Pil

Pil

Son dakika pil haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan pil ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını pil haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Pil

haberleri sayfasında son dakika yaşanan pil gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.359 pil haberi bulunmuştur. Tüm pil haberleri aşağıda listelenmiştir.
4 ilde BOZDOĞAN-19 operasyonu: 22 mağara imha edildi
4 ilde BOZDOĞAN-19 operasyonu: 22 mağara imha edildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör örgütü PKK'ya yönelik 4 ilde düzenlenen 'Bozdoğan-19' operasyonlarında 22 mağara, sığınak ve barınma alanının imha edildiğini duyurdu.
1.04.2024 Gündem
Telefon şarjının süresini 2 kat artıran tüyo; Şarj ederken mutlaka yapın
Telefon şarjının süresini 2 kat artıran tüyo; Şarj ederken mutlaka yapın Gün içerisinde elimizden düşmeyen telefonları yüzde 100'e gelene kadar şarjda kalabiliyor. Ancak telefonun ne kadar sürede şarj edilmesi gerektiğini bilmek mühim. Pil sağlığı için bu bilgi inanılmaz derece önemli. İşte pil süresini 2 kat artırarak dayanıklı hale getiren o yöntem.
27.03.2024 Yaşam
realme GT5 Pro İncelemesi
realme GT5 Pro İncelemesi Herkese merhaba. Bugün realme GT 5 Pro konuğum… Telefonun özelliklerine bakınca bu cihaz Türkiye’de satışa sunulmalı dedim. Neden mi? İşte o sorunun yanıtı için sizleri daha fazla bekletmek istemiyorum. Gelin birlikte inceleyelim…
25.01.2024 Advertorial
Airtag Nedir, Ne İşe Yarar? Airtag Nasıl Kullanılır?
Airtag Nedir, Ne İşe Yarar? Airtag Nasıl Kullanılır? Teknoloji günümüzde durmadan gelişmeye devam ederken, birçok farklı ürün hayatımıza dahil olmaya başladı. Bazı eşyaları kayıp etme veya konulduğu yeri hatırlamama durumları birçok insan tarafından yaşanmaktadır. İşte bu noktada Airtag ürünü devreye giriyor.
21.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Gümüş Kullanım Alanları Nelerdir? Gümüşün Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Gümüş Kullanım Alanları Nelerdir? Gümüşün Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... İnsanlık tarihinin başladığı dönemlerden beri madenler çeşitli alanlarda kullanılmış ve kişilerin hayatını kolaylaştırmıştır. Tarihi çağlara isim olarak bile maden isimlerinden verilmesi toplumlar için hayatlarına etki eden büyük bir etken olduğunu göstermektedir.
13.01.2024 Yaşam
Sülfürik Asit Kullanım Alanları Nelerdir? Sülfürik Asidin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Sülfürik Asit Kullanım Alanları Nelerdir? Sülfürik Asidin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Sülfürik Asit oldukça güçlü kimyasal asitler arasında yer almaktadır. Sülfürik asit günümüzde özellikle kimyasal firmaların kullandığı mineral asitler arasında yer almaktadır.
11.01.2024 Yaşam
DreameBot L10s Pro Evcil hayvan dostu robot süpürge ve paspas
DreameBot L10s Pro Evcil hayvan dostu robot süpürge ve paspas DreameBot L10s Pro, robot süpürge ve paspas özelliklerini birleştirirken, minimalist şarj istasyonu ile yer tasarrufu da sağlıyor. Süpürürken sunduğu dört emme seviyesi ve paspaslama yaparken kullandığı üç ayrı su kullanım seviyesi ile ahşap, fayans, halı, kilim ve diğer zemin kaplamaları için uyarlanabilir temizlik olanaklarını bir araya getiriyor. Sunduğu emme ve su kullanım seviyeleri, kullanıcı ihtiyaçları doğrultusunda Dreamehome uygulaması üzerinden her an değiştirilebiliyor.
19.12.2023 Advertorial
12 ilde ‘Kahramanlar-33’ operasyonu! Bakan Yerlikaya detayları paylaştı
12 ilde ‘Kahramanlar-33’ operasyonu! Bakan Yerlikaya detayları paylaştı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, teröristlere yönelik 12 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcının ele geçirildiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, "Teröristlerin inlerini bir bir başlarına yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz." notunu düştü.
10.12.2023 Gündem
İphone ekran süresi kapatma nedir, iphone ekran kapanma süresi nasıl ayarlanır?
İphone ekran süresi kapatma nedir, iphone ekran kapanma süresi nasıl ayarlanır? iPhone'larda pili tükettiği söylenen ekran süresinin nasıl kapatılacağı kullanıcılar tarafından sorgulanıyor. Peki, İphone ekran süresi kapatma nedir, Iphone ekran kapanma süresi nasıl ayarlanır?
1.12.2023 Bilim ve Teknoloji
Kahramanlar-30 operasyonları! Bakan Yerlikaya: 6 ilde 63 mağara ve sığınak imha edildi
Kahramanlar-30 operasyonları! Bakan Yerlikaya: 6 ilde 63 mağara ve sığınak imha edildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu teröristlere yönelik düzenlenen Kahramalar-30 operasyonlarında, 6 ilde 63 mağara, sığınak ve deponun imha edildiğini açıkladı.
27.11.2023 Gündem
Vergisiz telefonun şampiyonları realme C55 ve C53!
Vergisiz telefonun şampiyonları realme C55 ve C53! Herkese merhaba. Bugün size Realme’den çok güzel haberler getirdim. Realme, üniversite öğrencileri için akıllı telefonlarıyla yeni bir dönem başlatıyor… "Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Karar," resmî gazetede yayınlandı biliyorsunuz. Bu fırsatla birlikte, realme C53 ve C55 serisi akıllı telefonlar, üniversite öğrencileri için mükemmel bir seçenek haline geliyor. Peki neden tercih etmeliyim diyorsanız biraz detaylı olarak anlatmak istiyorum.
17.11.2023 Advertorial
Realme 11 Pro+ İncelemesi
Realme 11 Pro+ İncelemesi Yeni bir videodan herkese merhaba. Bugünkü konuğum gerek tasarımıyla gerek özellikleriyle oldukça iddialı. Kimden mi bahsediyorum? realme 11 pro plus’dan tabi ki. Tasarım konusunda da oldukça ciddi bir yenilik ile karşımıza çıktı. Sizi daha fazla bekletmek istemiyorum. Gelin bu akıllı cihazı yakından inceleyelim.
17.10.2023 Advertorial
Realme C55 İncelemesi
Realme C55 İncelemesi Herkese selam. Bugün İstanbul’un en tarihi, en eşsiz ve en güzel semtlerinden biri olan Balat’tan merhaba demek istedik. Sizlerle Balat’ı gezmek ve bu tarihi semti birlikte keşfetmek istiyoruz. Bu mini yolculukta Realme’nin amiral gemilerinden olan Realme C55 bize eşlik edecek. E ne duruyoruz? Hadi başlayalım.
22.08.2023 Advertorial
Realme 10 Pro Coca Cola Edition İncelemesi
Realme 10 Pro Coca Cola Edition İncelemesi Herkese merhaba. Bugün oldukça renkli bir konukla sizlerleyim. İki markanın özel işbirliğiyle ortaya çıkan bir akıllı telefon olan Realme 10 pro 5G Coca - cola edition yanımda. Kutusundan, dış tasarımına ve ara yüzüne kadar oldukça dikkat çekici olan bu telefon dünyada sadece 1000 tane üretilmiş. Gelin bu sınırlı sayıda üretilen cihaza yakından bakalım.
11.08.2023 Advertorial
Realme 10 İncelemesi
Realme 10 İncelemesi O, Türkiye akıllı telefon pazarının iddialı oyuncularından biri ve şimdi 10 serisiyle geliyor. Realme’nin en son teknolojilerini barındıran Real me 10 yanımda… Gelin yakından inceleyelim…

Kusursuz bir ekran arıyorsanız bu telefon tam size göre… Çünkü Realme 10’un öne çıkan ve segmentinde fark yaratan en büyük avantajlarından biri hem 90Hz AMOLED ekran hem de MediaTek G99 özelliği… 90Hz AMOLED ekran, sunduğu canlı renkler ve daha az leke bırakma özelliği ile yüksek bir görsel deneyim sağlıyor. Corning Gorilla Glass 5 ile korunan ekran parlak gün ışığında net görüş için 1000nit olan en yüksek parlaklığa ulaşıyor.

‘’Bana pil dayanmıyor’’ diyorsanız burada da hemen bir araya girmek ve telefonun biraz batarya özelliklerinden bahsetmek istiyorum. Realme 10 da güçlü ve yetkin bir SoC var. Bu da geliştirilmiş güç performansı ile daha az gecikme ve sorunsuz sistem performansı sunması demek. Pil özelliklerini biraz daha detaylı anlatmak istiyorum. Çünkü birçoğumuz için bence son derece önemli… CPU performansı %25, GPU performansı %78 oranında iyileştirilmiş olan yeni telefonda 6nm teknolojileri sayesinde genel güç tüketimi de %20 oranında azaltıldı. Telefonun 8+256GB varyantı altında test edilen AnTuTu skoru ise 400.084'e ulaşarak piyasadaki tüm G99 destekli akıllı telefonlar arasında en yükseği oldu.

Bu akıllı telefon, tüm gün yeterli kullanım için 5000 mAh'lik bir pil ve 28 dakikada pilin yüzde 0'dan yüzde 50'ye hızlı bir şekilde yeniden artırılması için 33W hızlı şarj sunuyor.

Realme 10, bu bataryayı 7,95 milimetrelik ince bir gövdeye sığdırmış. Telefon bugüne kadar üretilen en ince Realme telefon olma özelliğine de sahip. Ayrıca, sadece 178 gram ağırlığında. Bu da size uzun oyun seanslarında bile rahat bir tutuş deneyimi imkânı sağlıyor.

Hazır oyun demişken, peki siz bir oyun tutkunu musunuz? Telefonumla konforlu bir oyun deneyimi yaşamak istiyorum diyorsanız, Realme 10 ile bu keyfi fazlasıyla yaşayacaksınız. Çünkü bu telefon, dengeli modda 40 fps'de PUBG oyununu destekliyor. Ayrıca PUBG oyunları için 9,41 saate kadar inanılmaz bir bekleme süresi sunarak sorunsuz ve gecikmesiz uzun oyun oturumları sağlıyor.

Benim için ve bence birçoğumuz için önemli kriterlerden biri de telefonun belleği yani hafızası… Realme 10, 8+128GB ve 8+256GB olmak üzere farklı depolama alanı seçeneğiyle sunuluyor. Özellikle fazla uygulama kullananlar ya da çok fazla fotoğraf ve video çekenler artık telefonumda yer kalmayacak diye korkmanıza gerek yok. Çünkü Realme, 8+256GB büyüklüğünde RAM ve ROM özelliği ile sizi bu stresten kurtarmış. Şöyle özetleyebiliriz ki; çekilen 64.000'den fazla fotoğrafınızı bu akıllı telefonda saklayabilirsiniz. Bu da hiç göz ardı edilmeyecek bir rakam. Üstelik bunu 1 TB'a kadar harici depolama ile genişletme imkanına da sahipsiniz.

Realme 10, 8GB'a kadar sanal RAM sunarak RAM depolama alanını maksimum 16GB'a kadar genişletiyor ve kullanıcıların favori uygulamaları arasında sorunsuzca gezinebilmeleri için bekleme modunda 18 uygulamaya kadar da izin veriyor.

İşin biraz daha teknik kısmına girersek, LPDDR4X ve UFS 2.2 ise daha hızlı uygulama başlatma, daha hızlı dosya okuma ve yazma hızı ve oyunlarda saniye başına daha istikrarlı bir kare hızı ile eMMC özellikli benzerlerinden daha iyi performans gösteriyor.

Biraz kamera özelliklerinden de bahsetmek istiyorum. Realme 10’in 50MP birincil kamera ayarı ve 16MP selfie kamerası sunan iyi bir kamerası var. Telefonun segmentindeki en yüksek çözünürlüklerden birine sahip birinci kamerası yüksek görüntüleme kalitesi sunuyor. Ayrıca ProLight teknolojisi ile gelişmiş bir Gece Modu sağlayarak gürültüyü büyük ölçüde azaltıyor ve işlemci performansı sayesinde deklanşör hızı da %121 oranında iyileşiyor. Yüksek çözünürlüklü selfie kamerası ve gelişmiş gece çekimlerinin yanı sıra realme 10, kullanıcıların odak bölgelerini manuel olarak kontrol etmelerini ve serbestçe yakınlaştırıp uzaklaştırmalarını sağlıyor… 90'lar tarzı pop filtresi ve tepe ve yakınlaştırma özelliğine sahip Sokak Fotoğrafçılığı Modu 2.0 de cabası…

Realme 10, 3,5 mm kulaklık girişi ve %200 UltraBoom hoparlör ile donatılmış. Bu sayede, % 200 ses seviyesinde yüksek çözünürlüklü sesin keyfini çıkarabileceksiniz.

Realme telefonlarında teknik özelliklere olduğu kadar şıklığa ve stile de önem veriyor biliyorsunuz. Bu üründe de yine bu şıklığı görmek mümkün. Işık hızında hareket eden güçlü ve parlak parçacıklardan ilham alan marka hafif parçacık tasarımı ile kendini gösteriyor. Ürün, daha az parmak izi ile çarpıcı bir parlak yüzeye ve 3D doku elde etmek için 6 katmanlı zarif bir kaplamaya da sahip. Ayrıca kullanıcıların tarzlarına uyması için Clash White ve Rush Black olmak üzere iki dinamik renk seçeneği var.

Güçlü yonga seti ve depolama desteği sayesinde realme 10, bu standarttaki en yüksek akıcılık derecesi olan TÜV SÜD 36 Aylık akıcılık derecesi A ile sertifikalandırılan tek segment ürünü oldu. realme 10’in sorunsuz çalışmasını sağlamak için titiz bir yaşlandırma süreci, tekrarlanan uygulama başlatma ve dosya yükleme testleri gerçekleştirildi.

Sky Li tarafından 2018 yılında kurulan Realme, sadece dört yıl içinde dünya çapında 30 pazarda ilk 5 akıllı telefon oyuncusundan biri haline gelerek büyük bir başarıya imza attı. Firma, Çin ve Güneydoğu Asya, Güney Asya, Avrupa, Rusya, Avustralya, Orta Doğu, Latin Amerika ve Afrika dahil olmak üzere dünya çapında 61 pazarda 160 milyondan fazla kullanıcıya sahip.

Son olarak ufak bir hatırlatma da yapmak istiyorum. Şirket, yeni bir plan da hayata geçirdi; daha kullanıcı merkezli bir yazılım deneyimi sağlamak için, “UI widget ortak oluşturma planı” başlattı. Eğer siz de fikirlerinizi paylaşmak ve bir sonraki yazılım güncellemesine katkıda bulunmak isterseniz; www.realme.com adresine girmeniz yeterli. Detaylı adresi ve diğer tüm merak ettiklerinizi videomuzun açıklamalar kısmında da bulabilirsiniz.

Sonuç olarak bence bu akıllı telefonun sektöre girmesiyle birlikte rekabet de daha da kızışacak gibi… Bulunduğu segment göz önüne alındığında hem şık tasarımı hem de sunduğu yüksek performansla Realme rakiplerine yine soğuk terler döktürecek. Benim şimdilik size anlatacaklarım bu kadar. Bir sonraki videoda görüşmek üzere. Hoşçakalın.

Sponsorlu İçerik
7.08.2023 Advertorial
Vivo V29 Lite incelemesi
Vivo V29 Lite incelemesi Herkese merhaba. Son yıllarda akıllı telefon sektöründe yükseliş gösteren Vivo, ürün yelpazesini sürekli genişletiyor. Bugün sizi Vivo V29 ailesinin yeni üyesi Vivo V29 Lite ile tanıştırmak istiyorum. Vivo, diğer akıllı telefonlarında olduğu gibi V29 Lite ile yine tam not alacak gibi duruyor. Çünkü özellikleri sizi oldukça cezbedecek. Peki neler var Vivo V29 Lite da derseniz gelin bu akıllı harikayı yakından inceleyelim.
7.08.2023 Advertorial
Realme 10 İncelemesi
Realme 10 İncelemesi O, Türkiye akıllı telefon pazarının iddialı oyuncularından biri ve şimdi 10 serisiyle geliyor. Realme’nin en son teknolojilerini barındıran Real me 10 yanımda… Gelin yakından inceleyelim…
7.08.2023 Advertorial
Netanyahu’nun Türkiye ziyareti sağlık sorunları nedeniyle ertelendi
Netanyahu’nun Türkiye ziyareti sağlık sorunları nedeniyle ertelendi İsrail basını, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun 26 Temmuz cuma günü Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaretin sağlık sorunları nedeniyle ertelendiğini duyurdu.
23.07.2023 Dünya
Vivo Y36 incelemesi
Vivo Y36 incelemesi Bir cep telefonundan beklentiniz nedir? Uzun pil ömrü, dayanıklılık, güçlü performans, uygun fiyat…
3.07.2023 Advertorial
Vivo Y36 İncelemesi
Vivo Y36 İncelemesi Bir cep telefonundan beklentiniz nedir? Uzun pil ömrü, dayanıklılık, güçlü performans, uygun fiyat… Vivo ile tüm bildiklerinizi unutun. Çünkü şimdi anlatacaklarımızla sizin de beklentileriniz tamamen değişecek. Gelin, segmentinin en iddialı ürünlerinden biri olan Vivo Y36’yı yakından tanıyalım.
3.07.2023 Vatan TV
Realme C55 İncelemesi
Realme C55 İncelemesi Bu haftaki konuğumuz; akıllı telefon pazarının son yıllardaki en aktif oyuncuları arasında yer alan Realme’nin yeni gözbebeği C55… Adını İngilizcedeki Champion kelimesinden alan C serisinin en yeni ürünü C55 kendi segmentinde yeni bir standart oluşturuyor… Neden mi? Doğanın renklerinden ilham alınarak tasarlanan Realme C55, birçok yeni özelliği ve benzersiz performansıyla olağanüstü bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Şık tasarımı ve mini kapsül deneyimi sunan ekranıyla dikkat çeken Realme C55’i gelin yakından inceleyelim…
23.06.2023 Advertorial
Pencereden sokaktaki kavgayı izleyen 32 yaşındaki gencin acı sonu!
Pencereden sokaktaki kavgayı izleyen 32 yaşındaki gencin acı sonu! Üsküdar'da evinin penceresinden sokaktaki kavgayı izleyen 32 yaşındaki Fahrettin Turun, kalbine isabet eden kurşunla hayatını kaybetti.
13.06.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzede çocukları kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzede çocukları kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle depremzede çocuklarla Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde bir araya geldi. Çocukların bayramını kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizlerden milletimizin size olan güvenini, bilimin ve değerlerimizin ışığında kendinizi en iyi şekilde yetiştirerek güçlendirmenizi istiyorum" dedi.
23.04.2023 Gündem
Karadeniz gazı için geri sayım! 'Herkesi mutlu edecek bir müjde geliyor'
Karadeniz gazı için geri sayım! 'Herkesi mutlu edecek bir müjde geliyor' Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez canlı yayında soruları yanıtladı. Bakan Dönmez, "Yarın gazımızı tesisimize getirmiş olacağız. Mayıs başında da inşallah işleme vermiş olacağız. Hemen hemen herkesi mutlu edecek bir müjdenin geleceğini söyleyebilirim" dedi.
19.04.2023 Ekonomi
Cep telefonu, akıllı saat, oyun konsolu, modem, bilgisayar! Yenilenmiş cihazların kapsamı genişledi...
Cep telefonu, akıllı saat, oyun konsolu, modem, bilgisayar! Yenilenmiş cihazların kapsamı genişledi... İkinci el ürün yenileme merkezlerinin faaliyet alanı genişletildi. Ticaret Bakanlığı, yenilenmiş ürünlerin satışı hakkındaki yönetmelikte değişiklik yaptı. Cep telefonlarında pil kapasitesi yüzde 85'in altına düşmüşse pil yenisiyle değiştirilecek, sermaye artırımları gerçekleştirilecek ve akıllı saat, bilgisayar, oyun konsolu ve modem de yenilenmiş cihazlar kapsamına alındı.
18.04.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Pil ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki pil haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.