Plazma

Plazma

Son dakika PLAZMA haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan PLAZMA ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını PLAZMA haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Plazma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan plazma gelişmeleri de dahil olmak üzere 771 plazma haberi bulunmuştur. Tüm plazma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Plazmoliz Nedir, Hangi Ortamlarda Olur? Plazmoliz Örnekleri Nelerdir?
Plazmoliz Nedir, Hangi Ortamlarda Olur? Plazmoliz Örnekleri Nelerdir? Plazmoliz; bitkisel yapı üstünden değişik ortam şartları altında gerçekleşmektedir. Bununla beraber bu konu; biyolojik bakımdan canlı çeşitleri içerisinde önemli bir yer taşımaktadır. Plazmoliz durumu; bir osmoz neticesinde oluşmaktadır. Dış ortam içerisinde yer alan konsantrasyonun oranı, hücre çapındaki sıvıya göre çok fazla olduğu zaman çözünen molekül ve birim hacim başında daha az su içermesi nedeniyle ortaya çıkmaktadır.
9.02.2024 Yaşam
Hidrojen Nedir, Özellikleri Nelerdir? Hidrojen Atomonun Özellikleri Nelerdir?
Hidrojen Nedir, Özellikleri Nelerdir? Hidrojen Atomonun Özellikleri Nelerdir? Periyodik cetvelde yer aldığı bilinen birçok farklı element bulunmaktadır. Periyodik cetvelde yer aldığı bilinen elementlerden birisi de hidrojen olarak bilinmektedir. Hidrojen kelimesinin aynı zamanda bir kimya terimi olarak bilindiğini söylemekte mümkün olmaktadır. Sembolü H olarak bilinen hidrojen, periyodik cetvelde de ilk sırada yer almaktadır. 
29.01.2024 Gündem
Kızıl Cin nedir, Red sprite (Kızıl Cin) ne demek? Ege Denizi Kızıl Cin ne anlama geliyor, deprem habercisi mi?
Kızıl Cin nedir, Red sprite (Kızıl Cin) ne demek? Ege Denizi Kızıl Cin ne anlama geliyor, deprem habercisi mi? Atina'dan fotoğrafçı Christos Doudoulakis tarafından çekilen görüntüler ülkede gündem yarattı. Gökyüzündeki gerçekleşen hava olayı ''Kızıl Cin'' Ege Denizi üzerinde görüldü. Peki, Kızıl Cin nedir (ne demek)? Red sprite (Kızıl Cin) elektriği nasıl oluşur?
14.11.2023 Yaşam
Van'da görülen Kuzey Işıkları'nın sırrı çözüldü! Uzmanlar açıkladı, Dünya'ya çarptı
Van'da görülen Kuzey Işıkları'nın sırrı çözüldü! Uzmanlar açıkladı, Dünya'ya çarptı Kutuplarda görmeye alıştığımız Kuzey Işıkları, bu kez Avrupa ve Türkiye’den gözlendi. Güneş’te önceki gün yaşanan patlamalarda olağandan çok yayılan plazmalar Dünya’ya çarptı. Önümüzdeki dönemlerde bunun artacağını söyleyen uzmanlar, bunun bizi tehdit eden bir durum olmadığını söyledi.
7.11.2023 Yaşam
Ay'daki su gizemli bir güç tarafından üretiliyor!
Ay'daki su gizemli bir güç tarafından üretiliyor! Ay'da buz olduğunu biliyoruz ama nereden geldiğini tam manasıyla bilmiyoruz. Yeni bir çalışma Dünya ve Güneş'ten gelen elektron dalgalarının Ay yüzeyinde donmuş su oluşumuna katkıda bulunduğunu öne sürüyor.
4.10.2023 Bilim ve Teknoloji
Muhteşem görüntüler! Parker güneş patlamasının tam içinden geçti
Muhteşem görüntüler! Parker güneş patlamasının tam içinden geçti NASA’nın uzay aracı Parker Solar Probe (Parker Güneş Sondası) Güneş'ten gelen muazzam bir patlamanın içinden uçarak geçti ve patlamadan ‘sağ’ kurtuldu.
21.09.2023 Bilim ve Teknoloji
Kan şekerini çok hızlı dengeliyor! Diyabet hastaları için şifa
Kan şekerini çok hızlı dengeliyor! Diyabet hastaları için şifa Diyabet, tüm dünyada önde gelen sağlık sorunlarından biri. Yaşam stilinde yapılacak basit değişiklikler bu kronik rahatsızlıktan kurtulmanın da en önemli detayını oluşturuyor. Yapılan bir araştırmaya göre, hiç beklemediğiniz bir sebze, tüketimden sonraki 120 dakika içerisinde kan şekeri seviyelerinde ciddi bir düşüş sağlayabiliyor.
6.05.2023 Sağlık
Deprem sırasında çıkan ışık nedir? Deprem anında ışık patlaması neden olur?
Deprem sırasında çıkan ışık nedir? Deprem anında ışık patlaması neden olur? Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler can kaybına neden olurken sarsıntı anında gökyüzünde çıkan ışıklar da vatandaşların merak konusu oldu. Önceki yıllarda deprem anında ışık patlamalarının nedeninin fay hareketleriyle ilgili olduğu ifade edilmişti. Peki deprem sırasında ışık patlaması neden olur? Deprem anında çıkan ışık nedir, ne anlama geliyor?
6.02.2023 Gündem
ABD'den skandal SDG paylaşımı
ABD'den skandal SDG paylaşımı Türkiye'nin terör hedeflerine yönelik başarı ile icra ettiği Pençe-Kılıç Harekatı'nın yankıları sürerken ABD'den skandal bir paylaşım geldi.
28.11.2022 Gündem
Endoplazmik Retikulum Nedir, Ne İşe Yarar? Endoplazmik Retikulum Görevleri Nelerdir?
Endoplazmik Retikulum Nedir, Ne İşe Yarar? Endoplazmik Retikulum Görevleri Nelerdir? Endoplazmik retikulum kelime anlamı olarak plazma içerisinde yer alan yağ demektir ve Latince bir kelimedir. Hücre içindeki sisternarlardan oluşan bir organeldir ve tüm ökaryot hücrelerde bulunur. 
9.11.2022 Sağlık
Güneş fırtınası nedir, ne zaman olacak? Güneş patlamasının etkileri ne? Güneş gülümsemesi sosyal medyada gündem oldu!
Güneş fırtınası nedir, ne zaman olacak? Güneş patlamasının etkileri ne? Güneş gülümsemesi sosyal medyada gündem oldu! NASA’nın Güneş Gözlemevi’nin Güneş'i "gülümseyerek" yakaladığı fotoğraf sosyal medyada gündem oldu. Twitter’da viral olan Güneş’in bu fotoğrafı bilim insanları tarafından aslında yaklaşan Güneş fırtınası olduğunu belirtiyor. Güneş patlamasının dünyayı iletişimsel anlamda etkileyeceği belirtiliyor. Peki, Güneş fırtınası nedir, ne zaman olacak? Güneş patlamasının etkileri ne? Güneş fırtınası olursa ne olur? İşte detaylar…
30.10.2022 Bilim ve Teknoloji
Yamyam güneş fırtınası nedir, dünyayı ne zaman etkileyecek? Yamyam güneş fırtınasının etkileri nelerdir?
Yamyam güneş fırtınası nedir, dünyayı ne zaman etkileyecek? Yamyam güneş fırtınasının etkileri nelerdir?  ‘Yamyam’ olarak adlandırılan Güneş patlamaları Dünya’yı etkileyecek. Koronal kütle atımı (CME) olarak bilinen Güneş’ten gelen parçacıkların fırlaması ile Dünya’da GPS sistemlerinde sorun oluşabileceği aktarıldı. Peki, Yamyam güneş fırtınası nedir, neden yamyam deniliyor, dünyayı ne zaman etkileyecek? Yamyam güneş fırtınasının etkileri nelerdir?
18.08.2022 Bilim ve Teknoloji
Son 24 saat! Güneş fırtınası dünyayı vuracak, işte etkileri
Son 24 saat! Güneş fırtınası dünyayı vuracak, işte etkileri Güneş’in atmosferindeki bir delikten gelen yüksek hızlı plazma dalgası, 3 Ağustos Çarşamba günü Dünya'yı vurarak gezegenin manyetik alanıyla etkileşime girecek.
2.08.2022 Dünya
Güneş fırtınası nedir, ne zaman olacak Temmuz 2022? Dünyayı vuracak: İnternet kesilebilir, akıllı telefonlar kapanabilir, TV sinyalleri gidebilir!
Güneş fırtınası nedir, ne zaman olacak Temmuz 2022? Dünyayı vuracak: İnternet kesilebilir, akıllı telefonlar kapanabilir, TV sinyalleri gidebilir! Dünya'yı güneş fırtınası vuracak. Uzmanlar Güneş Fırtınası'ndan dünyanın birçok yerinin etkileneceğini söylüyor. Peki, Güneş fırtınası nedir, Güneş fırtınası ne zaman olacak temmuz 2022, güneş fırtınası olunca ne olur?
20.07.2022 Bilim ve Teknoloji
NATO savaş gemileri harekete geçti! Rusya sınırı aştı, işte o anlar...
NATO savaş gemileri harekete geçti! Rusya sınırı aştı, işte o anlar... Avrupa'daki toprağı Kaliningrad'da giden trenlere geçiş izni vermeyen NATO ülkesini yıkımla tehdit eden Rusya, bu kez bir başka NATO ülkesinin kıyılarında savaş gemisiyle tehlikeli bir adım attı. Gerilimin zirveye tırmandığı bölgede hipersonik füzelerle yüklü Amiral Gorshkov radarda göründü, NATO savaş gemileri harekete geçti. İşte son dakika haberinin detayları...
9.07.2022 Dünya
'İstanbul'da ciddi bir patlama var' diyerek açıkladı! Koronavirüs ve maymun çiçeği hastalığı...
'İstanbul'da ciddi bir patlama var' diyerek açıkladı! Koronavirüs ve maymun çiçeği hastalığı... Türk Klinik Mikrobiyolji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, koronavirüs vakalarında artışa dikkat çekerek, "İstanbul'da ciddi bir patlama var. Şu an test pozitifliği benim bildiğim birçok kurumda yüzde 30'un üzerine çıkmış durumda. Sevindirici haber, en azından tam aşılılarda hafif seyrediyor. maymun çiçeğinin Kovid gibi büyük bir salgına yol açacağını düşünmüyoruz" dedi.  Maymun çiçeğinde ilk vakaya da değinen Yavuz, "Kimlerle temas etmiş, hastalığı ilk nereden kapmış, ciddi bir filyasyon çalışması yapılmalı" diye konuştu.
1.07.2022 Gündem
PRP'nin ortopedideki önemi nedir?
PRP'nin ortopedideki önemi nedir? Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Nejat Güney, “trombositten zengin plazma” olarak da bilinen ve son yıllarda sıklıkla kullanılan bir tedavi yöntemi olan PRP'nin ortopedideki yeri ve önemini sizler için açıkladı.
8.06.2022 Sağlık
Rus Oligark Putin'in nasıl öleceğini açıkladı: Hepimiz bunu umuyoruz!
Rus Oligark Putin'in nasıl öleceğini açıkladı: Hepimiz bunu umuyoruz! Ukrayna ve Rusya arasında devam eden savaşın 80’inci gününe girildi. İşgalin ilk gününden beri verdiği kararlar ve açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu kez de sağlığıyla ilgili olarak manşetlere taşındı. Basının eline geçen ses kayıtlarında söylenenler adeta duyanı şaşkına çevirdi…
14.05.2022 Dünya
Genital problemlerin tedavisinde hangi uygulamalar tercih ediliyor?
Genital problemlerin tedavisinde hangi uygulamalar tercih ediliyor? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Burçak Tok, genital problemlerin tedavisi hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
26.04.2022 Sağlık
Saç ekimi yöntemiyle kaş ve sakal da ekilebiliyor
Saç ekimi yöntemiyle kaş ve sakal da ekilebiliyor Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Umut Özbebit, saç ekimiyle ilgili bilgiler vererek, "Saç ekiminde hastalarımızın ekim yapılan bölgesini canlandırmak için PRP yani plazma tedavisi yapıyoruz. Bazı durumlarda yağ enjeksiyonları yapıyor bölgenin kanlanmasını arttırarak daha canlı saç çıkması sağlanabiliyor. Saç ekimi yöntemiyle kaş ve sakal da ekilebiliyor” dedi.
26.04.2022 Sağlık
Covid-19 saçları döküyor mu? Saç dökülmelerinde 4 etkili yöntem
Covid-19 saçları döküyor mu? Saç dökülmelerinde 4 etkili yöntem Sağlıklı saç derisinde ortalama 100 bin adet saç yer alıyor ve tararken ya da yıkamaya bağlı olarak günde 100–150 adet saç teli dökülmesi olağan kabul ediliyor. Ancak günde 300-500 adet saç teli dökülüyorsa ve bu durum kronikleşmişse, altta yatabilecek etkenlerin mutlaka araştırılması ve tedavi edilmesi gerekiyor. Hızlı kilo kaybetmekten tiroit hastalığına, hormonal değişimlerden doğum yapmaya, dengesiz beslenmekten ateşli enfeksiyon geçirmeye kadar pek çok etken sorumlu oluyor saçlarımızın dökülmesinden. Uzmanlar son zamanlarda saç dökülmesinde etkili olan bir başka faktöre daha dikkat çekiyor; çağımızın önemli bir sorunu olan Covid-19 enfeksiyonunun saçlarda yarattığı tahribata! Peki, Covid-19 saçları döküyor mu? Gür, sağlıklı ve volümlü saçlar için ne yapmalı? Çok aşırı saç dökülmesi neden olur? İşte detaylar…
7.03.2022 Sağlık
Cilt problemleri hiç iz kalmadan tedavi edilebilir mi?
Cilt problemleri hiç iz kalmadan tedavi edilebilir mi? Cilt üzerinde meydana gelen sorunlar yanlış tedavi sonrası iz olarak kalabilir. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, yaşanan cilt problemleri sonrası karşılaşılan izler yapılabilecekleri sizler için anlattı.
2.03.2022 Sağlık
İstanbul'da meteor heyecanı! Türkiye Uzay Ajansı'ndan açıklama geldi
İstanbul'da meteor heyecanı! Türkiye Uzay Ajansı'ndan açıklama geldi Dün gece Türkiye’nin çeşitli noktalarında yeşil ışık saçan bir meteor görüntülendi. İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ gibi illerden görülen meteorla ilgili Türkiye Uzay Ajansı'ndan son dakika açıklaması yapıldı.
1.02.2022 Gündem
Ailelere bademcik uyarısı
Ailelere bademcik uyarısı Bademcik büyümesi, özellikle çocuklarda en sık görülen hastalıklardan olduğunu belirten Kulak Burun Boğaz (KBB), Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Cem Erdurak, aileleri çocuklarda görülen bademciğe karşı uyardı.
17.01.2022 Sağlık
Genital estetik kadınlarda öz güveni artırıyor!
Genital estetik kadınlarda öz güveni artırıyor! Doğuştan gelen sorunlar, doğum ve kilo alıp verilen durumlarda vücutta deformasyonlar oluşuyor. Psikolojik olarak etkileyen bu bozukluklar estetik oparasyonlarla düzeltilebiliyor. Özellikle doğum gibi genital deformasyona neden olan durumlarda kadınlar estetik oerasyonlara yöneliyor. Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Serpil Kırım kadınların doğum sonrasında en çok tercih ettiği genital operasyonları anlattı.
12.01.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Plazma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki plazma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.