Gazete Vatan Logo

KDP: ‘Barzani’ye suikast iddiaları’ asılsız, başkan görevinin başında

Sputnik’e konuşan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro üyesi Kemal Kerküki, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı ve KDP lideri Mesud Barzani’ye yönelik suikast girişimi olduğu iddialarını yalanladı.

KDP: ‘Barzani’ye suikast iddiaları’ asılsız, başkan görevinin başında

Irak basını, IKBY lideri Barzani'ye yönelik suikast girişimi olduğu ve Barzani'nin kaçtığını iddia etmişti. Barzani’ye en yakın isimlerden bir olan KDP Politbüro üyesi Kerküki, suikast iddialarıyla ilgili Sputnik’e konuştu.

‘SUİKAST HABERLERİ ART NİYETLE YAPILIYOR’

Kerküki, “KDP Lideri Mesut Barzani’ye yönelik bir suikast girişimi oldu mu?” sorusuna, suikast iddialarının doğru olmadığı ve Barzani’nin görevinin başında olduğu yanıtını verdi. Barzani’nin hayati tehlikesinin bulunmadığının altını çizen Kerküki, söz konusu haberlerin ‘art niyetli’ olduğunu belirtti.

Haberi yapanlara “Gerçeklerle bağdaşmayan haberleri yapmak ve bir algı oluşturmaya çalışmak kimseye fayda getirmez” diyerek tepki gösteren Kerküki, Irak basınını dürüst olmamakla suçladı.

‘MUSUL OPERASYONUNA PEŞMERGE GÜÇLERİ DE KATILACAK’

Kerkük peşmerge komutanı da olan Kerküki ayrıca, Musul operasyonu için hazırlıkların son aşamaya geldiği bilgisini paylaştı. Kerküki, Musul’u kurtarma operasyonuna perşmerge güçleri olarak katılacaklarını kaydetti.

Haberin Devamı