Pfizer Biontech

Pfizer Biontech

Son dakika Pfizer Biontech haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Pfizer Biontech ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Pfizer Biontech haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Pfizer Biontech

haberleri sayfasında son dakika yaşanan pfizer biontech gelişmeleri de dahil olmak üzere 402 pfizer biontech haberi bulunmuştur. Tüm pfizer biontech haberleri aşağıda listelenmiştir.
Pfizer ve Moderna'dan 'aşı' kararı! Araştırma başlatıldı
Pfizer ve Moderna'dan 'aşı' kararı! Araştırma başlatıldı Koronavirüs pandemisinde milyarlarca insana umut olan Pfizer ve Moderna'dan son dakika kararı geldi. İki firma aşı sonrası sorun yaşadığını iddia eden hastalar için kritik bir adım attı.
15.11.2022 Sağlık
Hatırlatma dozu dönemi başladı! Kimler aşı olmalı? Tek tek açıklandı: BioNTech, SinoVac...
Hatırlatma dozu dönemi başladı! Kimler aşı olmalı? Tek tek açıklandı: BioNTech, SinoVac... Son haftalarda dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Kovid-19 vaka sayısı artışa geçti. Salgında 2.5 yıl geride kaldı ancak virüs tehdidi halen devam ediyor. Türkiye'de pazar gününden itibaren BioNTech aşısı yaptırmış ve üzerinden 6 ay geçmiş kişilere hatırlatma dozu tanımlandı. Mevcut aşıların yeni varyantlara karşı etkili olup olmadığı da merak edilen konular arasında. Peki hatırlatma dozunu kimler olmalı? İşte detaylar...
13.07.2022 Gündem
Pfizer-BioNTech Covid-19 aşısı 5 yaş altı çocuklarda etkili mi? Pfizer-BioNTech aşısı 5 yaş altı çocuklarda koruma sağlıyor mu?
Pfizer-BioNTech Covid-19 aşısı 5 yaş altı çocuklarda etkili mi? Pfizer-BioNTech aşısı 5 yaş altı çocuklarda koruma sağlıyor mu? ABD sağlık yetkilileri, ilaç şirketi Pfizer-BioNtech tarafından üretilen Covid-19 aşısının 5 yaş altı çocuklarda kullanımına dair analiz sonuçlarını paylaştı. En küçük yaş grubunu aşılamak için uzun süredir onay bekleyen aşı için gelen sonuçlar umut verici. Peki, Pfizer-BioNTech Covid-19 aşısı 5 yaş altı çocuklarda etkili mi? Pfizer-BioNTech aşısı 5 yaş altı çocuklarda koruma sağlıyor mu? İşte detaylar…
14.06.2022 Sağlık
Koronavirüs aşısının mucitlerinden dünyayı yerinden oynatacak bir başarı daha!
Koronavirüs aşısının mucitlerinden dünyayı yerinden oynatacak bir başarı daha! Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınını bitirmek için yapılan aşı çalışmalarında çok önemli rol oynayan ve Biontech/Pfizer aşısının mucitleri Özlem Türeci ve Uğur Şahin, bir kez daha tüm dünyaya umut aşıladı. Ülkemizin gurur kaynağı bilim insanları bu kez de kanseri alt edecek bir başarıya imza attı.
8.06.2022 Sağlık
Covid-19 aşı ile ilgili yeni açıklama! Antikor seviyesi...
Covid-19 aşı ile ilgili yeni açıklama! Antikor seviyesi... Japon bilim insanları tarafından yapılan bir çalışmada, 2. doz korona virüs (Covid-19) aşısının ardından yüksek ateş belirtisi gösteren kişilerde antikor seviyesinin daha yüksek olduğu tespit edildi.
6.03.2022 Gündem
3. doz BioNTech aşısının etkinliği kaç ay sürüyor? 3. doz BioNTech aşısı Omicron’dan koruyor mu?
3. doz BioNTech aşısının etkinliği kaç ay sürüyor? 3. doz BioNTech aşısı Omicron’dan koruyor mu? ABD Hastalık Kontrol ve Önleme (CDC) Merkezleri'nin Morbidite ve Mortalite Haftalık Raporu'nda 3. doz Pfizer/BioNTech aşısının etkinliği ile ilgili dikkat çeken detaylara yer verildi. CDC’nin ülke çapında yaptığı araştırma sonunda bilim insanları takviye aşı dozlarının belirli aralıklarla yenilenmesinin gerekebileceğini açıkladı. Peki, 3. doz Pfizer/BioNTech aşısı Omicron’a karşı koruyor mu? 3. doz BioNTech aşısı kaç ay koruyor? İşte BioNTech aşısı ile ilgili detaylar…
15.02.2022 Sağlık
Omicron müjdesi! Sevindiren haber geldi, T hücresi ile ilgili yapılan araştırmada...
Omicron müjdesi! Sevindiren haber geldi, T hücresi ile ilgili yapılan araştırmada... Koronavirüs son dönemde Omicron varyantı ile gündemde. Önceki versiyonlara göre daha bulaşıcı olan Omicron'dan iyi bir haber geldi. Yeni bir araştırma, Kovid-19'dan uzun süreli korunmada rol oynadığı düşünülen güçlü bağışıklık hücrelerinin Omicron'u tanıyabildiğini buldu.
3.02.2022 Dünya
Pfizer-BioNTech'ten 5 yaş altı çocuklara özel aşı geliyor
Pfizer-BioNTech'ten 5 yaş altı çocuklara özel aşı geliyor Koronavirüs salgınında ağır hastalık ve ölüm riskini düşürerek milyonlarca hayatın kurtarılmasını sağlayan Kovid-19 aşıları tüm dünyada uygulanmaya devam ediyor. Çocukların aşılanması ile ilgili çalışmalar da salgının devreye girmesinden bir yıl sonra başlamış, yaş gruplarına göre birçok ülke yetişkinlerle birlikte çocukları da virüse karşı aşılamaya başlamıştı. Pfizer-BioNTech'ten yapılan açıklamaya göre ise artık 5 yaş altı çocuklar için özel bir aşı üretilmeye başlanacak.
1.02.2022 Dünya
4'üncü korona aşısını olacak mıyız? Hatırlatma dozu ne kadar koruyor? Flaş açıklama geldi...
4'üncü korona aşısını olacak mıyız? Hatırlatma dozu ne kadar koruyor? Flaş açıklama geldi... Birçok kişinin kafasında Covid ile ilgili aynı soru dönüp duruyor. Hatırlatma aşıları henüz tamamlanamamışken dördüncü doz haberlerinin çıkması bu soruyu daha da önemli hale getiriyor. 4'üncü Covid-19 aşısını olacak mıyız? Daha da önemlisi hatırlatma dozları bizi ne kadar koruyacak? Bu sorulara cevap ABD'de yapılan yeni bir araştırma ile geldi. Prof. Dr. Derya Unutmaz da o araştırmayı yorumladı...
31.01.2022 Gündem
3. doz aşı Omicron'a karşı koruyor mu? BioNTech aşısı Omicron'da etkili mi?
3. doz aşı Omicron'a karşı koruyor mu? BioNTech aşısı Omicron'da etkili mi? Dünyada etkili olan Omicron varyantı bulaşıcılığı nedeniyle endişe yaratmaya devam ediyor. Türkiye'nin de dahil olduğu pek çok ülkede görülen Omicron varyantı ile ilgili hükümetler önlemlerini alırken bilim insanları da çalışmalarına devam ediyor. Son olarak The Lancet'te yapılan çalışma aşıların etkinliği ile ilgili önemli veriler sunuyor. Çalışmada, üçüncü doz Pfizer/BioNTech aşısının Omicron varyantını etkili olup olmadığı araştırıldı. Peki, 3. doz aşı Omicron'a karşı koruyor mu? BioNTech aşısı Omicron'da etkili mi? İşte sonuçlar...
21.01.2022 Sağlık
4. doz aşı omicrondan koruyor mu? Omicron'un bulaşmasını engellemek mümkün mü?
4. doz aşı omicrondan koruyor mu? Omicron'un bulaşmasını engellemek mümkün mü? Dördüncü doz corona virüs aşısının varyantlar üzerindeki etkisi merak ediliyordu! İsrail açıkladı! İsrail'de Sheba hastanesi tarafından yapılan çalışmada, corona virüsün Omicron varyantına karşı yeterince bağışıklık sağlayıp sağlamadığı araştırıldı. Peki, 4. doz aşı omicrondan koruyor mu? Omicron'un bulaşmasını engellemek mümkün mü? İşte detaylar…
18.01.2022 Sağlık
Fransa’da salgında yeni rekor: 24 saatte 368 bin 149 vaka!
Fransa’da salgında yeni rekor: 24 saatte 368 bin 149 vaka! Fransa’da son 24 saatte 368 bin 149 yeni korona virüs vakası tespit edilmesiyle salgının başlamasından bu yana en yüksek günlük vaka sayısı kayıtlara geçti.
11.01.2022 Dünya
Omicron aşısı var mı? Omicron aşıya dirençli mi?
Omicron aşısı var mı? Omicron aşıya dirençli mi? Omicron aşısı var mı? Koronavirüs salgını yeni varyantlarla sürerken, iki doz aşısının omicron varyantına karşı direnç sağlamadığı vurgulanıyor. 3. Doz aşının mutlaka yapılması gerektiği ifade edilirken, ABD'li Pfizer ile bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin'in Almanya'da kurduğu BioNTech, Omicron varyantına karşı bir aşı için kolları sıvadı.
11.01.2022 Sağlık
Omicron tehlikesine karşı peş peşe uyarılar: Delta'ya göre 70 kat fazla çoğalıyor! 'Grip ile nezle arasında...'
Omicron tehlikesine karşı peş peşe uyarılar: Delta'ya göre 70 kat fazla çoğalıyor! 'Grip ile nezle arasında...' Omicron varyantı tüm dünyada hızla yayılmaya devam ediyor. Koronavirüs salgınının başından beri dünya genelinde en yüksek vaka sayısının 23 Aralık’ta görüldüğünün açıklanması, Omicron varyantına dair soru işaretlerini daha da artırdı. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Eğer bu varyant ağır seyretme özelliği kazanırsa işte o zaman felaket olur" derken, Prof. Dr. Tevfik Özlü ise, "Grip ve nezle arasında bir tablo görülüyor" diyerek gizli tehlikeye dikkat çekti.
29.12.2021 Gündem
BioNTech kurucuları Uğur Şahin ve ‎Özlem Türeci Alman şehrinin kaderini değiştirdiler! Matbaanın icadından sonra...
BioNTech kurucuları Uğur Şahin ve ‎Özlem Türeci Alman şehrinin kaderini değiştirdiler! Matbaanın icadından sonra... Uğur Şahin ve ‎Özlem Türeci'nin kurucuları olduğu BioNTech borç içinde yüzünden Alman şehrinin kaderini değiştirdi. İngiliz Guardian'ın haberine göre, Pfizer/BioNTech aşısı, bilim insanlarının aşıyı ilk geliştirdiği Alman kenti üzerinde beklenmedik bir yan etkiye sahip: Mainz şehri, şirketin küresel başarısından elde edilen vergi gelirleri sayesinde 30 yıldan beri ilk kez borçsuz olmayı umuyor. Alman siyasetçiler ise, bu etkinin diğer kentler üzerinde baskı yaratabilecek olmasından endişeli.
28.12.2021 Dünya
Dünya Sağlık Örgütü'nden bir aşıya daha onay!
Dünya Sağlık Örgütü'nden bir aşıya daha onay! Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), ABD merkezli Novavax firmasının Covid-19’a karşı ürettiği "Nuvaxovid" adlı aşının acil kullanımına onay verdi. DSÖ, bu kararıyla 10. Covid-19 aşısına acil kullanım onayı vermiş oldu.
21.12.2021 Dünya
Koronavirüs aşısıyla ilgili flaş gelişme! 6 ay ile 5 yaş arası çocuklarda...
Koronavirüs aşısıyla ilgili flaş gelişme! 6 ay ile 5 yaş arası çocuklarda... Son dakika haberi... Koronavirüs aşısıyla ilgili kritik açıklama geldi. Pfizer-BioNTech resmen duyurdu. Açıklamada, 2 ila 5 yaş arası çocuklarda aşı denemelerinin, bu yaş grubundaki çocuklarda beklenen bağışıklığı sağlamadığını ve 6 aydan 5 yaşına kadar olan grupta 3’üncü doz aşı testlerinin devam ettiği belirtildi.
18.12.2021 Sağlık
Avrupa İlaç Ajansı'ndan 'Johnson&Johnson'a onay
Avrupa İlaç Ajansı'ndan 'Johnson&Johnson'a onay Avrupa İlaç Ajansı (EMA), Covid-19'a karşı geliştirilen Johnson & Johnson aşısı için Fransa’da yeni ek üretim tesisini onayladı.
16.12.2021 Dünya
Omicron araştırmasının sonucu korkuttu! 'Havada 70 kat daha hızlı yayılıyor'
Omicron araştırmasının sonucu korkuttu! 'Havada 70 kat daha hızlı yayılıyor' Hong Kong Üniversitesi'nde yapılan yeni bir araştırmada, Omicron varyantının Delta varyantına göre 70 kat daha hızlı yayıldığı açıklandı. Yeni varyantın bronş ve akciğer dokusunda ne kadar hızlı çoğalabildiğine bakan bilim insanları, daha hızlı yayılmasına karşılık akciğerlerde 10 kat daha yavaş çoğaldığını tespit etti.
16.12.2021 Dünya
BioNTech aşısı Omicron varyantına karşı koruyor mu? Üçüncü doz aşı olmalı mı?
BioNTech aşısı Omicron varyantına karşı koruyor mu? Üçüncü doz aşı olmalı mı? Omicron varyantının ortaya çıktığı 24 Kasım’dan bu yana mevcut aşıların ne kadar etkili olduğuna yönelik bilm dünyası çalışmalarını sürdürüyor. Koronavirüsün 30'dan fazla mutasyonu nedeni ile aşıların Omicron varyantını tanımayacağı konusunda endişeler devam ediyor. İngiltere'de yapılan bir çalışma BioNTech aşısı Omicron varyantına karşı koruyucu olup olmadığını ortaya koydu. Peki, BioNTech aşısı Omicron varyantına karşı koruyor mu? Üçüncü doz aşı olmalı mı? İşte Omicron varyantı ile ilgili mevcut aşıların durumu!
14.12.2021 Sağlık
Elon Musk, Time dergisi tarafından 'yılın kişisi' seçildi!
Elon Musk, Time dergisi tarafından 'yılın kişisi' seçildi! Saygın haber ve politika dergilerinden Time, dünyanın en zengin olan insanı olan Elon Musk’ı yılı kişisi seçti. Tesla ve SpaceX'in CEO'su olan milyarder iş insanı otomobillerin ve uzay yolculuğunun geleceğini şekillendirmeye devam ederken, sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla dünyanın en etkili kişisi olmayı başardı.
13.12.2021 Dünya
Özlem Türeci ve Uğur Şahin'den flaş Omicron açıklaması: Çok farklı...
Özlem Türeci ve Uğur Şahin'den flaş Omicron açıklaması: Çok farklı... Dünya omicron varyantıyla ilgili gelişmeleri anbean takip ediyor. Pfizer/BioNTech aşısını geliştiren bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin İngiliz Times gazetesine koronavirüs süreci ve Omciron varyantıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
11.12.2021 Dünya
BioNTech aşısının koruyuculuğu düşüyor mu? BioNTech aşısı koronavirüsten kaç ay koruyor?
BioNTech aşısının koruyuculuğu düşüyor mu? BioNTech aşısı koronavirüsten kaç ay koruyor? mRNA aşıları ile ilgili önemli araştırma! Aşılarının etkinliği düşüyor mu? Amerika Birleşik Devletleri Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) açıkladı. Pfizer-BioNTech ve Moderna aşılarının etkinliği ile ilgili yeni araştırma yayınlandı. Araştırmacılar, çalışmanın, korumayı desteklemek için Covid-19 güçlendirici aşılarına duyulan ihtiyacın altını çizdi. Peki, BioNTech aşısının koruyuculuğu düşüyor mu? BioNTech aşısı koronavirüsten kaç ay koruyor? mRNA aşılarının etkinliği düşüyor mu? Pfizer-BioNTech aşısının koruyuculuğu kaç ay sürüyor? İşte detaylar…
11.12.2021 Sağlık
ABD’den flaş 'Pfizer/BioNTech' kararı! Onay verildi!
ABD’den flaş 'Pfizer/BioNTech' kararı! Onay verildi! ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), ABD’deki Covid-19’un Omicron mutasyonu vakalarının ardından 16-17 yaş grubu için Pfizer/BioNTech aşısının 3’üncü dozuna acil kullanım onayı verdi.
9.12.2021 Dünya
İsrail’de 3 doz aşılı kişide Omicron mutasyonu tespit edildi
İsrail’de 3 doz aşılı kişide Omicron mutasyonu tespit edildi İsrail Sağlık Bakanlığı, İngiltere’den İsrail’e gelen 3 doz Pfizer/BioNTech aşısı olan bir kişide Omicron mutasyonunun tespit edildiğini ifade ederek, ülkedeki Omciron vaka sayısının 3’e yükseldiğini aktardı.
2.12.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Pfizer Biontech ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki pfizer biontech haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.