Perşmerge

Perşmerge

Son dakika perşmerge haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan perşmerge ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını perşmerge haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Perşmerge

haberleri sayfasında son dakika yaşanan perşmerge gelişmeleri de dahil olmak üzere 22 perşmerge haberi bulunmuştur. Tüm perşmerge haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türk DEAŞ’lılar teslim oluyor
Türk DEAŞ’lılar teslim oluyor Peşmerge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, birkaç gün önce Irak ordusu ve Haşdi Şabi güçlerinin Telafer’i DEAŞ’tan kurtarma operasyonunda sıkışan DEAŞ militanları aileleriyle birlikte kaçıp, Peşmerge güçlerine sığındı.
29.09.2021 Gündem
Kadın kıyafetli YPG’liler, Peşmerge’ye takıldı: 1 ölü, 10 yaralı
Kadın kıyafetli YPG’liler, Peşmerge’ye takıldı: 1 ölü, 10 yaralı Terör örgütü DEAŞ’ın 2014 yılında intikam için kadın kıyafeti giydirdiği YPG’li militanlar, kadın kıyafetlerini Suriye’den Irak’a geçişte kamuflaj olarak kullanmaya başladı.
29.09.2021 Gündem
Binlerce peşmerge ayaklandı!
Binlerce peşmerge ayaklandı! Binlerce peşmerge bugün Erbil'de Değişim Hareketi'nin (Goran) parlamenteri Sirwa Abdulvahid'i protesto etti.
17.06.2021 Dünya
Peşmerge ağır darbe aldı
Peşmerge ağır darbe aldı Irak ordusuna bağlı güçlerin terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul kentinin doğusunda yer alan Bertılla kasabasına doğru ilerlediği belirtildi...
20.10.2016 Dünya
Musul operasyonu ekim ayının ilk haftasında başlıyor
Musul operasyonu ekim ayının ilk haftasında başlıyor Irak’ın en büyük ikinci kenti Musul’un IŞİD’ten kurtarılması için Irak ordusu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin askeri gücü peşmerge, koalisyon güçleri ve aşiretlere bağlı güçler ekim ayıda ortak operasyon başlatacak
28.09.2016 Dünya
KDP: ‘Barzani’ye suikast iddiaları’ asılsız, başkan görevinin başında
KDP: ‘Barzani’ye suikast iddiaları’ asılsız, başkan görevinin başında Sputnik’e konuşan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro üyesi Kemal Kerküki, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı ve KDP lideri Mesud Barzani’ye yönelik suikast girişimi olduğu iddialarını yalanladı.
21.07.2016 Dünya
Almanya'dan IKBY'ye silah yardımı
Almanya'dan IKBY'ye silah yardımı Almanya'nın terör örgütü IŞİD ile mücadelesinde, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) "Milan" tanksavarlarını göndermeye devam edeceği bildirildi...
6.12.2015 Dünya
Peşmerge ile Türkmen milislerin geriliminde PKK iddiası...
Peşmerge ile Türkmen milislerin geriliminde PKK iddiası... Irak'ın Selahattin kentinde Peşmerge güçleriyle Haşdi Şabi'ye bağlı Şii Türkmen milisler arasında Tuzhurmatu'da çıkan çatışmalarda 17 kişi ölmüş, sivillerin de müdahil olduğu olaylarda taraflar birbirlerine ait ev ve iş yerlerini kundaklamıştı. İki taraf daha sonra anlaşmıştı. Olaylarla ilgili PKK iddiası ortaya atıldı.
29.09.2021 Gündem
Peşmerge'den IŞİD'e af!
Peşmerge'den IŞİD'e af! Peşmerge Güçleri Kerkük Komutanlığı, IŞİD mensupları için af çıkardı...
31.07.2015 Dünya
4 erkek cesedi bulundu!
4 erkek cesedi bulundu! Irak'ın Kerkük kentinde 4 erkek cesedi bulunduğu bildirildi.
30.03.2015 Dünya
Üzerinden Hz. Muhammed kartı çıkınca...
Üzerinden Hz. Muhammed kartı çıkınca... MARDİN’den Kuzey Irak’a taşımacılık yapan TIR şoförü 34 yaşındaki Turan Bartu’nun aracında Hz. Muhammed’in bilgilerinin üzerinde yazılı olduğu kart bulununca IŞİD üyesi olduğu iddiasıyla Peşmergeler tarafından Duhok’ta 10 gün önce gözaltına alındığı iddia edildi. Bartu’nun babası Nezir Bartu, "Oğlumun kesinlikle IŞİD ile bir alakası yok" dedi.
29.09.2021 Gündem
Barzani'den dikkat çeken kıyafet
Barzani'den dikkat çeken kıyafet Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, terör örgütü IŞİD'in kuşatmasından kurtarılan Musul'un Şengal (Sincar) Dağı'nı ziyaret ederek, burada Yezidi din adamları ve Peşmerge komutanlarıyla bir araya geldi...
5.01.2015 Dünya
Taarruza geçmek için emir bekliyoruz!
Taarruza geçmek için emir bekliyoruz! Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) silahlı gücü Peşmerge, Almanya ve diğer Batı ülkelerinden gönderilen yeni silahlarla terör örgütü IŞİD'e karşı savaşıyor.
11.12.2014 Dünya
IŞİD'den kritik karar!
IŞİD'den kritik karar! IŞİD örgütü, Peşmerge Güçleri’ne karşı büyük darbe aldığı Kerkük’te askeri sorumlularını değiştirdi.
4.12.2014 Dünya
Musul operasyonu başlıyor
Musul operasyonu başlıyor Musul Vali Yardımcısı Nureddin Kaplan, yakın zamanda Musul’a operasyonun başlayacağını açıkladı.
18.11.2014 Dünya
IŞİD'e ağır darbe! Yerle bir edildi!
IŞİD'e ağır darbe! Yerle bir edildi! Rojava’nın Kobani bölgesine silah ve cephane taşıyan IŞİD konvoyu, savaş uçakalrı tarafından yerle bir edildi...
10.11.2014 Dünya
IŞİD pes etti!
IŞİD pes etti! IŞİD örgütünün, dünden bu yana Kobani’de saldırılara karşılık veremediği aktarıldı.
5.11.2014 Dünya
En tehlikeli köprüde çatışma çıktı!
En tehlikeli köprüde çatışma çıktı! KERKÜK’ün Hawice bölgesinde, peşmerge ile IŞİD mevzileri arasında 47 metre mesafe bulunan Molla Abdullah Köprüsü çevresinde bugün çatışma çıktı...
27.10.2014 Dünya
IŞİD'in intihar bombacısı Türk çıktı
IŞİD'in intihar bombacısı Türk çıktı IŞİD, Irak'ın Anbar ve Diyala vilayetlerinde düzenlenen intihar saldırılarını üstlendi. Diyala'daki Kürdistan Yurtseverler Birliği karargahına düzenlenen intihar saldırısındaki canlı bombalardan birinin Türkiye uyruklu olduğu açıklandı.
13.10.2014 Dünya
IŞİD'in kadın  PKK'lı korkusu
IŞİD'in kadın PKK'lı korkusu Peşmerge’nin ABD hava bombardımanı desteğinde Erbil ve Sincar çevresinde yaptığı operasyona PKK’lılar da katıldı...
29.09.2021 Gündem
Türk topçusu K.Irak'ı vurdu
Türk topçusu K.Irak'ı vurdu `Türk topçusu keşif uçuşlarının ardından Hakurk'u bombaladı' iddiası
29.09.2021 Gündem
"Kimyasal Ali"nin yargılanmadan idamını istediler
"Kimyasal Ali"nin yargılanmadan idamını istediler Halepçe katliamını yaptıran Irak devrik lideri Saddam Hüseyin ve "Kimyasal Ali" lakaplı Ali Hasan Mecid'in yargılanmadan idamını isteyen yaklaşık 4 bin kişilik Kürt grubu, toplu mezarlığın bulunduğu bölgeye doğru bir yürüyüş gerçekleştirdi
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Perşmerge ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki perşmerge haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.