Gazete Vatan Logo

Türk topçusu K.Irak'ı vurdu

`Türk topçusu keşif uçuşlarının ardından Hakurk'u bombaladı' iddiası


IRAK Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (IKYB) resmi internet haber sitesi, Türk savaş uçaklarının dün akşam ve bu sabah saatlerinde Kuzey Irak'taki PKK kamplarının bulunduğu bölgeler üzerinde yaptığı keşif uçuşlarından sonra Türk topçusunun Hakkari'nin Şemdinli İlçesi karşısında bulunan Hakurk ve Bradost bölgelerini bombaladığını öne sürdü.

Haberde, Türk savaş uçaklarının keşif uçuşlarından sonra Türk topçusunun bu sabah saatlerinde Şemdinli'nin karşısında bulunan Hakurk ve Bradost alanlarını bombalandığını ileri sürüldü. Türkiye- İran ve Irak sınırının kesiştiği noktada yer alan Hakurk bölgesine çok sayıda top atışı yapıldığını açıklayan site, top atışlarının yapıldığı sıralarda da bazı uçakların havada keşif uçuşu yaptığını belirtti.

Bölgesel Kürt Yönetiminin Peşmerge Bakanlığı sözcüsü Cabbar Yaver ve Perşmerge Güvenlik Komutanı Hüseyin Bervari, Türk savaş uçaklarının dün akşam Türkiye saatiyle 20.00'de Sidekan, Kandil, Ranya, Sinin, Erguş, Harkuk ve Avaşin bölgelerine alçaktan keşif uçuşları yaptıklarını açıklamıştı.

Haberin Devamı