Otomotiv Devi

Otomotiv Devi

Son dakika otomotiv devi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan otomotiv devi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını otomotiv devi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Otomotiv Devi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan otomotiv devi gelişmeleri de dahil olmak üzere 530 otomotiv devi haberi bulunmuştur. Tüm otomotiv devi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Chery, ikinci markası Jaecoo ile Türkiye pazarına giriyor
Chery, ikinci markası Jaecoo ile Türkiye pazarına giriyor 40 bin adedin üzerinde satışla 2023 yılında Türkiye otomotiv pazarının en dikkat çeken markalarından birisi olan Çinli otomotiv devi Chery, ikinci markası Jaecoo’yu da ülkemize getirmeye hazırlanıyor.
18.03.2024 Ekonomi
Honda'dan flaş karar! 750 bin otomobili geri çağırdı
Honda'dan flaş karar! 750 bin otomobili geri çağırdı Japon otomotiv devi Honda, hava yastığı sorunları nedeniyle 750 bin aracı servislere geri çağırma kararı aldı.
7.02.2024 Ekonomi
Toyota 10 modelin sevkiyatını durdurdu
Toyota 10 modelin sevkiyatını durdurdu Japon otomotiv devi Toyota, testlerde yapılan usülsüzlükler nedeniyle 10 modelinin sevkiyatını durdurduğunu açıkladı.
29.01.2024 Gündem
Mazda Türkiye'den çekiliyor mu? Mazda Türkiye pazarından çekildi mi, Mazda Türkiye'de araç satışını durdurdu mu?
Mazda Türkiye'den çekiliyor mu? Mazda Türkiye pazarından çekildi mi, Mazda Türkiye'de araç satışını durdurdu mu? Japon otomotiv devi Mazda Motor Türkiye, satış operasyonlarını belirsiz bir süre için durdurma kararı aldı.
9.11.2023 Otomobil
Avrupa ve Çinli otomobil firmaları Türkiye'ye fabrika açabilir! Bakan Kacır açıkladı
Avrupa ve Çinli otomobil firmaları Türkiye'ye fabrika açabilir! Bakan Kacır açıkladı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, otomotivde yeni yatırımlar çekmek üzere sıcak görüşmeler yürütüldüğünü belirtti. Kacır, “Avrupa firmalarının yanı sıra aralarında Çin’in de bulunduğu Uzakdoğu’dan birkaç markayla görüşüyoruz. Yıl bitmeden bunlardan en az birinin yatırım kararını duyurmasını bekliyoruz. Listede Manisa da var” diye konuştu.
14.07.2023 Ekonomi
Ford'dan dev geri çağırma! 'Kazalara sebebiyet verebilir'
Ford'dan dev geri çağırma! 'Kazalara sebebiyet verebilir' Ford Motor, ABD'deki 1.2 milyon aracını fren hidrolik sıvısının sızıntı riskiyle servise geri çağırdı.
17.03.2023 Otomobil
Araba satışında flaş gelişme! İkinci el arabalar yenilenip satılacak, tarih verildi
Araba satışında flaş gelişme! İkinci el arabalar yenilenip satılacak, tarih verildi Fabrika çıkışlı ikinci el araç dönemi 2023 yılında resmen başlıyor. Çalışmalarda sona gelindiğini belirten Renault Group Türkiye CEO’su Hakan Doğu, “İşlemler Bursa’daki Renault fabrikasında yapılacak. Başlangıçta 6 yaşına kadar araçlar yenilecek sonrasında bunu 10 yaşa kadar uzatacağız. Motor dahil her şey yenilenebilecek. 2 yıl da garanti sunulacak. 10 yıl boyunca aracı sürekli yenileyip garantiler vererek halkın güvenerek kullanacağı uygun fiyatlı araçlar yapacağız. Türkiye’de ikinci elin kaderini değiştireceğiz” dedi.
24.10.2022 Ekonomi
Bakan Varank: Bu yatırımlar Milli Teknoloji Hamlesi'ni tahkim edecek
Bakan Varank: Bu yatırımlar Milli Teknoloji Hamlesi'ni tahkim edecek Türkiye, katma değerli üretim yolunda önemli adımlar atmaya devam ederken Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı; yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı proje bazlı teşvikler veriyor. Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararları ile toplamda 20 milyar liralık 4 önemli yatırıma proje bazlı devlet yardımı sağlanmasının önü açıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, startı verilen projelerin ayrıntılarını anlattı.
17.10.2022 Siyaset
Toyota üretime ara veriyor
Toyota üretime ara veriyor Japon otomotiv devi Toyota, Sakarya’daki fabrikasında revizyon çalışmaları nedeniyle üretime ara verecek.
28.07.2022 Otomobil
Otomotiv devinden yeni karar! Rusya'dan tamamen ayrılıyor, devredildi...
Otomotiv devinden yeni karar! Rusya'dan tamamen ayrılıyor, devredildi... Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Fransız şirketi Renault’un Rusya’daki tüm varlıklarının Rus devletine devredildiğini duyurdu.
16.05.2022 Ekonomi
Sıfır araba satışıyla ilgili son dakika gelişmesi! Böylesi görülmedi, 5 ay...
Sıfır araba satışıyla ilgili son dakika gelişmesi! Böylesi görülmedi, 5 ay... Araba alacakları çok yakından ilgilendiriyor. Pandemi süreci ve çip krizi nedeniyle otomotiv sektöründe tedarik sorunu yanmaya başladı. Salgın sürecinde pek çok otomotiv devi üretime ara verdi. Çip krizi de dönemsel olarak üretimin gecikmesine neden oldu. Koronavirüs pandemisinde normalleşme süreci dünya genelinde başladı. Ancak yaşanan çip krizi hala otomotiv sektörünü etkilemeye devam ediyor. Yaşanan süreç araba fiyatlarının fahiş fiyatlara çıkmasına neden oldu. Öyle ki bazı araba modellerinde fiyatlar ev fiyatları ile yarışır hale geldi. Ucuz otomobil bulmak ise neredeyse imkansız. Araba fiyatlarının mayıs listesi yayınlandığında 300 bin TL'ye sadece tek bir model kaldığı görüldü. Fiyatlardaki fahiş artış da fırsatçıları harekete geçirdi. Bazı fırsatçı bayiler, ellerinde stok otomobil olmasına rağmen vatandaşa 3 ay sonraya gün veriyor. Eğer aracı hemen isterseniz karşınıza yüklü bir fatura çıkıyor.
16.05.2022 Ekonomi
Tesla'dan Türkiye için flaş adım! Yeni iş ilanı yayımladı
Tesla'dan Türkiye için flaş adım! Yeni iş ilanı yayımladı Türkiye'de faaliyetlerine başlamaya hazırlanan elektrikli otomotiv devi Tesla, iş ilanları açmaya devam ediyor. Tesla'nın Türkiye'de 2022 yılında yapılanması tamamlanarak resmi olarak faaliyetlerine başlaması öngörülüyor.
10.02.2022 Ekonomi
Otomotiv devinde kriz büyüyor! Kazancı ve satış beklentileri düştü, rakiplerinde de...
Otomotiv devinde kriz büyüyor! Kazancı ve satış beklentileri düştü, rakiplerinde de... Otomotiv devi Toyota çip krizinin ortasında üretim ve mali yıl satış beklentilerini düşürdü. Şirket 2021 mali yıl satış beklentisinde 500 milyar yenlik düşüş açıkladı.
9.02.2022 Ekonomi
Nissan'dan flaş karar! Artık üretmeyecek
Nissan'dan flaş karar! Artık üretmeyecek Japon otomotiv devi Nissan, otomobil endüstrisinin hızla elektrikli araçlara yönelmesi ve katı emisyon standartları nedeniyle 2025’te Avrupa pazarına benzinli motor üretimine son vereceğini duyurdu.
8.02.2022 Otomobil
Tesla ve TOGG rakip oluyor! Bu rakiplik elektrikli araç piyasasını nasıl etkileyecek?
Tesla ve TOGG rakip oluyor! Bu rakiplik elektrikli araç piyasasını nasıl etkileyecek? İş insanı Elon Musk'ın sahibi olduğu dünyanın elektrikli otomotiv devi Tesla, Türkiye’de kurduğu şirketle tüm modellerini ülkemize getiriyor. Bu Tesla'nın yerli aracımız TOGG'a da rakip olması demek. Peki bu Türkiye elektrikli araç piyasasını nasıl etkiler? Otomotiv yazarı Levent Köprülü değerlendirdi.
27.01.2022 Ekonomi
Volkswagen'de kriz! 30 bin kişi işsiz mi kalacak?
Volkswagen'de kriz! 30 bin kişi işsiz mi kalacak? Otomotiv devi Volkswagen'de büyük kriz patlak verdi. Yaşanan çip krizi nedeni ile sektörde ciddi daralmaya yaşanmasından endişe edilirken Volkswagen'den 30 bin kişinin işten çıkarılabileceği gündeme geldi. Volkswagen CEO'su Herbert Diess, şirketin geleceği konusunda endişelerinin olduğu ve gereken adımların atılmaması halinde 30 bin kişilik istihdamın risk altına gireceğini söyledi.
13.10.2021 Otomobil
Çip krizi Tesla'yı da vurdu! Askıya aldı
Çip krizi Tesla'yı da vurdu! Askıya aldı Çip krizi otomotiv devlerini vurmaya devam ediyor. Dünyaca ünlü birçok firma art arda üretimlerini askıya aldığını duyurdu. Son olarak Tesla’dan flaş bir açıklama geldi. Firma, Şangay fabrikasındaki operasyonlarını geçici olarak durdurduğunu duyurdu.
2.09.2021 Otomobil
Chevrolet'ten flaş karar! on binlerce aracını geri çağırdı
Chevrolet'ten flaş karar! on binlerce aracını geri çağırdı Dünyanın önde gelen otomotiv devi General Motors, Chevrolet Bolt marka otomobillerini geri çağırma kararı aldı.
23.08.2021 Otomobil
Otomotiv devi üretimini durduruyor!
Otomotiv devi üretimini durduruyor! Merkezi ABD'de bulunan otomotiv üreticisi Ford, yarı iletken çip tedariki sorunu nedeniyle Almanya Köln'deki fabrikasında üretime geçici olarak tekrar ara vereceğini duyurdu.
17.08.2021 Ekonomi
Opel tamamen elektrikleniyor
Opel tamamen elektrikleniyor Alman marka 2028 yılından itibaren Avrupa’da tamamen batarya elektrikli araçlara odaklanacak.
2.08.2021 Otomobil
Honda resmen duyurdu! 2 Ağustos'ta başlıyor
Honda resmen duyurdu! 2 Ağustos'ta başlıyor Otomotiv devi Honda'dan flaş karar! Resmen duyuruldu. 2 Ağustosta başlıyor. Honda, motor ve fren sistemlerinde kullanılan çiplerin tedarikinde yaşanan problem sebebiyle Japonya'daki tesislerinde üretime geçici olarak ara vereceğini açıkladı.
21.07.2021 Otomobil
Elektrikli MG Türkiye’de 394 bin TL’den satışa çıkıyor!
Elektrikli MG Türkiye’de 394 bin TL’den satışa çıkıyor! MG’nin elektrikli kompakt SUV modeli ZS EV, markanın Avrupa pazarında büyüme planları kapsamında ülkemizde de satışa sunuldu.
14.04.2021 Otomobil
Arabada geri alım garantisi! Bugün başladı, avantajlı fiyat ve...
Arabada geri alım garantisi! Bugün başladı, avantajlı fiyat ve... Araba alacaklara güzel haber! Geri alım garantisi sunuluyor. Ön sipariş alımı bugün başladı. Türkiye'de ilk kez oluyor. Araba almayı planlayan vatandaşların tercihleri gelişen teknoloji ile birlikte değişiyor. Birçok kişi imkanın olması durumunda elektrikli otomobilleri tercih edeceğini söylüyor. Çinli SAIC bünyesinde faaliyet gösteren İngiliz otomobil üreticisi MG, Türkiye'de ilk modelini satışa sundu. Türkiye yollarına ilk çıkan otomobili yüzde yüz elektrikle çalışan bir SUV olan markanın, 12 Nisan'dan itibaren 'ZS EV' isimli modeli ön siparişe açtığı kaydedildi. Yapılan açıklamaya göre, lansmana özel 394 bin TL’den başlayan anahtar teslim satış fiyatı ile Türkiye'ye gelen ZS EV'de, 'MG Değer Koruma Programı' isimli bir geri alım garantisi sunuluyor. Doğan Trend Otomotiv CEO’su Kağan Dağtekin, "Kimi müşterilerin elektrikli otomobillere dair aklındaki tüm soru işaretlerini silmek için özel bir geri alım garantisi sunuyoruz. Bir elektrikli araçla hayata uyum sağlayamadığını hisseden müşterilerimize geri almayı garanti edeceğiz" dedi.
12.04.2021 Otomobil
Otomotiv devinden flaş karar! Üretim durdu, kriz yayılıyor...
Otomotiv devinden flaş karar! Üretim durdu, kriz yayılıyor... Otomotiv sektöründe yaşanan mikroçip tedarik sorunu dalga dalga yayılıyor. Dünyaca ünlü bir otomotiv devi daha çip tedarikinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle iki fabrikasında üretimi durdurdu.
5.04.2021 Ekonomi
Toyota bu yıl rekor seviyede araç üretmeyi planlıyor
Toyota bu yıl rekor seviyede araç üretmeyi planlıyor Japon otomotiv devi Toyota’nın bu yıl küresel araç üretimini yeni bir rekorla 9,2 milyon adede yükseltmeyi planladığı bildirildi.
4.02.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Otomotiv Devi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki otomotiv devi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.