Omega 6 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Omega 6 Barındıran Gıdalar Listesi...
Omega 6 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Omega 6 Barındıran Gıdalar Listesi... Çoklu doymamış yağ asitlerinden biri olan omega 6 vücut tarafından üretilmediği için besinler yolu ile alınmalıdır. Özellikle kalp sağlığının korunması için omega 6 içeren besinlerin düzenli şekilde tüketilmesi gerekir.
25.01.2024 Sağlık
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için önerilerde bulunan Prof. Dr. Gülbanu Canbaloğlu “Sahur kahvaltının yerini almalıdır. Sahura kalkmamak ya da sahurda sadece su içmek açlık kan şekerinin erken saatlerde düşmesine, güne hazırlıksız başlanmasına, gün içinde halsizliğe yol açar. Mideyi rahatsız etmemek ve kalori fazlalığını önlemek için en doğru pişirme yöntemleri ızgara, fırınlama, haşlama veya buğulamadır” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Protein İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Protein Barındıran Gıdalar Listesi...
Protein İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Protein Barındıran Gıdalar Listesi... Vücudun oldukça önemli yapı taşlarından biri olan protein pek çok gıda içerisinde bulunabilir. Ancak bazı gıdalarda diğerlerine oranla daha yüksek protein içermektedirler. .
12.01.2024 Sağlık
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi Soğuk havaların insan sağlığına olumsuz etkilerini en aza indirmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için kış aylarında doğru beslenmeye daha fazla dikkat etmek gerektiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, “Güçlü bir savunma mekanizmasının temelinde et, süt, yoğurt, peynir, meyve, sebze ve ekmek gruplarını içeren yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenme ile birlikte antioksidanlardan zengin besinlerin tüketilmesi yer alır. Zencefil, zerdeçal, sarımsak-soğan, fermente gıdalar, yağlı tohumlar, keten tohumu ve sebze-meyve hastalıklardan korunmada etkili gıdalardır” dedi.
15.12.2022 Sağlık
Bebek ve çocuklarda bu vitaminlerin eksikliğine dikkat
Bebek ve çocuklarda bu vitaminlerin eksikliğine dikkat Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sevil Elçin Kızılok, çocuklarda vitamin eksikliğinin en önemli belirtisinin büyüme ve gelişme geriliği olduğunu belirterek, “Vitamin alımı özellikle hızlı büyüme dönemlerinde önemlidir. 0-3 yaş, 5 yaş, 10 yaş, yani ergenlik çağı başlangıcı olan bu dönemlerde yakın kontrol yapılmalıdır” dedi.
25.04.2022 Sağlık
Hamileler Ramazan'da nelere dikkat etmeliler?
Hamileler Ramazan'da nelere dikkat etmeliler? Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı, Embriyolog Op. Dr. Öznur Dündar Akın, Ramazan boyunca hamilelerin nelere dikkat etmesi gerektiğini sizler için anlattı.
19.04.2022 Sağlık
Saç dökülmesiyle ilgili dikkat çeken açıklama!
Saç dökülmesiyle ilgili dikkat çeken açıklama! Dermatoloji Uzmanı Dr. Enkhjargal Losol, “Yapılan bilimsel çalışmalarda Kovid-19 enfeksiyonu sonrası geç dönemde inatçı öksürük, nefes darlığı, halsizlik, koku ve tat almada bozukluk ve ciddi saç dökülmesi görülebileceğini ortaya koydu” dedi.
25.02.2022 Sağlık
Pandemide güçlü bağışıklık için ipuçları verildi
Pandemide güçlü bağışıklık için ipuçları verildi Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi diyet birimi sorumlusu Diyetisyen Yiğit Osman Darıcı, pandemide güçlü bağışıklığın önemine dikkat çekerek beslenmenin önemine vurgu yaptı. Koronavirüsten korunmak için hijyen kurallarına uymanın dışında güçlü bir bağışıklığa sahip olmak gerektiğinin altını çizen Diyetisyen Yiğit Osman Darıcı, güçlü bağışıklık sistemine sahip olmak için düzenli uyku, yeterli miktarda sıvı alımının yanı sıra yeterli ve dengeli beslenmenin de önemli olduğunu ifade etti.
15.02.2022 Sağlık
Meme kanserine karşı doymuş yağlardan uzak durun
Meme kanserine karşı doymuş yağlardan uzak durun Meme kanseri ve beslenme arasında çoğu kanserde olduğu gibi güçlü bir ilişkinin mevcut olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatma Özenç Turşak, “Doymuş yağdan zengin gıdalarla beslenenlerde meme kanseri sıklığı 2 kat artmaktadır. Bu gıdalar arasında sosis, salam gibi işlenmiş et ürünleri, krema, çeşitli çikolata, pasta ve bisküviler yer almaktadır” dedi.
14.10.2021 Sağlık
Bu balıklardan uzak durun! Müsilaj sonrası kritik uyarı
Bu balıklardan uzak durun! Müsilaj sonrası kritik uyarı İstanbul Üniversitesi (İÜ) Su Bilimleri Fakültesi Balıkçılık ve Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Bölümü Gıda Güvenliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nuray Erkan ve ekibi, yürüttükleri TÜBİTAK projesi kapsamında müsilajın Marmara Denizi'ndeki su ürünlerinin insan sağlığına etkilerini araştırıyor. Yaklaşık 9 ay sürecek araştırmanın ilk verilerine göre, patojen bakteri çeşitliliğin arttığı, başta et verimi ve besin kompozisyonun zayıfladığı belirlendi. Hamsi, istavrit gibi dolaşan balıkların müsilajdan biraz daha az etkilendiğini belirten uzmanlar, haftada 2-3 defa hamsi ve istavrit yemekte hiçbir sakınca yokken, dil balığı, mezgit, karides, barbun gibi dip canlılarının daha tüketilmesini tavsiye ediyor.
8.10.2021 Gündem
Anne sütünü artıran besinler nelerdir?
Anne sütünü artıran besinler nelerdir? Hamilelik döneminde beslenme bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi için ne derece önemli ise, emziklilik dönemindeki beslenmede o derece önemlidir.
30.09.2021 Sağlık
Cildiniz için bu besinlere dikkat! Yazın cildi yenilemenin 10 püf noktası!
Cildiniz için bu besinlere dikkat! Yazın cildi yenilemenin 10 püf noktası! Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yıkıcı etkisi devam eden yüzyılın salgın hastalığı Covid-19 pandemisinde maske şüphesiz kritik önem taşıyor. Buna karşın yakıcı yaz sıcakları ve aşırı nemin de etkisiyle maske takmak çoğu zaman bunaltıcı olurken, ciltte de bazı sorunlara yol açabiliyor. Ancak pandeminin gölgesinde geçen yaz mevsiminde maskenin cildi yıpratmasını engellemek mümkün! Dermatoloji Uzmanı Dr. Belma Bayraktar, yazın dikkat edilmesi gereken basit ama etkili önlemleri ve cildi yenilemeye yardımcı 10 besini anlattı.
23.08.2021 Sağlık
Vitamin takviyeleri gerekli mi? Kime, hangi vitamin takviyeleri uygun?
Vitamin takviyeleri gerekli mi? Kime, hangi vitamin takviyeleri uygun? Vitamin eksikliği pek çok önemli sağlık sorununa neden olabilir. Vitaminlerin doğal yollardan alınmasının önemli olduğunu vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, günlük tüketilmesi gereken elzem aminoasit, yağ asidi ve karbonhidrat bileşenleri ile yerine konması son derece önemli olduğunu vurguladı. Peki, Takviye vitaminlere gerçekten ihtiyacımız var mı? Hangi vitamin ne kadar kullanılmalı? İşte vitaminler ile ilgili bilmeniz gerekenler...
6.08.2021 Sağlık
LGS’den önce ne yenmeli? İşte hafızayı güçlendiren besinler
LGS’den önce ne yenmeli? İşte hafızayı güçlendiren besinler 1 milyon öğrencinin katılacağı LGS sınavına sayılı günler kaldı. LGS için heyecanlı bekleyiş sürerken LGS öncesi ve sınav sabahında dikkat edilmesi gerekenler yüz binlerce aday ve aileleri de merak ediyor. Uzmanlar, sınav günü adayların doğru gıdaları tüketmeleri konusunda uyarıyor. Peki, Sınav öncesinde beslenme neden önemli? LGS’den önce ne yenmeli? LGS sabahı yapılması gerekenler neler? Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkcü, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) öncesinde beslenmeye ilişkin önerilerde bulundu.
3.06.2021 Sağlık
Bu besinlere dikkat
Bu besinlere dikkat İltihaplanma ya da yangı olarak bilinen, stres, depresyon ve hareketsiz yaşamla da ortaya çıkan inflasmasyona karşı Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Kübra Şahin uyarılarda bulundu. İnflamasyona sebep olan besinleri açıklayan Şahin, diyet içeriği ve beslenme alışkanlıklarının inflamasyon göstergeleri üzerinde etkili olduğunu söyledi.
7.01.2021 Sağlık
Sperm kalitesini artıran besinler
Sperm kalitesini artıran besinler Uzmanından Sperm Sayısını Artıran 8 Önemli Besin
12.10.2020 Sağlık
Sperm sayısı nasıl artırılır? Sperm sayısını artırmanın yolları
Sperm sayısı nasıl artırılır? Sperm sayısını artırmanın yolları Günümüzde milyonlarca çift doğurganlık sorunları yaşıyor. Bu sorunlar dünyada her altı çiftten yaklaşık birini etkiliyor. Araştırmalar, her üç vakadan birinin yalnızca erkekteki doğurganlık sorunlarından kaynaklandığını gösteriyor. Kısırlık ile ilgili tedavi yöntemleri günümüzde yaygın olsa da, hamile kalma şansınızı artırmak için günlük hayatta dikkat etmeniz gereken bazı durumlar da bulunuyor. Doğurganlığı sağlıklı bir diyet ve yaşam tarzı ile korumak mümkün. Peki, Sperm sayısı nasıl artırılır? Sperm sayısını arttırma ne yapılmalı? Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Kalay, sperm sayısını artırmanın yollarını anlattı.
28.09.2020 Sağlık
Dengeli beslenen çocuğun dikkat ve konsantrasyonu daha yüksek!
Dengeli beslenen çocuğun dikkat ve konsantrasyonu daha yüksek! Okul çağındaki çocukların gerek uzaktan eğitimde gerekse de yüz yüze eğitim sırasında sağlıklı beslenmesinin oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Melike Aslıhan Kara, dengeli beslenen çocukların dersteki dikkat ve konsantrasyonlarının daha yüksek olduğunu söyledi. Özellikle eğitim döneminde zihin açan ve konsantrasyonu artıran yiyeceklerin tüketilmesini öneren Diyetisyen Kara, hazır gıdalardan uzak durma uyarasında bulunarak çocuklar için örnek bir beslenme listesi verdi.
10.09.2020 Sağlık
İşte bağışıklığı güçlendirmenin anahtarı!
İşte bağışıklığı güçlendirmenin anahtarı! Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ülkü Demirci, corona virüsüne karşı bağışıklık sistemini güçlendiren antioksidan içeriği yüksek besinlerin tüketilmesini tavsiye etti.
7.09.2020 Sağlık
Doğurganlığı artıran besinler nelerdir? Gebelikte beslenme nasıl olmalı?
Doğurganlığı artıran besinler nelerdir? Gebelikte beslenme nasıl olmalı? Günümüz iş hayatında sağlıklı ve dengeli beslenmeden ödün vermek vitamin ve minerallerin yetersiz alımına neden olabiliyor. İş hayatının içinde bebek planlayan kadınlar için hamilelik öncesi vücudun doğru hazırlanması, dengeli beslenme ve uygun takviyelerin alınması önem taşıyor. Peki, Hamilelik öncesi nelere dikkat edilmeli? Doğurganlığı artıran besinler nelerdir? Gebelikte beslenme nasıl olmalı? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Recai Pabuçcu hem erkekte hem de kadında doğurganlığı artıran besinler ve gebelikte beslenme ile ilgili dikkat edilmesi gerekenleri anlattı
8.08.2020 Sağlık
LGS öncesi ne yemeli ne içmeli? Sınavdan önce nasıl beslenmeli?
LGS öncesi ne yemeli ne içmeli? Sınavdan önce nasıl beslenmeli? Liselere Geçiş Sınavı (LGS) yarın gerçekleştirilecek. Adaylar LGS için Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tüm hazırlıklarını tamamladı. Öğrencilerin sınav öncesi ve sınav sabahı yoğun stres içinde olmaları da malesef kaçınılmaz son. Uzmanlar, sınavlarda hiçbir besinin başarıyı tek başına, mucizevî bir şekilde etkilemediğini belirtiyor. Ancak yeterli su tüketimi ve dengeli bir beslenmeyle sınav stresini azaltmak ve başarıyı desteklemek mümkün. Peki, LGS öncesi ne yemeli ne içmeli? Sınavdan önce nasıl beslenmeli? Sınava 1 gün kala neler tüketilmeli? İşte LGS öncesi yapmanız gerekenler...
19.06.2020 Sağlık
D vitamini eksikliğinde 'solunum enfeksiyonu' riski
D vitamini eksikliğinde 'solunum enfeksiyonu' riski Koronavirüsten korunmak adına bağışıklık sistemini güçlendiren antioksidan içeriği yüksek besinlerin tüketilmesi gerektiğini belirten Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ülkü Demirci, D vitamini takviyesinin önemine dikkat çekti. Demirci, "Güneş ışınından yeterli yararlanamayan, vücudunda D vitamini düzeyi düşük olan kişilerin solunum yolları enfeksiyonlarına yakalanma riski daha yüksek" dedi.
28.03.2020 Sağlık
Kovid-19 ile mücadelenin en önemli silahlarından biri:  Güçlü bağışıklık sistemi
Kovid-19 ile mücadelenin en önemli silahlarından biri: Güçlü bağışıklık sistemi Küresel salgın olarak tüm dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) korunmak için hijyen kurallarına uyumun yanında güçlü bağışıklık sisteminin önemine de işaret edilirken, bu dönemde özellikle dengeli ve zengin beslenme, kaliteli uyku ile egzersizin güçlü immün sistemi için temel unsurlar arasında olduğu bildiriliyor.
28.03.2020 Sağlık
Bağışıklık sistemi için uzmanlardan 'altın tavsiyeler'
Bağışıklık sistemi için uzmanlardan 'altın tavsiyeler' Uzmanlar, dünyada yeni tip koronavirüs tehlikesinin günden güne arttığına dikkati çekerken, hastalık için korunma önlemlerine özen gösterilmesinin yanı sıra bağışıklık sisteminin de güçlendirilmesinin önemini vurguluyorlar.
15.03.2020 Sağlık
Akne deyip geçmeyin!
Akne deyip geçmeyin! Sivilce olarak bilinen akne sorunu, birçok yaştan insanın ortak sorunudur. Çeşitli tedavi yöntemleri olsa da akneler her zaman tedaviye cevap vermeyebilir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Saliha Kırbaş, akne ve tedavisiyle ilgili bilgi verdi.
27.11.2019 Sağlık