üzerinden faydalar sunar.

- Stresi azaltır ve düzenli bir uyku imkanı verir.

- Kolesterol, diyabet ve yüksek tansiyon gibi rahatsızlıklara karşı mücadele eder.

Görüldüğü gibi yukarıdaki maddelere bakıldığı zaman oldukça önemli faydaları olduğunu söylemek mümkündür. Bu faydalarından yararlanmak için değişik biçimlerde ve dengeli olarak tüketmek yeterlidir.

REİSHİ MANTARI ZARARI VAR MI?

Reishi mantarının herhangi bir zararı olmadığını söylemek mümkün. Fakat aşırı dozda kullanım ile beraber birtakım yan etkiler ortaya çıkarabilir. Bunlar içerisinde boğaz ağrısı, mide bulantısı, saç dökülmesi ya da uykusuzluk ile iştah kaybı gibi durumlar yaratabilir.

Haberin Devamı