Orman Yasağı

Orman Yasağı

Son dakika orman yasağı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan orman yasağı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını orman yasağı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Orman Yasağı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan orman yasağı gelişmeleri de dahil olmak üzere 229 orman yasağı haberi bulunmuştur. Tüm orman yasağı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ormanlara giriş yasağı ne zaman başlıyor, İstanbul’da ormana giriş yasaklandı mı? Ormana girmek, piknik yapmak yasak mı?
Ormanlara giriş yasağı ne zaman başlıyor, İstanbul’da ormana giriş yasaklandı mı? Ormana girmek, piknik yapmak yasak mı? İstanbul Valiliği, orman yangınlarının önlenmesi amacıyla bazı mesire alanları dışında ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığını açıkladı. Peki, ormanlara giriş yasağı ne zaman başlıyor? İstanbul’da ormana girmek yasak mı? İstanbul’da ormana girişi yasağı ne zaman başlayacak, bitecek?
23.06.2023 Gündem
Ormana giriş yasağı kalktı mı? Mangal yasağı kalktı mı? Ormanda mangal yakmak serbest mi?
Ormana giriş yasağı kalktı mı? Mangal yasağı kalktı mı? Ormanda mangal yakmak serbest mi? Ormanlara giriş yasağı kalkıp kalkmadığı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İçişleri Bakanlığı ormanlara giriş yasağını ve ateş yakılmasını içeren genelge yayımlamıştı. Peki, Ormana giriş yasağı kalktı mı? Mangal yasağı kalktı mı? Ormanda mangal yakmak serbest mi? İşte detaylar…
4.09.2022 Gündem
Kocaeli'de ormanlara girmek yasak mı? Kocaeli orman yasağı ne zaman kalkacak?
Kocaeli'de ormanlara girmek yasak mı? Kocaeli orman yasağı ne zaman kalkacak? Kocaeli orman yasağı ne zaman kalkacak, Kocaeli'de ormanlara girmek yasak mı? Kocaeli'de ormanlık alanlara girişler, 31 Ağustos'a kadar yasaklandı.
26.07.2022 Yaşam
Balıkesir’de ormanlara giriş yasak mı, ormana giriş ne zaman kadar yasak?
Balıkesir’de ormanlara giriş yasak mı, ormana giriş ne zaman kadar yasak? Türkiye'nin başta ege kıyıları olmak üzere birçok bölgesinde çıkan orman yangınları sonrası bazi illerde ormana giriş yasağı kararı alınmıştı. Balıkesir’de bu illerden biriydi. Balıkesir'de yangın riskine karşı 31 Ağustos'a kadar olan ormanlara giriş yasağı ertelendi.
27.08.2021 Gündem
Yasaklarla ilgili son dakika gelişmesi! Resmen duyuruldu, bu illerde...
Yasaklarla ilgili son dakika gelişmesi! Resmen duyuruldu, bu illerde... Yasaklarla ilgili flaş gelişme! Açıklamalar peş peşe yapıldı. Valilikler yasak kararlarını duyurdu. Yasak kararı alınan kent sayısının giderek artması bekliyor. Çok sayıda ilde harekete geçildi. Yangın haberlerinin ardından ormanlara girişlere yasak getirildi. Valilikler vatandaşlara ormanlara giriş yasağı kararlarının tüm ayrıntılarını tek tek açıkladı. Yeni eklenen illerle birlikte sayı artmaya devam ediyor. İşte yasak kararı alınan tüm iller...
3.08.2021 Gündem
Valilikler resmen duyurdu! Yasak haberleri peş peşe geliyor, hafta sonu ve hafta içi...
Valilikler resmen duyurdu! Yasak haberleri peş peşe geliyor, hafta sonu ve hafta içi... Son dakika yasak kararları peş peşe geliyor. Birçok ilde valilikler duyurdu. Tamamen girilmesi yasaklandı. Ülke genelinde devam eden orman yangınları sonrası valilikler birçok tedbir ve önlem almaya başladı. Bu kapsamda bazı illerde 30 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasında ormanlara girmek, orman çevresinde ve içinde mola vermek, orman alanlarında piknik yapmak yasaklandı. Bu açıklamanın ardından Ormanlık alanlarda kamp yasak mı? Kamp yasağı ne zamana kadar sürecek? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Çanakkale, Gaziantep, Balıkesir, İzmir ve Kocaeli'nden sonra İstanbul'da da Valilik ormanlara girişi bir ay boyunca yasakladı. Bu şehirler arasına Niğde, Edirne, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Batman ve Bursa da eklendi. İşte tüm detaylar...
30.07.2021 Gündem
Antalya'da orman yasağı
Antalya'da orman yasağı Antalya'da yaz aylarının gelmesi ve sıcaklığın artması orman yangını riskini arttırınca yasaklar geldi
29.06.2012 Yaşam
20 ton hamsiye el konuldu! Bakanlık duyurdu
20 ton hamsiye el konuldu! Bakanlık duyurdu Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, balıkçılık sezonu içerisinde bin 193 denetim gerçekleştirilen kentte kurallara uymayan 17 balıkçıya toplam 439 bin 235 TL idari para cezası uygulandığını, yasal boy sınırı altında avlandığı tespit edilen 20 ton hamsi ile 80 kilogram istavrite el konulduğunu açıkladı.
16.04.2024 Gündem
Hayvan ithalatında özel sektör olmayacak hayvanlar 4 ay satılamayacak
Hayvan ithalatında özel sektör olmayacak hayvanlar 4 ay satılamayacak Bundan sonraki dönemde piyasadaki dengeleri bozan hayvan ithalatının sadece devlet tarafından yapılacağını söyleyen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Artık özel sektör olmayacak. ESK ve birlikler taleplerini bize iletecek. Biz uygun gördüğümüz kadar hayvanı seçerek getireceğiz. Aşıları yapılmış hayvanların garantisi de biz olacağız. Satış yasağı ile al-satlarla fiyatlar etkilenmeyecek. Temel amacımız besicilerimizi güçlendirmek, aile işletmelerinin hacmini büyütmek ve ithalatı da zamanla bitirmek” diye konuştu.
22.01.2024 Ekonomi
İstanbul'da balık boyu denetimi! Tek tek ölçüldü
İstanbul'da balık boyu denetimi! Tek tek ölçüldü İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri balıkların perakende satıldığı noktalara ve depolama alanlarına yönelik denetim gerçekleştirdi. Balıkların boyları ve uygunlukları ölçüldü, esnafa hijyen uyarıları yapıldı. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, "2023 yılında şu ana kadar 35 bine yakın denetim yaptık, yaklaşık 889 kişiye 4 milyon liraya yakın idari para cezası uygulandı, 90 milyon su ürününe ise el konuldu." dedi. Karaca, "Bu sene isravritte bir sıkıntı görüyoruz, 13 santimetre boyu. Geçen gün, yaklaşık 1 ton istavrit balığına su ürünleri halinde boy yasağından dolayı el koyduk." diye konuştu.
9.09.2023 Yaşam
Balıkçılar 'vira bismillah' dedi
Balıkçılar 'vira bismillah' dedi Türkiye genelinde denizlerdeki av yasağının sona ermesiyle balıkçılar ‘Vira Bismillah' diyerek denize açıldı. Samsun'da renkli görüntülere sahne olan sezon açılış töreninde Samsun Valisi Orhan Tavlı ve protokol üyeleri horon tepti.
31.08.2023 Gündem
Kreş ve anaokulu fiyatları velileri şok etti! Üniversitelerle yarışıyor
Kreş ve anaokulu fiyatları velileri şok etti! Üniversitelerle yarışıyor Kreş ve anaokulu ücretleri, bu yıl üniversite fiyatlarını aşarak 500 bin TL’ye ulaştı. Hem çocuğun hem de ailenin zorlu görüşmelerden geçerek kabul edildiği bu okullarda, fahiş fiyatlara rağmen boş yer bulunamıyor.
19.08.2023 Ekonomi
Bakan Yumaklı tarımda yeni dönemi anlattı! Sebze fiyatlarını düşürme planı ortaya çıktı
Bakan Yumaklı tarımda yeni dönemi anlattı! Sebze fiyatlarını düşürme planı ortaya çıktı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye’de tarımın fotoğrafını çekmek için düğmeye bastıklarını söyledi. ‘Tarımsal sayım’da altyapının tamamlandığını, Hazine ve Maliye Bakanlığı’yla protokol yapılacağını belirten Yumaklı, “Bu tarımda tüm verilerin tespiti ve kayıt altına alınması demek. 41 ilde 39 tarım ihtisas OSB’si tüzel kişilik kazandı. İhtisas OSB’lerle kentlerde uygun fiyata gıda mümkün olacak” dedi.
12.08.2023 Ekonomi
Belgrad ormanında mangal yasak mı 2023, mangal yapmak yasaklandı mı 2023? Bayramda mangal yasak mı?
Belgrad ormanında mangal yasak mı 2023, mangal yapmak yasaklandı mı 2023? Bayramda mangal yasak mı? Ormanlara giriş yasağı ile birlikte mangalların durumu sorgulanmaya başlandı. İstanbul Valiliği tarafından orman yangınlarının önlenmesi amacıyla 24 Haziran­-15 Ekim 2023 tarihinde ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığı duyuruldu. Peki, mangal yapmak yasak mı, ormanda mangal yasaklandı mı? Belgrad ormanında mangal yasak mı?
23.06.2023 Gündem
Van Gölü'ndeki inci kefali stoku 50 bin tona çıktı
Van Gölü'ndeki inci kefali stoku 50 bin tona çıktı Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyunda yaşayabilen inci kefalinin üreme dönemindeki göç yolculuğu, jandarmanın karadan dron, havadan ise bot ile sulak alanlarda 7 gün 24 saat sürdürdüğü koruma çalışmasıyla devam ediyor. Alpaslan Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferit Ayas, "2000'li yılarda akarsulara giren balık sayısı yüzde 90 oranında azalmıştı. Denetimlerle, kaçak avcılık sonucunda nesli tükenme noktasına gelen göldeki inci kefali stoku, alınan tedbirler sayesinde bugün itibarıyla gölde 50 bin tona yaklaştı" dedi.
6.06.2023 Yaşam
Bakan Kirişci: Hayvan pazarlarını önümüzdeki günlerde açacağız
Bakan Kirişci: Hayvan pazarlarını önümüzdeki günlerde açacağız Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Türkiye genelinde tespit edilen şap hastalığı SAT-2 varyantı nedeniyle 9 Mart tarihinde ülke genelinde kapatılan hayvan pazarlarıyla ilgili olarak, "Aşının etkisi ile burada görülen hastalığın artık sönümlenme noktasına geldiği, mihraplardaki bu yaygınlığın artık kontrol altına alındığını önümüzdeki günlerde de inşallah bu yasağı kaldıracağımızı belirtmek isterim. Yani hayvan hareketlerimiz inşallah kısa süre sonra kamuoyuna yapacağımız açıklamalarla bunlarda serbest hale gelecek" dedi.
16.04.2023 Ekonomi
Denizlerde av yasağı başlıyor
Denizlerde av yasağı başlıyor Su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanılması, deniz ve iç sulardaki su ürünlerinin kalite ve stoklarının korunması amacıyla "Denizlerde ve İç Sularda Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 5/1 Numaralı Tebliğ" ile su ürünleri avcılığına getirilen genel yasaklar 15 Nisan'da başlıyor.
14.04.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan 'Hane Başı Destek Ödemesi' açıklaması: Hesaplara yatırılmıştır
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan 'Hane Başı Destek Ödemesi' açıklaması: Hesaplara yatırılmıştır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay AFAD Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. Fuat Oktay "Evim Yuvan Olsun kampanyası kapsamında kaydedilen 15 binin üzerinde konuta şu ana kadar 6 bin 946 kişi yerleştirildi. 10 bin lira tutarındaki Hane Başı Destek Ödemesi, 1 milyon 376 bin 947 depremzede ailemizin hesaplarına yatırılmıştır. " ifadelerini kullandı.
14.03.2023 Gündem
ihracat yasağı kaldırıldı!
ihracat yasağı kaldırıldı! Tarım ve Orman Bakanlığı, 2 Mart'ta getirilen domateste ihracat yasağının kaldırıldığını bildirdi. Söz konusu karar Muğla’daki domates üreticileri tarafından sevinçle karşılandı.
8.03.2023 Ekonomi
Bakan Kirişci'den CNN Türk canlı yayınında önemli açıklamalar! Dev projenin detaylarını anlattı
Bakan Kirişci'den CNN Türk canlı yayınında önemli açıklamalar! Dev projenin detaylarını anlattı Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, CNN TÜRK ekranlarında canlı yayında gündeme dair merak edilenleri yanıtladı. Bakan Kirişci, Yusufeli Barajı'nın senelik 375 milyon dolarlık getirisi olduğunu belirterek, "Yusufeli anlatılmaz, yaşanır. Suya ihtiyacımız olduğunda suyumuz burada. Devasa bir üretim var. Bu baraj kendini 2.5 yılda amorti edecek" ifadelerini kullandı. "Tarım milli güvenlik meselesidir" diyen Bakan Kirişci, gıda fiyatlarındaki artışın çözümü için geliştirilen 'Kent Tarımı' projesinin detaylarını açıklayarak, "Amaç yerinde üretim, yerinde tüketim. 'Suyu düştüğü yerde tutacağız' diyoruz ya, insanları da doğduğu yerde tutmamız lazım" dedi.
7.12.2022 Ekonomi
Hamsi ile ilgili 'tehlike' uyarısı! Gittikçe azalıyor, fiyatları da vurabilir
Hamsi ile ilgili 'tehlike' uyarısı! Gittikçe azalıyor, fiyatları da vurabilir Hamsi fiyatları ile ilgili dikkat çeken açıklama! Av yasağı çağrısı geldi, şikayetler artmaya başladı. Stokların tükenme aşamasına geldiğini belirten uzmanlar, hamsi neslinin de tehlikede olduğunu ifade etti. Peki balık fiyatlarında son durum ne? Hamsi ne kadar oldu? İşte detaylar...
7.12.2022 Ekonomi
Av sezonu başladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk mesaj: Vira Bismillah’ deyip inşallah yeni sezonu başlatalım
Av sezonu başladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk mesaj: Vira Bismillah’ deyip inşallah yeni sezonu başlatalım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Su Ürünleri Av Sezonu Açılış Töreni’ne telefonla bağlanarak, “Vira Bismillah’ deyip inşallah yeni sezonu başlatalım” dedi. Öte yandan Sarıyer-Kireçburnu Balıkçı Barınağı'ndaki 2022-2023 Su Ürünleri Av Sezonu Açılış Töreni, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışta, bakanlık tarafından üretilen kalkan, levrek ve mersin balığı yavruları denize bırakıldı, törene katılanlara balık dağıtıldı.
31.08.2022 Gündem
Av sezonu ne zaman açılıyor? Av yasağı ne zaman kalkıyor? Balık sezonu başladı mı? Balık fiyatları düşecek mi? İşte denizlerde avlanma yasağının kalkacağı tarih!
Av sezonu ne zaman açılıyor? Av yasağı ne zaman kalkıyor? Balık sezonu başladı mı? Balık fiyatları düşecek mi? İşte denizlerde avlanma yasağının kalkacağı tarih! Denizlerde avlanma yasağının kalkmasına kısa süre kaldı. Yaz aylarının sonuna gelirken yeni sezonu bekleyen balıkçılar denizlere açılacak. Balıkçılar “Vira Bismillah” diyerek sezonun ilk balıklarını tezgahlara taşıyacak. Peki, Av sezonu ne zaman açılıyor? Av yasağı ne zaman kalkıyor? Balık sezonu başladı mı? Balık fiyatları düşer mi? İşte denizlerde avlanma yasağının kalkacağı tarih!
25.08.2022 Ekonomi
İstanbul dahil birçok il için alarm verildi! AFAD ve Meteoroloji'den son dakika uyarısı, haritada ortaya çıktı
İstanbul dahil birçok il için alarm verildi! AFAD ve Meteoroloji'den son dakika uyarısı, haritada ortaya çıktı AFAD ve Meteoroloji'den son dakika yağmur açıklaması geldi. İstanbul dahil birçok il için alarm verildi. Meteoroloji radar görüntüsünde ortaya çıktı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) 11 il için yarın etkili olması beklenen kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. İstanbul'da sağanak yağış yer yer etkili olmaya başladı. Öte yandan kuvvetli yağmur ve dolu yağış uyarılarının ardından Bilecik'te kapalı otoparkta yer kalmazken, araçlarının doludan etkilenmesini önlemek isteyen vatandaşlar tüm önlemleri aldı. "Umarım tahminim gerçekleşmez" diyen CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de, tatil bölgelerindeki vatandaşları uyararak yağışların beklendiği saatleri paylaştı. İstanbul'da ise yüksek nem nedeniyle hissedilen sıcaklığın 41-42 derece olacağını söyleyen Prof. Dr. Şen, İstanbul'da kuvvetli yağışın yarın öğlen beklendiğini söyledi.
24.08.2022 Gündem
Yasak geldi, fiyatlar düştü
Yasak geldi, fiyatlar düştü Orman yangınlarının önüne geçilebilmesi için pek çok yerde mangal yasağı getirildi. Yasak sonrası vatandaşların beyaz ete olan talebi azaldı. Azalan talep fiyatlara indirim olarak yansıdı.
21.08.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Orman Yasağı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki orman yasağı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.