Pençe-Yıldırım Operasyonu

Pençe-Yıldırım Operasyonu

Son dakika Pençe-Yıldırım operasyonu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Pençe-Yıldırım operasyonu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Pençe-Yıldırım operasyonu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Pençe-Yıldırım Operasyonu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan pençe-yıldırım operasyonu gelişmeleri de dahil olmak üzere 49 pençe-yıldırım operasyonu haberi bulunmuştur. Tüm pençe-yıldırım operasyonu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Eurofighter için kritik açıklama! MSB kaynakları: İkinci el değil, en üst düzey modeli
Eurofighter için kritik açıklama! MSB kaynakları: İkinci el değil, en üst düzey modeli Türkiye’nin Eurofigter tedarikine ilişkin açıklamaya yapan Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, "Tedarik konusunu İngiltere üzerinden ele alıyoruz. İngiltere bu konuda Almanya’nın itirazlarının kaldırılmasına yönelik yardımcı olacaklarını belirtiyorlar. Türkiye olarak ilk aşamada 20 daha sonra da 20 olmak üzere 40 uçak almak isteğimizi ifade ettik. Alacağımız uçaklar kesinlikle ikinci el değil. En üst modelini alma konusunda talebimiz oldu” ifadelerini kullandı.
23.11.2023 Gündem
MSB duyurdu! Bin 377 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu! Bin 377 terörist etkisiz hale getirildi MSB tarafından yapılan açıklamada, "1 Ocak’tan itibaren birliklerimize 445 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiştir. Anında ve misliyle verilen karşılık ile 25’i son bir haftada olmak üzere bin 377 terörist etkisiz hale getirilmiştir." ifadeleri kullanıldı.
23.11.2023 Gündem
Pençe operasyonlarında 1067 terörist etkisiz hale getirildi
Pençe operasyonlarında 1067 terörist etkisiz hale getirildi Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirdiği “Pençe operasyonları” ile terör örgütüne ağır darbe vurdu. 2019'da Hakurk ile başlayıp Sinat-Haftanin ile devam eden, Metina ve Avaşin-Basyan ile genişleyen ve son olarak Zap bölgesi ile devam eden Pençe operasyonlarında şu ana kadar bin 67 terörist etkisiz hale getirildi.
28.04.2022 Gündem
MSB duyurdu! 3 terörist öldürüldü
MSB duyurdu! 3 terörist öldürüldü Pençe-Yıldırım operasyonu bölgesinde tespit edilen 3 PKK’lı terörist hava harekâtı ile etkisiz hâle getirildi.
24.10.2021 Gündem
MSB acı haberi duyurdu: 1 asker şehit oldu
MSB acı haberi duyurdu: 1 asker şehit oldu Milli Savunma Bakanlığı, Piyade Uzman Çavuş Faruk Eser'in şehit olduğu acı haberini duyurdu. Hakkari'de, üs bölgesinde mevzilerin gözetleme ve ateş sahalarını temizlemek için ağaç kesimi sırasında yaralanan, kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Faruk Eser'in (23) acı haberi, memleketi Aksaray'daki baba evine ulaştı.
24.09.2021 Gündem
MSB duyurdu! Hava harekatlarıyla etkisiz hale getirildiler
MSB duyurdu! Hava harekatlarıyla etkisiz hale getirildiler MSB: Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Yıldırım operasyonu bölgesinde tespit edilen 1 PKK'lı terörist ile Zap bölgesinde tespit edilen 1 PKK'lı terörist hava harekâtlarıyla etkisiz hâle getirildi. Bugün etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 oldu.
6.09.2021 Gündem
Pençe-Yıldırım'da 2 PKK'lı etkisiz hale getirildi
Pençe-Yıldırım'da 2 PKK'lı etkisiz hale getirildi Son dakika haberi... Milli Savunma Bakanlığı, 'Pençe-Yıldırım' operasyonu bölgesinde tespit edilen 2 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
18.08.2021 Gündem
Pençe-Yıldırım operasyonunda 2 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
Pençe-Yıldırım operasyonunda 2 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi MSB: Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak’ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan bölgesinde icra ettiği Pençe-Yıldırım operasyonu kapsamında 2 PKK’lı teröristi etkisiz hâle getirdi.
22.06.2021 Gündem
Uçaklar havalandı! 8 terörist öldürüldü
Uçaklar havalandı! 8 terörist öldürüldü Milli Savunma Bakanlığı, "Avaşin bölgesinde devam eden Pençe-Yıldırım operasyonu kapsamında tespit edilen 8 PKK’lı terörist Hava Kuvvetlerimiz tarafından etkisiz hâle getirildi." açıklamasında bulundu.
1.06.2021 Gündem
Terör örgütü PKK'ya darbe! Hepsi ele geçirildi
Terör örgütü PKK'ya darbe! Hepsi ele geçirildi Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-Yıldırım Operasyonu'nda terör örgütü PKK'ya ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiğini açıkladı.
19.05.2021 Gündem
MSB duyurdu! Toplam sayı 116'ya yükseldi
MSB duyurdu! Toplam sayı 116'ya yükseldi MSB: Pençe-Yıldırım Operasyonu kapsamında Avaşin-Basyan bölgesinde tespit edilen 3 PKK'lı terörist daha etkisiz hale getirildi. Toplam sayı 116 oldu.
19.05.2021 Gündem
Kuzey Irak'ta 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
Kuzey Irak'ta 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Irak'ın kuzeyinde başlatılan Pençe-Yıldırım operasyonunda terör örgütü PKK'ya darbe vurulmaya devam edildiği belirtildi.
12.05.2021 Gündem
MSB duyurdu! 5 PKK'lı terörist daha etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu! 5 PKK'lı terörist daha etkisiz hale getirildi MSB: Pençe-Yıldırım operasyonu kapsamında Avaşin-Basyan bölgesinde tespit edilen 5 PKK’lı terörist daha Hava Kuvvetlerimiz tarafından etkisiz hale getirildi.
11.05.2021 Gündem
Pençe-Yıldırım operasyonundan yeni görüntüler! Mağarada çelik kapı, rehine odası ve...
Pençe-Yıldırım operasyonundan yeni görüntüler! Mağarada çelik kapı, rehine odası ve... MSB tarafından yapılan açıklamada, "Irak kuzeyinde başarıyla devam eden Pençe-Yıldırım operasyonunda teröristlere ait 4 odalı bir mağara tespit edildi. Çelik kapı ile ayrılmış bir rehine odası da bulunan mağarada havan mühimmatı ve EYP’ler ele geçirildi." denildi.
10.05.2021 Gündem
Irak kuzeyinde sıcak çatışma! 5 terörist öldürüldü
Irak kuzeyinde sıcak çatışma! 5 terörist öldürüldü Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak kuzeyindeki Avaşin-Basyan bölgesinde düzenlenen operasyonda 5 PKK'lı teröristin silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
9.05.2021 Gündem
TSK kritik Zendure Tepesi'ne indirme yaptı! Mehmetçik girilemez denilen yerde...
TSK kritik Zendure Tepesi'ne indirme yaptı! Mehmetçik girilemez denilen yerde... Son dakika haberine göre; Pençe Yıldırım ve Pençe Şimşek operasyonlarında Mehmetçik, Kandil'in ve destekçilerinin 'girilemez' dediği ve bölgede stratejik öneme sahip Zendure Tepesi'ne indirme yaptı. Teröristlerin üs alanları kontrol altına alındı. İşte hainlerin şoke olduğu ve büyük bir darbe yediği bölgede yaşanan çarpıcı son dakika gelişmesinin ayrıntıları
5.05.2021 Gündem
Pençe-Yıldırım Operasyonu'nda bir askerimiz şehit oldu
Pençe-Yıldırım Operasyonu'nda bir askerimiz şehit oldu Pençe-Yıldırım Harekatı bölgesinde bir üs alanına terör örgütü tarafından roket saldırısı yapıldı. Saldırıda bir asker şehit oldu.
1.05.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit ailesine başsağlığı mesajı gönderdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit ailesine başsağlığı mesajı gönderdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehit Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Çalım'ın ailesine taziye dileklerini iletti.
28.04.2021 Gündem
Şehit Teğmen Mehmet Kıvık, son yolculuğuna uğurlandı
Şehit Teğmen Mehmet Kıvık, son yolculuğuna uğurlandı Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-Yıldırım Operasyonu'nda şehit olan Piyade Teğmen Mehmet Kıvık'ın cenazesi, memleketi İzmir'de toprağa verildi.
27.04.2021 Yaşam
Mağaraya gizlenen 3 teröristin vurulma anı! MSB paylaştı
Mağaraya gizlenen 3 teröristin vurulma anı! MSB paylaştı Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Avaşin-Basyan bölgesinde devam eden Pençe-Yıldırım operasyonunda bir mağaraya gizlenen 3 PKK’lı terörist, hava harekatıyla etkisiz hale getirildi." denildi.
27.04.2021 Gündem
Pençe-Yıldırım Operasyonu'ndan acı haber!
Pençe-Yıldırım Operasyonu'ndan acı haber! Pençe-Yıldırım Operasyonu'nda el yapımı patlayıcıya (EYP) basarak yaralanan bir asker, kaldırıldığı hastanede şehit oldu.
27.04.2021 Gündem
Bakan Akar duyurdu: 31 teröristin etkisiz hale getirildi
Bakan Akar duyurdu: 31 teröristin etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarında 31 teröristin etkisiz hale getirildiğinin tespit edildiğini bildirdi.
25.04.2021 Gündem
Bakan Akar ve TSK komuta kademesi Irak sınırında
Bakan Akar ve TSK komuta kademesi Irak sınırında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK'nın komuta kademesi, Pençe-Yıldırım Operasyonu'nun Yüksekova'daki harekat merkezinde inceleme ve denetlemede bulundu.
25.04.2021 Gündem
Türk jetleri tek tek vurdu! Kandil, Metina...
Türk jetleri tek tek vurdu! Kandil, Metina... Türk Silahlı Kuvvetleri'nce cuma günü saat 17.40'ta Irak'ın kuzeyinde barınan PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek, barınma alanlarını imha etmek amacıyla 'Pençe-Şimşek' ve 'Pençe Yıldırım' operasyonu başlatıldı. Irak kuzeyindeki Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerine yönelik icra edilen operasyonda, belirlenen terör hedefleri savaş uçakları tarafından vuruldu. barınaklar bir bir imha edildi.
25.04.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan harekat merkezine bağlandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan harekat merkezine bağlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım Operasyonu" Komuta Merkezi'ne video konferansla bağlandı.
24.04.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Pençe-Yıldırım Operasyonu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki pençe-yıldırım operasyonu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.