Peribacaları

Peribacaları

Son dakika peribacaları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan peribacaları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını peribacaları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Peribacaları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan peribacaları gelişmeleri de dahil olmak üzere 72 peribacaları haberi bulunmuştur. Tüm peribacaları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye Kültür Yolu Festivalleri başlıyor
Türkiye Kültür Yolu Festivalleri başlıyor Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere iki yıl önce Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’yle başlayan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bu yıl Nevşehir, Trabzon, Erzurum, Çanakkale, Gaziantep, Ankara, Konya, Diyarbakır, İstanbul, İzmir ve Antalya olmak üzere 11 şehirde düzenlenecek. Festivallerin ilk durağı, Kapadokya olacak. Türkiye Kültür Yolu Festivalleri 5 Ağustos’ta “Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali” ile başlayacak.
2.08.2023 Kültür Sanat
'Peribacalarına zarar vermek kesinlikle söz konusu değil'
'Peribacalarına zarar vermek kesinlikle söz konusu değil' Kapadokya Alan Başkanı Birol İnceciköz, Göreme Açık Hava Müzesi ile Tokalı Kilise'nin önünden geçen yola alternatif olarak yapılan, eleştirilerin odağındaki yol çalışmalarına ilişkin, "Burada peribacalarına zarar verme kesinlikle söz konusu değil. Bu yol üzerinde teknoloji ve bilimi kullanarak, arkeolojik jeoradar ve yüzey araştırması çalışmaları yaptık. Mevcut yolun alana ne kadar zarar verdiğini sizler de gördünüz. Bu zaten UNESCO raporlarında da belirtilmiş" dedi.
29.08.2022 Gündem
Afyonkarahisar'da öğrenci servisi devrildi! Çok sayıda ölü ve yaralı var
Afyonkarahisar'da öğrenci servisi devrildi! Çok sayıda ölü ve yaralı var Afyonkarahisar'da mıcırlı yolda kayarak, yol kenarındaki ağaçlara çarpan okul servisi minibüsündeki 5 öğrenci hayatını kaybetti, 4'ü ağır 5 öğrenci yaralandı. Kazada hafif yaralanan Arda Demirel, araçtan çıkarak 2 kilometre koşup köye gidip haber verdi. Arda Demirel'in, olayda ölen Melisa Demirel'in (14) kardeşi olduğu ortaya çıktı.
11.10.2021 Gündem
Türkiye'nin tarihi güzelliğine çirkin saldırı!
Türkiye'nin tarihi güzelliğine çirkin saldırı! Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesindeki peribacaları, sprey boyalar ile yazılar yazılarak tahrip edildi.
17.06.2021 Haber
Peribacalarında 'sprey boyalı yazı' skandalı!
Peribacalarında 'sprey boyalı yazı' skandalı! Kayseri Yeşilhisar ilçesinde sayısı 40'ı bulan peribacalarından bazılarına sprey boya ile yazılan yazılar tepki çekti. Mahalle muhtarı Hamza Bulut, "Burada bulunan peribacaları tarih düşmanlarının saldırısına uğradı" dedi.
3.01.2021 Gündem
Kapadokya’da Cumhuriyet Bayramı coşkusu yaşandı
Kapadokya’da Cumhuriyet Bayramı coşkusu yaşandı Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya’da, Cumhuriyetin kuruluşunun 97. yıl dönümü dolayısıyla çok sayıda balon bu sabahki uçuşlarında sepetlerine Türk Bayrağı astı.
29.10.2020 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Hassas alan ilan edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Hassas alan ilan edildi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile Bayburt, Bartın, Gümüşhane, Uşak, Yalova, Balıkesir ve Ankara'daki 9 bölge, 'kesin korunacak hassas alan' olarak tescil ve ilan edildi.
6.10.2020 Gündem
Otomobiliyle uçuruma yuvarlanan ziraat mühendisi ölümden döndü
Otomobiliyle uçuruma yuvarlanan ziraat mühendisi ölümden döndü Manisa'nın Kula ilçesinde, sürücüsünün kontrolünden çıkarak 70 metre yükseklikten Gediz Nehri'ne düşen otomobilin sürücüsü ziraat mühendisi Sema Döngel (52), ölümden döndü. Şans eseri kazayı hafif yaralı olarak atlatan Döngel, sıkıştığı araçtan itfaiye ve sağlık ekiplerince kurtarıldı.
10.07.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'de Van, Antalya ve Muğla'da bazı doğal sit alanlarının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi kararlaştırıldı.
12.02.2020 Gündem
Bakan Varank, Türkiye’nin ilk yerli balonu ile Kapadokya’da uçtu
Bakan Varank, Türkiye’nin ilk yerli balonu ile Kapadokya’da uçtu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Nevşehir’de üretimine başlanılan Türkiye’nin ilk yerli ve milli sıcak hava balonu ile Kapadokya semalarında uçtu.
18.11.2019 Gündem
Kapadokya'ya 6 ayda havadan 43 milyon avro geldi
Kapadokya'ya 6 ayda havadan 43 milyon avro geldi Kapadokya'daki sıcak hava balon turuna yılın ilk altı ayında 232 bin 109 kişi katıldı. Kişi başı ücreti 170 ile 200 avro arasında değişen turlardan yaklaşık 43 milyon avro gelir elde edildi.
6.07.2019 Ekonomi
Nisan ayında 360 bin! Artmaya devam ediyor
Nisan ayında 360 bin! Artmaya devam ediyor Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini Nisan ayında 360 bin 46 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.
8.05.2019 Ekonomi
Kapadokya'da Ramazan Bayramı doluluğu yüzde 100'e yaklaştı
Kapadokya'da Ramazan Bayramı doluluğu yüzde 100'e yaklaştı Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkması, Kapadokya bölgesini tercih edecek misafirlerin rezervasyon yoğunluğuna yol açtı.
23.04.2019 Ekonomi
Bakan Kurum'dan milyonlarca araç sahibini ilgilendiren müjde!
Bakan Kurum'dan milyonlarca araç sahibini ilgilendiren müjde! Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, LPG'li araçların kapalı otoparklara girişiyle ilgili; "nisan ayında gerekli düzenlemeler yapılacak." dedi. Bakan Kurum, "QR" kodlu tapu işlemlerini anlatırken, "Bu sistemle bugüne kadar 200 bin tapu işlemi yapıldı. QR kodlu tapularımız hem görsel hem de bilgi anlamında çok önemli." ifadelerini kullandı.
19.03.2019 Siyaset
Kapadokya'da son 4 ayda 84 yapı yıkıldı
Kapadokya'da son 4 ayda 84 yapı yıkıldı Peribacalarının yakınındaki yapıların ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında yaklaşık 4 ayda ev, iş yeri, otel ve bağ evi olarak kullanılan 84 binanın yıkımı gerçekleştirildi
10.03.2019 Gündem
Türkiye'de bir ilk! Ankara'da açıldı
Türkiye'de bir ilk! Ankara'da açıldı Ankara Kızılcahamam Belediyesinin ilçeye kazandırdığı Jeopark Müzesi’nin açılışı gerçekleştirildi.
9.03.2019 Gündem
Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: Tespit edip yıkım işlemi gerçekleştiriyoruz
Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: Tespit edip yıkım işlemi gerçekleştiriyoruz Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye genelinde riskli ve kaçak binaların yıkımına ilişkin bir süreç başlattıklarını belirterek, "Tespit ettiğimiz, belediyelerimize gönderdiğimiz yazılar çerçevesinde bize gelen tespitleri değerlendirerek, hemen yıkım işlemini de gerçekleştiriyoruz." dedi. Bakan Kurum, Bolu Valiliğini ziyaretinin ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
22.02.2019 Gündem
Peribacalarının bitişiğindeki otel yıkılıyor!
Peribacalarının bitişiğindeki otel yıkılıyor! Nevşehir Kapadokya bölgesinde bulunan peribacalarının bitişiğindeki otel inşaatının yıkım çalışması başladı.
14.02.2019 Gündem
Türkiye kar altında
Türkiye kar altında Soğuk havanın etkisini sürdürdüğü yurdumuzda birçok il kar altında kaldı. Bazı bölgelerde kar nedeniyle trafik kazaları meydana gelirken bazı bölgelerde ise kar yağışı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.
16.11.2018 Gündem
Nevşehir'de yıkımlar başladı
Nevşehir'de yıkımlar başladı Nevşehir’in Göreme beldesinde peribacaları çevresindeki kaçak yapı olduğu belirlenen inşaat halindeki müstakil ev ile ahır, belediye ekipleri tarafından yıkıldı.
4.11.2018 Gündem
Bakan Mehmet Nuri Ersoy'dan Kapadokya açıklaması!
Bakan Mehmet Nuri Ersoy'dan Kapadokya açıklaması! Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'daki peribacaları arasında kaçak yapılaşmaya müsaade etmeyeceklerini belirterek, ''Kaçak yapılaşmayı yapanlar, yanlarına kar kalacağını sanmasınlar. Uygulamayı da hep birlikte göreceğiz zaten. Artık konuşma değil, eylem vakti" dedi.
3.11.2018 Gündem
Fizy ile Sezen Sokakta
Fizy ile Sezen Sokakta Türkiye’nin dijital televizyon platformu TV+, 55. Uluslararası Antalya Film Festivali’nin bu yılki ana iletişim sponsoru oldu. Festival kapsamında ilk kez izleyicilerle buluşan ‘Sezen Sokakta’ belgeseli festivalin ardından sadece dijital müzik platformu fizy’de yer alarak milyonlarla buluşacak.
1.10.2018 Ekonomi
Meksikalı milyarder, lüks yatıyla Bodrum'da
Meksikalı milyarder, lüks yatıyla Bodrum'da Meksikalı milyarder işadamı 62 yaşındaki Ricardo Salinas Pliego, 'Azteca' isimli lutra lüks yatıyla Bodrum'a geldi. Yalıkavak Marina'da 1 milyon 230 bin TL'lik akaryakıt ikmali yapılan yat, görenleri şaşkına çevirdi. Koyları gezen Pliego ve eşi, yatın arkasında güneşlendi.
23.08.2018 Gündem
İki işçinin parası ödenmeyince koca köy satıldı
İki işçinin parası ödenmeyince koca köy satıldı Restoranda çalışan iki işçinin alacağı yüzünden bir köyün cami ve mezarlığı hariç bütün arazileri satışa çıkarıldı. Satışa çıkarılan taşınmazların neredeyse tamamı satıldı
17.08.2018 Yaşam
Köy muhtarlığının arazileri icra yoluyla satışa çıktı
Köy muhtarlığının arazileri icra yoluyla satışa çıktı Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Aktepe köyünde, muhtarlığın gelir getirmesi için açtığı restoranda çalışan 2 işçinin, alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle açtığı davada, mahkeme köyün taşınmazlarının açık artırma usulüyle satışına karar verdi. Köyün cami ve mezarlığı hariç, bütün arazileri satışa çıkarıldı.
17.08.2018 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Peribacaları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki peribacaları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.