Psa

Psa

Son dakika PSA haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan PSA ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını PSA haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Psa

haberleri sayfasında son dakika yaşanan psa gelişmeleri de dahil olmak üzere 250 psa haberi bulunmuştur. Tüm psa haberleri aşağıda listelenmiştir.
Prostat kanseri nedir, belirtileri ne? Prostat neden büyür, tedavisi var mı?
Prostat kanseri nedir, belirtileri ne? Prostat neden büyür, tedavisi var mı? Dünya Kupası'ndan sonra teknik adamlığı bırakacak olan Hollanda futbolunun efsane ismi ve milli takım antrenörü Louis van Gaal geçtiğimiz yıl prostat kanseri olduğunu açıklamıştı. Dünya Kupası’nda kupayı kaldırabilmek için orada bulunan teknik adam Louis van Gaal Katar’a gelmeden önce 25 seans kemoterapi gördüğünü açıklamıştı. Louis van Gaal hastalığı yani Prostat kanseri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Prostat kanseri nedir, belirtileri ne? Prostat neden büyür? Prostat nasıl anlaşılır? Prostat neden büyür, tedavisi var mı? İşte detaylar…
29.11.2022 Sağlık
Bakan Nebati: Yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgisinin artarak devam ettiğini görmek bizi memnun etti
Bakan Nebati: Yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgisinin artarak devam ettiğini görmek bizi memnun etti Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 6. Gelecek Yatırım Girişimi Konferansı nedeniyle Riyad'da görüşmelerde bulundu. Bakan Nebati, “Yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgisinin artarak devam ettiğini görmek bizi memnun etti” dedi.
25.10.2022 Ekonomi
Prostat kanserinin tanısı nasıl konur?
Prostat kanserinin tanısı nasıl konur? Üroloji Prof. Dr. Gökhan Atış, prostat kanserinin tanısı ve PSA düzeyi hakkında merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.

Prostat kanseri için PSA yüksekliği olan ya da PSA düzeyin normal olsa da fizik muayenesinde bir anormallik saptanan hastalarda yapılan biyopsi sonucunda histopatolojik olarak kesin tanı konulabilmektedir. Alınan parçaları patoloji bölümü incelemekte ve bunun sonucunda prostatta kötü bir oluşum olup olmadığı hakkında bilgi verilmektedir. Prostat kanserinin kesi tanısını son dönemde özellikle MR füzyon biyopsi ile koyabilmekteyiz. Her PSA yüksekliği olan hastanın prostat kanseri olduğu anlamına gelmemektedir. PSA yüksekliği prostatın iyi huylu büyümesinde veya üriner enfeksiyonlarda da yükselebilmektedir.
28.06.2022 Sağlık
Sigara bilinen 69 kanserin nedeni
Sigara bilinen 69 kanserin nedeni 1-7 Nisan Kanser Haftası nedeniyle PAÜ Hastanesinde çeşitli etkinlikler düzenlenerek kanser farkındalığına dikkat çekildi.
5.04.2022 Sağlık
Prostat kanserinin tanı ve tedavisi nasıl yapılır?
Prostat kanserinin tanı ve tedavisi nasıl yapılır? Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Berkan Reşorlu, prostat kanserinin belirtilerini, tanı ve tedavi yöntemlerini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
28.03.2022 Sağlık
Faizsiz kredi fırsatı! Sıfır araba alacaklara güzel haber, 100 bin TL'ye kadar...
Faizsiz kredi fırsatı! Sıfır araba alacaklara güzel haber, 100 bin TL'ye kadar... Araba alacak milyonları ilgilendiriyor. Güzel haber geldi. Otomobil piyasasını hareketlendirecek adım. Faizsiz kredi imkanı sağlanıyor. 100 bin TL'ye kadar limit, 15 aya kadar da vade seçeneği sunuluyor. Yeni yıl ile birlikte otomotiv sektöründe yeni kampanyalar devreye alındı. Birçok marka ve modelde otomobil uygun koşullarla satışta. Uzun süredir küresel düzeyde piyasayı etkisi altına alan çip krizi üretimi durma noktasına getirmişti. Fiyatlara da olumsuz olarak yansıyan çip krizinin etkileri kampanyalar ile giderilmeye çalışılıyor. Ocak ayı itibarıyla otomotiv markaları kampanyaları açıklamaya başladı. İşte Honda, Toyota, Citroen, Kia ve çok sayıda marka ve modelde yeni yıl kampanyaları ile ilgili detaylar...
12.01.2022 Otomobil
Altıncı nesil Astra'nın tarihi belli oldu
Altıncı nesil Astra'nın tarihi belli oldu Opel’in altıncı nesli ile dünya prömiyerini gerçekleştirdiği kompakt modeli Yeni Astra 2022’de yollara çıkacak.
10.12.2021 Otomobil
Cinsel performans düşüyor! Büyük tehlike
Cinsel performans düşüyor! Büyük tehlike Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, orta yaştaki erkeklerde performans kaybı, cinsel istekte azalma, prostat büyümesi, motivasyon düşüklüğü gibi problemlerin olabileceğini söyleyerek, “Kişiler bu sorunları sadece kendilerinin yaşadığını düşünüp, uzmana başvurmuyor. Ama hepsinin tedavisi var, mutlaka bir doktora gidin” dedi.
16.09.2021 Sağlık
Prostat kanseri hakkında en çok merak edilen 8 soru
Prostat kanseri hakkında en çok merak edilen 8 soru Erkeklerde en sık görülen ikinci kanser olan prostat kanseri günümüzde giderek yaygınlaşıyor. Özellikle 50 yaşından sonra görülme sıklığı artan ve her 7 erkekten 1’inin kapısını çalan prostat kanserinin sebebinin kesin olarak bilinmemekle birlikte obezitenin, kolesteroldan zengin batı tipi beslenmenin ve genetik faktörlerin riski artırdığı vurgulanıyor...
14.09.2021 Sağlık
Rekabet Kurulu'nun 'ÖTV' soruşturmasında flaş karar
Rekabet Kurulu'nun 'ÖTV' soruşturmasında flaş karar Rekabet Kurulu, yeni binek otomobil ve hafif ticari araç üreticisi ve dağıtıcısı teşebbüslere yönelik, özel tüketim vergisi (ÖTV) indirimi sonrasında birlikte hareket ederek fiyat artışına gittikleri ve mal arzını kısıtladıkları iddiasıyla yürütülen soruşturmayı tamamladı. Söz konusu kuruluşlara idari para cezası verilmesine gerek olmadığı kararına varıldı.
6.09.2021 Ekonomi
Prostat büyümesiyle ilgili bilinmesi gerekenler
Prostat büyümesiyle ilgili bilinmesi gerekenler Prostat büyümesine dair bilgi veren Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, “Prostat büyümesi her erkekte 40 yaşından sonra meydana gelir. 60 yaşın üzerindekilerin yarısında prostat büyümesi şikayet yaratacak seviyededir. Dönemsel olarak ürolojik muayene ve PSA kontrolleri yaptırmak prostat büyümesini erken dönemde saptar. Özellikle ailesinde prostat hastalığı olanların kontrollerini aksatmaması gerekir” dedi.
14.07.2021 Sağlık
Prostat kanserinde akıllı tanı yöntemi!
Prostat kanserinde akıllı tanı yöntemi! Prostat kanseri evresine göre farklı belirtiler görülen ve erkenlerde en sık karşılaşılan kanser türlerindendendir. Prostat kanserinin kesin tanısı biyopsi ile konuluyor. Füzyon Prostat Biyopsi yöntemi sayesinde kanser vakalar kısa sürede saptanabiliyor. Üroloji uzmanı Prof. Dr. Ali Fuat Atmaca, prostat kanseri ve füzyon prostat biyopsi işlemini anlattı.
11.07.2021 Sağlık
Prostat kanserinin en yaygın 5 belirtisine dikkat
Prostat kanserinin en yaygın 5 belirtisine dikkat Genelde sinsi ilerleyen ve belirti vermeyen prostat kanserinde bazı şikâyetlerin atlanmaması gerektiğini söyleyen Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Cevdet Kaya, “İdrar yaparken yanma hissi, sık idrara çıkma, gece sıkça idrar için uyanma, zor idrar yapma, cinsel ilişkide boşalma sırasında ağrı ve yanma, cinsel işlev bozukluğu, idrarda ve menide kan gibi belirtiler görüldüyse mutlaka hekime danışılmalı” dedi.
15.06.2021 Sağlık
Oto servislerine ilgi artıyor!
Oto servislerine ilgi artıyor! Kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılmasıyla birlikte özellikle mekanik bakım hizmeti veren özel oto servislerinde gözle görülür hareketlilik yaşanmaya başladı.
14.06.2021 Otomobil
Aleyna Çakır davası ile ilgili flaş açıklama!
Aleyna Çakır davası ile ilgili flaş açıklama! Ankara'da evinde ölü bulunan Aleyna Çakır'da, Ümitcan Uygun'a ait doku ve sperm örneği bulunduğu tespit edilmişti. Aleyna Çakır'ın ailesinin avukatı Umut Yıldırım, dün alınan raporun değerli olduğunu, olayın en başından beri Ümitcan Uygun'un anlattığı şekilde olmadığını ifade etti.
5.02.2021 Yaşam
Koronavirüs endişesi kanserde erken tanıyı önlüyor!
Koronavirüs endişesi kanserde erken tanıyı önlüyor! Covid-19 enfeksiyonuna yakalanma korkusu nedeniyle rutin kontrollerin aksatılması, sağlık kuruluşlarında kaynakların pandemiyi önlemeye odaklanması, özellikle kanser tanısı ve tedavisinde alarm zillerinin çalmasına neden oluyor. Yapılan çalışmalar standart kanser taramalarında yüzde 90’a yakın azalma olduğunu gösteriyor. Bu durumun korkutucu yansıması ise ileri evre kanserlerde artış! Öyle ki istatistiki çalışmalar ileri evre kanser tanısının bir öncesi yıla göre yüzde 75 oranında arttığını gösteriyor.
2.02.2021 Sağlık
Elektrikli Berlingo 275 km yapacak!
Elektrikli Berlingo 275 km yapacak! 2021'in ikinci yarısında satışa sunulacak e-Berlingo Van tek şarjla 275 km yapabiliyor.
29.01.2021 Otomobil
Stellantis fabrika kapatmayacak
Stellantis fabrika kapatmayacak FCA ve PSA Grubu’nun birleşmesiyle oluşan Stellantis’in hedefleri açıklandı. Hiçbir çalışanın işine son verilmeyecek, fabrikalar kapatılmayacak.
20.01.2021 Otomobil
2 otomobil devi resmen birleşti! Dünyaya duyuruldu...
2 otomobil devi resmen birleşti! Dünyaya duyuruldu... Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ile PSA Grubu'nun birleşmesiyle ilgili çalışmalar tamamlandı. Geçtiğimiz günlerde onay alan birleşme resmen kesinleşti. Birleşmeyle oluşan yeni şirket Stellantis'in hisse senetleri 18 Ocak Pazartesi günü Paris'te Euronext ve Milano'da Mercato Telematico Azionario borsalarında ve 19 Ocak Salı günü de New York Borsasında, STLA koduyla işlem görmeye başlayacak.
16.01.2021 Otomobil
Toyota Yaris’i Çekya’da üretecek!
Toyota Yaris’i Çekya’da üretecek! Toyota ve PSA Grubu arasında 2002’de başlayan işbirliği sonucunda ortak üretim gerçekleştiren TPCA fabrikasının tüm hisseleri Toyota tarafından satın alındı.
11.01.2021 Otomobil
FCA ve PSA birleşmesinde sona doğru!
FCA ve PSA birleşmesinde sona doğru! Fiat Chrysler Automobiles ve PSA Group hissedarları, iki yıl süren görüşmeler sonucunda anlaşmaya vardılar.
5.01.2021 Otomobil
PSA ve Fiat birleşiyor! Onayladılar...
PSA ve Fiat birleşiyor! Onayladılar... Peugeot ve Citroen markalarının bağlı bulunduğu Fransız PSA Grubu’nun hissedarları, Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ile birleşme anlaşmasını onayladı.
4.01.2021 Ekonomi
Prostat kanserine "aktinyum 225 PSMA" umudu
Prostat kanserine "aktinyum 225 PSMA" umudu Aktinyum 225 PSMA tedavisinin standart tedavilere dirençli prostat kanserlerinde tümör boyutunu küçültme, hücrelerin çoğalmasını durdurma ve bu hücrelerini yok etmede etkili bir tedavi yöntemi olduğunu belirten Nükleer Tıp Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Fırat Güngör, tedavi hakkında önemli bilgiler paylaştı.
31.12.2020 Sağlık
PSA ve Fiat birleşiyor! Onaylandı...
PSA ve Fiat birleşiyor! Onaylandı... Avrupa Birliği (AB), Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ile Peugeot ve Citroen markalarının bağlı bulunduğu PSA'nın birleşmesine onay verdi.
21.12.2020 Ekonomi
Prostat kanseri 50 yaşından sonra sık görülüyor
Prostat kanseri 50 yaşından sonra sık görülüyor Prof. Dr. Sözen, "Prostat kanseri 50 yaşından sonra sık görülmeye başlıyor. Hastalarımızın yüzde 25'i 50-60 yaş arasında. Yüzde 50'si 60-69 yaş arasında. O nedenle, 50 yaşından sonra bu hastalığa dikkat etmek gerekiyor." dedi.
15.12.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Psa ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki psa haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.