Reform Paketi

Reform Paketi

Son dakika reform paketi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan reform paketi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını reform paketi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Reform Paketi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan reform paketi gelişmeleri de dahil olmak üzere 513 reform paketi haberi bulunmuştur. Tüm reform paketi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Faruk Özlü kimdir? AK Parti Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü kaç yaşında, nereli?
Faruk Özlü kimdir? AK Parti Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü kaç yaşında, nereli? AK Parti Düzce Belediye Başkan adayı Faruk Özlü oldu. Faruk Özlü'nün ismini Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde AK Parti'den adayı olan Faruk Özlü kimdir?
7.01.2024 Gündem
Ünlü isimlerin kabusu olmuştu! Yeni dönem! Ceylan Ertem, Ezgi Mola, Serenay Sarıkaya, Aleyna Tilki, Hadise...
Ünlü isimlerin kabusu olmuştu! Yeni dönem! Ceylan Ertem, Ezgi Mola, Serenay Sarıkaya, Aleyna Tilki, Hadise... Son dönemlerde özellikle sosyal medyadan duyurulara ve ünlüler hakkında haberlere konu olan ısrarlı takip işi ilk kez yasal düzenlemeye giriyor. Kısa bir süre önce kaybettiğimiz Yeşilçam’ın menekşe gözlü güzeli Fatma Girik’in 50 yıllık saplantılı takipçisi yıllar sonra hâkim karşısına çıkarılabilmişti. Ama o süre zarfında Fatma Girik’in kâbuslar yaşamasına neden olmuştu. İşte tüm detaylar...
7.03.2022 Gündem
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'den son dakika kararı! Resmen değişti, yeni dönem başladı! Öğrenciler artık...
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'den son dakika kararı! Resmen değişti, yeni dönem başladı! Öğrenciler artık... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen harekete geçti. Yeni karar yürürlüğe girdi. Yüz binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Müjdeli haber geldi. MEB son dakika duyurdu. Yeni dönem başladı. Lise 1,2,3,4. sınıfların tamamını kapsıyor, devam edenlere ücret ödenecek. Aylık 2.125 lira olacak. Mesleki eğitim stajına devlet katkısını da içeren 'Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun', Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, mesleki eğitim merkezlerinde eğitim gören öğrencilerin her ay aldıkları asgari ücretin 3'te 1'i kadar ücretin tamamı, artık devlet tarafından ödenecek; 3'üncü sınıf sonunda kalfa olan öğrencilerin aldıkları ücret de asgari ücretin 3'te 1'inden yarısına yükseltildi.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Mesleki Eğitim Kanunu’nda yapılan son düzenlemelerle yeni bir dönemin başladığına ve mesleki eğitimin daha cazip hale geldiğine dikkat çekerek iş dünyasının 'Aradığım elemanı bulamıyorum' retoriğinin devam etmesi için geçerli hiçbir mazeretin kalmadığını söyledi.
25.12.2021 Eğitim
MEB'den son dakika açıklaması! Yüz binlerce öğrenciyi kapsıyor! 2.125 lira hesaba yatacak
MEB'den son dakika açıklaması! Yüz binlerce öğrenciyi kapsıyor! 2.125 lira hesaba yatacak Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) son dakika olarak duyurdu. Yüz binlerce öğrenciye güzel haber. Öğrencilerin hesabına yatacak. Aylık 2.125 lira olacak. Mesleki eğitim stajına devlet katkısını da içeren 'Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun', Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, mesleki eğitim merkezlerinde eğitim gören öğrencilerin her ay aldıkları asgari ücretin 3'te 1'i kadar ücretin tamamı, artık devlet tarafından ödenecek; 3'üncü sınıf sonunda kalfa olan öğrencilerin aldıkları ücret de asgari ücretin 3'te 1'inden yarısına yükseltildi.
25.12.2021 Eğitim
AK Parti'li Kurtulmuş: Kadınları ısrarlı takip suç kapsamına alınacak
AK Parti'li Kurtulmuş: Kadınları ısrarlı takip suç kapsamına alınacak AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, "Kadınların ısrarlı şekilde takip edilmesi suç kapsamına alınacak. Suç yok, taciz ve saldırı yok ama birisi tarafından ısrarla takip ediliyor. Sosyal medya üzerinden, yolda yürürken takip ediliyor. Hukuki tabir olarak kullandığımız ısrarlı takibin de bir suç unsuru haline gelmesi ve 'Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu' kapsamı içine girmesini inşallah bu paketle gerçekleştireceğiz” dedi.
11.12.2021 Siyaset
Bankalarda yeni dönem! BDDK resmen duyurdu ve...
Bankalarda yeni dönem! BDDK resmen duyurdu ve... BDDK resmen duyurdu! Bankacılık sektörü ile ilgili son dakika açıklaması. Yeni düzenlemeler geliyor. Hazırlıklar başladı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben yaptığı açıklamada, "Bankacılık sektöründe finansal inovasyonu teşvik etmek, finansal kapsayıcılığı artırmak ve bankacılık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak amacıyla yeni bir düzenleme hazırlığı içerisindeyiz." dedi.
29.09.2021 Ekonomi
Emeklilikte yeni dönem! Çocuklar da emekli olacak 10 yaş altı...
Emeklilikte yeni dönem! Çocuklar da emekli olacak 10 yaş altı... Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Emeklilikte yeni dönem. Tamamlayıcı emeklilik sistemi artık 18 yaş altı çocuklara da açıldı. Üstelik devlet desteği yüzde 25 olarak uygulanıyor. 3 ayda 50 bin çocuk sisteme girdi. Yüzde 70’i 10 yaşın altında.
26.09.2021 Emekli
Borcu olanları ilgilendiriyor! BDDK duyurdu, resmen değişti...
Borcu olanları ilgilendiriyor! BDDK duyurdu, resmen değişti... Borcu olanları yakından ilgilendiriyor. Resmen değişti. BDDK duyurdu. Arama ve mesaj sınırı getirildi. Borcun ödenmediği durumlarda resmi tatil günleri ve pazar günleri hariç olmak üzere sadece 09.00-20.00 saatleri arasında borçluyla iletişim kurulabilecek. Borçluya ulaşılamadığı durumlarda, arama sayısı günde en fazla 3, mesaj sayısı ise 1 ile sınırlı tutulacak. Borçla ilgili yetkili olmayan üçüncü kişilere borçla ilgili herhangi bir şekilde bilgi verilemeyecek. Öte yandan BDDK gözetim ve denetimine tabi tüm banka ve banka dışı mali kuruluşlar ile para-sermaye piyasaları ve sigortacılık alanında faaliyet gösteren kuruluşlar, sadece donuk alacaklarını değil canlı alacaklarını da varlık yönetim şirketlerine satabilecek.
14.07.2021 Ekonomi
Kredi borcu olanlara iyi haber! Bugün değişti artık...
Kredi borcu olanlara iyi haber! Bugün değişti artık... Kredi borcu olan milyonları ilgilendiriyor. BDDK duyurdu. Yönetmelikte değişiklik yapıldı. Vatandaşlara kolaylık sağlanacak. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), vatandaşın ve iş dünyasının salgın koşullarından normale geçiş döneminde finansman erişimini kolaylaştıracak, kredi sisteminin etkin çalışmasına daha fazla katkıda bulunacak kararlar aldı.
8.07.2021 Ekonomi
Seçim anketleriyle ilgili flaş açıklama! Birinci parti...
Seçim anketleriyle ilgili flaş açıklama! Birinci parti... Son seçim anketleriyle ilgili flaş açıklama. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Hangi kamuoyu anketini getirirseniz getirin, bütün kamuoyu anketlerinde AK Parti açık ara birinci partidir. Bu anlamda da kendisini iktidara namzet görenlerin bu anketlerin geride nal topladıkları, çok daha geriden geldikleri açıktır, ortadadır" dedi.
2.07.2021 Siyaset
Sebze-meyve fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Ucuzlayacak
Sebze-meyve fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Ucuzlayacak Sebze-meyve fiyatlarıyla ilgili düğmeye basılıyor. Tarladan sofraya sistemi kurulacak. Böylece fiyatların yükselmesine neden olan komisyoncular aradan çıkarılarak vatandaşın ucuz sebze-meyve ihtiyacı karşılanacak. Hal Yasası’nda yapılacak değişikliklerle de ‘hal komisyonculuğu’ kaldırılacak. Yeni haller kurularak satıcı sayısının ve rekabetin artırılması, üretici ve üretici örgütlerinin satış imkanlarının artırılması öncelikli hedef olacak. Ürünlerin bozulmasını engellemek için depolama, ambalaj, nakliyat konularında yeni standartlar uygulamaya konulacak. Hallerdeki ürün çeşitliliği artırılacak, hallerin modernizasyonu yapılacak ve alt yapısı yenilenecek.
21.05.2021 Ekonomi
Kamuda yeni dönem! İşe alımlar ile ilgili flaş değişiklik
Kamuda yeni dönem! İşe alımlar ile ilgili flaş değişiklik Kamuda işe alımlar Kariyer Kapısı Platformu üzerinden yapılacak. Bu platformla kamu istihdamında fırsat eşitliği ve liyakati önceleyen işe alımların yanı sıra verimliliğin artırılması hedefleniyor. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelerek, gerçekleştirdikleri çalışmalara ilişkin değerlendirmede bulundu.
12.05.2021 Gündem
Bakan Elvan Türkiye'nin 2021 için büyüme tahminini açıkladı
Bakan Elvan Türkiye'nin 2021 için büyüme tahminini açıkladı Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan CNN TÜRK ekranlarında Gece Görüşü programında gazeteciler Hande Fırat, Hakan Çelik ve Hacer Boyacıoğlu'nun sorularını yanıtladı. Elvan, 'Kovid-19 sürecinde bugüne kadar kredi programları kapsamında firmalara 315 milyar liralık kredi verildi.' bilgisini paylaştı. 'İhracat performansı olarak oldukça iyi gidiyoruz.' diyen Elvan, 'İlk kez bu yıl ihracatta 200 milyar doları aşabiliriz.' ifadelerini kullandı. Bakan Elvan '2021 ilk çeyrekte yüzde 5,5-6, ikinci çeyrekte baz etkisiyle çift haneli, yıl genelinde de yüzde 5'in üstünde büyüme göreceğimizi düşünüyorum' dedi. İşte detaylar...
6.05.2021 Gündem
Kredi fırsatı, 100 bin lira, 6 ay geri ödeme yok...
Kredi fırsatı, 100 bin lira, 6 ay geri ödeme yok... Yeni kredi fırsatı duyuruldu. 100 bin lira kredi kullandırılacak. 2 yıl vadeli ve 6 ay geri ödeme yok. Üst limit ise 500 bin lira olarak belirlendi. Çalışmalar başladı. Meclis'e geliyor. İşletmelere yeni kredi desteği sağlanacak. İstihdam sağlanması şartıyla bu destekten faydalanılabilecek. Ekonomi reform paketi geçen ay açıklanmıştı. Yeni düzenleme kısa süre içinde hayata geçirilecek.
28.04.2021 Ekonomi
Borcu olanları ilgilendiren flaş adım! Harekete geçildi
Borcu olanları ilgilendiren flaş adım! Harekete geçildi Borcu olan yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Vatandaşların borçların ertelenmesi talebi ile ilgili önemli bir adım atıldı. Faizsiz olarak borçların ertelenmesi, ÖTV ve KDV indirimleri gündemde. Pandemi süreci en çok esnafı etkiledi. Tam kapanma ile birlikte esnafın ekonomik sıkıntısı artacak. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 12 maddelik yeni talep listesini Ticaret Bakanı Mehmet Muş'a sundu. Bakan Muş, listedeki borçların faizsiz ertelenmesi konusunu Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Başkanı ile görüşecek. Bakan Muş, ticari araçların kullandığı akaryakıtta ÖTV ve KDV'nin indirilmesi konusunu da Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile görüşeceğini kaydetti.
28.04.2021 Ekonomi
Kuaför, berber, terzi... Esnafa müjde! Muaf sayılacaklar
Kuaför, berber, terzi... Esnafa müjde! Muaf sayılacaklar Esnafa büyük müjde. Muaf sayılacaklar. Açıklanan reform paketine göre berber, kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, marangoz, kaportacı, lastikçi, tornacı, çay ocağı işleticisi, terzi, tamirci gibi basit usulde vergilendirilen 850 bin esnaf, gelir vergisinden muaf tutulacak ve beyanname verme yükümlülükleri olmayacak. Bu vergi muafiyetine 2021 kazançlarıyla başlanacak.
23.04.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya liderlerine seslendi: İklim değişikliği tüm insanlığı etkiliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya liderlerine seslendi: İklim değişikliği tüm insanlığı etkiliyor Tüm dünyanın gözü kritik zirvede. ABD’nin ev sahipliğinde sanal ortamda yapılan İklim Zirvesi, Biden'ın konuşmasıyla başladı. Zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan, "İklim değişikliği tüm insanlığı etkiliyor. İklim değişikliğinin zararlarını azaltmak için yoğun çaba harcıyoruz. Ulusal İklim Değişikliği Strateji ve Eylem Planı'nı 2030 ve 2050 hedefleri doğrultusunda güncelliyoruz." dedi.
22.04.2021 Siyaset
Bankada parası olan herkesi ilgilendiriyor! Yeni dönem
Bankada parası olan herkesi ilgilendiriyor! Yeni dönem Bankacılıkta yeni dönem. BDDK duyurdu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDK), banka işleyişinin, iş modelinin, strateji ve politikalarının finansal tüketicilerin hak ve menfaatleri kapsamında değerlendirilmesi amacıyla, “Bireysel Bankacılık Analiz ve Derecelendirme Modeli"nin (BAM) geliştirildiğini duyurdu.
16.04.2021 Ekonomi
Emeklilikte yeni dönem! Geri sayım başladı, 23 milyon kişi...
Emeklilikte yeni dönem! Geri sayım başladı, 23 milyon kişi... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Emeklilikte yeni bir dönem başlıyor. Geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu. Detaylar belli oldu. Özellikle gençler için önemli bir fırsat oluşturuyor. Yüzde 25 devlet desteği sağlanıyor. 18 yaş atındaki gençleri de kapsıyor. 'Katılımcı' olarak yer alabilecekler.
12.04.2021 Emekli
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında Kanal İstanbul müjdesini duyurdu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında Kanal İstanbul müjdesini duyurdu! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan, "CHP bir grup emekli amiralin buram buram darbe kokan bildirisini aklamaya çalışıyor. Çok açık, net söylüyorum. Şu anda emekli amirallerin merkezinde CHP'nin kendisi vardır. Bu 104'ün içerisinde şu anda CHP'li olanlar vardır. Bundan sonra hesabını çok ağır vereceksiniz." dedi. Erdoğan Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak, "Buradan bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Kanal İstanbul ile ilgili hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık. Yaz aylarında inşallah temelini atacağız. Projenin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
7.04.2021 Siyaset
Bakan Dönmez duyurdu! 158 milyon dolar...
Bakan Dönmez duyurdu! 158 milyon dolar... Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, geçen yıl enerji verimliliği için toplam 635 milyon dolar yatırım yapıldığını belirterek, "2020’de yaptığımız yatırımlarla 451 bin ton eş değer petrol tasarruf ettik. Bunun maddi karşılığıysa 158 milyon dolara denk geliyor." dedi.
7.04.2021 Ekonomi
İkinci el araç alım satım vergisi mi geliyor? İkinci el araç alım satımında yeni vergi iddiası! İkinci el araç alım satım vergisi ne kadar?
İkinci el araç alım satım vergisi mi geliyor? İkinci el araç alım satımında yeni vergi iddiası! İkinci el araç alım satım vergisi ne kadar? Ekonomik reform paketinde, vergi uygulamalarına ilişkin yeni kriterler getirilecek. Şubat ayında bazı elektrikli araçlara getirilen ÖTV zammının ardından, ikinci el araba alım satım işlemlerinde alınacak yeni bir vergi uygulamasının da hazırlandığı iddia edildi. İddiaya göre taslak ile ikinci el araçların noterdeki alım satım işlemlerinde binde 5 oranında vergi uygulanması da öngörülüyor.
31.03.2021 Gündem
Ev, araba, dükkan alacakları ilgilendiriyor! Faizsiz ve peşinatsız...
Ev, araba, dükkan alacakları ilgilendiriyor! Faizsiz ve peşinatsız... Binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Vatandaşlardan yoğun talep vardı. Faizsiz ev ve araba satışı yapan firmalar ile ilgili harekete geçildi.'Altın günü' mantığı ile çalışıp üyelerini faizsiz-peşinatsız ev, araba sahibi yapmayı vadeden, şirketlerin saadet zincirine dönmesini önlemek için resmen adım atıldı. Bu şirketler için sıkı kurallar artık yürürlükte. Faizsiz konut ve taşıt edindiren şirketlere yönelik düzenlemede kapsamda genişledi. Yeni kanuna, aynı yöntemle dükkân ve işyeri satanlar da dahil edildi.Ekonomi Reformları Eylem Planı'na ilişkin takvim kapsamında, faizsiz finans sistemini güçlendirecek reformlar yıl sonuna kadar hayata geçirilecek.
29.03.2021 Ekonomi
Kamuda yeni dönem! Artık tamamen değişiyor
Kamuda yeni dönem! Artık tamamen değişiyor Kamuda yeni dönem başlıyor. On binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Yeniden yapılandırılıyor ve tamamen değişiyor. Güncellenerek daha hızlı bir yapıya dönüşecek. Ekonomi ve istihdama katkı sağlayacak. Kamu İktisadi Teşebbüsleri'nde (KİT) yapısal dönüşüm başlıyor. 19 KİT kanunu güncellenecek. Bakan Elvan, neredeyse kırk yıldır değiştirilmeyen KİT mevzuatının günün koşullarına uygun bir yapıya dönüşmesini istediklerini belirterek ekonomi ve istihdama ciddi olarak katkı sağlayacağını duyurdu. KİT'ler hızlı hareket eden ve hızlı karar alan bir yapıya dönüşecek.
29.03.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Reform Paketi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki reform paketi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.