Pafta

Pafta

Son dakika pafta haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan pafta ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını pafta haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Pafta

haberleri sayfasında son dakika yaşanan pafta gelişmeleri de dahil olmak üzere 144 pafta haberi bulunmuştur. Tüm pafta haberleri aşağıda listelenmiştir.
TPAO'dan Karadeniz'de petrol atağı
TPAO'dan Karadeniz'de petrol atağı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Karadeniz'de petrol aramak için 4 ruhsat aldı.
9.11.2023 Finans
108 yıl sonra kayıp şehitlik bulundu! Çanakkale'de fark edildi: Kafatası, kemik parçası ve şahide
108 yıl sonra kayıp şehitlik bulundu! Çanakkale'de fark edildi: Kafatası, kemik parçası ve şahide Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi (AÇASAM) Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Barış Borlat ile Askeri Tarih Uzmanı Ömer Arslan, 1000 arşiv belgeyi inceleyip, 108 yıl sonra Conkbayırı Muharebesi'nin kayıp şehitliğini buldu. Bölgede görev yapan 28'inci Alay'ın harp raporlarını taradıkları sırada bir kroki tespit ettiklerini belirten Arslan sürecin detayları tek tek anlattı.
16.05.2023 Yaşam
Messi’nin Dünya Kupası gol sayısı kaç? İşte Lionel Messi'nin rekorları
Messi’nin Dünya Kupası gol sayısı kaç? İşte Lionel Messi'nin rekorları 2022 Dünya Kupası'nda heyecan devam ediyor. Katar’da düzenlenen büyük turnuvanın ilk maçları tamamlandı. Milyonlarca insanın ekrana kilitlendiği maçlar özel anlara da sahne oldu. 2022 Dünya Kupası’nın ilk haftasında en çok konuşulan karşılaşma Arjantin Suudi Arabistan maçı oldu. Messi’li Arjantin’i mağlup eden Suudi Arabistan turnuvanın en çok konuşulan takımı olurken Messi’nin bu maçta kırdığı rekor da tarihe geçti. Suudi Arabistan maçında Messi karşılaşmanın 10. Dakikasında attığı golle 4 farklı Dünya Kupası'nda gol atmayı başaran 5. futbolcu oldu. Peki, Messi’nin Dünya Kupası gol sayısı kaç? İşte futbol kariyeri boyunca Lionel Messi'nin kırdığı rekorları ve en çok konuşulan anları…
25.11.2022 Futbol
Gayrimenkul ilanlarında yeni dönem başlıyor! Zorunlu olacak, bu bilgilerin tümü istenecek...
Gayrimenkul ilanlarında yeni dönem başlıyor! Zorunlu olacak, bu bilgilerin tümü istenecek... İnternetteki gayrimenkul ilanlarında yeni dönem! Tamamen değişiyor. İlanlara yönelik olarak alınacak bilgiler netleşti. İnternet üzerinden ilan verenler bu bilgilerin doğruluğundan da sorumlu kabul edilecek. İlana ilişkin bilgilerde sağlayıcılar, ilan verenlerin ilan numarasını, ilk veriliş tarihini ve fiyatını, ilanın aktif yada pasif olma durumunu, ilanın kaldırma nedeni ve tarihini vermek zorunda olacak. Gayrimenkule ilişkin bilgiler başlığında ilan kategorisi ve türü başta olmak üzere il, ilçe, mahalle, cadde, sokak, numarası, bina yaşı, bina kat ve oda sayısı gibi birçok bilgi isteniyor olacak.
2.06.2022 Ekonomi
Emeklilere indirim, belli oldu! 225 lira ve...
Emeklilere indirim, belli oldu! 225 lira ve... Herkes emekli olunca ne kadar maaş alacağını ve hangi haklara sahip olacağını merak ediyor. Milyonlarca emekli içinde yer alan engelliler her yıl belirlenen miktarlarda vergi indirimi alarak gelirlerini artırırken bir yandan da erken emeklilik fırsatı yakalıyor. Vergi indirimleri bu sene 225 liraya kadar çıkıyor. Emekliler aynı zamanda emlak vergisi de ödemiyorlar. İşte engelli emeklilere yapılan indirimler...
6.02.2021 Emekli
Evinden 11 adet sahte kimlik çıktı! 'Dolandırıcı değilim' dedi
Evinden 11 adet sahte kimlik çıktı! 'Dolandırıcı değilim' dedi Ece Ajandası’nın vârisi İnci Günşiray’ı dolandırdığı iddiası ile gündeme gelen Mahmut Çorlu’nun (41), aynı yöntemle başka firmaları da dolandırdığı iddia edildi. Bir reklam firmasının 6 milyon liralık alacağı için “Borçluyu tanırım, sorunu çözeriz” diyerek devreye giren Çorlu, 500 bin lira alarak sırra kadem bastı. Savcılık suç duyurusunda, Çorlu’nun piyasada ‘Tokatçı Mahmut’ olarak anıldığı, hakkında 57 suç kaydının bulunduğu kaydedildi.
27.10.2020 Yaşam
Corona virüsü fırsata çevirdi! Gökçeada Belediyesi sit alanına binalar dikti
Corona virüsü fırsata çevirdi! Gökçeada Belediyesi sit alanına binalar dikti Gökçeada Belediyesi corona virüs sürecini fırsata çevirerek kısa sürede iki katlı betonarme binaları sit alanına inşa etti. Olay karşısında Gökçeada çevre örgütleri ayağa kalktı. Arkeolojik sit alanı içinde izinsiz yapılan yapıların, kaçak olduğu ileri sürüldü. Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, yasaya aykırı inşa edilen yapılarla ilgili işlem başlattıklarını açıkladı.
6.06.2020 Gündem
Dışişleri Bakanlığı paylaştı! İşte Doğu Akdeniz haritası
Dışişleri Bakanlığı paylaştı! İşte Doğu Akdeniz haritası Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler'e (BM) bildirdiği Doğu Akdeniz'deki deniz sınırları içinde, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) sismik araştırma ve sondaj ruhsat başvurusunda bulunduğu yeni ruhsat sahalarını gösteren haritayı paylaştı.
2.06.2020 Gündem
TÜRGEV Genel Müdürü Altındiş:  İBB bize bilgi, belge sunamadı
TÜRGEV Genel Müdürü Altındiş: İBB bize bilgi, belge sunamadı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na (TÜRGEV) toplam değeri 165 milyon lira olan 5 taşınmaz verildiğini iddia etti. TÜRGEV Genel Müdürü Oktay Altındiş, 3 kez İBB'ye başvuruda bulunmalarına rağmen söz konusu taşınmazların neler olduğunu bir türlü öğrenemediklerini söyledi.
17.02.2020 Gündem
Hangi emekliler emlak vergisinden muaf?  Emekliler emlak vergisinden nasıl muaf olur?
Hangi emekliler emlak vergisinden muaf? Emekliler emlak vergisinden nasıl muaf olur? Emeklilerin merak ettiği sorulardan biri de emlak muaflık vergisidir. Emeklilerin emlak vergisinden muaf olması bazı koşullara bağlanmıştır. Emekliler gerekli muafiyet şartlarını yerine getirdikleri taktirde emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor.
28.11.2019 Emekli
Ev sahipleri dikkat! O paraları geri alabilirsiniz
Ev sahipleri dikkat! O paraları geri alabilirsiniz Emlak Vergisi’nin ilk taksidinin ödemeleri 1 Mart’ta başlamıştı, bu ayın sonuna kadar devam edecek. Ev hanımları, hiç geliri olmayanlar, emekli maaşıyla geçinenler, engelliler, gazi ve şehitlerin dul ve yetimleri muaf. Ödeyen geri alıyor.
3.05.2019 Ekonomi
Rıza Sarraf'ın "yalı" davası
Rıza Sarraf'ın "yalı" davası Beykoz Kanlıca'daki yalısında,Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na aykırı tadilat yaptırdığı iddia edilen Rıza Sarraf'ın 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.Mahkeme,sanık Sarraf'ın yurt dışındaki adresinin araştırılması amacıyla bakanlık ve konsolosluğa yazı yazılmasına karar verdi.
29.04.2019 Magazin
Peribacalarının bitişiğindeki otel yıkılıyor!
Peribacalarının bitişiğindeki otel yıkılıyor! Nevşehir Kapadokya bölgesinde bulunan peribacalarının bitişiğindeki otel inşaatının yıkım çalışması başladı.
14.02.2019 Gündem
Tapuda yeni dönem!
Tapuda yeni dönem! Tapu senetlerinde başlayacak yeni dönem, ev alım ve satımında dolandırıcılığa kadar uzanan önemli bir karışıklığın da son bulmasını sağlayacak.
30.12.2018 Ekonomi
Dikkat! Son 15 gün... Paranız yanabilir
Dikkat! Son 15 gün... Paranız yanabilir Şu ana kadar 9 milyon başvurunun alındığı imar barışı için son günlere girilirken, başvuruları tamamlayanların birçok yanlış yaptığı anlaşıldı. Tapu alabilmeniz için yapı kayıt belgesinde doğru beyan vermiş olmanız şart.
16.12.2018 Ekonomi
Boşuna para ödüyor olabilirsiniz! Çoğu insan bilmiyor
Boşuna para ödüyor olabilirsiniz! Çoğu insan bilmiyor Harita Yüksek Mühendisi Uğur Örs, işsizlerin, emekli maaşıyla geçinenlerin (dul ve yetimleri dahil), ev hanımlarının, geliri olmayanların, gazi ve şehitlerin, dul ve yetimlerin vergiden muaf olduğunu açıkladı.
12.12.2018 Ekonomi
Duruşmaya gelmeyen Ebru Gündeş son kez uyarıldı
Duruşmaya gelmeyen Ebru Gündeş son kez uyarıldı Kanlıca'daki yalılarında kanuna aykırı tadilat yaptırdığı iddiasıyla Ebru Gündeş Sarraf ve inşaat mühendisi Hakkı Süha Gökdemir'in üçer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, duruşmaya katılmayan sanık Gökdemir hakkında zorla getirme kararı çıkardı.
12.12.2018 Magazin
Battal İlgezdi'nin 'helikopter pisti' davasında karar
Battal İlgezdi'nin 'helikopter pisti' davasında karar İçişleri Bakanlığı'nın kararıyla Ataşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Battal İlgezdi ile 6 çalışanın, envanterde helikopter olmamasına rağmen, belediyeye ait yeşil alana mevzuata aykırı helikopter pisti yaptırıp ücretsiz olarak özel kullanıma sundukları iddiasıyla ilgili "görevi kötüye kullanma" suçundan yargılandıkları dava karara bağlandı.
7.12.2018 Gündem
Alternatif Bank'ın eski binası 62 milyon liraya satıldı!
Alternatif Bank'ın eski binası 62 milyon liraya satıldı! AG Anadolu Grubu Holding, Alternatif Bank`ın İstanbul Harbiye`deki eski genel müdürlük binasını sattığını açıkladı.
20.11.2018 Ekonomi
Son dakika: Rıza Sarraf hakkında yakalama kararı çıkarıldı
Son dakika: Rıza Sarraf hakkında yakalama kararı çıkarıldı Rıza Sarraf hakkında, Beykoz Kanlıca'da satın aldığı tarihi yalılarda, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na aykırı tadilat yaptırdığı iddiasıyla 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada yakalama kararı çıkarıldı.
5.11.2018 Gündem
Ümraniye'de istinat duvarı çöktü
Ümraniye'de istinat duvarı çöktü Ümraniye'de bir inşaatın istinat duvarı çöktü. Çökme nedeniyle oluşan çukura araçlar düştü.
30.07.2018 Yaşam
İmar barışına formlu çözüm
İmar barışına formlu çözüm Hükümetin, imara aykırı yapıları kayıt altına almak için çıkardığı imar barışı düzenlemesi yasalaştı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki bilinmeyenleri anlattı.
14.05.2018 Ekonomi
Türkiye'de petrol arayacaklar
Türkiye'de petrol arayacaklar Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), petrol aramak için 4 ayrı ruhsat başvurusunda bulundu.
8.04.2018 Ekonomi
Rıza Sarraf’ın yalılarıyla ilgili flaş gelişme!
Rıza Sarraf’ın yalılarıyla ilgili flaş gelişme! ABD'de yargılanan Rıza Sarraf’ın kaçak bölümleri olduğu tespit edilen yalılarına ilişkin konu, c (İBB) Meclisi'nde gündeme geldi. İBB AK Parti Grup Başkan Vekili Yardımcısı Faruk Aydın, “Söz konusu yalı ile ilgili encümen kararı alınmış durumda. Yasal süreç devam ediyor. O gün de gelecektir” diye konuştu.
12.12.2017 Yaşam
İçişleri Bakanlığı'ndan Battal İlgezdi açıklaması
İçişleri Bakanlığı'ndan Battal İlgezdi açıklaması İçişleri Bakanlığı, Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılmasına ilişkin, "Objektif hukuk kuralları gözetilerek, adalet ve hakkaniyete uygun olarak karar verilmiştir." açıklamasında bulundu
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Pafta ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki pafta haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.