Para Birimi

Para Birimi

Son dakika para birimi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan para birimi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını para birimi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Para Birimi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan para birimi gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.264 para birimi haberi bulunmuştur. Tüm para birimi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uranyum blokzincirine taşındı! Değeri günden güne değişiyor
Uranyum blokzincirine taşındı! Değeri günden güne değişiyor Gayrimenkul, kıymetli madenler, kredi teminatı, emtia gibi gerçek dünya varlıklarının blokzincirine taşınarak erişilebilir hale gelmesini tanımlayan tokenizasyon kavramı, ekosistemin 2024 başlıkları arasında yerini aldı. Güncel bir rapor, emtia tabanlı kripto para birimlerinin piyasa değerinin 1,1 milyar doları aştığını gösterdi. Söz konusu raporda, emtia tabanlı kripto para projelerinde çoğunlukla altın, gümüş gibi kıymetli madenlerin tercih edildiğini söyleyen Gate.io Küresel Büyüme Direktörü Kafkas Sönmez,“Kıymetli madenlerin pazar hakimiyetine rağmen daha farklı emtialara yönelen projelere de rastlamak mümkün. Örneğin bir proje, 1 sterlin değerindeki uranyum bileşiğine endekslenen uranyum tabanlı bir kripto para birimi geliştirdi” dedi.
2.04.2024 Gündem
Bitcoin sert düştü! Kayıp yüzde 14'ü buldu
Bitcoin sert düştü! Kayıp yüzde 14'ü buldu Geçtiğimiz hafta 73 bin dolar seviyesini aşarak rekor kıran Bitcoin 63 bin dolar seviyesinin hemen altına kadar çekildi. Düşüş yüzde 14'ü aştı.
19.03.2024 Ekonomi
Bitcoin'de sert düşüş! Kritik seviyenin altına indi
Bitcoin'de sert düşüş! Kritik seviyenin altına indi Geçtiğimiz hafta 73 bin dolar seviyesini aşarak rekor kıran Bitcoin 63 bin dolar seviyesinin hemen altına kadar çekildi. Düşüş yüzde 14'ü aştı.
19.03.2024 Ekonomi
Kripto para listeleyen merkezi borsa belli oldu!
Kripto para listeleyen merkezi borsa belli oldu! Kripto para işlem hacminin önemli bir bölümüne ev sahipliği yapan merkezi kripto para borsaları, TokenInsight araştırma şirketi tarafından incelenmesi sonucunda en çok kripto para birimi listeleyen merkezi borsayı açıkladı. Kripto para borsası Gate.io, bin 898 kripto para birimi listelemesiyle 9 kripto para borsası arasında spot kripto para birimi desteği açısından ilk sırada yer aldığı belirtildi.
18.03.2024 Ekonomi
Bitcoin’de zirve sonrası sert düşüş
Bitcoin’de zirve sonrası sert düşüş Bitcoin, spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) ilginin devam etmesiyle hafta boyunca rekor kırmasının ardından yüzde 4,6 gerileyerek sert bir düşüş yaşadı.
15.03.2024 Ekonomi
Bitcoin durdurulamıyor! Üst üste gelen rekorlar sonrası kritik uyarı: Yükseldiği gibi hızlı düşebilir
Bitcoin durdurulamıyor! Üst üste gelen rekorlar sonrası kritik uyarı: Yükseldiği gibi hızlı düşebilir Dünyanın en yaygın kripto para birimi Bitcoin yükselişini sürdürüyor. Artık daha rahat işlem gören Bitcoin’in değeri dolardaki zayıflığın da etkisiyle 72 bin doları aşarak yeni bir rekor kırdı.
12.03.2024 Ekonomi
Bitcoin durdurulamıyor! Üst üst tarihi rekor kırdı
Bitcoin durdurulamıyor! Üst üst tarihi rekor kırdı Dijital Para birimi Bitcoin, İngiltere'nin kripto para bağlantılı borsada işlem gören ürünler için kurumlara başvuruda bulunmalarına izin vereceğini açıklamasının ardından 72 bin dolar seviyesini geçerek rekor tazeledi.
11.03.2024 Ekonomi
Bitcoin haftaya rekorla başladı, tarihi zirveye koşuyor
Bitcoin haftaya rekorla başladı, tarihi zirveye koşuyor Kripto paraların atası olarak kabul edilen Bitcoin tarihi zirveye koşuyor. Yükseliş trendini sürdüren dijital para birimi, 71 bin 505 dolar seviyesine çıkarak haftaya rekorla başladı.
11.03.2024 Ekonomi
Bitcoin rekora doğru koşarken sert düştü!
Bitcoin rekora doğru koşarken sert düştü! ABD'de spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına izin verilmesiyle tarihi yüksek seviyeye çıkan Bitcoin dramatik düşüşe sahne oldu.
6.03.2024 Ekonomi
Bitocin psikolojik sınırı aştı! Yeni rekora koşuyor
Bitocin psikolojik sınırı aştı! Yeni rekora koşuyor Bitcoin fiyatları ABD'de ETF'lere yoğun talebin gelmesiyle birlikte güç kazandı. Bitcoin 57 bin doları aştı. Lider kripto para birimi Bitcoin'in rekoru 69 bin dolardı.
27.02.2024 Ekonomi
Dünyanın en büyük siber suç organizasyonu, çok uluslu görev gücü tarafından çökertildi
Dünyanın en büyük siber suç organizasyonu, çok uluslu görev gücü tarafından çökertildi İngiltere Ulusal Suç Ajansı (NCA), FBI ve Europol ile birlikte kişi ve kurumların görsel ve verilerini çalarak şantaj yapan dünyanın en büyük siber suç organizasyonu Lockbit’i operasyonla çökertti.
20.02.2024 Dünya
Bitcoin yıllar sonra kritik seviyeyi geçti
Bitcoin yıllar sonra kritik seviyeyi geçti Dolaşımdaki tüm Bitcoin’in değerine karşılık gelen Bitcoin piyasa değeri 2021′in sonlarından bu yana ilk kez 1 trilyon doların üzerine çıktı. Bitcoin ayrıca 52.000 dolar seviyesini de geçerek Aralık 2021′den bu yana ilk kez bu fiyata ulaştı.
15.02.2024 Ekonomi
Bitcoin yine rekor kırdı! 1 trilyon dolar sınırını aştı
Bitcoin yine rekor kırdı! 1 trilyon dolar sınırını aştı Bitcoin'in piyasa değeri 1 trilyon doları aştı. Ayrıca dijital para biriminin değeri gün içerisinde 51 bin doların üzerine çıktı.
14.02.2024 Ekonomi
Bitcoin tarihi zirveye gözünü dikti! Kripto paralarda görülmemiş artış
Bitcoin tarihi zirveye gözünü dikti! Kripto paralarda görülmemiş artış Kripto paraların atası olarak kabul edilen Bitcoin durdurulamıyor. Yükselişine hızla devam eden lider kripto para birimi tarihi zirveye oynuyor.
13.02.2024 Ekonomi
Dolar İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Dolar İşareti Nasıl Yapılır?
Dolar İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Dolar İşareti Nasıl Yapılır? Dolar işareti sıklıkla kullanılmakta olan işaretler arasında yer almaktadır. Dolar işaretinin dünya genelinde bulunan çeşitli para birimlerini belirtmek için kullanılan bir simge olduğu ifade edilebilir. Dolar simgesi $ işaretiyle gösterilmektedir. Genel olarak günlük döviz işlemlerinde karşılaşılan bir sembol olarak ifade edilebilir. 
30.01.2024 Yaşam
Euro İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Euro İşareti Nasıl Yapılır?
Euro İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Euro İşareti Nasıl Yapılır? Resmi bir para biriminin işareti olarak Euro sembolü kullanılmaktadır. Bu sembol daha çok € şeklinde ele alınır ve değerlendirilir. Aynı zamanda genel anlamıyla Avrupa Birliği para birimi olduğunu ifade etmek gerekir. Dünya çapında diğer tüm döviz para birimleri ile birlikte eşleştirmek suretiyle değerlendirilirken bu sembol kullanılır.
30.01.2024 Yaşam
Bitcoin’de dalgalanma sürüyor! Dip seviyeyi gördü
Bitcoin’de dalgalanma sürüyor! Dip seviyeyi gördü 10 Ocak’ta SEC’in Bitcoin fiyatını doğrudan takip eden borsa yatırım fonlarını onaylamasının ardından başlayan yükseliş kısa sürdü. Bitcoin dün Aralık 2023’ten bu yana ilk kez 39.000 doların altını gördü. Gün içinde tekrar bu seviyenin üzerine çıksa da uzmanlar yeni direnç noktalarının 38.000 ve 33.000 dolar olacağını belirtiyor.
25.01.2024 Ekonomi
Bitcoin'de rekor sinyali! Yatırımcılar kritik tarihe kilitlendi
Bitcoin'de rekor sinyali! Yatırımcılar kritik tarihe kilitlendi Geçen yılı yüzde 150'nin üzerinde bir performansla tamamlayan kripto para birimi Bitcoin'e ilişkin merakla beklenen haber geldi, Bitcoin ETF'ler onaylandı. Bitcoin tabanlı borsa yatırım fonları, ilk işlem gününde 4,6 milyar dolarlık hacim yakaladı. Beklentiler, bu hacmin yıl sonuna dek 50 ila 100 milyar dolar arasında olabileceğine işaret ediyor.
23.01.2024 Ekonomi
Atp Nedir, Ne İşe Yarar? Atp Canlılar İçin Neden Önemlidir?
Atp Nedir, Ne İşe Yarar? Atp Canlılar İçin Neden Önemlidir? Vücut karmaşık bir organizmadır ve bu nedenle düzgün işleyişini sürdürmek için enerjiye ihtiyaç duyar. Adenozin trifosfat hücrelerin kullanabildiği düzeyde bir enerji kaynağıdır. ATP, fosfat grupları arasındaki bağlarla kolayca serbest bırakılabilir. Enerji sağladığından dolayı genellikle hücreler için gereken bir para birimi olarak kabul edilebilir.
22.01.2024 Sağlık
Kripto paralardan büyük çıkış! Bitcoin 21 ayın zirvesini gördü, boğa bayrağı açıldı
Kripto paralardan büyük çıkış! Bitcoin 21 ayın zirvesini gördü, boğa bayrağı açıldı 2023'de yılın en çok kazandıran yatırım aracı olan Bitcoin'de gözler 2024'e çevrildi. Bu yıl yatırımcısına yüzde 154 oranında kazandıran dijital para birimi için başta ünlü yatırımcı Mark Mobius olmak üzere bir çok uzman yükseliş bekliyor. İşte uzman isimlerden Bitcoin tahminleri...
2.01.2024 Ekonomi
Kripto paralardan yeni yılda sürpriz hareket! Bitcoin tarihi zirveyi aştı
Kripto paralardan yeni yılda sürpriz hareket! Bitcoin tarihi zirveyi aştı Kripto paraların atası olarak kabul edilen Bitcoin yıla hızlı başlangıç yaptı. Bitcoin Nisan 2022'den bu yana gördüğü en yüksek seviye olan 45 bin doları aştı.
2.01.2024 Ekonomi
Bitcoin için çarpıcı yorum! Gözünü tepeye dikti
Bitcoin için çarpıcı yorum! Gözünü tepeye dikti 2023'de yılın en çok kazandıran yatırım aracı olan Bitcoin'de gözler 2024'e çevrildi. Bu yıl yatırımcısına yüzde 154 oranında kazandıran dijital para birimi için başta ünlü yatırımcı Mark Mobius olmak üzere bir çok uzman yükseliş bekliyor. İşte uzman isimlerden Bitcoin tahminleri...
1.01.2024 Ekonomi
2. Sınıf Paralarımız: Paralarımız Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
2. Sınıf Paralarımız: Paralarımız Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Günlük hayatımızda alış veriş yaparken para kullanılmaktadır. Bu bağlamda her ülkenin kullanmış olduğu para birimi farklıdır. Türkiye de TL yani Türk Lirası para birimi olarak kullanılmaktadır.
25.12.2023 Eğitim
Bitcoin neden yükseldi, Bitcoin’deki yükseliş devam edecek mi? Bitcoin şu an kaç dolar?
Bitcoin neden yükseldi, Bitcoin’deki yükseliş devam edecek mi? Bitcoin şu an kaç dolar? Bitcoin 2021 yılının Kasım ayında gördüğü yılında gördüğü 69 bin dolarlık tarihi zirvesine yaklaşmaya başladı. Bitcoin bugün 44 bin doların üzerine yükseliş gerçekleştirdi. Kasım 2021'de 68 bin 990 doları gören Bitcoin, o tarihten bu yana yaklaşık olarak yüzde 39 değer kaybetmişti. Peki, Bitcoin neden yükseldi, Bitcoin’deki yükseliş devam edecek mi? Bitcoin şu an kaç dolar?
6.12.2023 Ekonomi
Kripto paralarda hızlı yükseliş
Kripto paralarda hızlı yükseliş Kripto para birimleri Fed'in faiz artırım patikasının sona erip düşüş bandına gireceği beklentisiyle yükselişe geçti.
4.12.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Para Birimi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki para birimi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.