Reel Sektör

Reel Sektör

Son dakika reel sektör haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan reel sektör ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını reel sektör haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Reel Sektör

haberleri sayfasında son dakika yaşanan reel sektör gelişmeleri de dahil olmak üzere 932 reel sektör haberi bulunmuştur. Tüm reel sektör haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atacağız
Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atacağız Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin açılışında bir konuşma yaptı. Şimşek enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atılacağını söyledi. Öte yandan Şimşek "Tasarruf konusunda çalışmalarımızı nihai bir noktaya getirdik, yakında bazı hususları paylaşacağız ve gereken adımları atacağız" açıklamasında bulundu.
26.04.2024 Ekonomi
Yıl sonu dolar kuru tahmini geriledi! İşte yeni rakam
Yıl sonu dolar kuru tahmini geriledi! İşte yeni rakam Piyasa katılımcıları anketinde cari yıl sonu dolar kuru beklentisi bir önceki anket döneminde 40,53 TL iken, bu anket döneminde 40,01 TL oldu.
19.04.2024 Ekonomi
Türk Lirası mevduatta 2 yılda yüzde 385 büyüme
Türk Lirası mevduatta 2 yılda yüzde 385 büyüme Bankacılık sisteminde hem mevduat hem kredide TL’ye geçiş sürüyor. Son 2 yılda yüzde 385 artan TL mevduatın payı yüzde 35.45’ten 59.85’e çıktı. Döviz hesapları 58.5 milyar dolar azaldı. Kredide TL’nin payı yüzde 67.5’e yükseldi.
9.01.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Piyasaları maniple etmeye çalışan tamahkarlara meydanı boş bırakamayız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Piyasaları maniple etmeye çalışan tamahkarlara meydanı boş bırakamayız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Borsa İstanbul 150. Yıl Gong Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Daha kararlı duruş sergilememiz gerekiyor. İster siyasetçi ister ekonomist. Sermaye piyasalarını manipüle etmeye çalışan tamahkarlara meydanı boş bırakamayız. Gerek SPK, gerek BİST'ten bu konuda daha fazla hassasiyet göstermesini istiyoruz" dedi.
22.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı: İşsizlik oranı son 11 yılın en düşük seviyesinde
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı: İşsizlik oranı son 11 yılın en düşük seviyesinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Ekim ayında TÜİK’in yayınladığı işsizlik oranımız ise yüzde 8,5 düzeyindedir. Bu son 11 yılın en düşük işsizlik oranıdır. Mevsimsel etkilerden arındırılmış genç işsizliği ise Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yaklaşık 5 puan düşmüş durumda, bu önemli bir performans" dedi.
15.12.2023 Gündem
Yıl sonu dolar, enflasyon beklentisi açıklandı
Yıl sonu dolar, enflasyon beklentisi açıklandı TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 67,23'ten yüzde 65,39'a geriledi. Yıl sonu doları/TL beklentisi ise, 30 TL'den 29,62 TL'ye indi.
15.12.2023 Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı Erkan'dan 'fiyat istikrarı' açıklaması
Merkez Bankası Başkanı Erkan'dan 'fiyat istikrarı' açıklaması Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan'dan fiyat istikrarı açıklaması. Erkan, merkez bankalarının toplumsal refaha katkılarının ancak fiyat istikrarına odaklanan para politikasıyla gerçekleştiğini vurguladı.
11.12.2023 Ekonomi
MB Başkanı Erkan: Atılan adımların etkileri gözlenmeye başladı
MB Başkanı Erkan: Atılan adımların etkileri gözlenmeye başladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye "Parasal sıkılaştırma ve sadeleşme kapsamında atılan adımların etkilerini gözlenmeye başladı" dedi.
16.11.2023 Ekonomi
TCMB Başkanı Erkan'dan flaş açıklama: Gündemimizde ne sıfır atma ne de 500 liralık banknot var
TCMB Başkanı Erkan'dan flaş açıklama: Gündemimizde ne sıfır atma ne de 500 liralık banknot var Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, “2023 yılının ilk yarısında bağlayıcı olmayacak şekilde verebileceğimiz rakamlar var. TCMB tarafından KKM'ye ödenen 90 milyar lira olduğunu, Hazine tarafında da bunun 60 milyar lira olduğunu söyleyebilirim” dedi.
3.10.2023 Ekonomi
Bakan Şimşek: Türkiye’yi yatırım için radara aldılar
Bakan Şimşek: Türkiye’yi yatırım için radara aldılar Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomiye yönelik adımların ardından dış finansmana erişimdeki problemleri aştıklarını söyledi. Bakan önemli açıklamalarda bulundu.
19.09.2023 Gündem
Merkez Bankası Başkanı Erkan'dan 'enflasyon' mesajı!
Merkez Bankası Başkanı Erkan'dan 'enflasyon' mesajı! Sektör temsilcileri Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Yakın liderliğinde Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ile bir araya geldi. Sektörün içinde bulunduğu durum hazırlanan bir sunumla anlatıldı.
28.08.2023 Ekonomi
Yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini değişti!
Yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini değişti! Piyasa katılımcı anketi sonuçların yıl sonu dolar kuru tahmini 29,82 TL’ye, enflasyon beklentisi 59,46 seviyesine yükseldi.
18.08.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İlk konut alımına finansal destek verilecek
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İlk konut alımına finansal destek verilecek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul Finans Merkezi'nde finans dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi. Yılmaz "Finans kesimiyle ilgili konuları tartıştık. Öncelikle Türkiye'nin ve dünyanın içinde bulunduğu zorluklar kadar fırsatları da değerlendirdiğimiz toplantı oldu. Ekonomi politikaları konusunda memnuniyeti ifade edebilirim" dedi.
11.08.2023 Ekonomi
Piyasa katılımcıları anketi: İşte yeni dolar, enflasyon ve faiz beklentileri
Piyasa katılımcıları anketi: İşte yeni dolar, enflasyon ve faiz beklentileri Merkez Bankası'nın Haziran ayı piyasa anketinde dolar, enflasyon ve faiz beklentisi yükseldi.
16.06.2023 Ekonomi
İş dünyasından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik
İş dünyasından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sona ermesinin ardından dün akşam iş dünyasından da peş peşe açıklamalar geldi. Ekonomi dünyasının temsilcileri seçimden galip ayrılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etti. Özellikle demokrasi vurgusu yapılan açıklamalarda iş dünyası temsilcileri seçim nedeniyle oluşan belirsizlik döneminin de geride kaldığının altını çizdi. Açıklamaların satır aralarında yeni döneme ilişkin beklentiler dile getirildi. Bu taleplerin başında enflasyonla mücadele, rekabetçi kur ve iş dünyası ile güçlü iletişimi olan bir kabine vardı.
29.05.2023 Ekonomi
İş dünyasından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik
İş dünyasından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, “2023 bizim için özel bir yıl, yapacak çok işimiz var. Daha çok üretim-ihracat-istihdam için yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ne büyük işler düşüyor. Türk özel sektörü olarak, kazanımlarımıza yenilerinin ekleneceği, kalkınmanın kartopu gibi hızlanacağı günleri birlikte kuracağız.” ifadelerini kullandı.
28.05.2023 Ekonomi
Merkez Bankası paylaştı: Yıl sonu dolar tahmini geriledi, büyüme beklentisi arttı
Merkez Bankası paylaştı: Yıl sonu dolar tahmini geriledi, büyüme beklentisi arttı Piyasa katılımcıları anketinde yıl sonu dolar kuru tahmini 23,09 olarak gerçekleşirken, büyüme beklentisi yüzde 3,5 ‘ten yüzde 3,7’ye yükseldi.
18.05.2023 Ekonomi
Bakan Nebati'den flaş EYT ve ÖTV açıklaması
Bakan Nebati'den flaş EYT ve ÖTV açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gündemdeki gelişmelere yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, EYT'den ÖTV indirimine, memur ve emekli zamlarına ilişkin detayları duyurdu.
22.12.2022 Ekonomi
Yıl sonu dolar ne olacak? Merkez Bankası piyasa katılımcıları anketini yayımladı
Yıl sonu dolar ne olacak? Merkez Bankası piyasa katılımcıları anketini yayımladı Merkez Bankası piyasa katılımcıları anketini yayımladı. Aralık ayı piyasa katılımcıları anketinde yıl sonu dolar kuru beklentisi bir önceki anket döneminde 19,54 TL iken, bu dönemde 18,78 TL oldu.
16.12.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan flaş dolar kuru açıklaması!
Merkez Bankası'ndan flaş dolar kuru açıklaması! Merkez Bankası'ndan dolar kuru ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Piyasa katılımcı anketi sonuçlarına göre, yıl sonu büyüme beklentisi Kasım ayı anket döneminde bir önceki döneme göre değişmeyerek yüzde 5,1 olarak kaldı. Dolar kuru tahmini ise 19,82 TL’den, bu anket döneminde 19,54 TL’ye geriledi.
18.11.2022 Ekonomi
Ekim ayı enflasyon beklentisi kaç? Enflasyon beklentisi TÜİK tarafından açıklandı! (Ekim ayı enflasyon beklentisi anketi)
Ekim ayı enflasyon beklentisi kaç? Enflasyon beklentisi TÜİK tarafından açıklandı! (Ekim ayı enflasyon beklentisi anketi) Ekim ayı enflasyon rakamları 3 Kasım’da açıklanacak. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından her ay açıklanan enflasyon oranı emekli ve memur maaş zammı için büyük önem arz ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın piyasa katılımcıları anketinin yayımlanmasıyla ekim ayı enflasyon beklentisi tahmini de belli oldu. Peki, Ekim ayı enflasyon beklentisi kaç?
31.10.2022 Ekonomi
Bakan Nebati: Döviz kurlarında yaşanan yüksek oynaklık dengelendi
Bakan Nebati: Döviz kurlarında yaşanan yüksek oynaklık dengelendi Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kur korumalı mevduat (KKM) ve döviz kurlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
31.10.2022 Ekonomi
2023 ekim ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak? Ekim ayı enflasyon beklentisi ne?
2023 ekim ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak? Ekim ayı enflasyon beklentisi ne? Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan ekim ayı enflasyon rakamları bekleniyor. Memur, sözleşmeli personel, SSK, Bağ-Kur emeklileri, asgari ücretli çalışanlar ve memur emeklileri enflasyon rakamlarına odaklandı. Yılın bitmesine kısa bir süre kala son 6 aylık enflasyon verilerine göre zamlar da belli olacak. Öte yandan, 2023 yılının vergi, harç ve cezalarında ne kadar artış yapılacağı da ekim ayı enflasyon verilerine göre netlik kazanacak. Peki, 2023 ekim ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak? Ekim ayı enflasyon beklentisi ne? Enflasyon oranı kaç olur? Ekonomistlerin ekim ayı enflasyon tahmini ne? İşte detaylar…
31.10.2022 Ekonomi
Bakan Nebati, banka genel müdürleri ile bir araya geldi
Bakan Nebati, banka genel müdürleri ile bir araya geldi Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bakan Nureddin Nebati'nin, banka genel müdürleri ile bir araya gelerek sektörün genel durumu, gelecek projeksiyonu ile öneri ve talepler üzerine görüşme gerçekleştirdiğini açıkladı.
25.10.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere staj müjdesi: Asgari ücret seviyesine yükseltiyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere staj müjdesi: Asgari ücret seviyesine yükseltiyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen E-İnsan Programı'nda açıklamalarda bulundu. Gençlere bir müjde veren Erdoğan, ulusal staj programına başvuruların bugün itibarıyla başladığını duyurarak "Yaz stajları için ödediğimiz asgari ücretin yüzde 30'una tekabül eden rakamı, 2023'ten itibaren asgari ücret seviyesine yükseltiyoruz" dedi.
18.10.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Reel Sektör ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki reel sektör haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.