Radyoloji

Radyoloji

Son dakika radyoloji haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan radyoloji ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını radyoloji haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Radyoloji

haberleri sayfasında son dakika yaşanan radyoloji gelişmeleri de dahil olmak üzere 414 radyoloji haberi bulunmuştur. Tüm radyoloji haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cerrahi şansı olmayan hastalara dikkat! Yaşam beklentisini yükseltiyor
Cerrahi şansı olmayan hastalara dikkat! Yaşam beklentisini yükseltiyor Karaciğer tümörlerinin tedavisinde cerrahi tedavi çok önemli bir yer tutmakla birlikte hastaların yüzde 20 gibi küçük bir bölümü cerrahi şansına ulaşabildiğini vurgulayan Nükleer Tıp Uzmanı Prof. Dr. Nalan Alan Selçuk ve Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Melih Topcuoğlu, karaciğer tümörlerinde radyoembolizasyon yönteminin kullanılmasının önemini anlattı.
22.04.2024 Gündem
Kadir İnanır'ın hayatını kurtaran detay belli oldu
Kadir İnanır'ın hayatını kurtaran detay belli oldu Usta oyuncu Kadir İnanır'ın geçtiğimiz pazar günü geçirdiği inme sonucu tedavi altına alınmasının ardından uzmanlar, böyle bir tabloda hastanın en kısa sürede 'inme merkezi' olan bir hastaneye götürülmesinin önemine dikkat çekti. Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam ile ilk müdahalesini yapan ekipten Nöroloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Nevin Pazarcı ve Girişimsel Radyoloji Uzmanı Dr. Mustafa Demir, usta sanatçının Beykoz'daki evinden hastaneye nakli ve acilde değerlendirilmesi sonrası tedaviye başlanmasının, toplamda 20 dakika gibi rekor bir sürede gerçekleşmesiyle büyük bir tehlike atlattığına dikkat çekti. Uzmanlar inme şüphesinde hiç beklemeden 112 Acil Çağrı Merkezi'nin aranması gerektiğini vurguladı.
26.03.2024 Magazin
Yeni bir dönem başlıyor! Milli ‘Mobil Röntgen Cihazı’ göreve başladı
Yeni bir dönem başlıyor! Milli ‘Mobil Röntgen Cihazı’ göreve başladı ASELSAN’ın tamamen milli imkanlarla geliştirdiği ‘Mobil Dijital Röntgen Cihazı’ (ADR-M100), ilk kez Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde kullanıma alındı.
14.03.2024 Gündem
ÇÜ rektörlük duyurdu: "Güçlendirme çalışmaları devam etmektedir"
ÇÜ rektörlük duyurdu: "Güçlendirme çalışmaları devam etmektedir" Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nin deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkında rektörlük konu ile ilgili açıklama yaptı.
22.02.2024 Adana
22 yıl sonra bitkisel hayattan çıkıp ikinci yaşamına başladı
22 yıl sonra bitkisel hayattan çıkıp ikinci yaşamına başladı Bursa’da 22 yıl önce karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle bitkisel hayata giren Neslihan Köse (42), annesi Hale Kabacaoğlu’nun (69) çabalarıyla gördüğü tedaviler sonrası hayata yeniden başladı. Annesinin önce fiziksel olarak ayağa kaldırdığı Neslihan’ın, mental sağlığında da büyük ilerleme kaydedildi. Anlık hafızası yeniden oluşturulan Neslihan’ın unutmadığı tek şey ise şarkılar. Neslihan’ın en büyük hayali ise en sevdiği sanatçı olan Tarkan ile aynı sahneyi paylaşıp, onunla şarkı söylemek.
29.01.2024 Gündem
Kanser cerrahisinde hedef, tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmaktır
Kanser cerrahisinde hedef, tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmaktır Kansere yakalanma oranının, günümüz dünyasında halen artışta olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Babek Tabandeh, “Öncelikli hedef, her zaman hastalığı tam olarak iyileştirmek olsa da kanser cerrahisinde başarının tanımı, genellikle hastalığın bölgesel tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmak ve hastanın beklenen hayat süresini 5 yıla yaklaştırmaktır” dedi.
11.01.2024 Sağlık
Müdahalede ilk 6 saat kritik! Her yıl yaklaşık 140 bin kişiyi etkiliyor, aniden gelip, ölümle sonuçlanabiliyor
Müdahalede ilk 6 saat kritik! Her yıl yaklaşık 140 bin kişiyi etkiliyor, aniden gelip, ölümle sonuçlanabiliyor Türkiye'de her yıl binlerce insanı etkileyen inme, sessiz bir tehlike olarak sinsice ilerliyor. Nörolojik bir rahatsızlık olarak inme, ülkemizde her yıl binlerce insanın sakat kalmasına ya da hayatını kaybetmesine sebep oluyor. Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. İsmail Kırbaş, bu nörolojik rahatsızlığın, gece uykuda bile beklenmedik bir deprem gibi aniden ortaya çıkabildiğini belirterek, toplumun inme konusundaki farkındalığının ve bilincinin yetersiz olduğuna dikkat çekti. Kırbaş, zamanında müdahale ile ölümlerin önüne geçilebilecek yeterliliğe sahip olunduğunun da önemine vurgu yapıp, inme sonrası ilk 6 saatin kritik öneme sahip olduğunun altını çizdi.
22.12.2023 Sağlık
Aromalı elektronik zehir internette kol geziyor
Aromalı elektronik zehir internette kol geziyor Gençleri aromalarla zehirleyen elektronik sigaralar, satışı yasak olmasında rağmen internette adeta kol geziyor.
24.06.2023 Gündem
Bakan Akar'dan, Kahramanmaraş'ta sahra hastanesi ziyareti
Bakan Akar'dan, Kahramanmaraş'ta sahra hastanesi ziyareti  Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kahramanmaraş'ta 19 konteyner ve 21 çadırdan oluşan Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Seyyar Sahra Hastanesi'nde incelemelerde bulundu.
26.02.2023 Gündem
Eşiyle ultrason odasına alınmayınca doktoru ve sekreteri darbetti
Eşiyle ultrason odasına alınmayınca doktoru ve sekreteri darbetti Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne eşini getiren Halis Emre S., birlikte ultrason odasına girmek istedikleri ancak içeri alınmadıkları iddiasıyla sekreter Salih Aydoğdu ile radyoloji uzmanı Mesut Furkan Yazar'ı darbetti. Dr. Yazar'ın 'beyaz kod' vermesi üzerine gözaltına alınan Halis Emre S., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 
24.02.2023 Yaşam
TSK'dan depremzedeler için sahra hastanesi
TSK'dan depremzedeler için sahra hastanesi Kahramanmaraş'ta depremden yaralı kurtulan depremzedeler için Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sahra hastanesi kuruldu.
9.02.2023 Gündem
TUS birincisi genç doktor evinde ölü bulundu!
TUS birincisi genç doktor evinde ölü bulundu! İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde görevli doktor, yaşadığı evde ölü bulundu. İntihar ettiği düşünülen genç doktorun, 2018 yılında Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) birincisi olduğu öğrenildi.
11.01.2023 Yaşam
"Serum geç geldi" iddiasıyla hastanede terör estirdiler: 7 yaralı, 4 gözaltı
"Serum geç geldi" iddiasıyla hastanede terör estirdiler: 7 yaralı, 4 gözaltı Gaziantep'te mide rahatsızlığı nedeniyle hastaneye giden bir kadın ve yakınları, serumun geç getirildiği iddiasıyla hastanede terör estirdi. çıkan olaylarda 7 sağlık çalışanı, güvenlik görevlisi ve hasta yakını yaralanırken, kalp krizi geçiren bir saldırgana ise saldırdığı sağlık çalışanları tarafından ilk müdahalesi yapıldı.
13.12.2022 Gündem
Alzheimer teşhisi nasıl konulur? Tedavi seçenekleri nelerdir?
Alzheimer teşhisi nasıl konulur? Tedavi seçenekleri nelerdir? Nöroloji Uzmanı Dr. Süreyya Ataus, Alzheimer teşhisi ve tedavisi hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledi.
28.08.2022 Sağlık
Radyoembolizasyon nedir?
Radyoembolizasyon nedir? Girişimsel Radyoloji ve Girişimsel Onkoloji alanında çalışmaları olan Prof. Dr. Murat Cantaşdemir, karaciğer kanseri tedavisinde kullanılan radyoembolizasyon hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı: Radyoembolizasyon, radyoaktif madde (Y90) içeren milimetreden küçük mikron boyutlarındaki radyoaktif mikroküreler ile yapılır. Bu mikroküreler direkt olarak kanser dokusu içine, kanseri besleyen damarlar yoluyla enjekte edilir. Kanser dokusu içine yerleşen mikroküreler radyasyon yayarak kanser hücrelerinin ölmesini sağlar. TARE, SIRT ve mikroküre tedavisi olarak da anılır.
17.08.2022 Sağlık
En zor iki bölümü bir arada bitirdi dünya peşinden koştu
En zor iki bölümü bir arada bitirdi dünya peşinden koştu Malatyalı değirmenci bir baba ile ev hanımı annenin ilk çocuğu olan İbrahim Ethem Hamamcı (24) Fen Lisesi'nden mezun oldu, 2016'da LYS Türkiye birincisi olarak üniversiteyi kazandı. Uluslararası tıp bölümünü seçen Hamamcı, aynı anda bilgisayar mühendisliği de okuyarak çift anadal yaptı ve okulu Medipol Üniversitesi'nde bir ilke imza attı. Bilgisayar mühendisliğinden mezun olan Hamamcı, tıp fakültesi 6'ncı sınıfta olmasına rağmen Yale, Pensilvanya Üniversitesi gibi dünyanın en saygın üniversitelerinden burslu doktora kabulü aldı. Ama o, tercihini İsviçre'den yana kullandı ve şimdi en büyük hedefi, sağlıkta yapay zeka üzerine çalışarak doktor meslektaşlarının üzerindeki yoğun hasta yükünü biraz olsun hafifletmek.
24.07.2022 Yaşam
Türk doktor tıpta bir ilke imza attı, altın onay geldi! Tümörün büyümesini durdurdu
Türk doktor tıpta bir ilke imza attı, altın onay geldi! Tümörün büyümesini durdurdu Girişimsel Radyolog Prof. Dr. Rahmi Öklü’nün geliştirdiği, kanser tedavisinde damar içinden uygulanan ve tümörün büyümesini durduran hidrojel yöntemi, Amerikan Gıda ve İlaç Kurumu’ndan (FDA) onay aldı. Yöntemin tıpta ilk oluşu ve ilk defa FDA onayı alması, tıp dünyasında ‘Altın Standart’ olarak gösteriliyor.
17.07.2022 Gündem
6 yaşındaki çocuk, karın ağrısıyla gittiği hastanede gerçeği öğrendi
6 yaşındaki çocuk, karın ağrısıyla gittiği hastanede gerçeği öğrendi Denizli’de karaciğerinde halk arasında köpek kisti olarak bilinen kistik hidatik olduğu tespit edilen 6 yaşındaki çocuk, ciltten girilerek yapılan işlemle sağlığına kavuştu.
30.06.2022 Yaşam
Hastanede feci olay! Radyoloji teknikeri asansör boşluğuna düşerek öldü
Hastanede feci olay! Radyoloji teknikeri asansör boşluğuna düşerek öldü Konya'da radyoloji teknikeri olarak çalıştığı Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde asansör boşluğuna düşen 67 yaşındaki Orhan Sevindi, hayatını kaybetti.
1.06.2022 Yaşam
Meme biyopsisiyle ameliyatsız tanı
Meme biyopsisiyle ameliyatsız tanı Radyoloji Uzmanı Dr. Recep Özgür, memede görülen kitlelerin iyi veya kötü huylu olduğunu anlamak için yapılan meme biyopsisi yöntemiyle genellikle ameliyata gerek kalmadan tanı konulabildiğini söyledi. Dr. Özgür, böylece yanlış tanı ihtimalinin son derece düştüğünü dile getirdi.
12.04.2022 Sağlık
Sağlık Bakanlığı personel ve işçi alımı başvuruları için son gün! Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte ÖSYM ve İŞKUR başvuru ekranı!
Sağlık Bakanlığı personel ve işçi alımı başvuruları için son gün! Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte ÖSYM ve İŞKUR başvuru ekranı! Sağlık Bakanlığı 10 bin sözleşmeli sağlık personeli ve 10 bin işçi alımı başvuru süreci bugün tamamlanıyor. Sağlık Bakanlığı 5 bin 175'i hemşire olmak üzere 10 bin sözleşmeli sağlık personeli ile çeşitli kadrolara 10 bin sürekli işçi alımını Resmi Gazete’de yayımlanan ilanla duyurmuştu. Peki, Sağlık Bakanlığı personel ve işçi alımı başvuruları için son gün ne zaman? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte Sağlık Bakanlığı ÖSYM ve İŞKUR başvuru ekranı!
21.03.2022 Personel Alımı
ÖSYM duyurdu! Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih kılavuzu yayınlandı! Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru kılavuzu, ÖSYM başvuru ekranı ve branş dağılımı!
ÖSYM duyurdu! Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih kılavuzu yayınlandı! Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru kılavuzu, ÖSYM başvuru ekranı ve branş dağılımı! ÖSYM, KPSS-2022/5 tercih kılavuzunun yayınlandığını duyurdu! Sağlık Bakanlığı personel alımı tercihleri başladı! 10 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı için adaylar başvurularını 22 Mart tarihine kadar ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yapılabilecek. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte ÖSYM KPSS-2022/5 Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru kılavuzu, ÖSYM başvuru ekranı ve branş dağılımı!
15.03.2022 Personel Alımı
Sanatçı Faruk Tınaz’ın ölümünde korkunç iddia: Doktor hazırlanan raporu...
Sanatçı Faruk Tınaz’ın ölümünde korkunç iddia: Doktor hazırlanan raporu... Sanatçı Faruk Tınaz (65) ile ilgili, ‘ölümünde doktor ihmali olduğu’ iddiası ile yürütülen soruşturmanın detayları ortaya çıktı. Savcılık dilekçesinde, Tınaz’ın pankreas kanseri olduğunu ortaya koyan raporun, Doktor A.A. tarafından okunmadığı öne sürüldü.
25.12.2021 Gündem
Omicron varyantıyla ilgili korkutan uyarı! 'İstanbul için ciddi risk söz konusu'
Omicron varyantıyla ilgili korkutan uyarı! 'İstanbul için ciddi risk söz konusu' Son dakika haberi... Koronavirüsle mücadele devam ederken tüm Türkiye’de Omicron varyantıyla ilgili çarpıcı açıklamalar geldi. Uzmanlar bu mutasyona karşı 3 doz aşının yüzde 75 koruma sağladığını belirterek, aşı algoritmasının revize edilmesini önerdi. Omicron’un Delta varyantına göre 6 kat daha bulaştırıcı olduğunun altını çizen Prof. Dr. Sönmez, İstanbul için de risk uyarısında bulundu.
15.12.2021 Gündem
Doçentin öldüğü kazada eşi de hayatını kaybetti
Doçentin öldüğü kazada eşi de hayatını kaybetti Bursa'nın Kestel ilçesinde, mandalina yüklü kamyona çarpan otomobilde hayatını kaybeden Doç. Dr. Dilek Şen Dokumacı'nın eşi Muhammed Hıdır Dokumacı (41), 8 gündür tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
13.12.2021 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Radyoloji ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki radyoloji haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.