Pasifik Okyanusu

Pasifik Okyanusu

Son dakika pasifik okyanusu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan pasifik okyanusu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını pasifik okyanusu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Pasifik Okyanusu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan pasifik okyanusu gelişmeleri de dahil olmak üzere 517 pasifik okyanusu haberi bulunmuştur. Tüm pasifik okyanusu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Japonya'da 6 büyüklüğünde deprem
Japonya'da 6 büyüklüğünde deprem Japonya'da 6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
4.04.2024 Dünya
Tam güneş tutulması Türkiye'de ne zaman olacak 2024? Tam güneş tutulması en son ne zaman oldu, 2024 güneş tutulması Türkiye'den görülecek mi?
Tam güneş tutulması Türkiye'de ne zaman olacak 2024? Tam güneş tutulması en son ne zaman oldu, 2024 güneş tutulması Türkiye'den görülecek mi? 2024'te gözlemlenecek tam güneş tutulması, astronomi tutkunlarının merakla beklediği bir olay. Güney Pasifik Okyanusu üzerinde başlayacak olan bu görsel şölen, Meksika'nın Pasifik kıyılarından itibaren izlenebilecek. Ancak tam ve en etkileyici görüntü, ABD'nin 13 eyaletinden geçen rotada yaşanacak. Peki, Tam güneş tutulması Türkiye'de ne zaman olacak 2024? Tam güneş tutulması en son ne zaman oldu, 2024 güneş tutulması Türkiye'den görülecek mi?
15.03.2024 Gündem
Meridyen Nedir, Özellikleri Nelerdir? Kaç Meridyen Vardır, Aralarındaki Mesafe Ne Kadar?
Meridyen Nedir, Özellikleri Nelerdir? Kaç Meridyen Vardır, Aralarındaki Mesafe Ne Kadar? Coğrafi koordinatlar, haritacılar için çok yararlı olan iki tür çizgi sayesinde elde edilebilen enlem ve boylamdır. Meridyenler ve paraleller de bu konuda yardımcı araçlar olarak düşünülebilir. Merdiyenler, gezegenimizi coğrafi bölgelere ayırabilmek ve her bir bölgenin konumunu Greenwich Meridyeni olarak net bir şekilde tespit edebilmek için son derece önemlidir. Dünyayı doğu ve batı olarak iki yarım küreye bölmektedir. 
18.12.2023 Eğitim
Ada ülkesi Vanuatu'da 7.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi sunami uyarısı yapıldı
Ada ülkesi Vanuatu'da 7.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi sunami uyarısı yapıldı Pasifik Okyanusu’nda yer alan Vanuatu açıklarında 7.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından sunami uyarısı yapıldı.
7.12.2023 Dünya
Pasifik Okyanusu'nun üzerinde tehlikeli yakınlaşma! Çinli pilottan ABD'li pilota el hareketi
Pasifik Okyanusu'nun üzerinde tehlikeli yakınlaşma! Çinli pilottan ABD'li pilota el hareketi Orta Doğu'da İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar tüm şiddetiyle devam ederken Pasifik'te ABD ile Çin karşı karşıya geldi. Orta Doğu'da sadece İsrail ve Hamas değil İran ve ABD de Orta Doğu'da çatışmalar nedeniyle karşı karşıya. Analistler, bu iki ülkenin olası bir savaşa girmesi durumunda dünyanın bir kırılma noktası yaşayacağını hatta dünyanın yeni bir küresel savaşa sürüklenebileceğini söylüyor.
19.10.2023 Dünya
ABD askeri helikopteri düştü! Ölü ve yaralılar var
ABD askeri helikopteri düştü! Ölü ve yaralılar var Avustralya'da uzak bir tropik adaya çakılan Osprey helikopteri 23 ABD askeri taşıyordu, üç denizcinin öldüğü açıklandı. Yaralılardan beşinin durumu ağır.
27.08.2023 Dünya
Katil balina tam özgür kalacakken öldü!
Katil balina tam özgür kalacakken öldü! ABD’nin Miami kentindeki bir su parkında yaklaşık 50 yıldır gösteri yapan Toki adlı katil balina, dün öldü. Yetkililer, 30 Mart’ta Toki’nin serbest kalması için anlaştıklarını duyurmuştu.
19.08.2023 Dünya
Denizde 3 ay sonra mucize kurtuluş! Hayatta kalmak için yapmaya mecbur kaldı
Denizde 3 ay sonra mucize kurtuluş! Hayatta kalmak için yapmaya mecbur kaldı Denizde filmlere konu olacak bir kurtuluş yaşandı. Avustralyalı balıkçı Tim Shaddock ve köpeği Bella, fırtına nedeniyle teknelerinde mahsur kalmıştı. 3 aydır haber alınamayan adam ve köpeği sağ salim bulundu. Shaddock'un hayatta kalabilmek için başvurduğu yöntem dikkat çekti.
16.07.2023 Gündem
El Nino kâbusu geri dönüyor! Sıcaklık rekoru kırıldı
El Nino kâbusu geri dönüyor! Sıcaklık rekoru kırıldı 3 yıllık La Nina etkisi bitti; okyanus sularını ısıtan El Nino geri dönüyor. El Nino’nun başlamasıyla can alan sıcaklık rekorları kırılıyor. Öte yandan Meksika'nın Pasifik kıyılarında yüzlerce ölü kuş bulundu. Yerel yetkililer ilk önce kuş gribinden şüphelense de yapılan incelemeler sonucunda toplu kuş ölümlerinin sebebinin El Nino olabileceği açıklandı.
18.06.2023 Dünya
Rus bombardıman uçaklarından 7 saatlik uçuş
Rus bombardıman uçaklarından 7 saatlik uçuş Rusya Savunma Bakanlığı, iki Tu-95ms tipi stratejik bombardıman ve füze taşıyıcı uçağın Japon Denizi’nde (Doğu Denizi) 7 saatlik rutin uçuş gerçekleştirdiğini duyurdu.
21.03.2023 Dünya
Kuzey Kore Lideri Kim'in kız kardeşi ABD'ye meydan okudu: Füzemizi vurursanız savaş ilanı sayarız!
Kuzey Kore Lideri Kim'in kız kardeşi ABD'ye meydan okudu: Füzemizi vurursanız savaş ilanı sayarız! Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un'un kız kardeşi Kim Yo Jong, ABD'nin Pyongyang'ın silah testleri çerçevesinde fırlattığı herhangi bir füzeyi vurması halinde bunun "açık bir savaş ilanı" olarak değerlendirileceği uyarısında bulundu.
7.03.2023 Dünya
İstanbul'da tarih aynı manzara farklı
İstanbul'da tarih aynı manzara farklı İstanbul’u geçen yıl aynı dönemde etkisi altına alan kar yağışı, bu sene yaşanmadı. 24 Ocak 2022'de kenti esir alan kar manzaraları, 24 Ocak 2023'te görülmedi. Geçen yıl karın esareti altında kalan vatandaşlar yine aynı şeyleri yaşamaktan korktuklarını dile getirirken, kimi de kuraklık korkusundan karın yağmasını beklediğini söyledi.
24.01.2023 Gündem
Yeni Zelanda’da dünyayı şok eden gelişme! Jacinda Ardern istifa etti
Yeni Zelanda’da dünyayı şok eden gelişme! Jacinda Ardern istifa etti Dünyanın en genç başbakanı unvanına sahip Ardern'in istifasını uluslararası haber ajansları 'son dakika' koduyla geçti. Görevinin birinci yılında bebek sahibi olan Ardern, özellikle Christchurch'teki terör saldırılarının ardından sergilediği tavırla hafızalara kazındı.
19.01.2023 Dünya
Atlantik'i geçen ilk Türk kadın Başak Mireli: Çok gururluyum
Atlantik'i geçen ilk Türk kadın Başak Mireli: Çok gururluyum Deniz tutkusu nedeniyle 20 yıllık kariyerinden vazgeçen Başak Mireli, Atlantik Okyanusu'nu yelkenli tekneyle tek başına geçen ilk Türk kadın oldu. 24 günde tamamladığı yolculuğunu ve duygularını DHA’ya anlatan Mireli, “Parkur Yeşil Burun Adaları’ndan başladı ve Karayip Adaları’na ulaştım. Güney’e inerek yay çizdiğim için 2 bin 345 mil yaptım. Düşündüğüm kadar kolay olmadı. Biraz da stresliydi. Ama günün sonunda mutlu sonla bittiği için çok gururluyum” dedi.
18.01.2023 Yaşam
ABD’de uçuruma yuvarlanan arabadan mucize kurtuluş
ABD’de uçuruma yuvarlanan arabadan mucize kurtuluş ABD’nin California eyaletinde ikisi çocuk 4 kişilik bir aile, araçlarıyla birlikte Pasifik Okyanusu kıyısında uçuruma yuvarlandı. Yetkililer, ailenin kazadan canlı kurtulmasını ‘mucize’ olarak değerlendirirken ailenin helikopterle kurtarılma anları, ekiplerinin güvenlik kamerasına yansıdı.
3.01.2023 Dünya
La Nina kışı nedir? La Nina kışı ne zaman başlıyor? Kar mı yağacak?
La Nina kışı nedir? La Nina kışı ne zaman başlıyor? Kar mı yağacak? Türkiye’nin genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı hava nedeniyle pek çok kişi Meteorolojik değerlendirmeleri sıklıkla takip ediyor. İstanbul başta olmak üzere birçok ilde kar yağışının ne zaman başlayacağı merak edilirken uzmanlar bu yıl kışın sert geçeceği ile ilgili değerlendirmelerde bulunuyor. Kış için La Nina etkisi beklenirken pek çok kişi La Nina kışı ve kar yağışı ile ilgili aramalarını arttırdı. Peki, La Nina kışı nedir? La Nina kışı ne zaman başlıyor? Kar mı yağacak? La Nina kışı mı geliyor? Havalar ne zaman soğuyacak? İşte detaylar…
13.12.2022 Gündem
Orion’un Dünya’ya dönmesiyle Artemis I uzay görevi tamamlandı
Orion’un Dünya’ya dönmesiyle Artemis I uzay görevi tamamlandı NASA’nın uzay görevleri kapsamında Orion uzay aracını taşıyan Uzay Fırlatma Sistemi (SLS) roketinin geçen ay fırlatılmasıyla başlayan Artemis I mürettebatsız test uçuşu, Orion uzay aracının Meksika açıklarına inerek Dünya’ya dönmesiyle tamamlandı.
12.12.2022 Bilim ve Teknoloji
Ay yörüngesine gönderilen Orion uzay aracı Dünya’ya döndü
Ay yörüngesine gönderilen Orion uzay aracı Dünya’ya döndü ABD’nin Ay'a insan taşımayı hedefleyen Artemis Ay Programı çerçevesinde Ay yörüngesine gönderdiği Orion uzay aracı, başarılı şekilde Dünya’ya geri döndü. Orion’un Dünya’ya dönüşü Apollo 17'nin Ay'a inişinin 50. yıl dönümüne denk geldi.
11.12.2022 Dünya
Solomon Adaları’nda 7 büyüklüğünde deprem
Solomon Adaları’nda 7 büyüklüğünde deprem Pasifik Okyanusu’nda bulunan Solomon Adaları’nda 7.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
22.11.2022 Dünya
Japonya'dan misilleme! Kuzey Kore'nin ardından füzeleri ateşledi
Japonya'dan misilleme! Kuzey Kore'nin ardından füzeleri ateşledi Japonya Savunma Bakanlığı, SM-3 Block IIA önleme füzesinin başarılı bir şekilde test edildiğini açıkladı. Denemenin, Kuzey Kore'nin ardı ardına gerçekleştirdiği silah testlerinin ardından gelmesi dikkat çekti.
22.11.2022 Dünya
Dilek Ertek kimdir, nasıl öldü, bulundu mu? Türkiye Tiffany CO'nun Türkiye distribütörü Dilek Ertek hakkında merak edilenler
Dilek Ertek kimdir, nasıl öldü, bulundu mu? Türkiye Tiffany CO'nun Türkiye distribütörü Dilek Ertek hakkında merak edilenler Türkiye Tiffany CO’nun sahibi sosyetenin ünlü ismi 1 çocuk annesi Dilek Ertek, tatil amacıyla gittiği Haiti’de içinde bulunduğu tekneden denize düşerek kayboldu. Ertek’i arama çalışmaları devam ediyor. Peki, Dilek Ertek kimdir, Türkiye Tiffany CO'nun Türkiye distribütörü Dilek Ertek öldü mü?
5.11.2022 Gündem
Gemiden denize düşen ünlü iş insanı Dilek Ertek'ten 9 gündür haber alınamıyor
Gemiden denize düşen ünlü iş insanı Dilek Ertek'ten 9 gündür haber alınamıyor Türkiye'de dünyaca ünlü mücevher markasının distribütörü olan ünlü iş insanı Dilek Ertek, tatil amacıyla gittiği Haiti'de içinde bulunduğu gemiden düştü. Ertek'ten 9 gündür haber alınamıyor.
4.11.2022 Gündem
ÇİN roketi canlı takip düştü mü, 23 tonluk roket şu an nerede?
ÇİN roketi canlı takip düştü mü, 23 tonluk roket şu an nerede? ÇİN roketi canlı takip ile kontrol ediliyor. Çin'den atılan 23 tonluk roket düşüşe geçti. Çin roketinin Dünya'ya düşmesi beklenirken, nereye düşeceği ve şu an nerede olduğu merak ediliyor. Roketin düşeceği yerlerin arasında Türkiye’nin de ismi geçiyor. Peki, 23 tonluk roket nereye, ne zaman düşecek? Çin roketi düştü mü? Çin roketi nerede?
4.11.2022 Dünya
Başıboş Çin roketi dünyaya düştü
Başıboş Çin roketi dünyaya düştü Çin'in uzay istasyonu modülünü başarıyla taşıdıktan sonra düşüşe geçen roketi Uzun Yürüyüş 5b, Pasifik Okyanusu'na düştü
4.11.2022 Dünya
Çin uzay roketi düştü mü, 23 tonluk roket nereye düşecek? Roket düşerse ne olur, etkisi ne, ne kadar zarar verir?
Çin uzay roketi düştü mü, 23 tonluk roket nereye düşecek? Roket düşerse ne olur, etkisi ne, ne kadar zarar verir? Çin uzay roketi nereye düşecek, Çin uzay roketi düştü mü? Çin’in Tiangong uzay üssünden pazartesi günü fırlattığı 23 tonluk devasa roket, kontrolsüz bir şekilde Dünya’ya düşüşe geçti. 10 katlı bina yüksekliğindeki roketin nereye düşeceği merak konusu oldu. Peki, Roket nereye düşecek, Türkiye var mı?
4.11.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Pasifik Okyanusu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki pasifik okyanusu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.