Penis

Penis

Son dakika penis haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan penis ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını penis haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Penis

haberleri sayfasında son dakika yaşanan penis gelişmeleri de dahil olmak üzere 491 penis haberi bulunmuştur. Tüm penis haberleri aşağıda listelenmiştir.
Erkeklerin yüzde 40'ını etkiliyor! Temasla bulaşıyor, umumi tuvaletler, hamamlar ve ortak havlulara dikkat
Erkeklerin yüzde 40'ını etkiliyor! Temasla bulaşıyor, umumi tuvaletler, hamamlar ve ortak havlulara dikkat HPV virüsü, sadece kadınları değil, erkekleri de etkiliyor. Rahim ağzı kanseri gibi kadınlarda sık görülen kanserlerin yanı sıra, anal kanserler, penis kanseri, gırtlak kanseri gibi çeşitli kanser türlerinin de nedenlerinden biri olan HVP virüsünden aşı ile korunmak mümkün. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. İrem Yengel de HPV'nin genellikle erkekler aracılığıyla bulaştığını belirtiyor ve bu nedenle HPV aşısının erkekler için de önemli olduğunu vurguluyor. Erkeklerin de aşılanması, hastalığın yayılmasını önlemede kritik bir rol oynuyor.
17.02.2024 Sağlık
Sadece kadınları değil erkekleri de etkiliyor! 'Öldüren tehlike' temasla bulaşıyor
Sadece kadınları değil erkekleri de etkiliyor! 'Öldüren tehlike' temasla bulaşıyor Kadınlar arasında en yaygın kanser türlerinden biri olan rahim ağzı kanserine neden olan HPV virüsü, erkekleri de etkiliyor. HPV, anal kanserler, penis kanseri, gırtlak kanseri gibi kanser türlerinin de nedeni olarak da ortaya çıkıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. İrem Yengel, bulaş çoğunlukla erkekler aracılığı ile olduğundan aşının erkeklere de yapılması hastalığın yayılmasında kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.
8.10.2023 Sağlık
Sertleşme haplarına ve bel çevresindeki yağlanmaya karşı uyarı geldi: Cinsel performansı düşürüyor
Sertleşme haplarına ve bel çevresindeki yağlanmaya karşı uyarı geldi: Cinsel performansı düşürüyor Genel sağlık durumunun cinsel performansı doğrudan etkilediğini söyleyen Prof. Dr. Halim Hattat, risk faktörlerine karşı uyararak önerilerde bulundu. Hattat, cinsel damarların gücünü azaltan risk faktörlerinin başında özellikle bel çevresinde depolanan aşırı vücut yağlarına dikkat çekti.
29.05.2023 Sağlık
Erkeklerin cinsel dürtülerinin daha yoğun olduğu doğru mu?
Erkeklerin cinsel dürtülerinin daha yoğun olduğu doğru mu? Kadın ve erkek cinselliği genelde birbirinden farklı deneyimlenir. Peki erkeklerin cinsel dürtülerinin daha yoğun olduğu ve kadınlardan daha fazla seks düşündükleri doğru mu? Araştırmalar bu soruya yanıt veriyor.
18.04.2023 Sağlık
HPV nedir, belirtileri ne? Kimler HPV aşısı yaptırmalı? HPV aşısı nerede yaptırılır?
HPV nedir, belirtileri ne? Kimler HPV aşısı yaptırmalı? HPV aşısı nerede yaptırılır? Dünyada her gün 7 kadından biri rahim ağzı kanserine yakalanıyor, her gün 3 kadın ise hayatını kaybediyor. Türkiye’de ise her yıl yaklaşık 2 bin kadın bu kanser türüyle tanışıyor. Oysa rahim ağzı kanseri, aşı ile önlenebilir tek kanser türü. Cinsel yolla bulaşan Human Papiloma Virüsün (HPV) neden olduğu rahim ağzı kanserinden korunmak için HPV aşısı yapılması gerekiyor. Pek çok kişinin sağlık hizmetlerine, taramalara ve maliyeti yüksek olan HPV aşılarına ulaşımı oldukça zordu. HPV aşısının ücretsiz olması yönünde yapılan çağrılar sonuç verdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlık bütçesinin görüşmelerinde HPV aşısının bakanlık tarafından karşılanıp karşılanmayacağına ilişkin soruya yanıt verdi. Yerli HPV testlerinin kullanılacağını belirten Koca, TÜSEB'i görevlendirlerini duyurdu. HPV aşısı ile ilgili gelimeler de pek çok kişi tarafından merak edilirken, belirtileri ve aşı ile ilgili detaylar da araştırılıyor. Peki, HPV nedir, belirtileri ne? HPV aşısı nedir? Kimler HPV aşısı yaptırmalı? HPV aşısı nerede yaptırılır? HPV aşısı ücretsiz mi? İşte detaylar…
25.11.2022 Sağlık
Erkek hastaya hamile raporu verdiler! Soruşturma başlatıldı
Erkek hastaya hamile raporu verdiler! Soruşturma başlatıldı Zonguldak'ta özel bir hastanede çalışan Genel Cerrah Opr. Dr. Turgay Tuğ, işyeri hekimliği bilgi sistemini ele geçiren kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce hiç görmediği kişilere rapor düzenlendiğini öğrenince hayatının şokunu yaşadı. 9 ayrı raporda erkek hastaya "gebelik", bir başka hastaya da "ölü ve çalışır" şeklinde raporlar hazırlandığını gören Tuğ, olayın faillerinin tespit edilmesi için Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulundu. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.
5.11.2022 Yaşam
HPV aşısı ile kanserden korunmak mümkün! 'Aşılanıp kanser olan hasta görmedim'
HPV aşısı ile kanserden korunmak mümkün! 'Aşılanıp kanser olan hasta görmedim' Her yıl üç yüz binden fazla kadın rahim ağzı kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor. Rahim ağzı kanserinden, HPV aşısı ile kurtulmak mümkün. 9-15 yaş arasında yapılan aşı ile kız çocuklarının ileriki yaşlardan HPV virüsü kaynaklı kanserlere yakalanmasının önüne geçilebilirken, aşılama 45 yaşına kadar uygulanabiliyor. HPV aşısı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu, aşının hayat kurtardığına dikkat çekerek, "HPV aşısının kesinlikle ulusal aşı programına girmesi gerekir. HPV’ye bağlı gelişen kanserler, aşı ile engellenebilir. Yüzlerce rahim ağzı kanseri ameliyatı yaptım, içlerinde bir tane bile aşılanmış hasta yoktu. Aşılanıp serviks kanseri olmuş hasta görmedim.” diye konuştu.
4.10.2022 Sağlık
Erektil disfonksiyon tedavi edilebilir mi?
Erektil disfonksiyon tedavi edilebilir mi? Erektil disfonksiyonun erkeklerde en yaygın cinsel problem olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Sofikerim, erektil disfonksiyon tedavisini sizler için anlattı.
22.07.2022 Sağlık
Sertleşme sorununa doğal çözüm! Mutlu bir cinsel yaşam için şart!
Sertleşme sorununa doğal çözüm! Mutlu bir cinsel yaşam için şart! Her yaştan erkeğin başına gelebilen sertleşme sorunu cinsel yaşamı olumsuz etkiliyor. Sertleşme sorunu süreklilik arz ediyorsa dikkat! Değişen yaşam koşulları, iş hayatının getirmiş olduğu stres, tütün ürünlerinin kullanımının artması ve psikolojik faktörler sertleşme sorununa neden olabiliyor. Uzmanlar, sertleşme sorunu yaşayan erkeklerin bazı uyarı işaretlerine dikkat etmeleri konusunda uyarıyor. Peki, Sertleşme sorunu neden olur? Sertleşme bozukluğunun tedavisi var mı? Sertleşme problemi tedavisi ne? İşte bilmeniz gerekenler…
19.07.2022 Sağlık
Ereksiyon güçlüğüne kalıcı çözüm!
Ereksiyon güçlüğüne kalıcı çözüm! Ereksiyon güçlülüğüne çözüm oluyor. Sertleşme sorunu olan herkesi ilgilendiriyor Erkeklerde önemli cinsel sorunların başında gelen sertleşme bozukluğunda düşük yoğunluklu şok dalga tedavisinin kalıcı çözüm sağladığını belirten Op. Dr. Egemen İşgören, şok dalga tedavisinin vücudun doğal iyileşme mekanizmalarını harekete geçirdiğini söyledi.
27.05.2022 Sağlık
Rahim ağzı kanseri erkekler için de tehdit yaratıyor
Rahim ağzı kanseri erkekler için de tehdit yaratıyor Erkeklerde genital bölgede siğil olarak kendini gösterebilen HPV virüsü ile kadınlar arasında en sık görülen 4. kanser türü olan rahim ağzı kanseri arasında doğrudan bir ilişki bulunuyor. Yapılan araştırmalar eşleri rahim ağzı kanseri olan erkeklerin yüzde 75’inde HPV virüsü görüldüğünü gösteriyor. Uzmanlar HPV virüsünün sosyal ve psikolojik etkilerinin kanser kadar tehlikeli olduğuna dikkat çekiyor.
24.05.2022 Sağlık
Sünnet faciası: 4 yaşındaki çocuğun cinsel organı kesildi
Sünnet faciası: 4 yaşındaki çocuğun cinsel organı kesildi Kahramanmaraş’ta 4 yaşındayken sünnet sırasında cinsel organı kesilen çocuk tedavi için İstanbul’a nakledildi. Tedaviye ilişkin konuşan Doç. Dr. Süleyman Çelebi, “Bu bir sünnet faciası kesinlikle, sünnet basit bir işlem olarak görülmemeli. Penisinin duvarından tama yakın kesilmiş, gövdesinden zarar gördüğü içinde ağızdan bir doku alarak normal bir penis dokusu elde ettik. İşeme kanalını da düzelttik. Cinsel hayatta en fazla etkilenen bölge, tabi ki bunun etkisi olacaktır” dedi.
23.05.2022 Yaşam
Prostat büyümesinin 9 önemli belirtisi
Prostat büyümesinin 9 önemli belirtisi  Üroloğu Doç. Dr. Bülent Altunoluk, prostat büyümesi ve tedavisi hakkında bilgiler verdi.
22.03.2022 Sağlık
Çocukların hangi hastalıklarında cerrahi uygulama yapılmalıdır?
Çocukların hangi hastalıklarında cerrahi uygulama yapılmalıdır? Çocuk hastalıkları söz konusu olduğunda hızlı müdahale kadar, doğru branşa gitmek etkili tedavi için çok önemlidir. Genelde ‘Çocuk hastalıkları’ bölümü ile ‘Çocuk Cerrahisi’ bölümünün karıştırılması hastalık teşhisi için zaman kaybı olabileceğinden ebeveynlere doğru yönlendirici bilgi vermek çok değerli. Çocuk Cerrahisi bölümünden Op. Dr. Mustafa Okumuş ‘Çocuk cerrahisi bölümünün uzmanlık alanları’ hakkında merak edilenleri cevapladı.
16.03.2022 Sağlık
Testis kanseri genç erkeklerde sık görülüyor!
Testis kanseri genç erkeklerde sık görülüyor! Prostat kanseri erkeklerde en yaygın görülen kanser türü. Ancak 25-34 yaş arasında genç erkeklerde testis kanserleri de sık görülüyor. “Vücudunuzdaki değişiklikleri gözlemleyip ciddiye alın, uzmanlarla paylaşmayı ihmal etmeyin” diyen Prof. Dr. Berrin Pehlivan şişlik, ağrı ile kendini gösteren testis kanserine karşı uyarıyor.
22.01.2022 Sağlık
Cinsel sorunlar ilişkilere zarar veriyor!
Cinsel sorunlar ilişkilere zarar veriyor! Cinsel sorunlar pek çok çift için içinden çıkılmaz bir duruma dönüşebiliyor. Özellikle de son yıllarda sık görülen cinsel fonksiyon bozuklukları hem çiftler arasındaki duygusallığa hem de iletişimde kopukluğa neden olabiliyor. Cinsel fonksiyon bozukluklularının boşanmaya varan büyük sorunlara neden olabileceğini vurgulayan Üroloji ve Androloji Uzmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Karataş, problemlerin çözümü ile ilgili tavsiyelerde bulundu.
4.01.2022 Sağlık
HIV virüsü kansere yol açabilir
HIV virüsü kansere yol açabilir Dünya AIDS Günü nedeniyle uyarılarda bulunan Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Mustafa Çağlar, “AIDS, HIV (İnsan Bağışıklık Yetmezliği Virüsü) olarak kısaltılan virüsün neden olduğu bir hastalıktır. HIV virüsü bazı kişilerde vücudun bağışıklık sistemini zayıflatarak ağır enfeksiyonlar ve kanserlere yol açabilir” dedi.
1.12.2021 Sağlık
Tüp bebek tedavisi öncesi hangi testler yaptırılmalıdır?
Tüp bebek tedavisi öncesi hangi testler yaptırılmalıdır? Kadın Hastalıkları, Doğum, Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Telce Ayşen Küçükceran tüp bebek tedavisinin başarılı sonuçlanması için tedavi öncesi yapılması gereken testleri sizler için derledi.
21.10.2021 Sağlık
Andropoz depresyonu tetikliyor
Andropoz depresyonu tetikliyor Antidepresan kullanımının son yıllarda artığını söyleyen Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, “Ancak andropoz orta yaşlarda depresyonla karışabiliyor. Erkeklerde yaşla birlikte düşen testosteronun yarattığı andropoz sadece cinsel fonksiyonları etkilemiyor. Moral bozukluğu, duygu durum değişimleri, agresyon, öfke, sinirlilik, konsantrasyon güçlüğü, genel motivasyon kaybı gibi etkileri de var” dedi.
6.10.2021 Sağlık
İdrar yolu enfeksiyonu böbrek yetmezliğine yol açabiliyor!
İdrar yolu enfeksiyonu böbrek yetmezliğine yol açabiliyor! Günlük hayatta, doktora başvuru sebepleri arasında en sık görülen sorunlardan biri idrar yolu enfeksiyonlarıdır. Her bireyin hayatının bir döneminde karşılaştığı, ağrılı ve günlük hayatı olumsuz etkileyen bir durum olan idrar yolu enfeksiyonu, kadınlarda erkeklere oranla 4 kat daha fazla görülmektedir. Birçok kadın hayatı boyunca bir veya iki kez idrar yolu enfeksiyonu geçirirken, bazı kadınlarda bu durum tekrarlayabilen ya da kalıcı olan şikayetlere dönüşebilmektedir. Araştırmalara göre, her on erkekten biri yaşamı boyunca idrar yolu enfeksiyonuna yakalanıyor. İleri yaş gruplarında ve özellikle çocuklarda, idrar yolu enfeksiyonları ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Peki, idrar yolu enfeksiyonlarından korunmak için nelere dikkat etmek gerekiyor? Prof. Dr. Beril Akman, idrar yolu enfeksiyonları ile ilgili merak edilenleri anlatıyor.
29.09.2021 Sağlık
'Ölçmek' için yaptı! Cinsel organından çıkan şey şok etti
'Ölçmek' için yaptı! Cinsel organından çıkan şey şok etti İngiltere'de 15 yaşındaki bir genç cinsel organının uzunluğunu ölçmek için USB şarj kablosu kullandı. Fakat bunu yaparken kabloyu cinsel organından içeriye sokunca dehşeti yaşadı. Günlerce acı çeken ve ailesini bu durumu anlatamayan genç, soluğu ameliyat masasında aldı.
18.09.2021 Dünya
Cinsel performans düşüyor! Büyük tehlike
Cinsel performans düşüyor! Büyük tehlike Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, orta yaştaki erkeklerde performans kaybı, cinsel istekte azalma, prostat büyümesi, motivasyon düşüklüğü gibi problemlerin olabileceğini söyleyerek, “Kişiler bu sorunları sadece kendilerinin yaşadığını düşünüp, uzmana başvurmuyor. Ama hepsinin tedavisi var, mutlaka bir doktora gidin” dedi.
16.09.2021 Sağlık
Rahim ağzı kanserinde erken tanı hayat kurtarır!
Rahim ağzı kanserinde erken tanı hayat kurtarır! Rahim ağzı kanseri dünyada ve ülkemizde en sık görülen jinokolojik kanserlerin başında geliyor. Rahim ağzı kanseri nedenleri arasında çok sayıda doğum yapmak, erken yaşta cinsel ilişkiye girmek ve sigara içmek geliyor. Bunun yanı sıra ileri evreye kadar şikayet oluşturmayan rahim ağzı kanserinde en önemli risk faktörü olarak HPV virüsü gösteriliyor. Peki, Rahim ağzı (serviks) kanseri nedir? Rahim ağzı kanseri belirtileri nelerdir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğt. Üyesi Şefik Gökçe anlattı.
14.09.2021 Sağlık
Sünnet sonrasında nelere dikkat edilmelidir?
Sünnet sonrasında nelere dikkat edilmelidir? Sünnetin bebeklik döneminde idrar yolu enfeksiyonları riskini azalttığını belirten Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Feryal Gün Soysal, sünnet hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.
19.08.2021 Sağlık
Her 4 erkekten biri erken boşalma problemi yaşıyor!
Her 4 erkekten biri erken boşalma problemi yaşıyor! Her 4 erkekten birinde görülen erken boşalma sorunu, en sık karşılaşılan cinsel işlev bozukluğu olarak da biliniyor. Uzmanlar, tanı koyulurken kişinin kontrolü ve istemi dışında boşalma yaşamasının en önemli kriter olarak kabul edilebileceğini belirtiyor. Uzmanlara göre, 2-4 ay kadar süren cinsel terapi süreci eşler arasındaki iyi ilişkinin varlığı ile olumlu sonuçlanıyor. Uzmanlar, hem erkekte hem de kadında his kaybına yol açtığı için jel, sprey gibi yanlış tedavi uygulamalarından uzak durulması uyarısında bulunuyor.
29.07.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Penis ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki penis haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.